2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Mantıklı olabilir. Böyle duymadım ama karbonhidrat ağırlıklı beslenme emziren anne için çok önerilmiyor. Bir sebebi vardı ama hatırlayamadım. Oğlumda çok okumuştum böyle gönderiler ama 3 yılda unutmuşum. Hatırlar ya da bulursam atarım burayada.. Birde geçenlerde bir gönderide gazın annenin yediklerinden çok bebeğin emerken hava yutmasından kaynaklandığını söyleyen çalışmalar varmış.

Akşam uykusu çok erken başlamıyor mu? Ben 9-9.30 civarı uyutuyorum sabah 6 civarı kalktığından itibaren uyumuyor. Ama benim bebeğim sizinkinden küçük 29.gündeyiz

Bebeğinin 40 dolmuş ya da iki aylık felan olan kızlar süreç nasıl ilerliyor bir şeyler kolaylaştı mı 2 aylıkken tatile gideceğim şuanki halimle hiçbir şey anlamam çünkü
36 günlükken Antalya'dan Bodrum'a gittik. Yol 4-5 saat kadar sürüyor. Bayağı rahat bir yolculuk oldu. Bizimki tatil modunda ve gayet sakindi ama dönünce 3-4 gün canımıza okudu. Kolaylaştı mı, bence hayır ama oğlanın diline alıştım. Ne istediğini anlayınca daha rahat ettim açıkcası. Senin de güzel bir tatil olur umarım endişe etme sen ne kadar rahat olursan bebeğin de o kadar iyi olacak ne diyorduk "Mutlu anne = Mutlu bebek "

Ben çok fazla ağrım olunca 15. Günümde gitmiştim tekrar gitmedim 40 ı bekliyorum iyileşir diye kreme devam edeyim belki iyileşir siz kullanıyor musunuz krem
Yok bana krem falan vermedi. Doğumu yaptıran doktor hiçbir şey yapma kuru tut demişti. Kendi doktorum kontrolden sonra sabah akşam batikon sür yeter dedi. Ben de öyle yaptım. İnşallah eski halimize döneriz en kısa sürede

Akşam uykusu çok erken başlamıyor mu? Ben 9-9.30 civarı uyutuyorum sabah 6 civarı kalktığından itibaren uyumuyor. Ama benim bebeğim sizinkinden küçük 29.gündeyiz
Yani uyku düzeni oluşturmadım ki şuan. Oluşturmamız gerekiyor mu? Şuan ne zaman isterse o zaman uyuyor . Genelde karnını doyurup altını temizleyip uyutmaya çalışıyorum. Hata mı ediyorum ?

Umarımm inşallah Bizde Antalya ya gideceğiz umarım sıcak etkilemez çok klimayla bugünlere geldik

Freud şok gerçekten komik olduğunu mu düşündü acaba

Yani uyku düzeni oluşturmadım ki şuan. Oluşturmamız gerekiyor mu? Şuan ne zaman isterse o zaman uyuyor . Genelde karnını doyurup altını temizleyip uyutmaya çalışıyorum. Hata mı ediyorum ?
Yani yenidoğan olduğu için net bir düzen olmuyor saatte kaymalar oluyor. Ama hemen hemen bu düzende tutmaya çalışıyorum. Gece kendisi uyanmazsa uyandırmıyorum

Ya doğrı söylüyorsunuz. 3 gün önce mesela öğlen 12 den gece 12 ye kadar aralıksız uyudu sadece süt için uyandı. Hasta öı diye endişelendim hatt. Daha sonrada günlerdir gündüz hiç uyumuyor.
Evet evet, ben de gaz damlası mı yaptı diye panik yapmıştım uyandırdık zorla bu kez de yatmadı. Garip bi ritmleri var ama şu evrede düzen beklenmez zaten. Banyoyu kaç gibi yaptırıyorsunız? Akşam yapınca daha rahat uyuyorlar bir de oek iyi bir tavsiye olmayacak belki ama ayakta sallamayı denediniz mi? Çok çaresiz olduğumuz bi anda annem kundak yapıp çok yavaşça salladı baktık uyuyor. Sanırım şu evrede farkında değiller ayakta sallandıklarının zaten. Gözlemlediğim kadarıyla uykuya dalma konusunda tercihleri var her metot işe yaramıyor her çocukta. Mesela elektrikli beşik aldık o da aynı ayakta sallar gibi sallıyor ama onda asla yatmıyor. Babybjörn de zıplıyor ama pilates topunda zıpladığımda uykuya dalıyor. Ya da emzik verip ayaklarımı oynatmadan dizlerimden kendimi sağa sola çevirince uyuyor. Siz de bebeğinizin konforlu bulduğu çeşidi keşfetmelisiniz belki de, birkaç farklı yol deneyerek

Ayyy. Tam pataklamalık. O nasıl laf ya? Emzirmeye çalışan kv ler varmış. Sen kendininkini büyütmüşsün zaten onun anası benim yani. Tövbe est, çok ilginç dinamiklerimiz var Türkler olarak gerçekten

[ Benimde gündüz ya bir ya iki kez oda devamlı değil 1 buçuk saat uyuyor. Gece de 12 den önce bir kez 1 buçuk saat uyuyor geceleri de 4 ten sonra uyanık ama 4 e kadar da uyumuyor sürekli hep farklı

Mastit ve enfeksiyon yaşayanlara bir sorum olacak, hangi bölüme gittiniz? Teşhis için kan mı alındı farklı bir tahlil mi yaptılar ?
Kızlar sizde de böyle sıkıntılar vardı yanlış hatırlamıyorsam C Corpuss annelik yolunda
Ne oldu da şüphelendiniz belirtiler nelerdi?

Ben de çok yaşadım maalesef. O yüzden görünce yazmak istedim.
Memede ağrı, kızarıklık, ateş, kemik ağrısı ve halsizlik gibi belirtiler olabiliyor. Ben hepsini yaşıyorum mastit olduğumda. Genel cerrah ilgileniyor. Geçen acile gittiğimde de genel cerrah baktı, tahlil istemedi elle muayene etti. Memem epey sıcaktı zaten ve çok sertti.

Teşekkür ederim cevap için. Dün gece titredim soğuktan resmen ama termometre 27'ydi. Memem sıcak, emzirirken iğne batması gibi bir acı oluyor. Emin olamadım bir türlü acile mi gitsem? Nasıl geçti sizinki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…