- 22 Kasım 2023
- 892
- 579
- 23
- 29
Ayy deme demeDüzelir mi diyorsunuz, valla hevesinizi kırmak gibi değil de benim kızın huyu 40 insan sonra çok değişti uyumuyor kız resmen uyumuyor omzumuzda kucağımızda zor zahmet uyutmuşsak yatağa koyduktan sonra uyanıyor. bir haftadır uyumuyor bebek ben anlamadım iki gündür de ağlama eklendi buna ağlıyor uyuyamıyorum diye eee aglayacagina uyusana arkadaşım diyorum hala ağlıyorben tertemiz kafayı sıyırdım artık ya 46 günlük bebek 7 saat uyanık kalır mı arkadaşlar yaaa bu 7 saatin içinde kucağımızda uyuduysa arada 15 20 dakika onlar var onlarda öyle dalıp uyuma değil. Bu haftalarda bir atak falan var mı inşallah ataktır yoksa ben kırmızı rujumu yanaklarıma sürüp kafaya huni takıp dolanırım ortalıkta
Yani derdi mi var bilemedim ki gazını yapıyor gayet guzel, mama da senin gibiyim aç kalacak diye korkuma mık dese mama veriyorum içmiyor zaten artık doyunca ben hep fazla yapmış oluyorum, öyle gaz kivranmasi gibi de değil baya uykuya direniyor yani gözler kapanıyor ya acıyorAyy deme demeBir derdi olabilir mi acaba mama az mı geliyor? Gaz damlası falan veriyor musun? Bizimki gazı sıkıştırırınca çoo uyanıyor mesela
Şu an benim anladığım gruptaki çoğu kişi aynı şeyleri konuşuyoruz bence genel bişey var benimki 46 günlük 40 ını doldurdu uyuyamama sorunu yüklendiŞuna o kadar razıyım ki. Genellikle akşam 5ten 11e kadar nerdeyse aralıksız emziriyorum, delireceğim. 11.30 gibi artık iyice uyku moduna giriyor. 2.30 - 2.40 gibi kalkıyo, altını değiştir emzir uyut saat oluyor 3.30
5e kadar mızıklanarak, beni de uyutmayarak uyuyor güya. Bi derdi mi var, yoksa bu da böyle bi bebek mi çözemedim
Maşallah size yaa yine bi düzen var
Emzik tutmuyor çok zorluyorum. Mamajoo, 2 çeşit avent, bibs, Chicco denedik yok Max 1 dk tutup bırakıyor. Ve ben hep emzikli bir çocuk hayal ettim. 30 sn alsa hemen fotoğraflarını çekiyorumMemede uyumak istiyorlar ve gaz sorunu için de memede rahatlıyorlar. Acaba emziğe mi geçsem düşünceler içindeyim.
Allah Allah.. o kadar uzun süre ayık kalması çok ilginö gerçekten. Uykuya dalmakta zorluk çekince de çok huzursuz oluyor benim bebeğim. Biraz motivasyon mu istiyor acaba? Sallama vs yapıyor musun? Bir ara desteksiz uyutmaktan bahsetmiştin ondan sordumYani derdi mi var bilemedim ki gazını yapıyor gayet guzel, mama da senin gibiyim aç kalacak diye korkuma mık dese mama veriyorum içmiyor zaten artık doyunca ben hep fazla yapmış oluyorum, öyle gaz kivranmasi gibi de değil baya uykuya direniyor yani gözler kapanıyor ya acıyor
Gün içi 3 saatte bir 60-70cc anca verebiliyorum. Onda da biberonu tutarsa. Yetiyor muhtemelen bitirmeden meme istiyor ama emmiyor da asla. Sabah ve akşam durum çok farklı gece de biberon emmek istemiyor, memede de uyuyakalıyor. Yatırsam 10dk sonra uyanıp yine meme istiyor. Saçma sapan bir döngü sonra da haliyle aç uyanıyor.Sütünü sağarak veren anneler kaç ml süt veeiyorsunuz kaç saatte bir ?
Yok canim desteksiz mesteksiz düşünmüyorum artık uyusun yeter diyorum omzumuzda totisini pispisleyince uyuyor bir tek onda da yatağa koyunca uyanıyor bgn yine baya direndi babasının göğsünde uyudu kaldı dokunmadım yoruldu uyusun biraz diyeAllah Allah.. o kadar uzun süre ayık kalması çok ilginö gerçekten. Uykuya dalmakta zorluk çekince de çok huzursuz oluyor benim bebeğim. Biraz motivasyon mu istiyor acaba? Sallama vs yapıyor musun? Bir ara desteksiz uyutmaktan bahsetmiştin ondan sordumBenim bebeğim uykuya dalma şekli konusunda çok seçici mesela. Ya kundaklanıp hafif hafif ayakta sallanacak mayışıkken, ya da pilates topunda emerken. Başka türlü başarılı olamadım
Yanına uzanıp meme ağzındayken pişpişler yatırırsan sonra kademeli olarak kendini çekersen uyku bölünmüyor. Beşiğe koyunca o aşamada uyanıyorlar zaten. Ben göğsümde uykunun iyice derinleşmesini bekliyorum sonra onunla koltuğa uzanıyorum dalınca da yavaşça kolumu çekip poposuna iki üç pış pış yapınca yatıyor. Bazen yan yatır mesela bazen sırt üstü, hep aynı pozisyonda yatınca da yoruluyorlarYok canim desteksiz mesteksiz düşünmüyorum artık uyusun yeter diyorum omzumuzda totisini pispisleyince uyuyor bir tek onda da yatağa koyunca uyanıyor bgn yine baya direndi babasının göğsünde uyudu kaldı dokunmadım yoruldu uyusun biraz diye
Öyle asla uyumuyor yatınca memeyi almıyor bileYanına uzanıp meme ağzındayken pişpişler yatırırsan sonra kademeli olarak kendini çekersen uyku bölünmüyor. Beşiğe koyunca o aşamada uyanıyorlar zaten. Ben göğsümde uykunun iyice derinleşmesini bekliyorum sonra onunla koltuğa uzanıyorum dalınca da yavaşça kolumu çekip poposuna iki üç pış pış yapınca yatıyor. Bazen yan yatır mesela bazen sırt üstü, hep aynı pozisyonda yatınca da yoruluyorlar
O zaman omzunda uyuttuktan sonra o şekil bırakmayı denesen?Öyle asla uyumuyor yatınca memeyi almıyor bilebenim kız çok seçici
O şekilde bırakıyorum yavaş yavaş resmen süzülerek bırakıyorum yatağa önce bacaklarını sonra kafasını elimi hemen vücudundan çekmiyorum ellerini tutuyorum falan ama yok hemen uyanıyor çok komikO zaman omzunda uyuttuktan sonra o şekil bırakmayı denesen?Emzik tutuyor mu? Benimki asla tutmuyor 9-10 emzik denedik herhalde annem en son koca bşr saklama kabına koymuştu
Bizim 50 günlük. Sizin memede emiyor ama di mi sağarak verdiğinizin dışında ? Benim bebeğim aslında iştahlıdi . Ama ne olduysa son 10 gündür iştahı geriledi . Yani neredeyse zorla vermeye çalışıyorum. Şuan 3 saatte bir 100 ml içiyor ama dediğim gibi onu da zorla veriyorum . 10 gün öncesine kadar süt için ağlardı süt yetiştiremezdiö bu miktarı 2 saatte bir içerdi daha ufak olmasına rağmen.Gün içi 3 saatte bir 60-70cc anca verebiliyorum. Onda da biberonu tutarsa. Yetiyor muhtemelen bitirmeden meme istiyor ama emmiyor da asla. Sabah ve akşam durum çok farklı gece de biberon emmek istemiyor, memede de uyuyakalıyor. Yatırsam 10dk sonra uyanıp yine meme istiyor. Saçma sapan bir döngü sonra da haliyle aç uyanıyor.
Günlerimiz yakındı sanırım siz ne kadar veriyorsunuz
Evet evet yarı yarıya gibi bizim. O yüzden ne kadar içtiğini tam olarak bilemiyorum. Hoş bana kalsa komple biberonla vereceğim, göğüslerimde yara olmayan tek nokta kalmadı da. Bazen çok açsa 30ml önden sağıp veriyorum saldırmasın diye bir de reflüsü var sürekli kusuyorBizim 50 günlük. Sizin memede emiyor ama di mi sağarak verdiğinizin dışında ? Benim bebeğim aslında iştahlıdi . Ama ne olduysa son 10 gündür iştahı geriledi . Yani neredeyse zorla vermeye çalışıyorum. Şuan 3 saatte bir 100 ml içiyor ama dediğim gibi onu da zorla veriyorum . 10 gün öncesine kadar süt için ağlardı süt yetiştiremezdiö bu miktarı 2 saatte bir içerdi daha ufak olmasına rağmen.
Sıcaktan mı bilemiyorum. Yani o 100 ml i neredeyse 1 saatten uzunnsürüyor vermem. Eskiden içer uyur diğer beslenme saatinde geri kalkardı. Gündüz neyse de gece çok yıpratıyor beni ya azıcık içecek ya da başında saatlerce bekleueceğim içmesini.
Ne yapacağımı bende şaşırdım. Yani saatlerce uğraşmazsam 20-30 ml içip bırakıyor
Benimki de aynı. Uyuyamadım diye bir ağlayışı var sanırsın bir yeri çok acıyo yırtınıyor resmen. Dün akşam abimler vardı o kadar çok ağladı kş dedim ben daha hazır değilim akşam misafir almaya. Abimler yabancı değilde baskası olmsz.Gaz değil bence dertleriçünkü benimkinin çok şükür gaz sıkıntısı da yok uyumuyor arkadaşım, bu bebeler dünyaya gelmeden önce anlaştı mı ne yaptılar uyumayalım da analarımızı delirtelim diye, yaaa annem diyor emzirir koyardım sizi uyurdunuz ben öyle sizinle kucağımda uyutmaya falan ugrasamazdim vaktim yoktu bı kere diyor
Benim kız da misafirden çok etkileniyor kalabalık onu yoruyor bişey yapmasalar bile bide misafirliğe gidelim istemiyor hiç gittiğimiz yerde de huzursuz olup uyumuyor aslaBenimki de aynı. Uyuyamadım diye bir ağlayışı var sanırsın bir yeri çok acıyo yırtınıyor resmen. Dün akşam abimler vardı o kadar çok ağladı kş dedim ben daha hazır değilim akşam misafir almaya. Abimler yabancı değilde baskası olmsz.
Ben onu uyutmaya çalışırken kucağımda ayağımda alıyor bence uykuyu. Olan bize oluyorbirde benimki bazı günler çok uyuyor bszı günler hiç uyumuyor.
Bu ara emmesi de azaldı iştahı yok, çişli bez sayısı azaldı. 2 ihtimal var ya sıcaktan ya antibiyotik sütün tadını değiştirdi beğenmiyor az alıyor.
Maşaallah sınırın üstü kilo alımı ne demek kaç kilo oluyor yani?Hareketlenmeler arttıkca gaz sorunu ortadan kalkıyor 3 aydan sonra düzelmeyende var ama geneli düzeliyor
Ama bizim sorun daha farkli sanki benim oğlum kaka yapmayi bilmiyor sanki
Kaka da cok sikinti yasiyoruz
Sürekli emmek istiyor sürekli ama doymuyor diyorduk ama kilo alimi sinirin ustunde cikti ciste yapiyor
Kolikten dolayı böyleymis
Evet göğüs yarası da kötğ geçmiş olsunEvet evet yarı yarıya gibi bizim. O yüzden ne kadar içtiğini tam olarak bilemiyorum. Hoş bana kalsa komple biberonla vereceğim, göğüslerimde yara olmayan tek nokta kalmadı da. Bazen çok açsa 30ml önden sağıp veriyorum saldırmasın diye bir de reflüsü var sürekli kusuyorkilo alımı iyiyse iştahı azalmıştır belki
Ben yüz üstü uyutuyorum, sürekli başında durmuyorum ama gelip gidip bakıyorum arada kardeşlerini gönderiyorum kontrol etsin başı ne tarafta diye. Allah korusun bir şey olmaz inşaallah.Kızlar bebeleri yüz üstü uyutuyor musunuz? Bazen o kadar geçimsiz oluyor ki ne yapsak ağlamaya devam ediyor dün yüz üstü yatırdık 2 saat filan tık demeden uyudu ama başında bekledim tabiki güvenli olmadığı için. Doktoruyla bu konuyu konuşan oldu mu? Gazlı bebekler için tavsiye ediliyor ama ani bebek ölümünede yol açabilir. Sürekli olmasada arada bir gözetim altında uyutsak olur mu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?