2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Buna bincozum bulmamız lazım çünkü bende çok ikilemdeyim ve bu hafta sonu 8 saatlik uzun yol yapıp eşimin köyüne gidecez, hem Allah affetsin kayınvalidemi hiç sevmiyorum yazık köyde kışın burda yakın oturuyoruz. Hem benim kız başka evde asla uyumuyor, hem ev eski bir köy evi o konu beni çok endişelendiriyor, ama eşim gitmeyi çok istiyor, şimdi ben kabul etmezsem yarın bi gün ben memlekete gitmek istiyecem oda bana izin vermeyecek yapar yani nunu

Beni de bi son durumlarla ilgili bilgilendirirsen çünkü bizde bu hafta sonu eşimin köyüne gidiyoruz hemde iki haftalığına

Kızlar aşı sonrası alışverişe vesaire gidilir mi tecrübe edinenlere soruyorum Salı günü aşılarımız varda
Bence gitme canım çok halsiz oluyorlar eziyet olur gibi bebişe bide inşallah çıkmaz bebişin ateşi ama çıkma ihtimali de var bizim öğleden sonra oldu aşıları akşam 9 gibi ateşi yükselmeye başlamıştı

Son düzenleme:
Sürekli gittiğiniz çocuk doktorunuz yok mu canım ona sorsan, çünkü grip ya zor olabilir gibi geldi bana ama doktor daha iyi yönlendirir sanki seni

Ayaklarını basması için kollarından tutup çekiyorum basıyor falan ama boynunu dik tutması için erken değil mi bizimki de tutamıyor destekli tutmam lazım boynunu elimle
Tutmasi lazim yavas yavas artik o yuzden kuvvetlenmesi lazim kuzucum tummy time onun icin gogsune yuzustu yatirdiginda bile kalkio o da sayilir kartlari goster saga sola yukariya cingirak vs varsa onunla kafasini saga sola yukari dondur yuzustuyken yavas yavas kuvvetlendikce yapar hergun

Yani göğsume yatırıyorum ama emzirme yastığına koyuyorum ya da normal yatağının üzerinde yüz üstü yatıyorum ya çok geriliyor hiç sevmiyor ince söylenmeye başlıyor kendi çapında sonra basıyor çığlığı

Iki dk uc dk duruo zaten fazla degil bizimde ama gun icinde dort bes kez koysan fayda gorursun, yani oyle oneriyorlar ben demiyorum ilk kizda vaktim coktu cok ugrastim boyle seylerle yani uygulamadan etkinlik takip edip hergun yaptiriodum ama cok faydasini gordum erkenden dondu emekledi yurudu vs akisina biraksamda olurdu belki ama ben baya calistiriodum karsiligini da hep aldim cok sukur

Kızlar 2,5 aylık bir bebeğin gece beslenmeden 8 saat uyuyabildiği nerede yazıyor acaba ? Bebeğim dün gece 6 saat beslenmeden uyudu . 6 saatin sonunda ben endişelenip uyandırdım ve besledim .6 saatten fazlası çok değil mi ? Bebeğim henüz 2,5 aylık ve sadece anne sütü ile besleniyor . İnternette arattığımda 3-4 saat beslenmeden durabilir vs yazıyor anlamadım

Yatırmaya çalışıyorum gün içinde ama yarın daha çok dikkat edeyim bi tabiki faydası olur, olmaz mı

Dr um uyuyabilir sorun yok 6 saat i gexirmeyelim dedi. Oeman gonulal in varmis sanirim videosu. Keske uyusa 6 saat ne gusel olur birak dokunma uyuyosa bisey olmaz kg su iyiyse yani

8 saat bence de uzun gibi geldi bende uyandırdım heralde 6 saat uyusa , ama doktorumuz tabi ki gece kendi uyanırsa besleyin demisti ama kaç saat uyanmazsa sorun olur diye sormamız gerekiyormus demekki benim kızım da en fazla 5 saat uyudu sanırım

Keşke iptal etmeseydin canım en azından tatilde biraz kafa dinlerdin belki modunuz yükselirdi

Teşekkürler kızlar mesajlarınız için. Geldik tatile. aslında gece mesajlarınızı görmedim, ablamla mesajlaştım filan sinirimi aldı sağ olsun, bayağı rahatladım. Kalktım gece 3,5 a kadar valizleri hazırladım fermuarlarını çektim kapının önüne koydum. Sabah 8de eşimin valizleri asansöre yerleştirme sesine uyandım. Arabaya koyduktan sonra mutfağa kahve yapmaya girince laf attı, gece kaçta uyudun sen dedi, 3,5 ta uyudum sen ne zaman karar verdin tekrar gitmeye dedim, bir baktım sen valizleri hazırlamışsın, ne güzel evde boş boş oturacaktık senin yüzünden tatile gidiyoruz dedi yarım gülerek. Ben de bilirsin gezme diyince her zaman hazır ve nazırım dedim. Öyle gülüştük. Bizim kavgalar genelde böyle. Psikolog bir arkadaşıma bir gün anlatmıştım kavgamızı. Ama böyle olmaz oturup konuşmanız meselenizi çözmeniz lazım demişti. Biz hiç öyle yapamıyoruz. Öyle yaparsak konu daha ciddileşip uzuyor büyüyor. İlk yeni evliyken öyle yapmaya çalışıyordum. Ama yok fayda, en iyisi görmezden gelmek, alttan almak… Yoksa kimse kimseye uzun seneler dayanamıyor. Sizin mesajlarınızı da görünce aklın yolu birmiş dedim. İyi ki geldik. Deniz güneş çocuklar mutlu. İnşaallah sağ salim kavga gürültü olmadan tatilimizi bitirip evimize geçeriz. Bu arada iptal ettik dediğim şeyler bilet filan değildi, burası zaten kayınvalidemin yazlığı, arabayla geldik. Sinirle birbirimize gitmeyelim o zaman hiçbir yere filan dedik, iptal ettik dediğim o. Yani parasal bir kaybımız yok çok şükür

Son düzenleme:
Kızlar size bir sorum olacak. Ben henüz bu yaz hiç denize girmedim, zaten yeni çıktık tatile. Eşim çocuklarla girdi, ben bebekle sahilde bekledim onları. Aslında biz şu an kayınvalidemlerin yazlık evdeyiz, bebeği babaannesine bırakabilme imkanım var yani. Ama gündüz yapamam çünkü kayınvalidem akşam için yemek hazırlığı yapıyor, bir yandan da bebeğe bakamaz. En fazla sabah çok erken gidebilirim. Hani bebek uyurken. Sabah 7-8 sularında. O zaman bırakırsam babaannesi bakar. Ama benim sormak istediğim soru şu, su biraz fazla soğukmuş bu sene, çocuklar zaten bayağı üşüdüler dudaklar mosmor oldu ama eşim normalde dayanıklı olmasına rağmen o da öyle bayağı soğuk dedi. Sizce soğuk su sütümü etkiler mi? Siz hiç girdiniz mi denize? Ben önceki bebeklerimde de bu aylarda hiç denize girmedim. En erken 7 aylıkken filan girmiştim sanırım net hatırlamıyorum. Sizin fikriniz nedir bu konuda? Siz ne yaptınız? Yoksa belki de tam tersi deniz suyu sütü artırıyor mu?

Bize çocuk doktoru demişti, 8 saat bile uyusa bırakın uyusun asla gece uyandırmayın dedi.

Biz bütün aşıları tek günde yaptıracağız. Yapılmasında sakınca yok dedi doktor. Karma, verem, rota
Bizim ebe de tek gün dedi bazı arkadaşlar farklı günde olmuştu ya kafam, karıştı iyi bari tek günde yapılmasında sıkıntı yoksa bı kerede kurtulur
Ayaklarını basması için kollarından tutup çekiyorum basıyor falan ama boynunu dik tutması için erken değil mi bizimki de tutamıyor destekli tutmam lazım boynunu elimle
Benim oğlumda yavaştan ayak basıyor boynu da tutmaya çalışıyor ama düşüyor tam tutamiyor annem çok stres yaratıyor yok efendim sen onun kadarken dimdik duruyordun boynunu tutup sağa sola dönüyordun bugün ablamın yanında yine söylenmeye başladı sen o çocuğa alıştıramadın diye ablamda annesine çekmiş hatırlatayım 4 ay boyunca ne ayak basıyordu ne boynunu tutuyordu daha bebek 2 aylık tutmaması normal değil mi diyip susturdu annem hanım cocugunun kaç aylıkken nasıl olduğunu unutmuş ve bana kaynanalik yapmaya soyunmuş resmen
Sürekli gittiğiniz çocuk doktorunuz yok mu canım ona sorsan, çünkü grip ya zor olabilir gibi geldi bana ama doktor daha iyi yönlendirir sanki seni
Sormadım ama bildiğim kadarıyla yapılmıyor ebe ısrar edince grip dedim bikac gün yine takip edicem iyilesirse cumaya kadar aradan çıkarayım gecikmeden

Kızlar merhaba 40 günlük bebek annesiyim bir şey çok merak ediyorum gerçekten bu kolik üçüncü ayda hafifliyor mu yani bana bir şey söyleyin

Canmcim iyi tatiller sevindim gitmenize ben ilk kirk gunlukken gittim denizime de girdim buz gibi ayvalik denizi e soyle oldu soguk suyla girer girmez emzirdigimde ilk gun gazlandi huzursuzlandi, ikinci gun kv tuttu bebisi ben emzirmeden hemen cikar cikmaZ ilik suyla su doktum goguslere (dus soguktu guneste su biraktim sisede onla tuzlu suyu arindirdim ) ve hemen degistim kuru mayomu o sekilde emzirdim bir sorun yasamadim bir daha gecen gun de havuz tatiline gittik onda da yine sorun yasamadim dus alip emzirdim su normal sogukluktaydi cikar cikmaz dusla yikayip ustumu degisip emzirdim. Tadini cikarirsiniz insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…