- 4 Mayıs 2023
- 1.168
- 1.075
- 63
- 34
Buna bincozum bulmamız lazım çünkü bende çok ikilemdeyim ve bu hafta sonu 8 saatlik uzun yol yapıp eşimin köyüne gidecez, hem Allah affetsin kayınvalidemi hiç sevmiyorumAynı şehirde olmak daha avantajlı 1-2 saat oturur kalkarsın. Biz mecbur yatılı gitmek zorundayız günlük gidip gelinecek mesafe değil. Kavimler göçü gibi bütün eşyalarını alıp gitmem lazım. Bu hikayede yanan yorulan ben olucam maaleseftatil dönemi olduğu için arkadaşlarımızda burda değiller epey yalnızız eşim evde bana destek ama ondanda sıkıldım inanın gündem hem bebeğimiz başka şeyler konuşabileceğim birine ihtiyaç duyuyorum arada kaldım kendi ruh sağlığımı iyice kaybetmek mi bebikonun düzeni bozulunca yaşayacağı olumsuzluklar mı
Beni de bi son durumlarla ilgili bilgilendirirsen çünkü bizde bu hafta sonu eşimin köyüne gidiyoruz hemde iki haftalığınaBen de öyle bebeğin her şeyini topladım geldim bir hafta-on gün buradayız sanırım birkaç gün sonra seni güncelleyeyim değer mi değmez mi diye. Bir de kendi annem babamın yanında olsam bu kadar stres olmazdım belki şimdi iki gündür ağlayıp duruyorum anlaşılmıyormuş gibi hissettiğim içinBence iki aylık bebe için sürekli alışsın alışsın demekte şov yani iki aylıkken de alışmayıversin
Bence gitme canım çok halsiz oluyorlar eziyet olur gibi bebişe bide inşallah çıkmaz bebişin ateşi ama çıkma ihtimali de var bizim öğleden sonra oldu aşıları akşam 9 gibi ateşi yükselmeye başlamıştıKızlar aşı sonrası alışverişe vesaire gidilir mi tecrübe edinenlere soruyorumSalı günü aşılarımız varda
Sürekli gittiğiniz çocuk doktorunuz yok mu canım ona sorsan, çünkü grip ya zor olabilir gibi geldi bana ama doktor daha iyi yönlendirir sanki seniKızlar bizim yarın aşı günümüz bebeğimin hâlâ burnu tıkalı ve geceleri ateşi oluyor 37 üzerine çıkmıyor ama vücudu sıcacık oluyor tamamen gribi geçene kadar beklesem geç olur mu yani bı 3 4 güne toparlar diye düşünüyorum ama o zamanda geç mi olur ki ve kaç aşı yapılıyor hepsi aynı gün mü yapılıyor acaba
Sağlık ocağını da değiştirmeyi düşünüyorum kendiminkini e nabizdan değiştirdim bebişin ay sonuna kadar değiştirilemez deniyor gidip değiştirebiliyor muyuz yarın gitsem
Tutmasi lazim yavas yavas artik o yuzden kuvvetlenmesi lazim kuzucum tummy time onun icin gogsune yuzustu yatirdiginda bile kalkio o da sayilirAyaklarını basması için kollarından tutup çekiyorum basıyor falan ama boynunu dik tutması için erken değil mi bizimki de tutamıyor destekli tutmam lazım boynunu elimle
Asi biz de aksam ustu vurdu agrisi ama ben de gitmezdim herhalde gitmedim de hic yaniKızlar aşı sonrası alışverişe vesaire gidilir mi tecrübe edinenlere soruyorumSalı günü aşılarımız varda
Yani göğsume yatırıyorum ama emzirme yastığına koyuyorum ya da normal yatağının üzerinde yüz üstü yatıyorum ya çok geriliyor hiç sevmiyor ince söylenmeye başlıyor kendi çapındaTutmasi lazim yavas yavas artik o yuzden kuvvetlenmesi lazim kuzucum tummy time onun icin gogsune yuzustu yatirdiginda bile kalkio o da sayilirkartlari goster saga sola yukariya cingirak vs varsa onunla kafasini saga sola yukari dondur yuzustuyken yavas yavas kuvvetlendikce yapar hergun
Iki dk uc dk duruo zaten fazla degil bizimde ama gun icinde dort bes kez koysan fayda gorursun, yani oyle oneriyorlar ben demiyorumYani göğsume yatırıyorum ama emzirme yastığına koyuyorum ya da normal yatağının üzerinde yüz üstü yatıyorum ya çok geriliyor hiç sevmiyor ince söylenmeye başlıyor kendi çapındasonra basıyor çığlığı
Yatırmaya çalışıyorum gün içinde ama yarın daha çok dikkat edeyim bi tabiki faydası olur, olmaz mıIki dk uc dk duruo zaten fazla degil bizimde ama gun icinde dort bes kez koysan fayda gorursun, yani oyle oneriyorlar ben demiyorumilk kizda vaktim coktu cok ugrastim boyle seylerle yani uygulamadan etkinlik takip edip hergun yaptiriodum ama cok faydasini gordum erkenden dondu emekledi yurudu vs akisina biraksamda olurdu belki ama ben baya calistiriodum karsiligini da hep aldim cok sukur
Dr um uyuyabilir sorun yok 6 saat i gexirmeyelim dedi. Oeman gonulal in varmis sanirim videosu. Keske uyusa 6 saat ne gusel olur birak dokunma uyuyosa bisey olmaz kg su iyiyse yaniKızlar 2,5 aylık bir bebeğin gece beslenmeden 8 saat uyuyabildiği nerede yazıyor acaba ? Bebeğim dün gece 6 saat beslenmeden uyudu . 6 saatin sonunda ben endişelenip uyandırdım ve besledim .6 saatten fazlası çok değil mi ? Bebeğim henüz 2,5 aylık ve sadece anne sütü ile besleniyor . İnternette arattığımda 3-4 saat beslenmeden durabilir vs yazıyor anlamadım
8 saat bence de uzun gibi geldi bende uyandırdım heralde 6 saat uyusa , ama doktorumuz tabi ki gece kendi uyanırsa besleyin demisti ama kaç saat uyanmazsa sorun olur diye sormamız gerekiyormus demekki benim kızım da en fazla 5 saat uyudu sanırımKızlar 2,5 aylık bir bebeğin gece beslenmeden 8 saat uyuyabildiği nerede yazıyor acaba ? Bebeğim dün gece 6 saat beslenmeden uyudu . 6 saatin sonunda ben endişelenip uyandırdım ve besledim .6 saatten fazlası çok değil mi ? Bebeğim henüz 2,5 aylık ve sadece anne sütü ile besleniyor . İnternette arattığımda 3-4 saat beslenmeden durabilir vs yazıyor anlamadım
Keşke iptal etmeseydin canım en azından tatilde biraz kafa dinlerdin belki modunuz yükselirdi
Cok uzuldum, haksizkiga ugramak en dayanamadigim seydir. Keske eslerimiz daha cok kiymet bilen yapida olsalar yukumuz boyle agirken. Her seyin en en zorunu onlar yasiyordu degil mi, pardon?keşke iptal etmeseydiniz tatili, belki gidince acilirdiniz.
Teşekkürler kızlar mesajlarınız için. Geldik tatile.Bazı kelimelerin cidden böyle bir etkisi var. Ama naçizane tavsiyem alışveriş gezi tatil gibi zamanlarda kızdığınızda kavga ettiğinizde alttan alın. Tatil bitince sorun hesabınıbazen de kelimelere takılmamak duymamak gerekiyor. Ama insanız işte. Eşimde bazen bi laf ediyor gücüme gidiyor haliyle trip yapıyorum sonra siniri geçince diyor ki sen bana ne bakıyon. Biz onları önemsedikçe daha çok yapıyorlar sanki. Yav he he sensin deyip geçmek gerekiyor bazen. Bende yapamıyorum ama yakın bşr arkadaşım tam olarak böyle, hiç takmıyor valla kocasını. Bildiğini yapmaya devam ediyor. Adam bağırıyor çağırıyor bu cevap bile vermiyor kıçıma konuş modunda. Çok da güzel geçinip gidiyorlar
Bence siz hiç bir şey olmamış gibi kalkın hazırlayın valizleri. Eşinize de çocukların ne suçu var deyin vicdan yaptırın. Dönüşte de sorarsanız hesabını
Bize çocuk doktoru demişti, 8 saat bile uyusa bırakın uyusun asla gece uyandırmayın dedi.Kızlar 2,5 aylık bir bebeğin gece beslenmeden 8 saat uyuyabildiği nerede yazıyor acaba ? Bebeğim dün gece 6 saat beslenmeden uyudu . 6 saatin sonunda ben endişelenip uyandırdım ve besledim .6 saatten fazlası çok değil mi ? Bebeğim henüz 2,5 aylık ve sadece anne sütü ile besleniyor . İnternette arattığımda 3-4 saat beslenmeden durabilir vs yazıyor anlamadım
Bizim ebe de tek gün dedi bazı arkadaşlar farklı günde olmuştu ya kafam, karıştı iyi bari tek günde yapılmasında sıkıntı yoksa bı kerede kurtulurBiz bütün aşıları tek günde yaptıracağız. Yapılmasında sakınca yok dedi doktor. Karma, verem, rota
Benim oğlumda yavaştan ayak basıyor boynu da tutmaya çalışıyor ama düşüyor tam tutamiyor annem çok stres yaratıyor yok efendim sen onun kadarken dimdik duruyordun boynunu tutup sağa sola dönüyordun bugün ablamın yanında yine söylenmeye başladı sen o çocuğa alıştıramadın diye ablamda annesine çekmiş hatırlatayım 4 ay boyunca ne ayak basıyordu ne boynunu tutuyordu daha bebek 2 aylık tutmaması normal değil mi diyip susturdu annem hanım cocugunun kaç aylıkken nasıl olduğunu unutmuş ve bana kaynanalik yapmaya soyunmuş resmenAyaklarını basması için kollarından tutup çekiyorum basıyor falan ama boynunu dik tutması için erken değil mi bizimki de tutamıyor destekli tutmam lazım boynunu elimle
Sormadım ama bildiğim kadarıyla yapılmıyor ebe ısrar edince grip dedim bikac gün yine takip edicem iyilesirse cumaya kadar aradan çıkarayım gecikmedenSürekli gittiğiniz çocuk doktorunuz yok mu canım ona sorsan, çünkü grip ya zor olabilir gibi geldi bana ama doktor daha iyi yönlendirir sanki seni
Canmcim iyi tatiller sevindim gitmenizeKızlar size bir sorum olacak. Ben henüz bu yaz hiç denize girmedim, zaten yeni çıktık tatile. Eşim çocuklarla girdi, ben bebekle sahilde bekledim onları. Aslında biz şu an kayınvalidemlerin yazlık evdeyiz, bebeği babaannesine bırakabilme imkanım var yani. Ama gündüz yapamam çünkü kayınvalidem akşam için yemek hazırlığı yapıyor, bir yandan da bebeğe bakamaz. En fazla sabah çok erken gidebilirim. Hani bebek uyurken. Sabah 7-8 sularında. O zaman bırakırsam babaannesi bakar. Ama benim sormak istediğim soru şu, su biraz fazla soğukmuş bu sene, çocuklar zaten bayağı üşüdüler dudaklar mosmor oldu ama eşim normalde dayanıklı olmasına rağmen o da öyle bayağı soğuk dedi. Sizce soğuk su sütümü etkiler mi? Siz hiç girdiniz mi denize? Ben önceki bebeklerimde de bu aylarda hiç denize girmedim. En erken 7 aylıkken filan girmiştim sanırım net hatırlamıyorum. Sizin fikriniz nedir bu konuda? Siz ne yaptınız? Yoksa belki de tam tersi deniz suyu sütü artırıyor mu?
Sürekli gittiğiniz çocuk doktorunuz yok mu canım ona sorsan, çünkü grip ya zor olabilir gibi geldi bana ama doktor daha iyi yönlendirir sanki seni
Aşı öncesi veya bi kaç gün sonrası halledeyim o zamanAsi biz de aksam ustu vurdu agrisi ama ben de gitmezdim herhalde gitmedim de hic yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?