2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Birşey daha soracam kaç saat uyuyup kaç dk emmeleri gerekiyor benim bebeğim 3 saat veya üzeri uyuyup 5 10 dk tek emiyor sonrasında yine uyuyakaliyor
Kilosu nasıl gidiyor ? Kontrollerinde doktor ne diyor , ve çişli bez sayısı nasıl? 3 saat açlıktan sonra 5/10 dk emmesi az geldi bana . Yine de bilemedim, çişli bez sayısı ve günlük ortalama aldıpı kiloya göre iyi beslenip beslennediği belli olur

Hava alıyor olabilir mi cihaz çünkü bende elle sıkınca çok gelmiyor makineyle geliyor. Çokta uyguna aldım Kiwi marka çekim gücü vesaire bence elle sağımda geliyorsa vardır sütün gayet.
Yok ya makine sağlam arkadaşım en son sağım yaptiginda gayet iyi çıkmıştı ben anlamadım niye böyle oluyor az demekki süt, yapacak bişey yok mamaya devam ben elimden gelenin fazlasını yaptım yok olmayinca olmuyor, su 6 lt ye yakın içerim ben günde, hosaflar, kemik suyuna çorbalar, haşlanmış etler, Solgarin takviyesi,malt içecekler daha da bu kadar çıkıyorsa yeter zorlamanın da bı anlamı yok yine de arada meme arada mama devam ederim gittiği yere kadar artık

Bu şekilde memeye devsm et sakın bırakma memeyi. Emdikçe ve sen sağdıkça artacaktık. Artmazsa da dünyanın sonu değil dediğin gibi ama emiyorken de bıraktırma . Ben emmesi için neler yapmazdım ama herkesin sorunu da başka işte bende de süt var bebe emmiyor . Su dışında beslenmeme de pek dikkat etmşyorun hatta gün geçtikçe kilo veriyorum

Biraz sagacam bakalım neler olacak süt yapici şeyler de ben artık nirvanaya ulaştım yaaa yok olacagi yok demekki diyorum zorlayıp kendi canımı sıkmaya da gerek yok mamayla beslemek bana zaten öcü gelmedi hiç mamaya devam erada mama arada meme

Benimde hiç istahim yoktu ama kız emdikçe açık aya başladım aynen senin memeyi almamayla benim sütün azlığı bizi baya uğraştırdı, keşke böyle olmasaydı ama oluyor işte yapacak bişey yok. Sizde durumlar ne hiç bir gelişme yok mu

2 saatte bir sağ bakalım artacaktır inşallah . Mama da öcü değil bi şekilde büyüyecekler neticede . Biraz toplum baskısı ve evvelden gelen sanki süt vermezsek çocık hasta olcak ya da biz tam anne olamayacakmışız bağ kuramayacakmışız baskısı bilinç altımıza yerleşmiş . Yoksa mamayla beslenen ile süt ile beslenen arasında ben bi fark göremiyorum. Elbette süt mucizevi bi şey ama olmuyorsa da olmuyor.
Benim mesela tamamen toplum dayatması yüzünfen psikolojim bozuldu. 26. Gündeyiz hala her arayan memeyi emdi mi diye soruyoe. Herkes ama herkes. Midem bulanıyor artık bu sorudan ve her sorulduğunda modum inanılmaz düşüyor

Yok biberona iyice alıştı biberon rahatlığına iyice alıştıpı için gittikçe meme konusunda kötüye gittik biz gittikçe koptu. Başlarda çok daha iyiydik . Eskiden en azından almak için çabalıyordu, şuan midesini bulandırıyor almak istemiyor. Biberon en büyük etken oldu ama bende çok yorulmuştum artık . Pek çaba harcayacak gücüm de kalmadı.

Kaşıkla ve şırıngayla ben de denedim ama çok zor. Birinin daha yardımı gerekiyor, gecenin körü yapılmıyor. Üstelik bebeğim sinirle ve açlıkla ağlarken boğazına kaçıyor. Biberon tek çare o da maaleaef ucunu çok sevdirdi, benimkinden nefret ediyor gibi bi hali var. Maalesef psikolojim jiç iyi değil sırf bu yüzden el kadar bebeye sinirlenmeye başladım. İstahım kesildi. Stresten ve yeterince emmediği için sütüm de artamamıştı şimdi ben de sağıma geçiyorum. Pompa ne kullanıyorsunuz? Eller serbest olandan istiyorum ama Mochi ye de Lansinoh a da sızdırıyor demişler

Valla bebeler bizi değiştirdi . Normalde vücuduma çok dikkat eden biriyim bi sivilce çıksa depresyona girerim ama doktorumun sezaryen izi için verdiği kremi bile kullanmıyorum
Ben uyusa her şey yaparım da uyumayınca bende uyuyamıyorum sinir basıyor Düzeliriz süsleniriz inanıyorum

Sen yine ümidini kesme bana şimdi annemler gece de yatmadan yediriyor hatta tahin helvası yiyorum o çok işe yaradı gibi sende dene istersenn. Bende bazen çok yoruluyorum ama kolay değildir yapcak bir şey yok

O kadar haklısınız ki. Bu baskı bilinçaltımıza yerleşmiş. Benim iki yeğenim mamayla büyüdü Allaha şükür hiçbi sorunları yok. Zaten 6 aya normal gıdaya geçecek bu bebeler. Ebediyen meme emmeyecekler ya. Hayatı kendimize zehir etmeye devam edersek daha çok zararımız olacak onlara gibi hissediyorum
Diğer yandan evet emzirmek büyük kolaylık. Sorf bu yüzden bile çok istemiştim ama olmuyorsa olmuyordur. Her bebek ve anne aynı değil

Kızlar emziren annelere bir şer soracağım. Göğüs ucum yara değil ama aşırı hassas hissediyorum böyle olan var mı ?
Ben bugün 22 gün oldu hala acı hissediyorum emzirirken ve emzirdikten sonra göğüs ucum sanki zonkluyor ve yanıyor gibi 40da geçer diyen var 3 ay çektim diyen var arada sağıp veriyorum o da canımı acıtıyor ama emme kadar değil bilmiyorum ne yanlış

Kan olduğuna emin misin benim oğlum da ilk 1 hafta turuncu lekeli idrar yapmıştı beslenme yetersizliğine bağlı dehidrasyon olmuş dediler sütüm çoğaldıkça geçti

Sizi çok iyi anlıyorum . Aynı şeyleri yaşadım yaşıyorum . El kadar bebeye sinirlenmeye başlamışyım bende, tam o aşamada artık emmediğini kabullenip yoluma bakmalıyım dedim. Bebeği emme dılında elime dahi slmıyordum vakit kalmıyordu çünkü .
Ben phlips avent kablolu olanı kullanıyorum. Ama priz başında beklemek çok yıpratıyor beni bebek ağlarken ben priz başında süt sağıyor oluyorum ve çok zorlanıyordum. Mochi eller serbest sipariş verdim 1 adet. Gelsin beğenirsem 2. Yi de sipariş veririm 2 göğüs aynı anda bitsin çünkü. Beğenmezsem diğerini lansinoh alırım. Ama ben çok yorum okudum lansinohd sızma çok varmoş mochi memnuniyeti dsha yüksekti

Evet sağarak bebeği beslemek emzirmekten 5 kat falan daha meşakatli maalesef . Ama yine fe insanların çenesinden daha ağır gelmiyor bana sağmak. Bir sussalar ben razıyım bu zorluğa

Üstelik benim bebeğimde dil bağo kısalığı vardı ve tedavisini 16-17 günlükken yapahildik . Yani zaten bebek istese de ememiyormuş tedavi olana kadar. Düzeldikten sonra da bebek biberona alışmışyo artık. İnsanlar bunu bilmelerine rağmen hala ısrarla neden emmiyor diye geriyorlar beni . Zaten yeterince şanssızlıklar yaşamışım zaten süt sağarken zorlanıyorum bir de neden emmiyor diyip duruyorlar sanki ben ne bilcem

Yaaa kıyamam bana çok şükür hiç baskı yok çevremden ben kendim çaba gösterdim ya çok o yüzden biraz canım sıkılıyor gibi bu duruma ama kabullenmeye de çalışıyorum yapacak bişey yok yani. Ben gerçekten çok çaba gösterdim, sen de öyle canım hiç sıkma canını modunu düşürme sen elinden gelenin fazlasını yaptın biz bile bunu anladik buradan önemli olan da bu hepimiz elimizden geleni yapıyoruz çoktan pes etmiş de olabilirdik ama etmedik uğraştık emek verdik sonuç bu, vardır bunda da bir hayır.

Olsun dediğim gibi sen elinden gelenin fazlasını yaptın. Bu şekilde olacakmış yapabilecek bişey yok

Tahin helvası, bak bi onu denemedim bide onu deneyeyim, Allah'tan ümit kesilmez

Üstelik o kadar fazla kötü ihtimal var ki. Binbir türlğ hastalık, sıkıntı varken milletçe takmışız emmeye maalesef. Çocuk çok şükür sağlıklı, öyle de böyle de büyüyor. Zorluğu varsa bize var, onlar mı sağıyor uğraşıyor? Benim KV de “e iyi, emmiyorsa bana verin biberonla mamayı ben de veririm” demişti. Beni anne yapan tek şey mememden gelen süt çünkü :) başka hiçbir bağımız vs yok. İnsanlar çok enteresan ama kendimi de suçluyorum bu tür şeylerden etkilendiğim ve pabuç bıraktığım için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…