2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benimkinde beyaz oluyordu geçen sarı gördüm. @Lightning sanırım göz mendillerinden bahsetmişti eczaneye ondan sipariş verdim. Alternatif olarak steril gazlı bez ve kaynamış soğumuş suyla silebilirsiniz
Teşekkür ederim. Çaylı pamuk ile sildim şimdi. Kimi bebeklerde göz yaşı kanalları ile ilgili de olabiliyormuş. Gözü küçüldü ve biraz da kırmızılık var.

Memleketle arası 10 saat eşim işe sebep döndü 40 günlük felan olunca ancak tekrar gelebilir
O günde emziği karpuz suyuna batırdı vs beni saymıyor demiştin yanılmıyorsam
Psikoloji daha önemli sen rahat olacaksın ki bebekte rahat olsun

Bende benzer şeyler yaşadım hava 35 derece annem kat kat giydirdi bebeğimi ne desende dinlemiyorlar kendi bildiklerini yapıyorlar. Allah razı olsun emekleri yok sayılamaz ama insan kendi çocuğu hakkında fikrinin önemsenmesini istiyor

Kızlar bilginiz varsa cevaplar mısınız? Anne sütü 4 saate kadar oda sıcaklığında kalabiliyor . Ama havalar sıcakken ya da soğukken ısısını koruyamadıpı için bende buzdolabında muhagaza edip bebeğe içireceğim zaman benmali usulü ısıtıp öyle veriyorum.
Peki dışarı çıkacapım zaman sağıp termal çantada muhafaza edersem dışarda çıkarıp verebilir miyim? İlla buzdolabında soğutıp sonra ısıtmamız mı lazım? Sağar sağmaz iyi bir termal çantada muhafaza etsem ısısını korumuş olmaz mı?
İşimi kolaylaştırmaya çalışıyorumda , termal biberon koruyucu diye bir şey gördüm az evfel . İçerisine sadece 1 adet biberon sığıyor. Ben evden çıkmadan sağıp hemen oranın içerisine bıraksam, 1-2-3 saat sınra çıkarıp bebeğe versem nasıl olur ?
Evdeyken de aynı şekilde buzdolabına koyup tekrar ısıtmakla uğraşmak yerine evdeykende sağıp termal çamtaya koysam nasıl olur ?

Bildiğim kadarıyla olay sütün ısısını koruması değil, oda sıcaklığındayken (sağdığınız andaki sıcaklığı) daha çabuk bakteri üreyebiliyor bekledikçe, buzdolabına bu sebeple koyuyoruz, ısısı düşsün ömrü uzasın diye. Yani sağdığınız sıcaklığı muhafaza etmenizin pek faydası olacağını düşünmüyorum

O zaman buzdolabında soğutup , soğuk haliyle çantaya koyup, içileceği zaman benmari usulü ısıtıp bebeğe vermem gerekiypr dışarı çıkarken . Tüm bunlardansa dışarıda üzerime emzirme örtüsü örtüp 5 dk da sağım yapıp bebeğe içirmek daha pratik sanırım .
Hastane ebesi ısrarla 3 saat oda ısısında bekletip verebilirsin kendine neden işkence ediyorsun diyor . Ffakat hava çok sıcsk olunca hızlı bozulabilir diyerek aklıma termal çanta geldi . Ama dediğiniz de doğru bilemedim

Ablam bana termal çantadan vermişti dışarı çıkınca mama hazirlayip koyuyorum geçenlerde anneme geldim 2 saat sürmedi yol ve baktığım süre ekşimişti bile ama Diyarbakır sıcağında oldu bu bulunduğun şehrin sıcaklığına göre değişebilir ve sütte durum nasıl olur bilemiyorum

ben ağzı geniş bir termosa sıcak su koyuyorum içireceğim zaman bi 5 dakika onun içinde bekletiyorum biberonu ısınıyor bileğimde bi test ediyorum öyle veriyorum ne kadar doğru bilmiyorum ama iki kere verdim içti bir sıkıntı olmadı

Evet evet, yani sonuçta bizim yaptıklarımız yanlış değil onların yaptıkları da gerekli bir şey değil bize uyum sağlasalar keşke Tabiki emekleri var annelikte zormuş bizi onlar büyüttü ama biraz anlayış fena olmazdı

Mama çok öabuk bozuluyor ve evet çoğu termal çanta işlevini yerine getirmiyor maalesef o yüzden iyi bir çanta arıyordum bende uzun süre ısısını koruyacak bir çant

Ay bir hafta önce memlekete giderken diyarbakırda yemek yedik namaz felan kıldık o nasıl bir sıcaklık araba 46 gösteriyordu çok fenaydııı.

Süt o arada nerde bekletiliyordu peki? Bende byzdolabına atıyorum sütü ama ısıtmak , yeni sütsağmaktan daha uzun sürdüğü için genelde yeni süt sağıp veriyprum bebeğe. Süt sağımımda 3 dakika civarı sürüyor çünkü

Bu arada bende şuan diyarbakırdayım yarın izmire döneceğim. İki şehirde birbirinden beter sıcak. Çocuk mahvoldu

Çantanın termal kısmı var, ne kadar işlevini yerine getiriyor bilmiyorum oraya koyuyorum

Kızlar ya annemde kalıyorum gece banyo rutini olsun istiyorum bebek akşam yıkanırsa cinlenirmiş diye engel oluyorlar benim gibi böyle sorunlar yaşayanlar var mı çok sinirleniyorum ya yokmuşum gibi davranıyorlar
Valla bende senin gibi yaptım ilk bebek tecrübesizliği diyeyim kendime , bir daha bebeğim olursa ne kimseyi isterim ne kimsede kalırım. Fiziksel yorgunluk daha kolay psikolojğk yorgunluktan. Annem Allah razı olsun bebek gibi baktı bize ama annem dışında kalan herkes yük oldu resmen psikolojik boyutu zor geldi bana . Kv kp tarafını tekrar söylemek bile istemiyorum kabus gibi geçirdim ilk 40 günü. Sadece annem olsaydı her şey çok gğzel geçerdi canım annem hem sabırlı hem anlayışlı. Ama geri kalan kimseyi bir daha istemem

Hepimiz tecrübe ettik benimde tam tersi kayınvalidem de olsaydım bunları hiç yaşamazdım ama oda çalışıyor onla kalamazdım ama artık bir daha bebişimiz olursa tecrübemiz olsun bunlar

Çantanın termal kısmı var, ne kadar işlevini yerine getiriyor bilmiyorum oraya koyuyorum
Yani benimde mecbur kalıp o şekilde verdiğim çok oldu. Daha doğrusu ebe verebilirsin dediği işin ilk zamanlar hep öyle verdim . Evde özellğkle 1-2 saat bekleyen sütü de veriyordum bebeğe ama ısıtmıyordum oda sıcaklığında iken ısıtmaya gerek kalmaz diye düşündüm. Ama artık sütü taze sağıp o an bebeğime veriyorum. Bulduğum tek çözüm bu oldu. Buzdolabına koyup sonra içeceği zaman ısıtmak vs bana zor geldi. Daha doğrusu sağmak daha kısa sürdüğü için direkr sağıp veriyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…