- 22 Kasım 2023
- 892
- 579
- 23
- 29
Ek aparat gerekiyor mu yenidoğan için? Kullanımı tek başına karmaşık mı?@Hestiada Ben de neko switch kullanıyorum memnunum. Oğlumda da kullanmıştım. Yok canım normal o bacak ayrıklığı, sırtı c pozisyonunda duruyor. Benim bebişim de duruyor. Çok bi iş yapılmıyo ama en azından onun mamasını hazırlayabiliyorum, bulaşık makinesinin üst rafını boşaltabiliyorumçamaşır da astım
Hayır ilk 1 hafta o kadar zor tutturdum ki. Resmen memeyle boğuştu. Memenin yanına getirdiğimde uyuyor numarası yapıyorduKızlar beneğim 52 ggünlük bugün emzirme danışmsnı ile mememi aldı 12 den beri hiç biberon vermedim . Memeyi ilk tutturmak aşırı zor . Emzirme danışmanı hi şekilde tutturuyor . Turturduktwn sonrası kolay bırakmıyor doyana kadar. Ama her tutturma seansı aşırı zor oluyor ağlıyor danışman kafasından ısrarla bastırıyor vs derken tutuyor . Bu saate kadar hep tuttu. Ama danışman artık gidecek. Ben nasıl yapacam bilmiyorum. Bu kadar kez tutan gi çocuğun artık kolaylıklamtutması gerekmiyor mu
Git istersen canım inşallah bir sıkıntı yoktur. Bize haber ver.Annemi arayıp sordum oda öyle diyor da çok halsiz sabahtan beri uyuyo, bu saat oldu hala baygın gibi uyuyor yavrum, kucağıma aldım az önce, bezini değiştirdim uyanırdı ağlardı hatta yok uyanmiyor bezi değişirken bile iyice korkmaya başladım yaaa acile gitmeyeyim direk muayeneye gideyim sabah dedim ama gitsem mi acaba
Şusn iyi gidiyoruzHayır ilk 1 hafta o kadar zor tutturdum ki. Resmen memeyle boğuştu. Memenin yanına getirdiğimde uyuyor numarası yapıyorduuzaklaşınca memeden açıyordu gözlerini. Siz ensesinden tutmasına yardım edin bir kaç güne alışır iyice
Acilden geliyoruz şimdi çok sulu kaka yaptı bide uyanmiyor deyince hemen tahlil istedi bide serum verdiler. Tahlillerim temiz çıktı ben bu kadar panik yapıp hemen götürme taraftarı değildim de doyurmak için uyandırdık uyanmadı sıpa babası çok panik oldu gidelim hadi çocuk uyanmiyor bile diye gitti çok şükür bişey yok ama sıvı çok kaybettiği için halsiz düşüp uyuyormuş. Toz probiyotik yazdı onu verecezGit istersen canım inşallah bir sıkıntı yoktur. Bize haber ver.
Geçmiş olsun iyi yapmışsınız doktora götürmekle Allah korusun uyandıramamak çok kötü bir şey. Bir an evvel toparlar inşaallah.Acilden geliyoruz şimdi çok sulu kaka yaptı bide uyanmiyor deyince hemen tahlil istedi bide serum verdiler. Tahlillerim temiz çıktı ben bu kadar panik yapıp hemen götürme taraftarı değildim de doyurmak için uyandırdık uyanmadı sıpa babası çok panik oldu gidelim hadi çocuk uyanmiyor bile diye gitti çok şükür bişey yok ama sıvı çok kaybettiği için halsiz düşüp uyuyormuş. Toz probiyotik yazdı onu verecez
Çok geçmiş olsun. İçin rahat etti en azından, sıcaklar da çoğu bebeği etkiledi sanırım benimki de iştahsız öncekine göreAcilden geliyoruz şimdi çok sulu kaka yaptı bide uyanmiyor deyince hemen tahlil istedi bide serum verdiler. Tahlillerim temiz çıktı ben bu kadar panik yapıp hemen götürme taraftarı değildim de doyurmak için uyandırdık uyanmadı sıpa babası çok panik oldu gidelim hadi çocuk uyanmiyor bile diye gitti çok şükür bişey yok ama sıvı çok kaybettiği için halsiz düşüp uyuyormuş. Toz probiyotik yazdı onu verecez
Şu annelik sürecinde öğrendiğim şeyleri 4 yıl okul okusam anca öğrenirdim herhalde. O kadar çok şey var ki. Dediğiniz şeyi araştırdım ve evet gerçekten onu yaşıyorum, cahillikle mama takviyesine başlamıştım ama bu süreci çok yanlış ilerletir, bunu farkettim sayenizde teşekkür ederim. (Bu gün mama vermedim ve diğer günlere oranla daha iyidi, süt bitince ısrarla memede tutmaya devam ettim belli bir süre sonra tekrar süt geldi ve lıkır lıkır içtiBüyüme atağı olabiliyor bebekler sütü arttırmak için cluster feeding denen bir davranış sergiliyorlar tam anlattığın gibi sürekli memede olmak isteme hali. Gözünü korkutmak gibi olmasın ben nerdeyse 50 güne geldim hala göğüs ucu hassasiyeti ve yaraları devam ediyor gümüş kapak bende kandidaya sebep oldu dikkatli kullanmak lazım bol bol havalandır göğüs ucunu, ben çareyi mochi süt toplayıcıda buldum bir tarafı emzirirken diğerini mochiyle toplayıp hemen biberonla veriyorum en azından bir göğüsüm acımamış oluyor her beslemede değişerek devam ediyorum.
Çok güzel bir deneyimi dile getirip yazmışsınız, çoğu zaman bunu ben de yaşıyorum. Yani sütüm yok gibi geliyor çünkü yumuşak ama emzirmeye devam ettikçe emzirme anında birebir süt gelişi oluyor. “Emzirdikçe süt gelir” lafını eskiden yani emzirirsen sütün çoğalır manasında algılardım. Halbuki bebek emdiği anda sütün oluşumu an be an oluyor, yani taze taze süt üretimi yapılıyor ve bebek sert memedeki beklemiş sütü değil, şimdi üretilen yeni sütü anında içmiş oluyor.Şu annelik sürecinde öğrendiğim şeyleri 4 yıl okul okusam anca öğrenirdim herhalde. O kadar çok şey var ki. Dediğiniz şeyi araştırdım ve evet gerçekten onu yaşıyorum, cahillikle mama takviyesine başlamıştım ama bu süreci çok yanlış ilerletir, bunu farkettim sayenizde teşekkür ederim. (Bu gün mama vermedim ve diğer günlere oranla daha iyidi, süt bitince ısrarla memede tutmaya devam ettim belli bir süre sonra tekrar süt geldi ve lıkır lıkır içti)
Çok cok geçmiş olsunAcilden geliyoruz şimdi çok sulu kaka yaptı bide uyanmiyor deyince hemen tahlil istedi bide serum verdiler. Tahlillerim temiz çıktı ben bu kadar panik yapıp hemen götürme taraftarı değildim de doyurmak için uyandırdık uyanmadı sıpa babası çok panik oldu gidelim hadi çocuk uyanmiyor bile diye gitti çok şükür bişey yok ama sıvı çok kaybettiği için halsiz düşüp uyuyormuş. Toz probiyotik yazdı onu verecez
Yok ek aparata gerek yok. 3,5 kg üstü her bebek için uygun canım. Ayarını 1 kez yapıyosun, beline göre koluna göre, sonrası çok kolay. İnternet sitelerine de bi bak, videoları da var canım nasıl bağlanıyor diyeEk aparat gerekiyor mu yenidoğan için? Kullanımı tek başına karmaşık mı?
Oyyy çok zor, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben de yazacaktım, bu atak mı kolik mi ne bu diye.Kızlar büyüme atağı böyle bişey miydi ya
Saat 21 den bu yana savaşıyoruz memeye asla gelmiyor sagip verdim sütümü kustu mama yaptım kustu kucagimda yada ayağımda sallayınca gözlerini kapatıyor yatağına koyduğum gibi rolleriyle uyandırıyor kendini karnı davul gibi şiş tuvaletini yapmıyor gazla ne çıkarsa o masaja izin vermiyor elleri bacaklarıyla vuruyor ağlıyor
Sersem oldum eşime 20 dk bıraktım biraz uyumak için o benden önce uyumuş uykusuzluktan bayılmak üzereyim
Yazamadım bi, çok sevindim bebişin memeyi tutmasına. Gördün mü bak, alıyoremziren anneler . Siz emzirdikten sonra sağım yapıyor musunuz ? Ben tam bebe memeyi aldı sağımdan kurtuldum derken göğüslerim şişip sertleşiyor. Mastit olmaktan korktuğum içinde bebek emdikten sonra kalkıp sağıyorum . Doğru mu yapıyorum? Çok fazla şişip sertleşiyor çünkü bebek mi içemiyor tüm sütü ? Ya da yeni yeni emzirince böyle mi oluyor .
Gümüş kapak bende kullandım ve mastit de olmuştum biliyorsunuz acaba dedim kandida vardı da ben mi fark etmedim. Ama bana gümüş kapak iyi gelmişti, göğüs ucu acımam geçti yara başlangıcı vardı o da iyileşti. Kandida olsa renk değişiminden fark ederdim o zaman demek kş değil benimkş. TeşekkürlerEvet gümüş kapak sebep oldu kandida zaten ciltte bulunan bir mantar çeşidi bölge nemli, karanlık ve kapalı kaldığında daha çok ürüyor. Bana hemşire ve doktorlar önermiyoruz dedi. Benim yaralarıma da iyi gelmedi bir de 999 ayar aldım. Kandida olduğu muayenede gözle anlaşılıyor renk değişimi oluyor göğüs ucunda ve dayanılmaz bir ağrı emzirirken resmen ağlıyordum dişlerimi sıkıyordum.
Ben antibiyotik kullanıyordum ondan oldu bence bizimki ilacımsı bir kokusu da var. İlk başladığı gün çok halsizdi gündüz uyumayan bebek uzun uzun uyudu zor uyandırdım, korktum da. Ama sonra olmadı bir daha. Şu an sadece normale göre çok sık kaka yapıyor. Bende iki gündür içmiyorum ilacı belki düzelşr diye bekliyorum götürmedim. Kilo kaybı da yok o yüzden beklemedeyim.Tabiki. İnşallah basit bı sindirim sorunudur çok halsiz mi sizin bebisde hiç bu kadar uyumazdi gündüzleri, koyduğum yerde uyuyor, sabahtan beri uyuyor, mama vermek için kaldırdım zor kalktı yavrum yaaa şimdi bidaha kaldircam bakalım
Biraz teselli oluyor ama aslında öyle, çok şükür çaresi olan şeylerEn azindan bir 8 hafta kadar dikkat etmeliyim ama Türk bir doktorla konuşsam içim rahatlayacak bir nebze.
Cok etkiledi hayatımı bu mesane kazası, rahat hareket edemiyorum.
Bebeğim de epey iri doğdu. Onu kaldirirken bile cekiniyorum, kucağımda gezdiremiyorum dikislerime yük binmesin diye.
Hepimizin farklı farklı derdi var işte.
Allah dermansız dert vermesin, beterinden korusun diyeceğiz artık
Alışacak zamana ihtiyacı var. SabırKızlar şu süt işi ne zormuş ya. Hiç böyle düşünmemiştim. Bebeğim acıktığında iki göğsümde dolu oluyor, ikisinide içip bitiriyor uyumuyor biraz oyalanıyor sonra tekrar meme için aranıp ağlıyor bu seferde sütüm az olduğu için sinirleniyor ağlıyor. Bu işi nasıl çözücem anlamadım. Kilo alımıda iyi, kaka durumuda iyi. Dün denemek için bebişim uzun uykudayken sağım yaptım sabah 90cc çıktı, akşamda aynı uzun uykudayken yaptım 85cc çıktı. Memede yine öyle ağlayınca 60cc sağdığım sütten verdim onu içip öyle uyudu. Bide bir aylık olucaz artık ve hala ara ara göğüs uçlarım çok hassaslaşıyor. Baya dikkat etmesem fena yara olur gibi. Merak ettiğim göğüsler hiç mi bu duruma alışmayacak yani hep krem sürüp gümüş kapak mı takıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?