Amin inşallahCok geçmiş olsun. Ablamin da bebekken tek bobegi baya sıkıntılıymış, tedaviyle düzelmiş. Size de vakitlice tanı konmuş en azından, Allah tez zamanda şifa versin.
Nasıl fark ettiniz azaldığını? Belki de değildirKızlar galiba beveğim doymuyor dün sitümün azaldığını farkettim manayı gece versemmi diyorum en azından gündüz emsin gece yatmadan mama versem nasıl olur sizce sütü bırakmasınıda istemiyorum
Sağım ile bebeği emzirmek aynı değil deniyor. Ama ben tekrar doktoruma soracağım çok hsklısınız. Daha uzun mesafelerde sağom yaparsam işim çok çok kolaylaşırBu 2 saat durumunu doktorunuza tekrar bir sorsanız. Çünkü bana mantıklı gelmiyor. Sarılık döneminden sonra bırakın istediği kadar uyusun emzirmeyin diyor doktorlar. O zaman demek ki emzirmeden ya da sağmadan uzun süre durulabilir. Ki benim ilk çocuğumda gece 8 saat uyurdu ben de ne sağardım ne de uyandırıp emzirirdim, sütümde de azalma olmamıştı 2 sene emzirmiştim çok şükür. Olabiliyor yani, bunu çok büyük mesele gibi doktorun size dayatması çok mantıklı gelmedi bana. Sizi resmen psikolojik çöküntüye uğrattı. Tek seferde fazla sağıp kenara stoklayın, arada onlardan içirin, siz biraz nefes alın. Bu böyle devam ederse çok zor sizin için.
Çok geçmiş olsunn Allah şifa versinBebeğimde anne karnında hidronefroz gelişmişti. Bugün kalça ultrasonu ile birlikte baktırdık. Maalesef hiç gerileme olmamış ve grade 4 müş. Cerrahi gerekecek gibi. Epey canım sıkıldı.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için . İşin kötü tarafı ne biliyor musunuz? Ben gece gündüz yılmadsn 2 saatte bir sağım yapıp bebeğimi beslerken , sırf küçük ve emmiyor diye annemden destek aldığım için eşimin ailesi çocuk bakamadıpımı ima ediyor . Artık bakmayı öğrenmelisin vs diyorlar. Kim bakıyor kş ben bakkyorum zaten sadece sağım işi zor ve bir süre daha annrmlr kalmak istemiştim bebek 2 aylık olana kadar . Kimse emeğimi görmeyip yalnız kaldığında nasıl bakacaksın tarzı konuşuyorCanım mastit olduğumda sağım yaparken hep aklıma siz geldiniz. Gerçekten yorucu. Allahım dedim sabır kolaylık ver kızlara. Muhtemelen hep böyle devam etmeyecek bir yerden sonra rahatlayacaksınız ama bugünler travma etkisi olarak kalacak. Bence çok güçlüsün, çok güzel götürüyorsun. Herşeyden önce çaban sabrın takdire şayan. Kendinizle gurur duyun. Bebeğin ağlamaları zamanla azalacak, emzirme aralığı artacak özellikle geceleri. belki yakın zamanda memeyi alacak. Geçici bir süreç. Evlatlarınız çok şanslı
Kesinlikle, rutin kontrollerde bile aşırı stres oluyorum. Allah size de güç versin, nihayetinde her şey onun iyiliği ve konforu içinAmin inşallahileri tetkikler bile meşakkatli. Kıyamıyorum. Sana bana yapılsa küçük işlemler önemsemeyiz de bebek olunca bunlar da olur biter geçer inşallah yapacak bir şey yok.
Yenidoğanlarda doyma kavramı yok diye biliyorumBir şey sormak istiyorum. Bugün şansa bebeğimi mayışıkken baya emzirdim sonra altını değiştirirken basit bi harekette ağzından biraz sütü attı. Emerken yutkundu, uyuyakaldığı da oldu tabii. Ay galiba doydu, sütüm geldi demiştim ki denemek için mama da verdim ona da saldırdı adeta ve bayılarak içiyor.. Anlamadım demek ki sütüm doyurmuyor , değil mi?
Ben de sizden sonra mochi almıştım. Benimki iyi çalışıyor ama aynı şeyi merak ediyordum. Normalde manuel ya da elle sağım yaptığım için alışkanlık zaten bir iki dk masaj yapıp kullanıyorum bu modlar daha mı verimli olur acabaKızlar lansinoh giyilebilir pompa aldım ve bugğn deneme fırsatım oldu. Merak edenler için yorumumu yazmak istiyorum.
Öncelikle prize bağımlı olmamak müthiş kolaylık , mutfakta hir şeyler yaparken ya da bebekle ilgilenirken sütün sağılmış oluyor. Dışarısı için kurtarıcı. Akıtma yaptıpı söyleniyordu ben öyle hir şey yaşamadım.
Çekim gücü için bi keç kez daha denemek istiyorum , o şekilde tekrwr yorumlarım merak edenler için .
Sadece kullanan varsa benimde bir sorum vardı, hangi modda en iyi verimi alabiliriz ? Önce masajda çalıştırım sonra mo sağom?
Daha fazla verim almak için hangi mod u kaç dakşka çalıştırmalıyız acabaBen de sizden sonra mochi almıştım. Benimki iyi çalışıyor ama aynı şeyi merak ediyordum. Normalde manuel ya da elle sağım yaptığım için alışkanlık zaten bir iki dk masaj yapıp kullanıyorum bu modlar daha mı verimli olur acaba
Emzirme biter bitmez altını değiştirince benimkide az da emse çok da emse hep bir miktar kusuyorBir şey sormak istiyorum. Bugün şansa bebeğimi mayışıkken baya emzirdim sonra altını değiştirirken basit bi harekette ağzından biraz sütü attı. Emerken yutkundu, uyuyakaldığı da oldu tabii. Ay galiba doydu, sütüm geldi demiştim ki denemek için mama da verdim ona da saldırdı adeta ve bayılarak içiyor.. Anlamadım demek ki sütüm doyurmuyor , değil mi?
Mama veriyor musunuz ? Ondan sonra da mı aranıyor? Ben sütümden emin değilim:/Emzirme biter bitmez altını değiştirince benimkide az da emse çok da emse hep bir miktar kusuyor
Doyma kavramı olduğunu bende düşünmüyorum çünkü bebem iki gündür yarım saate bir aranıyor
Yani bende lansinoh var ama günde 1 kere kullanıyorum o yüzden tam çözemedim farklarını net bilgi verip yardımcı olamam gibiDaha fazla verim almak için hangi mod u kaç dakşka çalıştırmalıyız acaba
emdikten sonra göğsümün şişliği baya azalıyor ordan anlıyorum sütü aldığınıMama veriyor musunuz ? Ondan sonra da mı aranıyor? Ben sütümden emin değilim:/
Sağma modu dediğiniz 2. Sıradaki mi 4. Sıradaki mi? Bir de ben direkt 9 seviyesine getiriyorum çokta canımı acıtmıtor. Acaba iyi yerleştiremiyor muyum göğsümü . 9 da çok mu acıtması lazım? Ben 9 da 10 dk kullandım henüz bir kez denedimYani bende lansinoh var ama günde 1 kere kullanıyorum o yüzden tam çözemedim farklarını net bilgi verip yardımcı olamam gibiben direkt sağma modunda 4 yada 5 seviyesinde 10-15dkk kullanıyorum göğsümü boşaltıyor masajda bir kere denedim ama genelde yatmadan önce yaptığım için yorgun ve uyumak üzere oluyorum açıkçası sabredemedim
Sağımla emzirmek arasında o kadar da fazla fark olduğunu sanmıyorum. Yani mesela birden bire uzatmak değil de, 2 değil de 3 saat aralık yapsanız bile bayağı rahatlarsınız. Hiç pes etmediniz helal olsun, gerçekten takdire şayan bir emeğiniz var. Biraz saatler uzarsa işiniz kolaylaşır inşaallah çok rahat edersiniz.Sağım ile bebeği emzirmek aynı değil deniyor. Ama ben tekrar doktoruma soracağım çok hsklısınız. Daha uzun mesafelerde sağom yaparsam işim çok çok kolaylaşır
İkinci sıradaki damla şeklini kullanıyorum. Sürekli sağım yaptığın için göğüsün alışkındır benimki 5i geçince acıyorSağma modu dediğiniz 2. Sıradaki mi 4. Sıradaki mi? Bir de ben direkt 9 seviyesine getiriyorum çokta canımı acıtmıtor. Acaba iyi yerleştiremiyor muyum göğsümü . 9 da çok mu acıtması lazım? Ben 9 da 10 dk kullandım henüz bir kez denedim
Çok teşekkür ederim desteğiniz içinSağımla emzirmek arasında o kadar da fazla fark olduğunu sanmıyorum. Yani mesela birden bire uzatmak değil de, 2 değil de 3 saat aralık yapsanız bile bayağı rahatlarsınız. Hiç pes etmediniz helal olsun, gerçekten takdire şayan bir emeğiniz var. Biraz saatler uzarsa işiniz kolaylaşır inşaallah çok rahat edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?