- 4 Mayıs 2023
- 1.172
- 1.081
- 63
- 34
Ayyy inşallah yaaa benim cidden hiç gidesim yok ormanın içinde çok guzel bi köy, gündüzleri sıcak oluyor ama Haziran'da bile geceleri yorgan ortersin üzerine öyle bi havası var gece uyanıo sabah karşı uyanıyo benim kız mama yapmaya kalk bilmem ne bide ev çok eski hasta ederiz çocuğu ya da ben bile olabilirim o soğuktaBazen de yapacak bir şey yok, benim eşim de yazlığa, annemlerin yanına gitmek istiyor evde çok daraldık artık diyor ben de mecbur deneyip göreceğimUmarım tecrübesizliğimizden gözümüz bu kadar korkuyordur ve korktuğumız kadar olmaz
Benim oğlumun adı mithatcanHerkes çocuk yetiştirme uzmanı maşallah. Sese alıştır, insana alıştır, sokağa alıştır diyorlar devamlı. Çok merak ediyorum acaba kendileri yenidoğan aşamasında çocuklarını sokak sokak gezdirdiler mi? Hiç sanmıyorum. Bence çocuklar büyüyünce annelerin bazıları ilk zamanları hafızadan siliyor. Muhtemelen şu an bizim süründüğümüz gibi onlar da süründüler ve zihin kendini korumak için kötü anıları sildi. Biz Mithatcan'la her hafta denize giderdik diyen anne eminim Mithatcan'ın 9 aylık halinden bahsediyordur ama işte analığının havasını atacak ya bol keseden atıyorBu arada umarım kimsenin çocuğunun adı Mithatcan değildir
Uyku tulumu alabilirsin canım. Ben önümüzdeki ay alıcam, bizim de geceleri soğuk oluyor artıkAyyy inşallah yaaa benim cidden hiç gidesim yok ormanın içinde çok guzel bi köy, gündüzleri sıcak oluyor ama Haziran'da bile geceleri yorgan ortersin üzerine öyle bi havası var gece uyanıo sabah karşı uyanıyo benim kız mama yapmaya kalk bilmem ne bide ev çok eski hasta ederiz çocuğu ya da ben bile olabilirim o soğukta
Evet ben mesela mirayın düzeni var 9 da uyutuyorum falan deyince geçen gün görümcem saati nerden bilcek kız o dedi hâlbuki görümcem de genç yani 37 yaşında ama tabi çok olmuş çocuklarını büyüteli küçük oğlu 12 yasindaBenim oğlumun adı mithatcanhahahhahah
Bunu hangi yaş grubu için söylediğin önemli ama balım. 50 yaş üstü gerçekten de gezip durmuş, çocuğunu sokağa salmış bi nesil. O kadar da kıymetli değildi eskilerin bebeleri, bakma biz bu kadar üstlerine titriyoruz. Ebeveynlik de evrim geçirdi
Eskiler için önemli değil ki yani bebeğin düzeni falan olamaz ne saçma şey o, sen naparsan bebek ona uyar. Ağlayabilir başka yerlerde, nolcak ağlar ağlar susar. Bu kadar, bizim kadar bebek odaklı değillerdi.
Ha ama 50 yaş altı, onlar gerçekten de unutmuş konuşuyorlar derim. Çocukları liseye üniversiteye gidiyor çünkü onların, çok zaman geçmiş.
Yani insan bu elbette her şeye de alışır ama mecbur mu meselaniye mecbur olsun ki diyorum. Hayat yeterince yoracak güzellerimizi, bari biz yormayalım
Ettim ben takipKızlar Instagram kullanmıyordum uzun zamandır 4 5 ay önce açtım hesabımı ve niyet ettim bebeğimle fenomen olmayadestek olmak isterseniz naçizane bir takibinizi rica edecem , hem kızımı paylaşıyorum sürekli aynı dönem bebisleri ya sizin içinde iyi olabilir belki , takip etmezseniz de alınmam bu arada Melek karataş gümüş sayfa adı kullanıcı ismi melekkgmus bu
Ama her bebeğin gelişimi farklı canım misal bn kızım daha kırklıyda ayak bastı ayakta dıruyır başını kaldırıyor ama yapmazsada korkmazdım her bebek farklıBizim ebe de tek gün dedi bazı arkadaşlar farklı günde olmuştu ya kafam, karıştı iyi bari tek günde yapılmasında sıkıntı yoksa bı kerede kurtulur
Benim oğlumda yavaştan ayak basıyor boynu da tutmaya çalışıyor ama düşüyor tam tutamiyor annem çok stres yaratıyor yok efendim sen onun kadarken dimdik duruyordun boynunu tutup sağa sola dönüyordun bugün ablamın yanında yine söylenmeye başladı sen o çocuğa alıştıramadın diye ablamda annesine çekmiş hatırlatayım 4 ay boyunca ne ayak basıyordu ne boynunu tutuyordu daha bebek 2 aylık tutmaması normal değil mi diyip susturdu annem hanım cocugunun kaç aylıkken nasıl olduğunu unutmuş ve bana kaynanalik yapmaya soyunmuş resmen
Sormadım ama bildiğim kadarıyla yapılmıyor ebe ısrar edince grip dedim bikac gün yine takip edicem iyilesirse cumaya kadar aradan çıkarayım gecikmeden
Evet fark oluyır bnde gecen dedim uyku saati geçiyor diye herkes bna baktı bi haberler bi düzen oturtmaya çalışıyorum herkes kendi bildiğini söylüyor onu yap bunu yap diyorEvet ben mesela mirayın düzeni var 9 da uyutuyorum falan deyince geçen gün görümcem saati nerden bilcek kız o dedi hâlbuki görümcem de genç yani 37 yaşında ama tabi çok olmuş çocuklarını büyüteli küçük oğlu 12 yasinda
Ben oldum benimde normal adetten çok farklıydı rengi aşırı koyuydu bordo gibi ama miktarı fazla değildi 6 günde bitti normalde de öyle sürüyor adetim 6-7 günKızlar doğumdan sonra adet gördünüz mü bn yeni oldum çok geliyor kanamam ve çok koyu renkde normal mi acaba
Canım çok sevindim tatilin tadını çıkarınTeşekkürler kızlar mesajlarınız için. Geldik tatile.aslında gece mesajlarınızı görmedim, ablamla mesajlaştım filan sinirimi aldı sağ olsun, bayağı rahatladım. Kalktım gece 3,5 a kadar valizleri hazırladım fermuarlarını çektim kapının önüne koydum. Sabah 8de eşimin valizleri asansöre yerleştirme sesine uyandım. Arabaya koyduktan sonra mutfağa kahve yapmaya girince laf attı, gece kaçta uyudun sen dedi, 3,5 ta uyudum sen ne zaman karar verdin tekrar gitmeye dedim, bir baktım sen valizleri hazırlamışsın, ne güzel evde boş boş oturacaktık senin yüzünden tatile gidiyoruz dedi yarım gülerek. Ben de bilirsin gezme diyince her zaman hazır ve nazırım dedim. Öyle gülüştük. Bizim kavgalar genelde böyle. Psikolog bir arkadaşıma bir gün anlatmıştım kavgamızı. Ama böyle olmaz oturup konuşmanız meselenizi çözmeniz lazım demişti. Biz hiç öyle yapamıyoruz. Öyle yaparsak konu daha ciddileşip uzuyor büyüyor. İlk yeni evliyken öyle yapmaya çalışıyordum. Ama yok fayda, en iyisi görmezden gelmek, alttan almak… Yoksa kimse kimseye uzun seneler dayanamıyor. Sizin mesajlarınızı da görünce aklın yolu birmiş dedim. İyi ki geldik. Deniz güneş çocuklar mutlu. İnşaallah sağ salim kavga gürültü olmadan tatilimizi bitirip evimize geçeriz. Bu arada iptal ettik dediğim şeyler bilet filan değildi, burası zaten kayınvalidemin yazlığı, arabayla geldik. Sinirle birbirimize gitmeyelim o zaman hiçbir yere filan dedik, iptal ettik dediğim o. Yani parasal bir kaybımız yok çok şükür
Teşekkür ederim daha yeni başlamaya çalışıyorum inşallah güzel reelslar yaparımEttim ben takip
Yok 9 olunca saate bakıyo, hadi beni uyutun diyo bebekEvet ben mesela mirayın düzeni var 9 da uyutuyorum falan deyince geçen gün görümcem saati nerden bilcek kız o dedi hâlbuki görümcem de genç yani 37 yaşında ama tabi çok olmuş çocuklarını büyüteli küçük oğlu 12 yasinda
Ben aldım takibeKızlar Instagram kullanmıyordum uzun zamandır 4 5 ay önce açtım hesabımı ve niyet ettim bebeğimle fenomen olmayadestek olmak isterseniz naçizane bir takibinizi rica edecem , hem kızımı paylaşıyorum sürekli aynı dönem bebisleri ya sizin içinde iyi olabilir belki , takip etmezseniz de alınmam bu arada Melek karataş gümüş sayfa adı kullanıcı ismi melekkgmus bu
Bence geçiyor dün biraz inciri fazla kaçırdım bende şişkinlik ve gaz yaptı kızımda ishal ve gaz yaptı daha öncede 2 kez taze fasulye yedim ikisindede ertesi gün gazdan tüm gün ağladı kimyon çayı ictigimfe de gazını diğer günlere göre daha rahat çıkarttığını fark ettimOsman hoca annenin yediği hiçbir yiyeceğin gazı bebeğe geçmez diyor. Ben de buna güvenerek bu hafta ilk defa mercimek çorbası yedim. Valla mis gibiydi, çocuğa da dokunmadı. Yiyin gitsin, afiyet olsun
Elestirilmekten.bende nefret ediyorum bende sizinle aynı fikirdeyim henüz uzun süre dışarıya çıkmaz bence bu kadar ufak bebekler en az 6 aylık olmaları lazım bence günlük bebek arabası ile ben bir tür Parka çıkarıyorum 15 dk 20 dk bence yeterli geliyor ona siz içinizden geçeni yapın kimsenin sizi elestirmesine fırsat vermeyin bence anneniz eşiniz bile olsaKızlar ben de bir şey soracağım eşimin memleketine geldik hiç istemeye istemeye geldim bugün ikinci günümüz dün gündüz hiç uyumadı doğru dürüstte emmiyor sürekli süt akıtıyorum bi de duruyor duruyor kayınpeder içeri girince şarıl şarıl akıyorburada birkaç tane arkadaşım var deniz de yakın herkes gezelim diyor dün dışarı çıktık 6 saat boyunca hiç uyumadı ağladı kakasını yapamadı ve bu durum beni çok üzdü bebeğin düzenini bozuyoruz diye kahroluyorum ama bir tek ben kahroluyorum kalan herkes bebek bu gezmeye de alışsın diyor endişelerimi yersiz hissettiriyorlar bugün arkadaşlarımın ısrarıyla bir saat uzaklıkta denize gideceğiz ve hiç istememe rağmen ısrarlar yüzünden gideceğim eşim durmazsa döneriz diyor bilmiyorum herkesin dilinde durmadan gezen bebek sahibi yakınları var bir tek ben böyleymişim gibi bi hava yaratıldı korkuyorum anlayacağınız yalnız hissediyorum kendimi
Evet farklı oluyor biliyorum ama anneme anlatamıyorum hep kiyasliyor hep yarıştırıyor yahu 7 çocuğunun hangisi diğeri gibiydi ama yok illa stres sıkıntı koyacak içime en küçüğümüz 20 yaşında haliyle unuttuğu için ona sanki çocuklari kendiliğinden rahatlıkla büyüdü iyiki ben sondan ikinciyim de ablalarım ve abilerime soruyorum öyle miydi diye onlar hatırlıyor boşver annenin dediğini çocuğun normal diyolarAma her bebeğin gelişimi farklı canım misal bn kızım daha kırklıyda ayak bastı ayakta dıruyır başını kaldırıyor ama yapmazsada korkmazdım her bebek farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?