2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bebeğinin 40 dolmuş ya da iki aylık felan olan kızlar süreç nasıl ilerliyor bir şeyler kolaylaştı mı 2 aylıkken tatile gideceğim şuanki halimle hiçbir şey anlamam çünkü
Çok kolaylaştı diyemem canım ama bebekten bebeğe değişir. Gaz problemi yok ise kolay olabilir/

Kızlar, instagramda bir diyetisyen hesabında şöyle bir şey paylaştı görünce sizinle de paylaşmak istedim. Kısaca bebeklerde gazın sebebi annenin proteinden eksik, karbonhidrattan fazla beslenmesidir diyor. Eğer günlük protein miktarınızı artırıp, şeker hamurişi yemezseniz gaz olmaz diyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Deneyimleyen var mı bunu? Evet ben hamurişi yemiyorum bebeğimde de hiç gaz olmaz diyenler var mı?

Eklentiler

• IMG_2073.webp
    99,2 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_2074.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 30
Kızlar bir şey daha soracağım. Göğüs ucunuzu sıkınca kaç gözenekten süt geliyor? 2 olması normal mi?
İnternette baktığımda 4-20 arası gözenek olabilir yazıyor. Bence kişiden kişiye değişiyordur. Bebeğin emmesiyle sizin sıkmanız arasında da illa ki fark eder bence ve memenizin doluluğuyla da alakalı olabilir, boşaltılmış memeden sıkılınca daha az gözenekten süt gelmesi normal. Yani bebeğiniz dolu memenizden emerken belki çok daha fazla noktadan geliyordur. O net anlaşılmaz bence.

Doktor iyileşiyor dedi işte. Tam iyileşme görmek için 2 hafta sonra gel dedi sanırım. Kanama 35-36. günde tamamen bitmişti. Sizin doktor ne dedi kontrolünüz ne zaman
Ben çok fazla ağrım olunca 15. Günümde gitmiştim tekrar gitmedim 40 ı bekliyorum iyileşir diye kreme devam edeyim belki iyileşir siz kullanıyor musunuz krem

Bebeğinin 40 dolmuş ya da iki aylık felan olan kızlar süreç nasıl ilerliyor bir şeyler kolaylaştı mı 2 aylıkken tatile gideceğim şuanki halimle hiçbir şey anlamam çünkü
Uyursa biraz rahat edersiniz ama maksat teptili mekan olur ancak. Yine de ek gıda derdi olmadan en rahat dönem, sıcaktan korumak lazım.

Siz anestesi teknikeriydiniz. Bebeğime anestezi verilmesi beni çok korkutuyor. Hiç tecrübeniz var mı?

Çalıştığım dönemde yenidoğan olarak anestezi alan bebekler oldu tabiki herhangi bir sıkıntı olmadı zaten sizinki olması gereken bir şey sağlığı için. Sadece bu dönemde başka arkadaşlarda görür belki sünnet gibi acelesi olmayan şeyler için genel anestezi önermem

Kızlar bebeklerinizin uyku durumu nasıl?bebeğim 47 günlük. Son bir kaç gündür gündüz neredeyse hiç uyumuyor. Arada 5-10 dk uyuyup anında uyanıyor taaa ki akşama kadar . Akşam uyuyor 7-8 gibi gece 4e jadar yatıp bu kez sabah oldu sanıp 4 gibi uyanıtor. Döngü böyle devam ediyor. Sizlerde nasıl?

Aşırı düzensiz. Bazen kaldıramıyoruz bazen yatmak bilmiyor. Yenidoğanlar için bu kadar ayık kalma süresi bana çok garip geliyor, bizim nesil mi böyle anlamadım ki

Aşırı düzensiz. Bazen kaldıramıyoruz bazen yatmak bilmiyor. Yenidoğanlar için bu kadar ayık kalma süresi bana çok garip geliyor, bizim nesil mi böyle anlamadım ki
Ya doğrı söylüyorsunuz. 3 gün önce mesela öğlen 12 den gece 12 ye kadar aralıksız uyudu sadece süt için uyandı. Hasta öı diye endişelendim hatt. Daha sonrada günlerdir gündüz hiç uyumuyor.

Bizde de eşimde çok kolay uyuyor birde bende uyusa bile hemen geri uyanıyor eşim uyutursa 1.5-2 saat kalkmadan uyuyor. kendimi sadece süt verici gibi hissediyorum
Annelerde stres olduğu için bebek etkileniyormuş. O yüzden bebeler babalarda daha kolay uykuya dalıyor

Sabah 4’de uyandığında karanlık odadan çıkmayın ve uyaran vermeyin. 6.30 öncesi erken uyanmadır bebekler için.

Kanama devam ediyor muydu daha ne kadar sürecek iyileşmemiz acaba
Kişiden kişiye kesi veya yırtığa göre değişiyor. Mesela benim ilk çocuğumda 15-20 gün arasında dikişlerim düşmüştü, kanamam 43-45 gün sürdü. Şimdiki çocuğumda ise 25. Gün gibi dikmişim düştü. Kanamam 10. Gün gibi azaldı ama bitmedi 36. Günde tamamen bitti. Doktor kontrolde dış dikiş düşmüş ama içi dikişler duruyor dedi. Krem ve masaj önerdi hemencik iyileşsin diye. Tabi ben çocuklardan vakit bulup yapamadım.

Olanlara baya uzak kaldım. Kvgil doğumda size gelecekti kp ile dimi gitmediler mi hala Hiç kafana takma çok zor ben sana diyorum ama kendimde takıyorum.
Zamanla öğreniyoruz herşeyi kusura bakmasınlarda kendileri çok mu biliyormuş. Çok illet oluyorum herşeye karışan insanlara.. ilk çocuğumda sudan çıkmış balık gibiydim. Korku, deneyimsizlik ne ararsan vardı. O yüzden hamilelik dönemimde burda bebekle ilgili bakım, emzirme vs eğitimlere katılabiliyorsanız katılım dedim birkaç kere.. Daha önce yaşadıklarımdan dolayı tecrübe edindim. 2. Bebeğimde yine endişelerim vs oluyor annelikten ama öz bakımları daha güzel geçiyor. Herşeyi geçtim ruh halimiz değişiyor hormonlar, uykusuzluk.. Kimse eksik değil sadece yorgun, yardıma ve anlaşılmaya ihtiyaç duyuyor

Sabah 4’de uyandığında karanlık odadan çıkmayın ve uyaran vermeyin. 6.30 öncesi erken uyanmadır bebekler için.
Hiç karanlıktan çıkarmıyoruz uyuması için her yolu deniyorum tekrar uyuması için. Ama yok tamamen uykusunu almış biçimde uyanıyor

2 hafta kalıp döndüler onlar. Sonra ben annemle memlekete geldim onlarda burdaydı ne yazık ki. Bebeğim emmiyor baya da çaba sarfediyorum . Ama geçen kayınvalidem şey dedi, bebek benim mememi emmeye çalışıyor seninkini istemiyor diye güldü ne diyebilirim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…