2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ayy deme deme Bir derdi olabilir mi acaba mama az mı geliyor? Gaz damlası falan veriyor musun? Bizimki gazı sıkıştırırınca çoo uyanıyor mesela

Kızlar bebeleri yüz üstü uyutuyor musunuz? Bazen o kadar geçimsiz oluyor ki ne yapsak ağlamaya devam ediyor dün yüz üstü yatırdık 2 saat filan tık demeden uyudu ama başında bekledim tabiki güvenli olmadığı için. Doktoruyla bu konuyu konuşan oldu mu? Gazlı bebekler için tavsiye ediliyor ama ani bebek ölümünede yol açabilir. Sürekli olmasada arada bir gözetim altında uyutsak olur mu acaba

Ayy deme deme Bir derdi olabilir mi acaba mama az mı geliyor? Gaz damlası falan veriyor musun? Bizimki gazı sıkıştırırınca çoo uyanıyor mesela
Yani derdi mi var bilemedim ki gazını yapıyor gayet guzel, mama da senin gibiyim aç kalacak diye korkuma mık dese mama veriyorum içmiyor zaten artık doyunca ben hep fazla yapmış oluyorum, öyle gaz kivranmasi gibi de değil baya uykuya direniyor yani gözler kapanıyor ya acıyor

Şu an benim anladığım gruptaki çoğu kişi aynı şeyleri konuşuyoruz bence genel bişey var benimki 46 günlük 40 ını doldurdu uyuyamama sorunu yüklendi

Memede uyumak istiyorlar ve gaz sorunu için de memede rahatlıyorlar. Acaba emziğe mi geçsem düşünceler içindeyim.
Emzik tutmuyor çok zorluyorum. Mamajoo, 2 çeşit avent, bibs, Chicco denedik yok Max 1 dk tutup bırakıyor. Ve ben hep emzikli bir çocuk hayal ettim. 30 sn alsa hemen fotoğraflarını çekiyorum nasıl alışacak emziğe

Allah Allah.. o kadar uzun süre ayık kalması çok ilginö gerçekten. Uykuya dalmakta zorluk çekince de çok huzursuz oluyor benim bebeğim. Biraz motivasyon mu istiyor acaba? Sallama vs yapıyor musun? Bir ara desteksiz uyutmaktan bahsetmiştin ondan sordum Benim bebeğim uykuya dalma şekli konusunda çok seçici mesela. Ya kundaklanıp hafif hafif ayakta sallanacak mayışıkken, ya da pilates topunda emerken. Başka türlü başarılı olamadım

Sütünü sağarak veren anneler kaç ml süt veeiyorsunuz kaç saatte bir ?
Gün içi 3 saatte bir 60-70cc anca verebiliyorum. Onda da biberonu tutarsa. Yetiyor muhtemelen bitirmeden meme istiyor ama emmiyor da asla. Sabah ve akşam durum çok farklı gece de biberon emmek istemiyor, memede de uyuyakalıyor. Yatırsam 10dk sonra uyanıp yine meme istiyor. Saçma sapan bir döngü sonra da haliyle aç uyanıyor.
Günlerimiz yakındı sanırım siz ne kadar veriyorsunuz

Yok canim desteksiz mesteksiz düşünmüyorum artık uyusun yeter diyorum omzumuzda totisini pispisleyince uyuyor bir tek onda da yatağa koyunca uyanıyor bgn yine baya direndi babasının göğsünde uyudu kaldı dokunmadım yoruldu uyusun biraz diye

Yanına uzanıp meme ağzındayken pişpişler yatırırsan sonra kademeli olarak kendini çekersen uyku bölünmüyor. Beşiğe koyunca o aşamada uyanıyorlar zaten. Ben göğsümde uykunun iyice derinleşmesini bekliyorum sonra onunla koltuğa uzanıyorum dalınca da yavaşça kolumu çekip poposuna iki üç pış pış yapınca yatıyor. Bazen yan yatır mesela bazen sırt üstü, hep aynı pozisyonda yatınca da yoruluyorlar

Öyle asla uyumuyor yatınca memeyi almıyor bile benim kız çok seçici

O zaman omzunda uyuttuktan sonra o şekil bırakmayı denesen? Emzik tutuyor mu? Benimki asla tutmuyor 9-10 emzik denedik herhalde annem en son koca bşr saklama kabına koymuştu
O şekilde bırakıyorum yavaş yavaş resmen süzülerek bırakıyorum yatağa önce bacaklarını sonra kafasını elimi hemen vücudundan çekmiyorum ellerini tutuyorum falan ama yok hemen uyanıyor çok komik bu öğlen biraz güzel uyudu sanırım, emzik alıyor ama iyice uyku bastırınca onuda bırakıyor , keyfi yerindeyse alıyor emziği tek. Neyse yapacak bişey yok insllah değişir huyu böyle değildir

Bizim 50 günlük. Sizin memede emiyor ama di mi sağarak verdiğinizin dışında ? Benim bebeğim aslında iştahlıdi . Ama ne olduysa son 10 gündür iştahı geriledi . Yani neredeyse zorla vermeye çalışıyorum. Şuan 3 saatte bir 100 ml içiyor ama dediğim gibi onu da zorla veriyorum . 10 gün öncesine kadar süt için ağlardı süt yetiştiremezdiö bu miktarı 2 saatte bir içerdi daha ufak olmasına rağmen.
Sıcaktan mı bilemiyorum. Yani o 100 ml i neredeyse 1 saatten uzunnsürüyor vermem. Eskiden içer uyur diğer beslenme saatinde geri kalkardı. Gündüz neyse de gece çok yıpratıyor beni ya azıcık içecek ya da başında saatlerce bekleueceğim içmesini.
Ne yapacağımı bende şaşırdım. Yani saatlerce uğraşmazsam 20-30 ml içip bırakıyor

Evet evet yarı yarıya gibi bizim. O yüzden ne kadar içtiğini tam olarak bilemiyorum. Hoş bana kalsa komple biberonla vereceğim, göğüslerimde yara olmayan tek nokta kalmadı da. Bazen çok açsa 30ml önden sağıp veriyorum saldırmasın diye bir de reflüsü var sürekli kusuyor kilo alımı iyiyse iştahı azalmıştır belki

Benimki de aynı. Uyuyamadım diye bir ağlayışı var sanırsın bir yeri çok acıyo yırtınıyor resmen. Dün akşam abimler vardı o kadar çok ağladı kş dedim ben daha hazır değilim akşam misafir almaya. Abimler yabancı değilde baskası olmsz.
Ben onu uyutmaya çalışırken kucağımda ayağımda alıyor bence uykuyu. Olan bize oluyor birde benimki bazı günler çok uyuyor bszı günler hiç uyumuyor.
Bu ara emmesi de azaldı iştahı yok, çişli bez sayısı azaldı. 2 ihtimal var ya sıcaktan ya antibiyotik sütün tadını değiştirdi beğenmiyor az alıyor.

Benim kız da misafirden çok etkileniyor kalabalık onu yoruyor bişey yapmasalar bile bide misafirliğe gidelim istemiyor hiç gittiğimiz yerde de huzursuz olup uyumuyor asla

Maşaallah sınırın üstü kilo alımı ne demek kaç kilo oluyor yani?

Evet göğüs yarası da kötğ geçmiş olsun bazen emziremediğim için çok geriliyorum bazende biberon daha mı rahatmış diyorum tabi sağmak her türlğ zor da . Hepimizin işi zor maalesef Allah kolaulık versin

Ben yüz üstü uyutuyorum, sürekli başında durmuyorum ama gelip gidip bakıyorum arada kardeşlerini gönderiyorum kontrol etsin başı ne tarafta diye. Allah korusun bir şey olmaz inşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…