2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Günaydın kızlar. Biz de dün doktora gittik. Gaz için probiyotik verdi. Şiddetli durumlar için nursey harvey yazdı. Ama bana göre bir ilaç verme dayanabilirseniz dayanın dedi. Bir de özel aşılardan bahsetti.
Dayan demesi kolay gelsin bir gece bizde kalsın bu doktorlar dayanabilecekler mi probiyotik ne verdi acaba?
kilo alımı vs herşey yolundadır umarım

Suyu önceden aciyorum ben hem biraz ısınmış oluyor şu bezini açıp hemen lavabonun önünde açıyorum direk lavaboya tutuyorum

Bebeğiniz kaç günlük?

Şu şekil tutup yıkıyorum ben
C Corpuss evet aynen bu şekilde yıkamak çok kolay oluyor. Bebek hafif olduğu için tek elle taşınabiliyor, tek kolunuzun üstüne yüzükoyun yatırıp öteki elinizle de poposunu yıkıyorsunuz. Su sesini duyunca zaten sakinleşiyor bebekler, doğal beyaz gürültü Banyoda hele çamaşır/kurutma makinesi filan çalışıyorsa süper, direkt sesiyle mayışıyorlar. O sırada kolayca yıkanabiliyor. Ben yıkamadan önce çamaşır makinesinin üstüne yumuşak bir havlu ve üstüne alt açmayı seriyorum, altını yıkadıktan sonra da bebeği hemen oraya yatırıyorum, bezini hemen orada bağlıyorum. Benim çamaşır makinesinin üstünü alt açma köşesi olarak hazırladım bütün bez, pamuk, alt açma örtüsü vs ihtiyaçlar malzemeler orada duruyor küçük bir sepetin içinde. Pamuğu hem poposunu kurulamak için hem de erkek olduğu için bezini bağlarken kaza olmasın diye ön tarafına koyuyorum bir tane, ıslansa da sıkıntı olmuyor, Pamuk emiyor hepsini.

Ben bugün dönüyorum hayırlısı ile bol kusmuklu ve kanguru ile belimin koptuğu bir tatil di ama yine de keyifliydi sakın korkmayın inanın açık havada çok rahat küçük bebişle biraz sıcaktan isilik oldu yanakları o da benim hatam kremleyemedim her gün

Probiyotik doktor verdi ama işe yarıyor mu yaramıyor mu nasıl anlıycam bilmiyorum kakasını yapıyor gaz da çıkarıyor ama yine var gibi.
Ben yemek yemeyince sütüm kesilcek gibi hissediyorum o yüzden verdiğim kiloları da geri alcam kesin. Bende biraz uyuyunca seviyorum ama uzun süre uyumayınca yine darlanıyorum

Kızlar ben doğum yapalı 16 gün oldu ve kanamam artık hiç olmuyor ama yoğun bir sarı akıntım oluyor. Normalde de günlük ped kullanırdım, akıntı olurdu yani ama bu farklı ve fazla. Acaba artık namaz kılabilir miyim yoksa bu akıntı da namaza engel mi bilemiyorum. Bu arada kendim de ilahiyatçıyım ama bu sorunu çözemedim

Kızlar size kv meselesini yazmıştım geçen gün. Bi kaç gündür çok darladılar çok canımı sıktılar. Bugün sütüm inanılmaz derecede azaldı çok üzgünüm. Şuan ne yapabilirim? Normalde 2 saatte bir 2 göğüsten toplam 160 ml süt gelirken bugün 60 ml e düştü bi anda. Çok stresli bi gece geçirdim sabaha kadar uyuyamadım . Ve sabahında sütümün bu şejilde geldiğini gördüm. Ne yapmam gerekiyor lütfen bir öneriniz varsa , dönüşü var mo? O kadwr bol olan sütümün bu hale gelmesi beni çıldırttı. Moralim yerlerde

Gece uyuma krizi yaşamasaydık size umut dolu şeyler söyliycektim Dün biz 10 saatlik memleket yolculuğu yaptık arabada emdi uyudu sadece çok sevdi arabayı sonra yemek yemeye bi restorana gittik orada da başta uyuyordu kalabalıktı da baya uyandı ağlamaya başladı ama çokta sesi rahatsız edici değildi emzirme örtüsü vesaire yok diye mama verdim sustu yakınlarda tarihi ulu cami vardı gelmişken gidelim dedik orada emzirdim birazcık altını vesaire değiştim yolculuğu böyle bitirdik taki eve girene kadar. İşte 6 da geldik gece 3 e kadar uyumadı

Arkadaşlar siz mutlaka 2-3 saatte uyandırıp besliyor musunuz? Benim bebeğim 28 günlük, derin uykuya daldıysa kendisinin uyanmasını bekliyorum onun dışında uykuları aşırı kısa ve çoğunlukla memede/mama yiyor zaten. Sizde durum nasıl?

Öncelikle moralinizi bozmayın, süt öyle bir anda kesilmez veya azalmaz bir süre daha az sık sağım yapmanız/emzirmeniz gerekir. Naçizane Birinci tavsiyem miktarını herkese söylemeyin, siz inanır mısınız bikmem ama ben nazara inanıyorum :/ İkincisi, muhtemelen iyi uyumadığınız için oldu, mümkünse biraz uyuyun. Kuru incir, bestlak damla veya malt içecek de deneyebilirsiniz en pratik olarak ve tabii sizi strese sokan kişilerden uzak durabilmek etkili olurdu ama onu ben de yapamıyorum maalesef

Çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulamaya çalışacağım. Ya biz insanların derdinden ölecez yakamdan düşmüyorlar sürekli ortaya bi şeyleri ısıtıp ısıtıp getiriyorlar susmuyorlar . Ne kadar ayıp ya lohusa bir kadınla bu kadwr uğraşmaua utanmıyorlar.

Herşey sende bitiyor biliyorum zor ama önemsememelisin
Biraz psikolojikte bence annemin gittiği günün ertesi göğüslerimi eskisi gibi dolu hissetmiyordum üzülmeme bağladım. Yalnız olmayı kabullenince normale döndü
Başkalarından çok bebeğini düşünmelisin

Uyandırıyorduk ama son günlerde 4 saate uzatmaya başladık. Dün doktorda özellikle gece uykusunu sordum. Artık 5-6 saate uzayabilir, uyandırmanıza gerek yok dedi.

Canım sakin ol uyuyamadigin için düştü muhtemelen çünkü benim sütüm çok az biliyorsun uykumu güzel aldığım gecenin sabahı sütüm baya artmış oluyor ama tek o seferlik yani telaş etme uyumaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…