2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Uykusu çok açılınca da yine emme+mama döngüsüne giriyoruz çünkü aranıyor ve huzursuzlanıyor uykusunu da tam alamadığı için sanırım emerek uykuya geçmek istiyor. Genelde gün içinde iki uzun uykusu var beslenmesi aksıyor o yüzden sanırım artık kendim uyandıracağım 4 gün önce tartılmıştı, sabit kalmış kilosu canım sıkıldı 😪
Evet emme mama dongusunden uzakkasmak zor ne kurtarirsak ancak🥲 doktor bize gunduz 3 saati gecince uyandirin besleyin, gece uyusun istedigi kadar dedi. O kadar uyudugu da yok da. Kilosu ne kadar surede sabit kaldi?

Az önce aynı krizdeydik
Saatlerdir uyanıktı krizlere girdi mecbur yine açtım elektirk süpürgesini uyudu bir anda
Alt komşudan helallik istiycem artık :)
Evet canım daha önce söylemiştin benimde o an aklima geldi senin söylediğin açtım sakinledi anne karnı sesi açtım maa aile uyuduk 😂
Komşular artık kusurumuza bakmasınlar elimizde olan bişey değil 🤗

Normali bu bence. Bizim için zahmetli ama onların hayrına olan bu. Denemek için Lansinoh almıştım ben bir ara, çok hızlı akıyor ve bebeği Allah muhafaza tıkayabiliyor.
Bebeğin hayrına olsun da benim için sorun değil. Sadece bebeğin çenesi mi ypruluyor diye strese girdim . Siz comotomo mu kullanıyorsunuz ?

Evet emme mama dongusunden uzakkasmak zor ne kurtarirsak ancak🥲 doktor bize gunduz 3 saati gecince uyandirin besleyin, gece uyusun istedigi kadar dedi. O kadar uyudugu da yok da. Kilosu ne kadar surede sabit kaldi?
Normalde öyle yapmıyordum ama evet sanırım şart artık. 4 gün önce, ayın 16sında tartılmıştı. En azından gram farkı olur diye düşünüyordum

Biberon kullanan arkadaşlar , 0-3 ay başlıkları sizde de çok yavaş mı? Bana da bebeğe de işkence gibi geliyor bana . 80 ml sütü yarım saatte ancak bitiriyor çünkü sürekli dinleniyor. Özellikle geceleri benimde artık kolum ağeıyor tutmaktan. Sizde durumlar nasıl? Bebeğin damağı vs zarar görmez mi bu şekilde ? Avent ve comotomo var bende ikisi de çok yavaş ve çok uzun sürüyor beslenmesi. Normali bu mudur? 3 + aylık başlığa geçmek gerekiyoe mu? Bebeğim 50 günlük
3+ degil de 1+ ay başlığı var sanırım aventin. Biberon emziğini alıp mevcut biberonunkiyle değişebilirsiniz. Ben aventi kullanıyorum en güvenilir o geldi şu ana kadar ama hala yenidoğan başlığı var

Uykusu çok açılınca da yine emme+mama döngüsüne giriyoruz çünkü aranıyor ve huzursuzlanıyor uykusunu da tam alamadığı için sanırım emerek uykuya geçmek istiyor. Genelde gün içinde iki uzun uykusu var beslenmesi aksıyor o yüzden sanırım artık kendim uyandıracağım 4 gün önce tartılmıştı, sabit kalmış kilosu canım sıkıldı 😪

Hep aynı yerde mi tartılıyor bizim aile hekimi ile hastane arasında 100 - 150 gram oynuyor

Biberon kullanan arkadaşlar , 0-3 ay başlıkları sizde de çok yavaş mı? Bana da bebeğe de işkence gibi geliyor bana . 80 ml sütü yarım saatte ancak bitiriyor çünkü sürekli dinleniyor. Özellikle geceleri benimde artık kolum ağeıyor tutmaktan. Sizde durumlar nasıl? Bebeğin damağı vs zarar görmez mi bu şekilde ? Avent ve comotomo var bende ikisi de çok yavaş ve çok uzun sürüyor beslenmesi. Normali bu mudur? 3 + aylık başlığa geçmek gerekiyoe mu? Bebeğim 50 günlük
Canım avent dediğin gibi, 1 saat nerdeyse içmeye çalıştığını biliyorum. Sonra senin önerinle comotomo aldım ben de, ondan memnunum. Borrn diye mi ne bi marka varmış, istersen bi de onun orta akışlısını dene ya da comotomo 3 ay üstünü al. Senin bebiş nerdeyse 2 aylık olmak üzere, denemiş olursun

3+ degil de 1+ ay başlığı var sanırım aventin. Biberon emziğini alıp mevcut biberonunkiyle değişebilirsiniz. Ben aventi kullanıyorum en güvenilir o geldi şu ana kadar ama hala yenidoğan başlığı var
Siz yenidoğan başlığını kullanıyorsunuz sanırım ? Bebeğiniz ne kadar sürede içiyor acaba sütünü

Sabah sabah aynı şeyleri yaşıyor olmamız gerçekten 😅 az önce zor bela yanından kalktım, iki dk sonra kıpırdanmaya başladı. Sonra yine emzirdim oh diyorum emdi baya, ama yine ilk huzursuzlanmasında mama hazırlatıyorum.
Bezini değiştirmeye korkuyorum şu an emdirdiğim iki gıdımı da çıkaracak diye.

Bizim kırkımıza 3 gün kaldı. Herrrkes 40ı çıksın rahatlar diyor bakalım salı günü gece 12 itibariyle aşırı büyük bi ilerleme bekliyorum 🤣
Hahahah saat tutarak diyosun 😄 çok tatlısın
Valla Bilge tam 31 günlük oldu bugün. Dün doktor kontrolüne gittik, o bile 40ı çıksın daha iyi olcak dedi.

Hem kızlar bakın dün hastanede 3 aylık bebişi olan bi kızla tanıştım, 2 ay sonrası çok daha rahat dedi. 3 aylık bebişi annesine gülüyordu, etrafına bakınıyordu. 2. Aydan ben de çok ümitliyim 😇 uyanık olduğunda ağlamıyo en azından dedi. Doktor da 40ından sonra emzirme düzeni daha çok olur dedi. Doktor diyor 3 saatte bir emzir, bizim kız 24 saat memede 🤦🏻‍♀️

Canım avent dediğin gibi, 1 saat nerdeyse içmeye çalıştığını biliyorum. Sonra senin önerinle comotomo aldım ben de, ondan memnunum. Borrn diye mi ne bi marka varmış, istersen bi de onun orta akışlısını dene ya da comotomo 3 ay üstünü al. Senin bebiş nerdeyse 2 aylık olmak üzere, denemiş olursun
Bende sabah avent e sinirlenip comotomo ya döndüm 😂 size göre de comotomo daha hızlı di mi avent yenidpğan a göre?
Ben comotomo hem 0-3 ay hem 3-6 ay olanından almıştım. 3-6 ay olanı denedim o hızlı geldi bebeğime . Biraz daha 0-3 ay ı kullanıp ona geçeceğim . Biberon ve pompa araştırmaktan tükendim resmen🫠

Biraz ic dokmeye ihtiyacim var, negatiflik icin kusura bakmayin.

Buyuk oglum inanilmaz bir hircinlik icinde. Onunla bebekke yeni duzen kurmaya calisirken, bie de bebegimin gecirecegi islemler ve olasi ameliyat dengemi cok bozdu. Annem gelmisti, plan onunla gitmekti, her sey iptal oldu. Buyuk ogluma karsi resmen tahammulum sifir. Cok üzülüyorum ama gucum yok. Sabah kalkiyor aglayarak, gun icerisinde surekki mizmiz. Ilgilenilmiyor degil, annem ozellikle yumusak yaklasiyor. Gel diyorum puzzlw yapalim, sunu yapakim. Elimden geldigince. Cogunlukla bebek emiyor, kucagimda uyuyakaliyor. Ne kadar vakit bulabilirsem. Esim zaten yapisi geregi dirdirci, hayati boyunca cocuj bakmadi da sukur bazen 1 saat birlikte oyun oynuyorlar son donemde.

Ultrason sonucumuz iyu olmayinca cocuk doktorumuz hemen bir doktor onerdi. Es zamanli kadin dogumcudan vs tabsiyele aldik. Bir de kp m baska sehirde doktor, alani bambaska ve her seye karisan bir yapisi var. Bizi kumanda etmeye calisiyor. Cocuk doktorumun onersigi doktora gerek yokmus. Halbuki biri nefrolog, biri urolog. Ameliyati urolog yapacak ama bize nefrolog da lazim. Kafasina gore wp’dan gorustugu doktorun dediklerini dikte edip duruyor. Esim zaten her seyi arastirdi, anladi. Biz esimle istisare edip, karar veriyoruz. Cocuk doktorumuz da buldugumuz doktorlarin zaten birbirini tanidigini, fikir ayriliklarinda bu durumdan bahaedip goruslerini istemememizi istedi. Ben de kp’a soyledim cunku arayip duruyor. He urologsan eandevu alavakti, ben alirim sedim. Kendi cocugumun dokgoruyla kendim ilerisimde kalmak iatiyorum. Taniyip guvenmek istiyoeum. Neymis yazismalari ona atacakmisim. En sonunda cocuk doktorumun onerdigi sekilde doktorlara fikir ayriliklarini sormak konusunda diger doktora gerek yok sedi. Illa kendi bulunduguna gidilecek. Ben doktorun dedi. Ben se yapistirdim siz X doktorusubuz diye. Hayatinda kac bibrek genislemesi olan bebek gordun, 00000000. Benim cocuk diktorum da siger doktorlari taniyab iyi bir doktor. Ben nasil onun onerdigini yapmam. Sen ne hakla bana bu kdr karisiyorsun. Karistirmasim tabi. Kusmis. Sonsuza kadar kusebilir.

C creamole123 ay bu arada canım, dün doktora dedim bu kızın doyup doymadığını bi türlü anlamıyorum, o yüzden de mama veriyorum. Tok olsa içmez mama dimi dedim. İçer, obur bi bebekse içer dedi. Ve doktor kızıma obur teşhisi koydu 😄 1 kilo kadar almış, mamayı az verdiğimi söyledim, bu durumda hiç de vermeyebilirsin teoride mamayı kaldırmanı istiyorum ama çocuk çığlık kıyamet ağlıyorsa yapacak bi şey yok, o yüzden az da olsa verirsin dedi.
Tokluğunu nasıl anlıycam dedim, tartıdan diyo. Ya ben napıyım her gün hastaneye mi gideyim 😃

Bende sabah avent e sinirlenip comotomo ya döndüm 😂 size göre de comotomo daha hızlı di mi avent yenidpğan a göre?
Ben comotomo hem 0-3 ay hem 3-6 ay olanından almıştım. 3-6 ay olanı denedim o hızlı geldi bebeğime . Biraz daha 0-3 ay ı kullanıp ona geçeceğim . Biberon ve pompa araştırmaktan tükendim resmen🫠
Gerçekten öyle canım, çok uğraşıyorsun. E napıcaksın, bi şekilde karnını doyurmaya uğraşıyoruz. Şuncacık şeyler ama bütün hayatımızı kapsıyorlar.
Aventi ben de kullanmıyorum artık. İkimizde de lansinoh var mesela, o da yine 3-4 aylıkken kullanılabilirmiş gibi geliyo, denemek lazım tabii

Akşam 8-9 gibi emzirip gazını çıkarıp duş aldırıyorum sonra tekrar emzirme gaz çıkarma seansı sonra uyku. Benimki ancak böyle uyuyor onda da sabah 6:30 en geç mesai başlangıcı
Şuna o kadar razıyım ki. Genellikle akşam 5ten 11e kadar nerdeyse aralıksız emziriyorum, delireceğim. 11.30 gibi artık iyice uyku moduna giriyor. 2.30 - 2.40 gibi kalkıyo, altını değiştir emzir uyut saat oluyor 3.30
5e kadar mızıklanarak, beni de uyutmayarak uyuyor güya. Bi derdi mi var, yoksa bu da böyle bi bebek mi çözemedim

Maşallah size yaa yine bi düzen var

Back
X