2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar beneğim 52 ggünlük bugün emzirme danışmsnı ile mememi aldı 12 den beri hiç biberon vermedim . Memeyi ilk tutturmak aşırı zor . Emzirme danışmanı hi şekilde tutturuyor . Turturduktwn sonrası kolay bırakmıyor doyana kadar. Ama her tutturma seansı aşırı zor oluyor ağlıyor danışman kafasından ısrarla bastırıyor vs derken tutuyor . Bu saate kadar hep tuttu. Ama danışman artık gidecek. Ben nasıl yapacam bilmiyorum. Bu kadar kez tutan gi çocuğun artık kolaylıklamtutması gerekmiyor mu😞
Çok çok sevindim. Ne güzel inş devamı da gelir artık. Her emzirmeden sonra sağım yapmayı önermiyorlar. Sütün azsa olabilir ama diğer türlü hiperlaltasyona bile neden olabilir. Onun yerine mastit olmayacak kadar rahatlayacak kadar yapabilirsin. Bana ebe öyle söylemişti. Varsa mochi kullanabilirsin ben ona başladım çok iyi oluyor çok rahat. Benimde geceleri çok şişiyor sağıma da üşeniyordum mochi kolaylık oldu baya.

Acilden geliyoruz şimdi çok sulu kaka yaptı bide uyanmiyor deyince hemen tahlil istedi bide serum verdiler. Tahlillerim temiz çıktı ben bu kadar panik yapıp hemen götürme taraftarı değildim de doyurmak için uyandırdık uyanmadı sıpa babası çok panik oldu gidelim hadi çocuk uyanmiyor bile diye gitti çok şükür bişey yok ama sıvı çok kaybettiği için halsiz düşüp uyuyormuş. Toz probiyotik yazdı onu verecez
Geçmiş olsun yeni gördüm bunu. İnş çabuk toparlar. Probiyotik ne verdi?

Kızlar büyüme atağı böyle bişey miydi ya☹️☹️
Saat 21 den bu yana savaşıyoruz memeye asla gelmiyor sagip verdim sütümü kustu mama yaptım kustu kucagimda yada ayağımda sallayınca gözlerini kapatıyor yatağına koyduğum gibi rolleriyle uyandırıyor kendini karnı davul gibi şiş tuvaletini yapmıyor gazla ne çıkarsa o masaja izin vermiyor elleri bacaklarıyla vuruyor ağlıyor 🙁
Sersem oldum eşime 20 dk bıraktım biraz uyumak için o benden önce uyumuş uykusuzluktan bayılmak üzereyim 😥
Yaaa kıyamam niye o kadar kustu ki yavrum, sıcaklar da çok etkiledi çocuklarımızı, inşallah hemen duzelir çocuğum 😍

Ben antibiyotik kullanıyordum ondan oldu bence bizimki ilacımsı bir kokusu da var. İlk başladığı gün çok halsizdi gündüz uyumayan bebek uzun uzun uyudu zor uyandırdım, korktum da. Ama sonra olmadı bir daha. Şu an sadece normale göre çok sık kaka yapıyor. Bende iki gündür içmiyorum ilacı belki düzelşr diye bekliyorum götürmedim. Kilo kaybı da yok o yüzden beklemedeyim.
Evet antibiyotikden oluyormuş seninki antibiyotikdendir ama ben öyle antibiyotik falan da kullanmadım, şimdi nasıl peki senin bebiş

Çok çok sevindim. Ne güzel inş devamı da gelir artık. Her emzirmeden sonra sağım yapmayı önermiyorlar. Sütün azsa olabilir ama diğer türlü hiperlaltasyona bile neden olabilir. Onun yerine mastit olmayacak kadar rahatlayacak kadar yapabilirsin. Bana ebe öyle söylemişti. Varsa mochi kullanabilirsin ben ona başladım çok iyi oluyor çok rahat. Benimde geceleri çok şişiyor sağıma da üşeniyordum mochi kolaylık oldu baya.
Maalesef tüm gece emzirdikten sonea sağdım çünkü mastite doğru gidiyordu. İnanılmaz şişip sertleşiyor boşaltmam gerekiyor. Me kadar böyle sürer bilmiyorum. Bebeğimde gece uyku sersemi daha güzel aldı memeyi ama şuan sabah olduktaj sonra çok zorlaştı. Parçalıyor kendini :( dün öğlenden beri hiç biberon vermedim hep meme verdim ama bu sanah çok zorlanıyorum parçalıyor kendini bende çok bitkinim :(

Kızlar yine ben ve yine meme derdi . Dün kendimş hazır hissedip tekrar meme alma çalışmalarına başladıl . Dün öğlenden beri ağlaya ağlayada olsa memeyi tutturduk. Gece daha kolau oldu sanırım uyku sersemi oldupu için daha az ağladı . Şimdi sabah olunca ayılınca yine çıldırmış durumda .
Ağlaya ağlaya parçaladı kendini . Ağlaya ağlaya da uyuya kaldı 3 saattir de aç . Dün öğlenden beri hiç biberon vs bir şey vermedim. Bu kadwr emek vermişken vermekte istemiyorum . Ama sabah o kadar parçaladı ki kendini sinir sistemim bozuldu minicik bebeğe bağırdım . Hem yorgunum hem bitkinim takatim kalmadı. Üstüne de bu sıcakta kucağımda kendini parçslsyınca artık gücüm kalmadı . Zaten dünden beri savaş halindeyiz yorgunluktan bitmiş durumdayım .
Hem bu kadar mesafe katetmişken pes etmek istemiyorum hemde bitmiş durumdayım. Dünden beri süzüldü çocuk ağlamaktan da doğru dürüst beslenememekten de .
Ne yapacağımı bilmiyorum bana bir akıl verin lütfen 😔

Maalesef tüm gece emzirdikten sonea sağdım çünkü mastite doğru gidiyordu. İnanılmaz şişip sertleşiyor boşaltmam gerekiyor. Me kadar böyle sürer bilmiyorum. Bebeğimde gece uyku sersemi daha güzel aldı memeyi ama şuan sabah olduktaj sonra çok zorlaştı. Parçalıyor kendini :( dün öğlenden beri hiç biberon vermedim hep meme verdim ama bu sanah çok zorlanıyorum parçalıyor kendini bende çok bitkinim :(
Meme sertve kayganken de almaları zor olıyor, elinle sütün fazlasını akıtsan? Biberon yine verince kafa karışıklığı olabilir gibi geldi.

Olabildiğince sakin kalmaya çalışabilsen, eminim çok zordur. Ana kucağına koyup, bir duş alsan? Üzerine bir kahve.

Kızlar yine ben ve yine meme derdi . Dün kendimş hazır hissedip tekrar meme alma çalışmalarına başladıl . Dün öğlenden beri ağlaya ağlayada olsa memeyi tutturduk. Gece daha kolau oldu sanırım uyku sersemi oldupu için daha az ağladı . Şimdi sabah olunca ayılınca yine çıldırmış durumda .
Ağlaya ağlaya parçaladı kendini . Ağlaya ağlaya da uyuya kaldı 3 saattir de aç . Dün öğlenden beri hiç biberon vs bir şey vermedim. Bu kadwr emek vermişken vermekte istemiyorum . Ama sabah o kadar parçaladı ki kendini sinir sistemim bozuldu minicik bebeğe bağırdım . Hem yorgunum hem bitkinim takatim kalmadı. Üstüne de bu sıcakta kucağımda kendini parçslsyınca artık gücüm kalmadı . Zaten dünden beri savaş halindeyiz yorgunluktan bitmiş durumdayım .
Hem bu kadar mesafe katetmişken pes etmek istemiyorum hemde bitmiş durumdayım. Dünden beri süzüldü çocuk ağlamaktan da doğru dürüst beslenememekten de .
Aynı zamanda göğüslerim çok hızlı doluyor şişiyor sertleşiyor mastit olmamak için bi taraftan sağayım mı sağmayayım mı diye onunla cebelleşiyorum. Kafayı yememe az kaldı

Meme sertve kayganken de almaları zor olıyor, elinle sütün fazlasını akıtsan? Biberon yine verince kafa karışıklığı olabilir gibi geldi.
Geceden beri 4 kez sağdım boşalttım memeyi zaten başka türlü dediğiniz gibi çok şiş ve sert hem alamıyor hem ben mastit e doğru ilerliyorum

Aynı zamanda göğüslerim çok hızlı doluyor şişiyor sertleşiyor mastit olmamak için bi taraftan sağayım mı sağmayayım mı diye onunla cebelleşiyorum. Kafayı yememe az kaldı
Bugünü de atlatırsanız belki de meme derdi çözülecek, öyle düşünmeye çalışsanız😇

Ben sağma konularına pek hakim değilim, ona bir şey diyemiyorum maalesef. Banyoda sütün fazlasını hep sağardom bu gibi durumlarda. Kavrama gücü arttıkça meme de daha iyi boşalır.

Bugünü de atlatırsanız belki de meme derdi çözülecek, öyle düşünmeye çalışsanız😇

Ben sağma konularına pek hakim değilim, ona bir şey diyemiyorum maalesef. Banyoda sütün fazlasını hep sağardom bu gibi durumlarda. Kavrama gücü arttıkça meme de daha iyi boşalır.
Dün alınxa bende geceyi atlatırsak bu iş çözülür dedim. Tüm gece 2 saatte bir uyanıp emdi memeyi. Ağladı ama çok az ağlayıp tutturduktan sonra sustu güzel geçirdik geceyi. Ama şimdi bakıyorum sabah olunca her şey başa sarmış gibi. Tuttursam bile ağlamaya devam ettiğiviçin geri bırakıyor saatlerdir uğraşıyorum. Sanki bu döngü hiç bitmeyecekmiş gibi . Normalde memeyi aldı mı artık alışması gerekmez mi . Nrden başa dönüyormtekrae. Tüm gece memeyi almışsın 2 saatte bir , şuan ne oldu da almıyorsun . Bi gram aldırana kadar mahvoldum günlerdir . Şümdi aç aç durması içime dokunuyor

Ay maşallah sana, çok çok iyi gidiyorsun. Tık ağzına memeyi 😇 hadi bi yüzünü yıka, bi açıl canım benim. Oldu bak, hallettin 💪

Geçmiş olsun yeni gördüm bunu. İnş çabuk toparlar. Probiyotik ne verdi?
Maflor diye toz probiyotik 4 kullanımlık sanırım bağırsaklarını düzene soksun diye mamaya karıştırıp verdim. Çok şükür bgn iyi ama çocuğum dün o halsizliği bizi çok korkuttu uyanmadı resmen çocuk. Neyse geçti çok şükür

Bi de yatarak emzirmeyi dene canım. Döndür bebişi kendine, yan yatar pozisyonda, o şekilde ver memeyi, hüpletsin 😇 hiç bozma sinirini, geçecek, en zor kısmı hallettin. Şu sağım işini dr emzirme danışmanına sor, almıyosa memeyi şimdi yine sor. Kız geldi beni de daha arama mı dedi 😃 ona danışsana bi de

Yoruldun ama pes etme sakın bu kadar çaba verdin az kaldı bunu da atlatirsiniz siz bebişinle inanıyorum devam gelişmelerden bizi haberdar et

Canım korkma kilosu iyiyse bişey olmaz diye düşünüyorum derin nefesler al sakin kalmaya çalış öyle ver memeyi senin stresin onda bebeği uzaklaştırabilir , bgn de cagiramaz misin ebeyi yanına

Kızlar büyüme atağı böyle bişey miydi ya☹️☹️
Saat 21 den bu yana savaşıyoruz memeye asla gelmiyor sagip verdim sütümü kustu mama yaptım kustu kucagimda yada ayağımda sallayınca gözlerini kapatıyor yatağına koyduğum gibi rolleriyle uyandırıyor kendini karnı davul gibi şiş tuvaletini yapmıyor gazla ne çıkarsa o masaja izin vermiyor elleri bacaklarıyla vuruyor ağlıyor 🙁
Sersem oldum eşime 20 dk bıraktım biraz uyumak için o benden önce uyumuş uykusuzluktan bayılmak üzereyim 😥
Eğer fışkırarak kusuyorsa ve beyaz kusmuyorsa doktora gitmekte fayda var

Sen kendi durumunu daha iyi bilirsin canım, içinden geleni yap. Sağman gerektiğini düşünüyorsan sağ. Bir süre sonra alışır inş. Zaten. Ama zaman lazım. Benim bile hala şişiyor geceleri. Senin şimdi emmeye başladı düzenin değişti normal bence. Ben hala yüz üstü yatamıyorum mesela yan yatıyorum. Dün gece baya akmış sütüm yatağa. Bu ara çok iştahsız benimki çok çok az emiyor malesef. Ben uykuya yenik düşüyorum Allahtan mochiyi söyledi ebe hanım, o çok rahat oldu.

Back
X