2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benimde yeni kesildi kanamam bugün 27 gün oldu doğum yapalı dikişlerimde yeni düştü bence normal doktora sordum bende kanamam uzun sürdü diye normal dedi bana.Dogumdan sonra kontrol e gitmek lazım Bence pıhtı kalmismi baktırmak lazım sizde gidin bence kontrole
Gittim krem vermişti aslında ama iyileşmedi

Aa öyleyse iyi bir ürün almışız sevindim. Sadece şarja takmayı unutmamak gerekiyor ama hızlı doluyor ☺️
Ben gece 2 kez denedim. Dha önce hiç giyilebilir pompa kullanmadım ama bundan epey memnun kaldım. Kablolu tamamrn işkenceymiş😂 gece 4 saat sağım yapmamıştım kalkıp sağım yaptım. Bebeğim açlıktan çok ağlayınca 2 dakika dolunca hemen cihazı kapatıp aldım sütü. Ve çok şaşırdım 2 dakikada neredeyse tük sütümü sağmıştı . Belki 4 saat sağmadıpım için çok fazla süt birikmişti hemen aktı sütüm ama 2 dakikada 160 ml iki memeden süt sağmak benim için müthiş bir pratiklik. Keşke en başından almış olsaydım. Yüküm cidden hafifledi

Sen sağım yaparken, makineyi yıkarken birinin çocukla ilgilenmesi gerekiyor. Beş dk bırakmaya gelmiyor ki bu aylarda katıla katıla ağlıyorlar. Bu bakamamak değil ki. Senin bu insanlara kulağını tıkaman lazım. Kim ne düşünürse düşünsün. Yaşamayan anlamaz seni. Hep böyle olmayacak ilk zamanlar en zoru. Keşke eşin devreye girip susturabilse. Umarım bir an önce feraha çıkarsın.
Sağolun desteğiniz için . Banyo yaptırmayı onlara bıraktıpım için bebeğe bakamayacağımı düşğndüler. Banyo yaptırmakta ne var ki? Süt sağıp beslemek çok daha zor meşakatki. Kimse annesinşn karnınds öğrenmiyor ki bir şeyleri. Banyo yaptırmak istesem yani iş başa düşse bende elbette yaptıracağım vr yaptıklarım arasında en kolayı olur muhtemelen.
Ya bazı insanlar çok patavatsız ve dediğiniz gibi eşimin artık susturması gerekiyor. Yaşlılık diyor , eski kafa diyor idare edelim diyor

Yok yok 3. Ayda düzelecek hatta belki daha erken. Bende saatlerce uğraştım uyutamadım yoruldum iyice babası geldi 15 dk uyudu onda. Bi taraftan sinir oldum bi tataftan da neyse uyudu ya dedim.
Kayınvalide, kayınpeder, annem, ben 4 kişi uğraştık sırayla.. Neyine iyi desem ertesi gün devamı yok. Geceleri güzel uyuyordu halbuki. Elektrikli sallanan beşik aldık, ayakta uyuyor ama aynı şekilde sallanan beşiğe koyduğumuz an uyanıyor. Pilates topunda zıpladığımda yatıyor bazen ama bende sırt boyun kalmadı ağrıdan. Babybjörn de aynı şekilde zıplıyor zaten ama onu da istemiyor hanımefendi illa top olacak. Memeyle kavga ediyordu biberonla mama da veriyoruz şimdi de onunla kavga ediyor. Ya bi derdi var ben anlamıyorum ya da Gerçekten çok zor bir çocuk ama geceleri çok çaresiz ve asla yapamayacak gibi hissediyorum gerçekten

Ben gece 2 kez denedim. Dha önce hiç giyilebilir pompa kullanmadım ama bundan epey memnun kaldım. Kablolu tamamrn işkenceymiş😂 gece 4 saat sağım yapmamıştım kalkıp sağım yaptım. Bebeğim açlıktan çok ağlayınca 2 dakika dolunca hemen cihazı kapatıp aldım sütü. Ve çok şaşırdım 2 dakikada neredeyse tük sütümü sağmıştı . Belki 4 saat sağmadıpım için çok fazla süt birikmişti hemen aktı sütüm ama 2 dakikada 160 ml iki memeden süt sağmak benim için müthiş bir pratiklik. Keşke en başından almış olsaydım. Yüküm cidden hafifledi
Evet uzun süre emzirmeyince benimde göğsümden süt hızlı akıyor. İşin baya kolaylaşmış sevindim geceleri uykunda çok bölünmez 🙏🏻 akıtıyor dedikleri sanırım parçalar tam oturmuyorsa oluyor bide çıkarırken birkaç damla memeden damlıyor ister istemez

Benim oğlum da bugün tam 1 aylık oldu. 4 - 5 gündür sesimizi takip edip kafasini o yöne ceviriyor. Biz gezinirken yine kafasını cevirip bizi takip ediyor. Kucagimiza aldigimizda kafasini hemen geriye atıp yüzümüze dönüyor, gözümüzün içine içine bakiyor laf atinca gülümsüyor 🫠 emerken ani bir ses duyunca hemen duruyor kafasini cevirip bakmaya calisiyor ama meme de kafasiyla birlikte gitmediği icin bir kızıyor 😅 kirmizi yengeç oyuncagi var 2 3 gündür onu gosteriyoruz bir heyecan yapiyor elini uzatiyor, eline tutturunca da hemen ağzına goturmeye çalışıyor. Benim de gözüme sanki koca bebek olmuş gibi görünüyor bir kaç gündür. Her günleri başka güzel. Cok yorucu ama çokta güzel 😊
Maşallah minnoşa🧿
Aynı gün doğum yapmıştık biz benim oğlumda dün akşam seslere görüntülere tepki vermeye başladı tüm yorgunluğum geçti gitti seslenince bakmak yok henüz ama anı sese görüntüye tepki vermesi çok güzel bide şaşkın şaşkın etrafa çeviriyor kafasını bakinmaya çözmeye çalışıyor çok tatlı yaa🥹

Yok hiç masaj yapmıyorum direkt sağım modunda açıp çalıştırıtoruk

Eğitimde gösterdikleri yaklaşık böyle bir şeydi. Süt artırmaya da yardımcı oluyormuş. Elle sağarken bayağı bir fark ediyor, mochiden sonra hiç yapmadım. Bir de böyle deneyeceğim bakalım belki yine fark olur

Kanama devam ediyor muydu daha ne kadar sürecek iyileşmemiz acaba
Doktor iyileşiyor dedi işte. Tam iyileşme görmek için 2 hafta sonra gel dedi sanırım. Kanama 35-36. günde tamamen bitmişti. Sizin doktor ne dedi kontrolünüz ne zaman

Ay ben anestezi teknikeriyim benim konular açılmış😅 Spinalle Epiduralin farkı spinal daha derine yapılıyor etkisi hemen oluyor epidural ona göre daha yavaş oluyor. Spinalde belden aşağıda hissiyat ve hareket gidiyor epiduralde hissiyat gidiyor ama hareket edebiliyorsunuz ve sonradan ağrı vesaire olunca epiduralde üzerinizde kalıyor ve oradan ağrı kesici yapabiliyorlar. Spinalde o yok anestezi vucuttan atılmaya başlayınca onun işi bitiyor. Mecburi olarak doktor önerisi dışında genel anestezi almanızı önermem hem ağrılı uyanıyorsunuz hemde bebeğin de siz uyuyunca uyuma ihtimali oluyor solunum sıkıntısı olabiliyor yani o süreç çok iyi takip ediliyor ama şahsen mecburiyet yoksa ben kendim tercih etmezdim🙃 Epidurali normal doğum yapanlar da tercih edebilir sancıyı çekmemek için birazcık sadece doğum süresini uzatabiliyor sancıyı hissetmeyip daha güçlü ıkınma olmadığı için ama sorun olmuyor tabi çoğu kişi tercih ediyor.
Merhaba 13 gun once spinal anestezi ile dogum yaptim. Su an hastanede yatiyorum. Bos kacagi olustugu icin. Bas donmesi bas agursi hepsini yasiyorum. Ne zaman normale donerim. Kafayi yemek uzereyim

Eğitimde gösterdikleri yaklaşık böyle bir şeydi. Süt artırmaya da yardımcı oluyormuş. Elle sağarken bayağı bir fark ediyor, mochiden sonra hiç yapmadım. Bir de böyle deneyeceğim bakalım belki yine fark olur

Bu mochi yi dün emzirme danışmanından ilk kez duydum. Siz ne amaçla nasıl kullanıyorsunuz?

Benim de bebiş dünden beri çok gazlı. Zeytinyağlı biber dolması dokundu sanırım. Dün ilk kez dışarı çıkalım dedik akşam ağlamasından geri döndük arabaya binmeden. İnşallah normale döner. Çaresiz hissediyorum böyle olunca. Ve gazdan dolayı da sürekli emmek istiyor.

Merhaba 13 gun once spinal anestezi ile dogum yaptim. Su an hastanede yatiyorum. Bos kacagi olustugu icin. Bas donmesi bas agursi hepsini yasiyorum. Ne zaman normale donerim. Kafayi yemek uzereyim
Canım öncelikle çok geçmiş olsun yani bu konuda bir şey diyemiyorum çünkü seyrine göre değişen bir durum ve uzmanının bileceği bir şey. Hastanede olman umarım süreci kısaltır. Acil şifalar diliyorum 🤲🏻🌸

Bir şey sormak istiyorum. Bugün şansa bebeğimi mayışıkken baya emzirdim sonra altını değiştirirken basit bi harekette ağzından biraz sütü attı. Emerken yutkundu, uyuyakaldığı da oldu tabii. Ay galiba doydu, sütüm geldi demiştim ki denemek için mama da verdim ona da saldırdı adeta ve bayılarak içiyor.. Anlamadım demek ki sütüm doyurmuyor , değil mi?
Aynı şeyi yaşıyorum bu yüzden mamasız duramıyorum. Durmadan bu çocuk aç diyorum, evet ben diyorum kimse demiyor 😃
Emiyor emiyor hatta kusuyor ama mama verince de yiyor. Şunun cevabını bi bilsem öyle rahat edicem ki

Kızlar bir şey daha soracağım. Göğüs ucunuzu sıkınca kaç gözenekten süt geliyor? 2 olması normal mi?

Aynı şeyi yaşıyorum bu yüzden mamasız duramıyorum. Durmadan bu çocuk aç diyorum, evet ben diyorum kimse demiyor 😃
Emiyor emiyor hatta kusuyor ama mama verince de yiyor. Şunun cevabını bi bilsem öyle rahat edicem ki
Ben de bunu diyen kişiyim, ısrarla sütümün yetmediğini savunuyorum emzirdiktennsonra aranmasa, keyfi gayet yerinde bile olsa aç kaldı kilo verecek diye dolanıyorum ortalıkta gerçekten çok karmaşık bir durum

Bebeğinin 40 dolmuş ya da iki aylık felan olan kızlar süreç nasıl ilerliyor bir şeyler kolaylaştı mı 2 aylıkken tatile gideceğim şuanki halimle hiçbir şey anlamam çünkü

Back
X