2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar ben haftaya spiral taktıracağım acaba aramızda tecrübe eden var mı çok acıyor mu işlem yan etki vs oluyor mu

Tabi 1,5 - 2 yaş aralığı eminim ki özellikle ilk seneler çok çok zordur, ama benimkilerin arası da çok açık sayılmaz, biri 3 yaş biri 4 yaş. Ben ilkinde çok çok çok zorlandım, kitaplar okumuş olmama rağmen pratikte hiçbir şey bilmiyorum, ne yapsam elim ayağıma dolaşıyordu. Ama sonrakilerde de belki hemen hemen aynı şeyleri yaşamama rağmen, karşıladığım duygular ve akıl karışıklığı aynı şekilde olmadı. Sakinlik dinginlik oluyor, tamam diyorsun böyle olacağını zaten biliyordum ve bebek de bu stresten uzak ortamı farkediyor onun da daha kısa sürüyor stresi bence, daha hızlı regüle olabiliyor. Ben böyle düşünüyorum. Tabi ki dinginlik derken, evet arkadaşlar hayat çok güzel, her yer huzur, hepimiz polyannayız ortamından bahsetmiyorum. Yeri geliyor ben de bağırıyorum, yeri geliyor rüşvet, tehdit 🤣 Türk anasının her türlü klasik tekniğini uyguluyorum 🤣 Büyüdükçe dertleri de büyüyor evet ama sorumluluk da alıyorlar, kavga ediyorlar belki ama birlikte çok güzel oyunlar da oynuyorlar, tek çocuktaki gibi aman etkinlik yaptırmalıyım diye peşinde koşmuyorsun. Yüklerin artıyor belki ama çocuk sayısı kadar katlanarak artmıyor diye düşünüyorum, mesela 3 çocuğun var ama sana yükü 1,5 çocuk gibi oluyor. 🤣 Benim kendi tecrübem bu yönde. Allah hepimize güç kuvvet versin. Her işimizi kolaylaştırsın inşaallah.
Şu an baya bir hak verdim 😅 Sahiden yabancısı olduğun deneyim çok daha korkutucu, acemilik dedikleri şeyi yaşıyorum tam da. Oysa Soğukkanlı olabilince her şey daha kolay.
Çok sayıda çocuğun en büyük avantajı oyun ve etkinlik derdinin büyük ölçüde ortadan kalkması sanırım evet, ama benim için şu anlık hala yeterince ikna edici değil, köpeğimizle idare ediversin 🫠

Allah hepimizin çocuklarını bizlere bağışlasın, klasik olacak ama öyle veya böyle büyüyorlar 😬😃

Tabi 1,5 - 2 yaş aralığı eminim ki özellikle ilk seneler çok çok zordur, ama benimkilerin arası da çok açık sayılmaz, biri 3 yaş biri 4 yaş. Ben ilkinde çok çok çok zorlandım, kitaplar okumuş olmama rağmen pratikte hiçbir şey bilmiyorum, ne yapsam elim ayağıma dolaşıyordu. Ama sonrakilerde de belki hemen hemen aynı şeyleri yaşamama rağmen, karşıladığım duygular ve akıl karışıklığı aynı şekilde olmadı. Sakinlik dinginlik oluyor, tamam diyorsun böyle olacağını zaten biliyordum ve bebek de bu stresten uzak ortamı farkediyor onun da daha kısa sürüyor stresi bence, daha hızlı regüle olabiliyor. Ben böyle düşünüyorum. Tabi ki dinginlik derken, evet arkadaşlar hayat çok güzel, her yer huzur, hepimiz polyannayız ortamından bahsetmiyorum. Yeri geliyor ben de bağırıyorum, yeri geliyor rüşvet, tehdit 🤣 Türk anasının her türlü klasik tekniğini uyguluyorum 🤣 Büyüdükçe dertleri de büyüyor evet ama sorumluluk da alıyorlar, kavga ediyorlar belki ama birlikte çok güzel oyunlar da oynuyorlar, tek çocuktaki gibi aman etkinlik yaptırmalıyım diye peşinde koşmuyorsun. Yüklerin artıyor belki ama çocuk sayısı kadar katlanarak artmıyor diye düşünüyorum, mesela 3 çocuğun var ama sana yükü 1,5 çocuk gibi oluyor. 🤣 Benim kendi tecrübem bu yönde. Allah hepimize güç kuvvet versin. Her işimizi kolaylaştırsın inşaallah.
Acemilik olmaynca uykusuzkuk, gaz, emzirme bunlara hazirlikli ve sakin olsugumu fark ediyorum da iki cocuk su anda 3-4 cocuk gibi bende 😁 kardes kiskancligi, ikisinin sabah aksam ayni anda aglamasi, gece oglumun benimle uyumak istemesi, surekli bagirmasi ve bebegi kollamak.. bu kadar zor olacagini bklemiyordum🤷🏻‍♀️ kardesi biraz buyurse ancak rahatlariz gibi

Annem değil ama kv lee bu şekilde davranıyordu. Üstüne de eve gelip giden bitmek bilmeyen misafirler . Tek başıma bebeğe baktığım yermiyormuş gibi bir de tüm gün ev tıka basa dolu . En azından evimde olsam hem misafir olmwz hem eşim yardım eder ne işim var burda diye ağlamıştım . Ben şahsen insanların ne kadwr vicdwnsız olduğunu şu doğumdan sonra anladım . Sanki lohusa değilmişim gibi davranıldı. “Herkes çocuk doğuruyor” mantığındwn öteye geçemediler . Anlayamadılar ve anlamak hesaplarına gelmedi. Herhalde bunca yıllık hayatımın en kötğ günlerini yaşadım diyebilirim. İnsanları tanıdım resmen . Gerçek hayatı gördüm . Ben ah etmesem de bence hakkım hiçbirine kalmayacak . Tüm bu yaptıklarının üstüne bir de eşimi dolduruşa getirip bizi birbirmize düşürdü kv .
sizin emin olun anne yüreğidir ne diyoesa iyiliğiniz için diyordur kimse anne gibi olamaz.
Bu süreçleri bizi yormayan insanlarla geçirmemiz lazım yoksa insanı depresyona sokarlar. Bunlar hep bize tecrübe olsun umarım bir daha yaşanmaz böylr şeyler 😑

Bu süreçleri bizi yormayan insanlarla geçirmemiz lazım yoksa insanı depresyona sokarlar. Bunlar hep bize tecrübe olsun umarım bir daha yaşanmaz böylr şeyler 😑
Şu yaşadıklarımı başkası yaşasa dışarıdan çok güzel tavsiylerde bulunur neden böyle şöyle yaptın derdim. Ama bazen insanın başına gelince böyle olabiliyormuş🥹 özellikle hassas bir dönemden geçtiğimiz için herkes daha kolay üstümüze gelebiliyormuş çok güçsüz hissettim kendimi . Dediğiniz gibi bir daha olsa ne yapmamam gerektiğini çok iyi öğrendim

2 kg aldıysa bence sütün yetersiz olmayabilir doktor herhangi bir şey dedi mi mamayı yavaş yavaş azaltabilirsin vs 😊
Doktor kontrolümüz iki hafta önceydi, bidahaki kontrol e 2 hafta var dün sağlık ocağında tarttilar, ebe böyle devam et dedi küçüktü ya benim bebek anca toparlamis annesi dedi 2600 doğmuştu 2275 olmuş 8. Gün hemen mamaya da başladık sonra güzel kilo almaya başladı her hafta tartılıyordu iki hafta önce 3300 dü dün 4215 olmuş

Kızlar şu süt işi ne zormuş ya. Hiç böyle düşünmemiştim. Bebeğim acıktığında iki göğsümde dolu oluyor, ikisinide içip bitiriyor uyumuyor biraz oyalanıyor sonra tekrar meme için aranıp ağlıyor bu seferde sütüm az olduğu için sinirleniyor ağlıyor. Bu işi nasıl çözücem anlamadım. Kilo alımıda iyi, kaka durumuda iyi. Dün denemek için bebişim uzun uykudayken sağım yaptım sabah 90cc çıktı, akşamda aynı uzun uykudayken yaptım 85cc çıktı. Memede yine öyle ağlayınca 60cc sağdığım sütten verdim onu içip öyle uyudu. Bide bir aylık olucaz artık ve hala ara ara göğüs uçlarım çok hassaslaşıyor. Baya dikkat etmesem fena yara olur gibi. Merak ettiğim göğüsler hiç mi bu duruma alışmayacak yani hep krem sürüp gümüş kapak mı takıcam😩

Kızlar şu süt işi ne zormuş ya. Hiç böyle düşünmemiştim. Bebeğim acıktığında iki göğsümde dolu oluyor, ikisinide içip bitiriyor uyumuyor biraz oyalanıyor sonra tekrar meme için aranıp ağlıyor bu seferde sütüm az olduğu için sinirleniyor ağlıyor. Bu işi nasıl çözücem anlamadım. Kilo alımıda iyi, kaka durumuda iyi. Dün denemek için bebişim uzun uykudayken sağım yaptım sabah 90cc çıktı, akşamda aynı uzun uykudayken yaptım 85cc çıktı. Memede yine öyle ağlayınca 60cc sağdığım sütten verdim onu içip öyle uyudu. Bide bir aylık olucaz artık ve hala ara ara göğüs uçlarım çok hassaslaşıyor. Baya dikkat etmesem fena yara olur gibi. Merak ettiğim göğüsler hiç mi bu duruma alışmayacak yani hep krem sürüp gümüş kapak mı takıcam😩
Her emzirmeden sonra göğsümü sıkıp gelen sütten sürdüm. Meme ucum yara olmadı ama bebek ilk tutarken hele ki açsa acıtıyor kenarlarını. O sızı hala geçmedi çok garip sağda var o acı solda yok.bende hep düşünüyorum hep böyle mi devam edecek bu emzirme işi diye.

Kızlar bir şey fark ettim. Comotomo biberon kullanıyordum. Ucunu hatta buraya atmıştım asla akıtma yoktu. Bebek hırsla alınca ucunu sanki genişletmiş bildiğin ters çevirdim damla akıttı. Bu çocuk ne kadar hızlı içiyor midene ani gidecek yavaş ol annecim filan diyorum bende 🥲 sizlerde uçlarını kontrol edin. Bebek yapmadıysa zaten bizim yapma gibi bir durumumuz yok.

O kadar zorluğu var gerçekten özlemiş misiniz bana şuan ikinci çocuk çok zor bir şry gibi geliyor😅
Çok zor geldiği için bu kadar ara verdik bence zaten 😁 siz vermeyin bu kadar ara, ben çok üzülüyorum büyük kızım tek büyüdü şu an hala bana sitemli arkadaşım yok diye

Çok zor geldiği için bu kadar ara verdik bence zaten 😁 siz vermeyin bu kadar ara, ben çok üzülüyorum büyük kızım tek büyüdü şu an hala bana sitemli arkadaşım yok diye
Ben de hep kardeşi olsun istiyordum çocuğumun, benim kardeşimle aramda 2,5 yaş var onsuz düşünemiyorum hiçbir şeyi. Ama şu an o kadar zor geliyor ki büyütmesi de iki çocuğu maddi olarak desteklemesi de.

Kızlar sünnet yaptıracak mısınız?
Haftaya salı gününe randevu aldım bizde yapacaz inşallah daha erken yaptırmak istiyordum eşim biraz daha büyüsün diye diye zor ikna ettim şimdi yapmaya babam sünnetçi getirmek istedi de yegenimde yamuk sünnet etmişler diye cesaret edemedim hastane ortamında doktor yapsın istedim🤗

Back
X