- 4 Mayıs 2023
- 1.169
- 1.075
- 63
- 34
Ayyy aminnnn inşallah, evet bu günler geçecek nasıl bir yetişkin olacağını biz belirleyeceğizSarılıyorumsiz çok güzel bir annesiniz
Herkesin imtihanı başka yerden oluyor. Bir insanın hayatında bebeklik o kadar kısa bir zaman dilimi ki, ve yaşadıklarınızın hiçbiri sizin elinizde olan şeyler değil, kaldı ki bebeğinizin hayatında bunların etkisinin inanın o kadar da büyük bir önemi olmayacak. Büyüyüp dinine imanına bağlı, vatana millete faydalı işler yapan, çok güçlü, cesur, adaletli, saygılı bir birey olarak yetiştiğinde, gelip sizin elinizi öpecek, beni böyle güzel yetiştirdiğin için teşekkür ederim annecim diye.Allah evlatlarımızı güzel yetiştirebilmek için hepimize güç kuvvet versin.
İnşallah tek temennimizBenimde öyle sanırım yani vucut üretmiyor sağlıcakla büyütürüz inşallah
İlk haftalar ben de acayip üzülüyordum ama karni tok bile olsa boş memeyi emerek uyumak istemesi sanki en nihayetinde beni hissetmek istedigini ve bu şekilde bag kurduğumuzu düşündürdü. Artık sağlıklı büyüsün de gerekiyorsa mama ile olsun noktasındayım.Evet bende kabullendim diyorum özellikle bu hafta çok takmadım ama zoruma gidiyor bazen, vajinal doğum çok istiyordum zorunlu sezeryan doğum yaptım, emzirmeyi çok istiyordum mama vermek zorunda kaldımbazen de bakıyorum yavrum öyle güzel emiyor ki süt gelmiyor sanki bebeğime haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor.
Ben hipp1 kullanıyorum CanımMama desteği veren anneler hangi mamayi kullanıyorsunuz?
Hafif üşüyünce tatlı bı ürperti gelir ya ona benzer ama sadece goguslerde oluyor nasıl anlatsam omuzların altından başlayıp meme uçlarına doğru karıncalanma, sicak su geçer gibi bı his oluyor öyle anlıyorum göğsüme süt indiğiniDamarlarının kaynaması nasıl bir his hiç bilmiyorum bende de oluyor mu diye merak ettim
Hipp kullanıyordum kabız yaptı sma ya geçtim çok hızlı acıkıyordu sonra aptamile geçtim şuan çok memnunum sabit bunda kalıcam artık her bebek farklı tabiki belki sende farklılık gösterirMama desteği veren anneler hangi mamayi kullanıyorsunuz?
İnşallah biran önce gelir sütün hepimizin bol bol sütleri olsun kuzular doysunDenemediğim şey kalmadı hamilelikte almadigim kilolari sütüm olsun diye aldım, dogumdan sonra göbeğim yoktu benim resmen ayva göbeği kadar göbeğim kalmıştı sezeryanla doğum yapmama rağmen (hamilelikte karnım küçüktü) şimdi doğumdan sonra ki karnından daha çok göbeğim varneyse olmayınca olmuyormus zorlamanın anlamı yokmuş onu anladım ama hala pes etmedim hoşaf malt içecekler ve Solgarin takviyesini hala içiyorum kısmet
Ben doğduğundan beri Hipp kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadık henüz. Golden goat çok öneriliyordu ben acil aldığım için bulamadım daha değişmedimMama desteği veren anneler hangi mamayi kullanıyorsunuz?
MaşallahBenim de 14 Haziran sabah 6da, siz doğum yaparken ben hastaneye giriş yapmışım.
Aslında bu konuyu ben de merak ediyorum. Ben doğumdan beri adamakıllı bir şeu yiyemedim. Sabah iki lokma akşam küçğk bi porsiyon bitti. Az yediğimizden mş oluyor acaba diye düşündüö fakat bir tanıdığım vardı kız doğumdan önceki kilosunun da altına indi, çok zor bir bebeği vardı ama maşallah mama vermedi ısrarla sütünü verdi bebeğinin kilosu da iyi. Biz de belki ısrarla emzirsek gelirdi, kıyamadım ama aç kalmasına yine olsa yine kıyamam sanırım. Onun bebeği başta çok ağlıyormuş annem açlıktandı bence demişti ama sonuç olarak getirmiş yani eme emeBende hiç duymamıştım, bilmiyorum ki ben spor yapıyorum uzun yıllardır fitnes yapiorum,yediğine ictigime her zman dikkat etmisimdir sağlıksız şeyler yememeye özen gosteririm ama bilmiyorum ki yapısal bişey mi yoksa başka bir sebebi olabilir mi benim annemin 3 ay sütü taşarmış resmen heryer süt olurdu ama 3 aydan sonra hemen kesilirdi sütüm diyor. Kız kardeşimin o kadar çok sütü vardı ki buzluğa sürekli stok yapardi, sütün fazlalığından surekli sagmasi lazımdı yani, 2,5 yaşına kadar emzirdi çocuğunu, ama benim böyle oldu işte
Gecmis olsun. Meme iyi boşalmiyor mu ya da farkinda olmadan fazla süt yapan bir sey mi yiyorsunuz?40 ım çıkmadan 2. Kez mastit oluyorum. Oturup bi güzel ağlamak istiyorum ama onu da yapamıyorum. Şu sıcakta üşümek de varmış. Bu da benim imtihanım sanırım
Çok geçmiş olsun. İlaç kullanıyor musunuz? Brnimde bir gün oldu. Titreme ateş şeklinde. Hafif vakalarda parol işe yarıyor.40 ım çıkmadan 2. Kez mastit oluyorum. Oturup bi güzel ağlamak istiyorum ama onu da yapamıyorum. Şu sıcakta üşümek de varmış. Bu da benim imtihanım sanırım
Her alt açışta bez dolu ise ordan anlıyorum canım.Kızlar çişli bezi nasıl sayıyorsunuz mesela bazen açıyorum sanki tek seferlik çiş değil bazen de kakalı bezinde de oluyor
İkindin başlayan kolik ağlamalarında sütü indirip bırakıyor, içmiyor. Dün çok fazla yaptı bunu. Göğsüm normalde geceleri de şişiyor, ağlayarak uyuyup az emdiği için, ama sabaha karşı boşalttığı için sağmıyordum ben. Bu gece ateşlenince sağdım artık. Sabaha karşı da 3 ten sonra yani emzirdim. Sabah 7 gibi hiç sütüm kalmadı bomboş meme, çocuk aç ağlıyor. Emzikle ağlaya ağlaya uyuttum. Gece ki sütü de buzluğa atmıştım böyle olacağını bilemedim. Birde nasıl vereceğimi bilmiyorum daha önce hiç başka türlü vermedim hep emzirdim. Biberon mu enjektör mü vermeliyim. Çok ateşim ve halsizliğim var bi taraftan yerimden zor kalkıyorum. İştahım da yok yemeyince cidden sütüm gelmiyor. Ama içim asla almıyor. Yönetemedim süreci. Göğsümü boşaltmama rağmen hala ateşliyim geçmiyor ve çok acıyor göğsüm. Mastit bir anda geldi, hiç beklemiyordum. Stres den de olur mu acaba kaç gündür eşim yok şehir dışında, kolik ağlamalarıyla tek başıma uğraşıyorum. Allah düşmanımın başına vermesin.Gecmis olsun. Meme iyi boşalmiyor mu ya da farkinda olmadan fazla süt yapan bir sey mi yiyorsunuz?
Parol alıyorum ama tam rahatlatmıyor. Etkisi geçince yine aynıyım. Göğsüm sert değil boşalttım ama hala çok acıyor acaba tam açılmadı mı bilemedim. Elime gelen sertlik yok aslında bomboş hatta mememÇok geçmiş olsun. İlaç kullanıyor musunuz? Brnimde bir gün oldu. Titreme ateş şeklinde. Hafif vakalarda parol işe yarıyor.
Bende normal doğum yaptım çok dikişim var ve iki gündür dikişlere peçete tuttuğumda bir iki damla kanadığını farkettim. Pazartesi de doktora gösterdim iyi dikişler dedi, ne zaman iyileşecek 18 gün oldu hala aynı hatta daha kötü olmaya başladı sanki. Ne yapacağımı şaşırdımKızlar yine aynı şeyi söylemiş olacam kusura bakmayın
Ben hala iyilesmedim 26 gün oldu sezeryan olalı ama dikişler iyileşmiyor orta kisimlar yine iyi de sol uç kısmı içe çökük sağda da 2 dikişlik alan kadar da açılma var alttaki dikişler görünüyor önceden düzenli pansuman yapmıyordum ama 1 hafta oldu sabah akşam pansuman yapıp kuruluyorum bu sabah açık kısmın kanadığını fark ettim dün aksamda ağrıyordu geçen hafta hastaneye gittim normal iyileşir dedi doktor ama iyi olacağına dahada kötü oluyor kanamam bitmişti son 2 gün tekrar leke seklinde olmaya başladı ne yapsam iyi gelir iyileşir acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?