2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Amin inşallah. Biz de 10 sene ara vermiştik. Süpriz oldu evet özlemişiz gerçekten.

Bende bir daha olmaz diyordum kafam rahattı ama oluyormuş malesef. Süt kültürü testi falan yapmadılar. Siz yurt dışındaydınız sanırım burda yani tr de bu işlerden anlayan çok az insan var. Acile gitmiştim ilkinde. Antibiyotiği falan zorla yazdırmıştım resmen. Bunda da ilkinden kalan ilaca başladım.

Yanlis biliyor olabilirim ama sutu sagsaniz da bebek emdikce sut gelmez mi? Belki bundan sonra kolik saati oncesi bir miktar sagsaniz faydasi olur mu? Ne diyecegimi bilemedim baska. Cok cok gecmis olsun. Mastit cok güçsüz birakiyor inssni, kemiklerimin her birinin agridigini hissederdim

Doktor bize gidebilirsiniz ama siz pek bebekle plajda kalmayn dedi. En iyisi yaninizda yardimci olacak birinin olmasi dedi ki biz de oyle dusunuyoruz.
Ek gidaya gecer gecmez sute ihtiyac azalmiyor. İlk aylar tadim gibi. 8-9 ay gibi kahvalti ya da ogle yemegi daha duzene giriyor, bebekten bebeğe değişmekle birlikte. Yine de emme refleksleri oldugu icin ek gida uzerine sut de içerler mi icerler.

İlk defa bugün hastane dışında bebeği dışarı çıkardık. Ben hafta içi her gün zaten çocukları yaz okuluna götür getir yapıyorum ama bebişi dışarı ilk kez gezmeye çıkarmış olduk. Diğer çocuklarımda kış bebekleri de oldukları için 40tan önce gezmeye çıkarmamıştık. Ama şimdi yaz mevsimi, evde de insan bunalıyor. Çocuklar da zaten haftasonu illa gezmek istiyorlar. Babaları tek başına çıkarabilirdi, önceki haftalarda öyle yapmıştı ama bu sefer dedik hep beraber gidelim. Sahile gittik, saat 3 gibi, döndüğümüzde 6 olmuştu. Ama noldu, sahilde hiç pusetinden çıkarmadığımız sürekli uyuyan bebek, eve döndük döneli huzursuzluğu bitmedi. Oksijen mi çarptı ya da üşüttük mü noldu bilmiyorum. Deniz kenarı çok rüzgarlıydı ama bence muahafaza edebildik diye düşünüyorum, üşüttüğümüzü çok sanmıyorum. Yanımıza simit peynir çay almıştık, piknik yaptık, çocukların da hoşuna gitti, paten bisiklet filan sürdüler. Özlemişiz gerçekten. Hamileyken son aylar erken doğum riski sebebiyle yatarken hep bugünleri hayal ediyordum. Elhamdülillah her halimize. Az evvel banyo yaptırdım, biraz sakinledi gibi ama uykuya geçemiyor sürekli kıpır kıpır mıkır mıkır… Bu gece beni uzun bir mesai bekliyor gibi anlaşılan. Allah yardımcım olsun. Neyse ki büyükler sahilde yorulmuşlar erkenden uykuya geçtiler.

Bizimkini de gaz tuttu canım. Maşallah ne güzel. Özlemişiz gerçekten dışarı çıkmayı.

Ne guzel bir gun olmus sizler icin. Biz de bir haftaliktan itibaren oglumu gezdirmek amacıyla hep ciktik. Bensiz cikmiyor cunku. Bebis ilk zamanlar hemen bebek arabasinda uyuyordu, simdi uykusu varsa epey agliyor. Ben de uyursa cikariyorum yolsa disarida surekli meme meme zorluyor.
Henuz bebek arabasiyla etrafi izledikleri zamanlar da degil. O gunleri de gorsek hayirlisiyla epey rahatlariz
Bu arada bebis uyandiysa belki fazla uyaran almistir disarida o yuzden huzursuzlanmsitir

Son düzenleme:
Nemlendirici ne sürüyosun benim kızın da sıcaktan nokta nokta oldu yüzü çok yokta yine de süreyim diorum nemlendirici temiz içerikli bişey bulmam lazim
Ben biopedia nemlendirici losyonu kullanıyorum. Doktorumuz temiz içerikli bunu verdi. Bende sürüyorum yüzüme aradaBir araştırın dilerseniz.

Yaa evet büyüklere de zaman ayırmak gerekiyor çok iyi yapmışsınız bizim bebek hiç etrafı görmedi bile pusetinin üstündeki örtüyü bile kaldırmadık rüzgardan korktuğumuzdan ötürü, zaten hep uyudu, gözlerini hiç açmadı bile ama temiz hava bol oksijen fazla uyarandan sayılabilir, doğru. Çünkü ilk defa soludu deniz havasını şu an nihayet uyutabildim bizim ufaklığı inşaallah çok zırt pırt uyanmaz.

Son düzenleme:
40 ım çıkmadan 2. Kez mastit oluyorum. Oturup bi güzel ağlamak istiyorum ama onu da yapamıyorum. Şu sıcakta üşümek de varmış. Bu da benim imtihanım sanırım
Çok çok geçmiş olsun, mastit çok fena bir şey. ben tam yakalanmadım kıyısından dönmüştüm sağarak kurtulmuştum ama o bile çok fenaydı. Allah acil şifalar versin.

Evet gelmesi gerek ama çok az geliyor, doymuyor sanki onunla. Sinirleniyor. Ama böyle olacaksa da mecbur sağım yapacağım. Saatlerce emmiyor gece mesela. Sağmak da cidden çok zahmetliymiş, böyle götürenlerin çabasını takdir ettim. Uykuya yenik düşüyor insan

Çok çok geçmiş olsun, mastit çok fena bir şey. ben tam yakalanmadım kıyısından dönmüştüm sağarak kurtulmuştum ama o bile çok fenaydı. Allah acil şifalar versin.
Sağımla açamadım ya. Gelmiyor. Antibiyotiğe başladım. Teşekkür ederim

Uykusuzluktan da ölmüyormuş insan . Bebeğin olduktan sonra anladım . benim gibi gündüz asla uyuyamayanlar ne olcak ya? Uykusuzluktan ölsemde gündüz uyuyamıtorum . Gecelerimiz de zor geçiyor uykusuz geçiyor. Zombiye döndüm ben artık günde 2-3 saat uyumaktan . Bi yerde bayılıp kalmasam bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…