- 22 Kasım 2023
- 892
- 582
- 23
- 29
Aynı, sabah saatleri fena değil akşama doğru foss.. Ben de mamaya ağırlık veriyorum mecbur o sebeple daha nadir emiyor :/T
Tatlım sen ne yaptın nasıl gidiyor, artma var mı sütünde , benim maalesef aynı hatta azalıyor çünkü artık eskisi kadar emmiyor da
Biz böyleyiz sanırım ya Türk anneleri olarak, yabancılar öyle değil ama çok rahatlar.Denize de sokamam ben yaaa daha minicikler ya acaba tuzlu su tenlerine zarar verir mi, çünkü çok hassaslar ya şu an, denizede sokamam diye düşünüyorum
Bugün bebeğimin aylık kontrolü vardı. Doktorum sütümü artırmak istersem Solgar’ın Brewer’s Yeast isimli supplier’ını kullanabileceğimi söyledi. Bir de günde mutlaka 3 litre su dedi. Bilginiz olsunKızlar size kv meselesini yazmıştım geçen gün. Bi kaç gündür çok darladılar çok canımı sıktılar. Bugün sütüm inanılmaz derecede azaldıçok üzgünüm. Şuan ne yapabilirim? Normalde 2 saatte bir 2 göğüsten toplam 160 ml süt gelirken bugün 60 ml e düştü bi anda. Çok stresli bi gece geçirdim sabaha kadar uyuyamadım . Ve sabahında sütümün bu şejilde geldiğini gördüm. Ne yapmam gerekiyor lütfen bir öneriniz varsa , dönüşü var mo? O kadwr bol olan sütümün bu hale gelmesi beni çıldırttı. Moralim yerlerde
Valla bı geliyorlar bana yeter artık uğraşmıyim bişey değişmedi diyorum, yoruldum çünkü, yani zaten daha çok mama alıyor çok az süt alıyor, bende de sabah saatleri biraz da uykumu alabildiysem daha iyi oluyor ama akşam hiç olmuyor.Aynı, sabah saatleri fena değil akşama doğru foss.. Ben de mamaya ağırlık veriyorum mecbur o sebeple daha nadir emiyor :/
Benimde öyle sabah oluyor akşam olmuyor mama veriyorum bende akşamlarıValla bı geliyorlar bana yeter artık uğraşmıyim bişey değişmedi diyorum, yoruldum çünkü, yani zaten daha çok mama alıyor çok az süt alıyor, bende de sabah saatleri biraz da uykumu alabildiysem daha iyi oluyor ama akşam hiç olmuyor.
Maalesef de olsa olmaz onların umrunda değil ben doğum yapalı henüz birkaç saat olmasına rağmen görümceme fotoğraf attım bebeğin bana dönüş mesajı olarak attığı tek şey istemiyoruz fotoğrafını atma bizimle iletişim kurma bebeğini de istemiyoruz senu de sonra anne ve babası eşimi arayıp tebrik edeceklerine kavga ettiler zaten kimse bizi arayıp tebrik etmediği halde biz yüzsüzlük yapıp bebeği attık üstüne bir araba da laf yedik ben de hemen fotoğrafı geri silip cevap bile yazmadım mesajına takacak olsaydım henüz lohusalığa girmeden depresyona girecektimÇok teşekkür ederim dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Ya biz insanların derdinden ölecez yakamdan düşmüyorlar sürekli ortaya bi şeyleri ısıtıp ısıtıp getiriyorlar susmuyorlar . Ne kadar ayıp ya lohusa bir kadınla bu kadwr uğraşmaua utanmıyorlar.
Kaç günlük ve kilo sizin bebiş acaba?Uyandırıyorduk ama son günlerde 4 saate uzatmaya başladık. Dün doktorda özellikle gece uykusunu sordum. Artık 5-6 saate uzayabilir, uyandırmanıza gerek yok dedi.
4 saat işin nirvanası ya, arada oluyor Allah halimize acıyor herhalde uykusuzluk konusundaBenim bebe kurulmuş alarm gibi 2 buçuk 3 saate kendi uyanıyor ve acıktım diye basıyor ağlamayıanası kahvaltısını daha bu saatte oda ayaküstü mutfağı toparlarken yapıyor inun umrunda degil gece bile aynı şaşmaz en geç 3 saate uyanır bir kere 4 saat uyumuş bende uyudum nasıl dinlendim anlatamam
Ay içim rahatladı gerçekten. Dün biraz derin uyudu akşamüstü, beslenmesinin üzerinden de baya geçti bi an panik oldum hemen böyle kendinden geçmiş gibi hissettim :/ Sanırım acıkınca kendi uyanır ağlar artık değil miBen ilk günden beri kendi uyanmadığı sürece uyandırmadım, tabi kilo alımı iyi olmasaydı ve ya sütüm az olsaydı uyandırırdım. Sarılığı sınırda olmasına rağmen ne gece ne gündüz kendisi uyanmadığı sürece uyandırmadım. Tabi en fazla 4 saat uyuyor. Eğer bu saati geçseydi uyandırırdım özellikle sarılık ihtimaline karşı. Şuan 16 günlük 4 saati geçtiği uykularıda oluyor, uyandırmıyorum.
Benimde öyle sabah oluyor akşam olmuyor mama veriyorum bende akşamları
Prolaktin gece saatleri yükseldiği içinmiş, bir de dinleniyoruz ondan tabii. Gece sağımı çok önemli, işe yarar diyorlar ama ben uyanacak korkusuyla tuvalete gidemiyorum şahsenValla bı geliyorlar bana yeter artık uğraşmıyim bişey değişmedi diyorum, yoruldum çünkü, yani zaten daha çok mama alıyor çok az süt alıyor, bende de sabah saatleri biraz da uykumu alabildiysem daha iyi oluyor ama akşam hiç olmuyor.
Valla bende gece uyuyorsa uyuyorum sağımla uğraşacak halim olmuyorProlaktin gece saatleri yükseldiği içinmiş, bir de dinleniyoruz ondan tabii. Gece sağımı çok önemli, işe yarar diyorlar ama ben uyanacak korkusuyla tuvalete gidemiyorum şahsen
Sabahta öyle oluyor dediysem doymuyor ebir saat Emiyor üzerine 60 CC mama neyse bakalım hayırlısı neyse o olsun arkama dönüp baktığımda çaba gostermedim demiycem en azından bide zoruma gidiyor ki o memeyi güzelce tutuyor ya yavrumBenimde öyle sabah oluyor akşam olmuyor mama veriyorum bende akşamları
Evet evet kesinlikle hemde yıllardır açmış gibi ağlarAy içim rahatladı gerçekten. Dün biraz derin uyudu akşamüstü, beslenmesinin üzerinden de baya geçti bi an panik oldum hemen böyle kendinden geçmiş gibi hissettim :/ Sanırım acıkınca kendi uyanır ağlar artık değil mi
Dün gece 3 gibi yaptım önemliymis diye ama her zman yapılamaz zaten uykusuzluktan mahvoldukProlaktin gece saatleri yükseldiği içinmiş, bir de dinleniyoruz ondan tabii. Gece sağımı çok önemli, işe yarar diyorlar ama ben uyanacak korkusuyla tuvalete gidemiyorum şahsen
Yok canım sokmadım ayaklarını bir saniye soktum sadece güneşe çıkartmadım hiç nerdeyseBiz evde otururken isilik olduk. Krem hiç sürmedim anne sütü sürüyorum ne sürülür ki yüzüne? Birde bşr şey soracağım bebişi denize soktunuz mu?
Doğum yardımıydı evet bende başvurdum dün ne zaman belli olcak acabaDoğum yardımı için başvurdum ama hala bekliyorum çıkmadı. Emzirme ödeneği için de sanırım başvurmaya gerek yokmuş. Bilenler aydınlatırsa çok iyi olur. Çocuk parası dediğiniz nedir doğum yardımından ayrı bir şey mi?
Ben nemlendirci sürüorum canım güneş kremi değil sürmedim de korudum hepYüzüne ne kremi kullanıyorsun güneş kremi sürmememiz gerekiyormus da o yüzden sordum
Bebek süt yokken bile emiyorsa bu da çok iyi, çeke çeke getirir siz her fırsatta emzirmeye devaö edin benceDün gece 3 gibi yaptım önemliymis diye ama her zman yapılamaz zaten uykusuzluktan mahvolduk
Bende çok bunaldım ve çok öfkeliyim onlara. Ne kadar takmamalıyım desemde sürekli bir vukuatAma çok anlayışsız insanlarmış bunlar da ya... Normal bir lohusalık geçirmiyorsunuz ki. Ben de aynı durumda olduğum için söylüyorum, emziren anneler bizden bir tık daha iyi durumdalar. Biz bir yandan sağıyoruz, bir yandan yediriyoruz, iki katı zaman gidiyor. Bir de tabii sağım yapmak üstün başın kapalı bir halde olacak iş değil. Soyunup dökünmek istiyorsun, hava zaten sıcak... Yani bunları bilmiyorlarmış gibi ilkel ilkel hala yok önce bize gelmeliydin filan demeleri çok can sıkıcı. Çocuk doğurdun, mutlu mesut olacakken bunların kaprisiyle uğraşıp sütünden oluyorsun, inan çok kızdım. Muhtemelen benimkiler de iki günde memleketlerine döndükleri ve yanımda kendi annem ve kardeşim kaldığı için kuruluyorlardır ama mümkünatı yok çağıramam ya da çocuğu alıp yanlarına gidemem. Küsen küssün. Bazı küslüklerin de yaşanması lazım demek ki. Lütfen sen de artık böyle düşün. Yoksa bütün bu mutsuzluk evladını iyice huzursuzlandıracak.
İsmine bakayım sonra canım. Dayanması zor gerçekten. Yoruluyoruz gerçekten. Çok şükür iyi canım maşallah. Kalça ultrasonu istedi. Bir de aşılardan bahsetti. Menenjit alışı pahalıymış çok galiba.Dayan demesi kolay gelsin bir gece bizde kalsın bu doktorlar dayanabilecekler miprobiyotik ne verdi acaba?
kilo alımı vs herşey yolundadır umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?