2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ek aparat gerekiyor mu yenidoğan için? Kullanımı tek başına karmaşık mı?

Hayır ilk 1 hafta o kadar zor tutturdum ki. Resmen memeyle boğuştu. Memenin yanına getirdiğimde uyuyor numarası yapıyordu uzaklaşınca memeden açıyordu gözlerini. Siz ensesinden tutmasına yardım edin bir kaç güne alışır iyice

Git istersen canım inşallah bir sıkıntı yoktur. Bize haber ver.

Şusn iyi gidiyoruz az önce çok ağladı ama tutturduk nasıl mutluyum

emziren anneler . Siz emzirdikten sonra sağım yapıyor musunuz ? Ben tam bebe memeyi aldı sağımdan kurtuldum derken göğüslerim şişip sertleşiyor. Mastit olmaktan korktuğum içinde bebek emdikten sonra kalkıp sağıyorum . Doğru mu yapıyorum? Çok fazla şişip sertleşiyor çünkü bebek mi içemiyor tüm sütü ? Ya da yeni yeni emzirince böyle mi oluyor .

Git istersen canım inşallah bir sıkıntı yoktur. Bize haber ver.
Acilden geliyoruz şimdi çok sulu kaka yaptı bide uyanmiyor deyince hemen tahlil istedi bide serum verdiler. Tahlillerim temiz çıktı ben bu kadar panik yapıp hemen götürme taraftarı değildim de doyurmak için uyandırdık uyanmadı sıpa babası çok panik oldu gidelim hadi çocuk uyanmiyor bile diye gitti çok şükür bişey yok ama sıvı çok kaybettiği için halsiz düşüp uyuyormuş. Toz probiyotik yazdı onu verecez

Geçmiş olsun iyi yapmışsınız doktora götürmekle Allah korusun uyandıramamak çok kötü bir şey. Bir an evvel toparlar inşaallah.

Çok geçmiş olsun. İçin rahat etti en azından, sıcaklar da çoğu bebeği etkiledi sanırım benimki de iştahsız öncekine göre

Şu annelik sürecinde öğrendiğim şeyleri 4 yıl okul okusam anca öğrenirdim herhalde. O kadar çok şey var ki. Dediğiniz şeyi araştırdım ve evet gerçekten onu yaşıyorum, cahillikle mama takviyesine başlamıştım ama bu süreci çok yanlış ilerletir, bunu farkettim sayenizde teşekkür ederim. (Bu gün mama vermedim ve diğer günlere oranla daha iyidi, süt bitince ısrarla memede tutmaya devam ettim belli bir süre sonra tekrar süt geldi ve lıkır lıkır içti)

Çok güzel bir deneyimi dile getirip yazmışsınız, çoğu zaman bunu ben de yaşıyorum. Yani sütüm yok gibi geliyor çünkü yumuşak ama emzirmeye devam ettikçe emzirme anında birebir süt gelişi oluyor. “Emzirdikçe süt gelir” lafını eskiden yani emzirirsen sütün çoğalır manasında algılardım. Halbuki bebek emdiği anda sütün oluşumu an be an oluyor, yani taze taze süt üretimi yapılıyor ve bebek sert memedeki beklemiş sütü değil, şimdi üretilen yeni sütü anında içmiş oluyor.

Çok cok geçmiş olsun

Kızlar büyüme atağı böyle bişey miydi ya
Saat 21 den bu yana savaşıyoruz memeye asla gelmiyor sagip verdim sütümü kustu mama yaptım kustu kucagimda yada ayağımda sallayınca gözlerini kapatıyor yatağına koyduğum gibi rolleriyle uyandırıyor kendini karnı davul gibi şiş tuvaletini yapmıyor gazla ne çıkarsa o masaja izin vermiyor elleri bacaklarıyla vuruyor ağlıyor
Sersem oldum eşime 20 dk bıraktım biraz uyumak için o benden önce uyumuş uykusuzluktan bayılmak üzereyim

Ek aparat gerekiyor mu yenidoğan için? Kullanımı tek başına karmaşık mı?
Yok ek aparata gerek yok. 3,5 kg üstü her bebek için uygun canım. Ayarını 1 kez yapıyosun, beline göre koluna göre, sonrası çok kolay. İnternet sitelerine de bi bak, videoları da var canım nasıl bağlanıyor diye

Oyyy çok zor, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben de yazacaktım, bu atak mı kolik mi ne bu diye.
Benimki emiyo emiyo doymuyo heralde durmadan aranıyo, mama veriyorum yine aranıyo. E içtiği çok geliyo kusuyo. Dediğin gibi durmadan ağlıyo ve masaja izin vermiyor, zaten masaj için de midesi dolu olmuş oluyor

Yazık yaa eşler de yoruluyor, yani seninki de öyle mi bilmiyorum da. İnşallah uyur bebişin şöyle 3,5 saat aralıksız, sen de uyursun. Uykusuzluk çok zor, çok kötü. Hepimiz öyle zombi olduk artık

Yazamadım bi, çok sevindim bebişin memeyi tutmasına. Gördün mü bak, alıyor duyduğunu ya da emdiğini anlarsın canım, yutkunuyor mu? Öyle şişse göğsün nerdeyse her çekişte yutkunması lazım

Sen bunu emzirme danışmanına sorsan o daha iyi bilir aslında, hazır çalışmaya başlamışsın. Ama sanırım göğsün sertse sağmalısın. Bak bakalım normal sağımdan daha az mı geliyo, aynı mı geliyor. Boşaltamayabilirler memeyi çünkü

Gümüş kapak bende kullandım ve mastit de olmuştum biliyorsunuz acaba dedim kandida vardı da ben mi fark etmedim. Ama bana gümüş kapak iyi gelmişti, göğüs ucu acımam geçti yara başlangıcı vardı o da iyileşti. Kandida olsa renk değişiminden fark ederdim o zaman demek kş değil benimkş. Teşekkürler

Ben antibiyotik kullanıyordum ondan oldu bence bizimki ilacımsı bir kokusu da var. İlk başladığı gün çok halsizdi gündüz uyumayan bebek uzun uzun uyudu zor uyandırdım, korktum da. Ama sonra olmadı bir daha. Şu an sadece normale göre çok sık kaka yapıyor. Bende iki gündür içmiyorum ilacı belki düzelşr diye bekliyorum götürmedim. Kilo kaybı da yok o yüzden beklemedeyim.

Biraz teselli oluyor ama aslında öyle, çok şükür çaresi olan şeyler

Ay ben oğluma arkadaş bulurum henüz ikinciyi düşünmüyorum büyükte konuşmuyorum nasip ama bu yaşadıklarımın hepsinin zihnimden silinmesi lazım
[/QUOTE] Babymom25
Üzgünüm zihinden silinmiyor ama şu doğruymuş ikinciler biraz daha kolay oluyor. Rabbim acıyor herhalde ilki kadar yormadı Allah var. Hep demişti etrafımdakiler çok şükür ki öyle oldu. Biraz da mental olarak hazırlıklı oluyorsun başına gelecekleri az çok bilince. Ben ilkinde damdan düşmüşe döndüm şok olmuştum.

Alışacak zamana ihtiyacı var. Sabır 2-3. Aylarda düzene giriyor memeler genelde. O kadar sürmeyebilir veya biraz aşabilir de ama kesinlikle geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…