2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Evet göğüs yarası da kötğ geçmiş olsun :( bazen emziremediğim için çok geriliyorum bazende biberon daha mı rahatmış diyorum😂 tabi sağmak her türlğ zor da . Hepimizin işi zor maalesef Allah kolaulık versin
Sağarak vermekten şikayetim yok aslında ya. Antikolik biberonla verince daha da az kusuyor içim daha rahat oluyor bu şekilde 😅 sağmak çok zaman alıyor çok zahmetli ama göğüs yarası da çekilir dert değilmiş 🤷 yani kendinizi üzmeyin siz de artık öyle de büyüyorlar böyle de önemli olan huni takıp gezecek evreye gelmemek sanırım 😅

Kızlar peynir gibi, beyaz tortulu kusma fazla beslendiği anlamına mı geliyor?
Fazla beslendiği için mi bilmiyorum ama peynir gibi gelmesi kötü bir şey değil, sütü güzelce içmiş hazmetmiş faydasını almış geri kalanı atıyor demek oluyor. Midesine baskı aldığı için filan olabilir. Eğer direkt süt şeklinde hiç tortusuz kusarsa o zaman sütü hiç içmemiş gibi oluyor, ziyan oluyor içtiği süt yani.

Kızlar benim bebek uzun süre emip uyumayınca ben bırakıyorum uyutmaya çalışmayı ya yatırıyorum oynasın kendi kendine diye ya da anneme götürüp veriyorum yanlış mı yapıyorum acaba zorla uyutmam mı gerek? Ağlamıyor ama bu süreçte de ama yoruyor insanı uyumaması

Biberon kullanan arkadaşlar , 0-3 ay başlıkları sizde de çok yavaş mı? Bana da bebeğe de işkence gibi geliyor bana . 80 ml sütü yarım saatte ancak bitiriyor çünkü sürekli dinleniyor. Özellikle geceleri benimde artık kolum ağeıyor tutmaktan. Sizde durumlar nasıl? Bebeğin damağı vs zarar görmez mi bu şekilde ? Avent ve comotomo var bende ikisi de çok yavaş ve çok uzun sürüyor beslenmesi. Normali bu mudur? 3 + aylık başlığa geçmek gerekiyoe mu? Bebeğim 50 günlük
Bebeğim 47 günlük comotomo biberon kullanıyorum. Çok içmek istemediğinde uzun sürüyor ama yarım saatte değil. İçmek istediğinde hemen hüpletiyor :)

Fazla beslendiği için mi bilmiyorum ama peynir gibi gelmesi kötü bir şey değil, sütü güzelce içmiş hazmetmiş faydasını almış geri kalanı atıyor demek oluyor. Midesine baskı aldığı için filan olabilir. Eğer direkt süt şeklinde hiç tortusuz kusarsa o zaman sütü hiç içmemiş gibi oluyor, ziyan oluyor içtiği süt yani.
Az önce yine oldu, cevao gelmediği için üzülmüştüm çok sağ olun. Bizimki beslenirken uyuyakalıyor çoğunlukla, yiyip yattığı için de olabilir mi acaba?

Az önce yine oldu, cevao gelmediği için üzülmüştüm çok sağ olun. Bizimki beslenirken uyuyakalıyor çoğunlukla, yiyip yattığı için de olabilir mi acaba?
Uyusa da emdikten sonra sırtına vurarak gazını çıkartmaya çalışın. Ama dediğim gibi o şekilde gelmesi dert edilecek bir şey değil.

Kızlar benim bebek uzun süre emip uyumayınca ben bırakıyorum uyutmaya çalışmayı ya yatırıyorum oynasın kendi kendine diye ya da anneme götürüp veriyorum yanlış mı yapıyorum acaba zorla uyutmam mı gerek? Ağlamıyor ama bu süreçte de ama yoruyor insanı uyumaması
Maşaallah huysuzlanmıyorsa sorun yok bence 😉

Kızlar bebeleri yüz üstü uyutuyor musunuz? Bazen o kadar geçimsiz oluyor ki ne yapsak ağlamaya devam ediyor dün yüz üstü yatırdık 2 saat filan tık demeden uyudu ama başında bekledim tabiki güvenli olmadığı için. Doktoruyla bu konuyu konuşan oldu mu? Gazlı bebekler için tavsiye ediliyor ama ani bebek ölümünede yol açabilir. Sürekli olmasada arada bir gözetim altında uyutsak olur mu acaba
Ben hep yüzüstü uyutuyorum genelde kendini kurtarıyor kafasını bir sağa bir sola döndürüyor kontrol ederek yüzünü gömmesin die daha saglıklı uyuyor acıkcası 🤲 kızımda korktugum herseyı bunda yaptım fayda sağladım 😀

Kızlar doğum için para almaya başlayanınız var mı? 2. ve 3. Çocuğu olanlara aylık verilecekti. Ben başvuru yaptım 20 gün oldu, hala inceleme bekliyor yazıyor. Bir de benim banka hesabım yok, açtırmam lazım galiba değil mi?

Biraz ic dokmeye ihtiyacim var, negatiflik icin kusura bakmayin.

Buyuk oglum inanilmaz bir hircinlik icinde. Onunla bebekke yeni duzen kurmaya calisirken, bie de bebegimin gecirecegi islemler ve olasi ameliyat dengemi cok bozdu. Annem gelmisti, plan onunla gitmekti, her sey iptal oldu. Buyuk ogluma karsi resmen tahammulum sifir. Cok üzülüyorum ama gucum yok. Sabah kalkiyor aglayarak, gun icerisinde surekki mizmiz. Ilgilenilmiyor degil, annem ozellikle yumusak yaklasiyor. Gel diyorum puzzlw yapalim, sunu yapakim. Elimden geldigince. Cogunlukla bebek emiyor, kucagimda uyuyakaliyor. Ne kadar vakit bulabilirsem. Esim zaten yapisi geregi dirdirci, hayati boyunca cocuj bakmadi da sukur bazen 1 saat birlikte oyun oynuyorlar son donemde.

Ultrason sonucumuz iyu olmayinca cocuk doktorumuz hemen bir doktor onerdi. Es zamanli kadin dogumcudan vs tabsiyele aldik. Bir de kp m baska sehirde doktor, alani bambaska ve her seye karisan bir yapisi var. Bizi kumanda etmeye calisiyor. Cocuk doktorumun onersigi doktora gerek yokmus. Halbuki biri nefrolog, biri urolog. Ameliyati urolog yapacak ama bize nefrolog da lazim. Kafasina gore wp’dan gorustugu doktorun dediklerini dikte edip duruyor. Esim zaten her seyi arastirdi, anladi. Biz esimle istisare edip, karar veriyoruz. Cocuk doktorumuz da buldugumuz doktorlarin zaten birbirini tanidigini, fikir ayriliklarinda bu durumdan bahaedip goruslerini istemememizi istedi. Ben de kp’a soyledim cunku arayip duruyor. He urologsan eandevu alavakti, ben alirim sedim. Kendi cocugumun dokgoruyla kendim ilerisimde kalmak iatiyorum. Taniyip guvenmek istiyoeum. Neymis yazismalari ona atacakmisim. En sonunda cocuk doktorumun onerdigi sekilde doktorlara fikir ayriliklarini sormak konusunda diger doktora gerek yok sedi. Illa kendi bulunduguna gidilecek. Ben doktorun dedi. Ben se yapistirdim siz X doktorusubuz diye. Hayatinda kac bibrek genislemesi olan bebek gordun, 00000000. Benim cocuk diktorum da siger doktorlari taniyab iyi bir doktor. Ben nasil onun onerdigini yapmam. Sen ne hakla bana bu kdr karisiyorsun. Karistirmasim tabi. Kusmis. Sonsuza kadar kusebilir.
Canım bosver kusen kussun zor anımda yanımda olmayan kostek olan hiç olmasın eşin seni koruyor mu babasına karşı önemli olan o. Ya da tamam deyip gene bildiğinizi okusanız ? Sonuçta tamam torunudur ilgilrnmek istiodur tabi ona bişey demiyoruz.
Diğer konuya gelicek olursak dün büyük kızım bir atladı kucağımda bebek varken kafa kafaya tokustular o kadar korktum ki alnı kızardıyani olucak olan oluyor benimki de ağlıyor bazen sabrediyorum baxen edemiyorum hiç bişey mükemmel olmuyor, çok yoruldum yıprattım kendimi aman üzülmesin die ama üzülüyor ben mükemmel değilim haksızlık ediyorum kendime elimden geleni yapıyorum zaten dedim. Okul cocukları bunlar sürekli ilgi istiolar oyalanmak istiolar haklılar sıkılıolar evde ağlayan bi bebek sürekli. Kızımda bazen çok kötü davranıo bana sanki rakibiyim düşmanıyım gibi bi şekilde çözüyoruz. Her gün yeni bir gün die kalkıyorum artık. Yalnız değilsin yani bunu unutma ❤️ okulların açılmasına son 6 hafta 🤣

Lansinohtan memnun olan bir tek benim sanırım bu arada 😅 gayet güzel içiyor büyüdkçe çekim kuvveti artıo çok şükür sıkıntı yaşamadım

Reflü durumumuzda çok fena emme uyumama döngüsüne girerse gündüz hep kusmuk emdiği gibi fışkırtıo gazla beraber 😭 sonra da hep süt kesiği gibi bir saat sonra bile bazen gelio ıkınıo sa popodan çıkmoo ağızdsn gelio

Kızlar reflü olduğu nasıl anlaşılır ? Yemek yedikten sonra uyuyakaldığı için ağzındaki akıyor. Ya da süt kesiği gibi geliyor. Ben anlamadım. Süt kesiği gibi gelince sanki rahatlıyor bebek. Bilemedim.

Reflü durumumuzda çok fena emme uyumama döngüsüne girerse gündüz hep kusmuk emdiği gibi fışkırtıo gazla beraber 😭 sonra da hep süt kesiği gibi bir saat sonra bile bazen gelio ıkınıo sa popodan çıkmoo ağızdsn gelio

Kızlar reflü olduğu nasıl anlaşılır ? Yemek yedikten sonra uyuyakaldığı için ağzındaki akıyor. Ya da süt kesiği gibi geliyor. Ben anlamadım. Süt kesiği gibi gelince sanki rahatlıyor bebek. Bilemedim.
Benim bildiğim bebek reflüyse fışkırır tarzda kusmalar çok olur. Süt kesiği şeklinde kusması genelde sıkıntı değildir, belki çok sık ve fazla oluyorsa reflüden ötürüdür denilebilir ama arada bir olan durumsa sorun olmaz. Mutlaka karnını doyurduktan sonra uyuyakalmış bile olsa ya omzunuza alıp sırtına vurun, ya da dizinize yatırıp sırtına vurun. Gakladığında rahatlar, durduk yere kusma sorunu azalır.

Benim bildiğim bebek reflüyse fışkırır tarzda kusmalar çok olur. Süt kesiği şeklinde kusması genelde sıkıntı değildir, belki çok sık ve fazla oluyorsa reflüden ötürüdür denilebilir ama arada bir olan durumsa sorun olmaz. Mutlaka karnını doyurduktan sonra uyuyakalmış bile olsa ya omzunuza alıp sırtına vurun, ya da dizinize yatırıp sırtına vurun. Gakladığında rahatlar, durduk yere kusma sorunu azalır.
Bizimki direk reflü canım dr da biliyor ilk çocuktanda aynılarını yaşadık. O yanması falan oluyor süt kesiği harici benim dedikleriM o da var da, emer emmez kendi gazını çıkartıo zaten dik tutuyoruz vs gazla beraber hop bütün emdiğini fışkırtıyo yani. Bizim günlük fışkırmalar çok maalesef emzirme aralığına koydum tek memeye düştük duruma göre ilaç kullancaz kg su bakalım bu ay ne olcak. İlk çocuk 9 10 ay sürdü bizim süreç

Bizimki direk reflü canım dr da biliyor ilk çocuktanda aynılarını yaşadık. O yanması falan oluyor süt kesiği harici benim dedikleriM o da var da, emer emmez kendi gazını çıkartıo zaten dik tutuyoruz vs gazla beraber hop bütün emdiğini fışkırtıyo yani. Bizim günlük fışkırmalar çok maalesef emzirme aralığına koydum tek memeye düştük duruma göre ilaç kullancaz kg su bakalım bu ay ne olcak. İlk çocuk 9 10 ay sürdü bizim süreç
Benim de ilk bebeğimde alerjiyle birlikte reflü vardı, biz de Zaditen kullandık uzun bir süre. Ama 9-10 ay bayağı çok uzun sürmüş. Çok geçmiş olsun, bu seferki o kadar uzun sürmez inşaallah.

Kızlar benim bebiş uyurken sürekli kulaklarını büküyor. Ne kadar dikkat etsem de kafasını çevirdiği an hep büküyor. Kulaklarının şekli biraz bozuldu. Bu konuda sizler ne yapıyorsunuz?

Kızlar doğum için para almaya başlayanınız var mı? 2. ve 3. Çocuğu olanlara aylık verilecekti. Ben başvuru yaptım 20 gün oldu, hala inceleme bekliyor yazıyor. Bir de benim banka hesabım yok, açtırmam lazım galiba değil mi?
Benim başvurum hala değerlendirmede. Neyi değerlendirmeyi bekliyorlar anlamasam da...

Kızlar bebişlerde burun temizliğini nasıl yapıyorsunuz çok hırıltısı var ve burnu dolu ses geliyor aspiratörle çektim ama gelmiyor çok geride demekki bugün buhar makinesini çalıştırdım hırıltısına iyi geldi ama burnunu çözemedim

Back
X