- 14 Ağustos 2011
- 28.797
- 4.539
- 448
Allah hepimize kolaylık versin canım.Uykusuzluktan mahvoldum.
Yazacaklarım bu kadar
Amin inşallah. Biz de 10 sene ara vermiştik. Süpriz oldu evet özlemişiz gerçekten.Merhaba annelerim nasılsınız,bebişkoların sesi evimize renk getirdi değil mi binlerce şükürler olsunHastanede yatan bebeklerimizde en kısa sürede evlerine sağlıcakla varsınlar Allahım çok ama çok amin
Sizlerde de hamileliği özleme hissi oldu muBenim ikinci hamileliğimdi ve korkarak kalmıştım.Arada on sene vardı yapabilir miyim duygusu korkutuyordu.Şimdi üçüncüyü yapsak mı düşüncesi sardı.Bunu anneme söyleyince beni neredeyse gebertecekti Küçük bebeği özlemişiz sanırım.Allah yavrularımıza uzun ömürler versin.Kimsenin kucağını boş bırakmasın
Bizim kaynamış soğumuş suyumuz hazırda hep bekliyor. İçine bir miktar kaynar su ekleyerek hazırlıyoruz mamayi.Ben kaynamış suyu ya ılıtıyorum ya da hazırda kaynamış soğumuş varsa çok hafif ısıtıyorum ılık olacak şekilde ama doğrusu nasıl bilmiyorum
Bende bir daha olmaz diyordum kafam rahattı ama oluyormuş malesef. Süt kültürü testi falan yapmadılar. Siz yurt dışındaydınız sanırım burda yani tr de bu işlerden anlayan çok az insan var. Acile gitmiştim ilkinde. Antibiyotiği falan zorla yazdırmıştım resmen. Bunda da ilkinden kalan ilaca başladım.Ayy 2.de mi olabiliyormuş ben de bir defa atlattım diye seviniyordum dün doktor aradı süt kültürü testinde farklı bakteri çıkmış başka ilaç vereceğim gel dedi randevu da yok yarın gideceğim bakalım Allah size kolaylık güç versin çok zor
Yanlis biliyor olabilirim ama sutu sagsaniz da bebek emdikce sut gelmez mi? Belki bundan sonra kolik saati oncesi bir miktar sagsaniz faydasi olur mu? Ne diyecegimi bilemedim baska. Cok cok gecmis olsun. Mastit cok güçsüz birakiyor inssni, kemiklerimin her birinin agridigini hissederdimİkindin başlayan kolik ağlamalarında sütü indirip bırakıyor, içmiyor. Dün çok fazla yaptı bunu. Göğsüm normalde geceleri de şişiyor, ağlayarak uyuyup az emdiği için, ama sabaha karşı boşalttığı için sağmıyordum ben. Bu gece ateşlenince sağdım artık. Sabaha karşı da 3 ten sonra yani emzirdim. Sabah 7 gibi hiç sütüm kalmadı bomboş meme, çocuk aç ağlıyor. Emzikle ağlaya ağlaya uyuttum. Gece ki sütü de buzluğa atmıştım böyle olacağını bilemedim. Birde nasıl vereceğimi bilmiyorum daha önce hiç başka türlü vermedim hep emzirdim. Biberon mu enjektör mü vermeliyim. Çok ateşim ve halsizliğim var bi taraftan yerimden zor kalkıyorum. İştahım da yok yemeyince cidden sütüm gelmiyor. Ama içim asla almıyor. Yönetemedim süreci. Göğsümü boşaltmama rağmen hala ateşliyim geçmiyor ve çok acıyor göğsüm. Mastit bir anda geldi, hiç beklemiyordum. Stres den de olur mu acaba kaç gündür eşim yok şehir dışında, kolik ağlamalarıyla tek başıma uğraşıyorum. Allah düşmanımın başına vermesin.
Doktor bize gidebilirsiniz ama siz pek bebekle plajda kalmayn dedi. En iyisi yaninizda yardimci olacak birinin olmasi dedi ki biz de oyle dusunuyoruz.Bebişle tatile giden arkadaşlar , bebek zaten denize havuza giremezde . Güneşten vs nasıl korudunuz acaba ? Nasıl geçti günleriniz yani. Bebeğim dışarıyı ve kalabalığı sesi çok seviyor . Dışarı çıktığımız an uyuyor sakin kalıyor . bir tatil bize de ona da çok iyi gelecektir . Ama biraz çekingelerim var
Ek gidaya gecer gecmez sute ihtiyac azalmiyor. İlk aylar tadim gibi. 8-9 ay gibi kahvalti ya da ogle yemegi daha duzene giriyor, bebekten bebeğe değişmekle birlikte. Yine de emme refleksleri oldugu icin ek gida uzerine sut de içerler mi icerler.Ek gıdaya geçtikleri zaman günde kaç kez süt içmeye ihtiyaçları oluyor acaba ? Bende sağarak ilerlediğim için 6. Ay ı bekliyorum direnmeye çalışıyorumek gıdaua geçince daha az süt sağar daha az veririm diye ümitleniyorum ama öyle mi oluyor ? Yoksa içme sıklığı yine aynı mı. Şuan 2 saatte bir içiyor 40 günlük
Bizimkini de gaz tuttu canım. Maşallah ne güzel. Özlemişiz gerçekten dışarı çıkmayı.İlk defa bugün hastane dışında bebeği dışarı çıkardık. Ben hafta içi her gün zaten çocukları yaz okuluna götür getir yapıyorum ama bebişi dışarı ilk kez gezmeye çıkarmış olduk. Sahile gittik, saat 3 gibi, döndüğümüzde 6 olmuştu. Ama noldu, sahilde hiç pusetinden çıkarmadığımız sürekli uyuyan bebek, eve döndük döneli huzursuzluğu bitmedi. Oksijen mi çarptı ya da üşüttük mü noldu bilmiyorum. Deniz kenarı çok rüzgarlıydı ama bence muahafaza edebildik diye düşünüyorum, üşüttüğümüzü çok sanmıyorum. Yanımıza simit peynir çay almıştık, piknik yaptık, çocukların da hoşuna gitti, paten bisiklet filan sürdüler. Özlemişiz gerçekten. Hamileyken son aylar erken doğum riski sebebiyle yatarken hep bugünleri hayal ediyordum. Elhamdülillah her halimize.Az evvel banyo yaptırdım, biraz sakinledi gibi ama uykuya geçemiyor sürekli kıpır kıpır mıkır mıkır… Bu gece beni uzun bir mesai bekliyor gibi anlaşılan. Allah yardımcım olsun. Neyse ki büyükler sahilde yorulmuşlar erkenden uykuya geçtiler.
Evet gerçekten hayallerimizi yaşıyoruz çok şükürBizimkini de gaz tuttu canım. Maşallah ne güzel. Özlemişiz gerçekten dışarı çıkmayı.
Ne guzel bir gun olmus sizler icin. Biz de bir haftaliktan itibaren oglumu gezdirmek amacıyla hep ciktik. Bensiz cikmiyor cunku. Bebis ilk zamanlar hemen bebek arabasinda uyuyordu, simdi uykusu varsa epey agliyor. Ben de uyursa cikariyorum yolsa disarida surekli meme meme zorluyor.İlk defa bugün hastane dışında bebeği dışarı çıkardık. Ben hafta içi her gün zaten çocukları yaz okuluna götür getir yapıyorum ama bebişi dışarı ilk kez gezmeye çıkarmış olduk. Diğer çocuklarımda kış bebekleri de oldukları için 40tan önce gezmeye çıkarmamıştık. Ama şimdi yaz mevsimi, evde de insan bunalıyor. Çocuklar da zaten haftasonu illa gezmek istiyorlar. Babaları tek başına çıkarabilirdi, önceki haftalarda öyle yapmıştı ama bu sefer dedik hep beraber gidelim. Sahile gittik, saat 3 gibi, döndüğümüzde 6 olmuştu. Ama noldu, sahilde hiç pusetinden çıkarmadığımız sürekli uyuyan bebek, eve döndük döneli huzursuzluğu bitmedi. Oksijen mi çarptı ya da üşüttük mü noldu bilmiyorum. Deniz kenarı çok rüzgarlıydı ama bence muahafaza edebildik diye düşünüyorum, üşüttüğümüzü çok sanmıyorum. Yanımıza simit peynir çay almıştık, piknik yaptık, çocukların da hoşuna gitti, paten bisiklet filan sürdüler. Özlemişiz gerçekten. Hamileyken son aylar erken doğum riski sebebiyle yatarken hep bugünleri hayal ediyordum. Elhamdülillah her halimize.Az evvel banyo yaptırdım, biraz sakinledi gibi ama uykuya geçemiyor sürekli kıpır kıpır mıkır mıkır… Bu gece beni uzun bir mesai bekliyor gibi anlaşılan. Allah yardımcım olsun. Neyse ki büyükler sahilde yorulmuşlar erkenden uykuya geçtiler.
Ben biopedia nemlendirici losyonu kullanıyorum. Doktorumuz temiz içerikli bunu verdi. Bende sürüyorum yüzüme aradaNemlendirici ne sürüyosun benim kızın da sıcaktan nokta nokta oldu yüzü çok yokta yine de süreyim diorum nemlendirici temiz içerikli bişey bulmam lazim
Benim kuzum da 14 haziranBenim de 14 Haziran sabah 6da, siz doğum yaparken ben hastaneye giriş yapmışım.
Yaa evet büyüklere de zaman ayırmak gerekiyor çok iyi yapmışsınızNe guzel bir gun olmus sizler icin. Biz de bir haftaliktan itibaren oglumu gezdirmek amacıyla hep ciktik. Bensiz cikmiyor cunku. Bebis ilk zamanlar hemen bebek arabasinda uyuyordu, simdi uykusu varsa epey agliyor. Ben de uyursa cikariyorum yolsa disarida surekli meme meme zorluyor.
Henuz bebek arabasiyla etrafi izledikleri zamanlar da degil. O gunleri de gorsek hayirlisiyla epey rahatlariz
Bu arada bebis uyandiysa belki fazla uyaran almistir disarida o yuzden huzursuzlanmsitir
Çok çok geçmiş olsun, mastit çok fena bir şey.40 ım çıkmadan 2. Kez mastit oluyorum. Oturup bi güzel ağlamak istiyorum ama onu da yapamıyorum. Şu sıcakta üşümek de varmış. Bu da benim imtihanım sanırım
Yaaaa inşaallah tıpış tıpış yürüdüklerini anlatırızMaşallahBiz sona kalanlardandık hatırlıyorum, inşallah 1 yaşına girdikleri zamanları da konuşuruz burda
Maşaallah ne güzelBenim kuzum da 14 haziran
İnşallah canım inşallahMaşaallah ne güzelilk doğum günlerini de burada beraber kutlarız inşaallah
Evet gelmesi gerek ama çok az geliyor, doymuyor sanki onunla. Sinirleniyor. Ama böyle olacaksa da mecbur sağım yapacağım. Saatlerce emmiyor gece mesela. Sağmak da cidden çok zahmetliymiş, böyle götürenlerin çabasını takdir ettim. Uykuya yenik düşüyor insanYanlis biliyor olabilirim ama sutu sagsaniz da bebek emdikce sut gelmez mi? Belki bundan sonra kolik saati oncesi bir miktar sagsaniz faydasi olur mu? Ne diyecegimi bilemedim baska. Cok cok gecmis olsun. Mastit cok güçsüz birakiyor inssni, kemiklerimin her birinin agridigini hissederdim
Sağımla açamadım ya. Gelmiyor. Antibiyotiğe başladım. Teşekkür ederimÇok çok geçmiş olsun, mastit çok fena bir şey.ben tam yakalanmadım kıyısından dönmüştüm sağarak kurtulmuştum ama o bile çok fenaydı. Allah acil şifalar versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?