2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kaç gündür bizde de var malesef. Birde sıcaktan fazla emmiyor da. Takip ediyorum götürmedim doktora. Çişli bezine bakıyorum. Ne diyecek doktorunuz bizimle de paylaşın
Doktorumuz şimdi dönüş yaptı ben işte iki kez çok su gibi kaka yaptı birde bgn çok halsiz sürekli uyuyor yazmıştım acile götürmenizde yada sabah bana getirmenizde fayda var demiş bende sabah muayeneye götürecem

Ay, çook sağ olun, Allah razı olsun. Çok hak verdim. Öneriniz var mı peki? Neko start ı beğendim ama onun da sertifikası yok zaten sanırım, switch modelinin var o da yenidoğan aparatıyla kullanılıyor pek pratik bulmuyorum
Ben Boba 4g kullanıyorum, çok memnunum, tavsiye ederim ama sanırım şu an satışta olan bir ürün değil. 2. El olarak temiz bulunabilir, ablam bir yurtdışı gezisi için o şekilde satın almıştı. Boba 4g’de yenidoğan için yastık oluyor, onun üstüne oturtarak bebeği taşıyorsunuz. Neko start da switch de hemen hemen aynı diye biliyorum. Bacak arasını Start modelinde cırt cırtla ayarlıyorsunuz, Switch modelinde de çıtçıtlarla ayarlıyorsunuz. Switch modelinin videolarını izledim şimdi ama bahsettiğiniz ekstra bir yenidoğan aparatı ben farketmedim. Sadece koldan gelen kayışları yenidoğanken kemerdeki kayışlara monte ediyorsunuz, büyüdüğünde ise bebeğin sırt bölümünden çıkan başka bir kayışa monte ediyorsunuz. Kullanımdaki tek farkı bu. 6 aydan sonra belden sırt kayışa geçiş yapılacak yani. Her kullanımda tekrar tekrar kayışları açıp takmakla uğraşılan bir durumu yok. Yani bence pratik. İki kangurunun da hem yorumları güzel, hem satıcısının da benim kangurumla aynı firma (Tuniko) olması bana güven verdi.

Yenidoğan minnoşları kanguruda deneyimleyen oldu mu acaba ?
Neko start aldim.İçinde çok huzurla durdu hatta uyudu .Ama bacak kısmı beni tereddütte bıraktı.Çok mu ayrık durdu kalçasina zarar verirmiyim vs diye düşündüm. Kullanan var mı?
Merhaba, hala kullanıyor musunuz memnun musunuz?

Kızlar beneğim 52 ggünlük bugün emzirme danışmsnı ile mememi aldı 12 den beri hiç biberon vermedim . Memeyi ilk tutturmak aşırı zor . Emzirme danışmanı hi şekilde tutturuyor . Turturduktwn sonrası kolay bırakmıyor doyana kadar. Ama her tutturma seansı aşırı zor oluyor ağlıyor danışman kafasından ısrarla bastırıyor vs derken tutuyor . Bu saate kadar hep tuttu. Ama danışman artık gidecek. Ben nasıl yapacam bilmiyorum. Bu kadar kez tutan gi çocuğun artık kolaylıklamtutması gerekmiyor mu😞
Cok sevindim, zaten cok ozverilisin, birkac gun belki ugrasirsib ama hep memeye doner insallah. Ilk zamanlar bebegim de memeyi zor tutuyoedu, artik soyunup veriyordum, nedense daha rahat oluyordu. 1 saat ugrastigim oluyordu ilk hafta.

Kızlar bebeği bgne kadar ishal olan var mı, benim kız bgn ishal baya su gibi iki kez kaka yaptı ve çok halsiz çocuğum, sürekli uyuyor emziremiyorum da sütüm az biliyorsunuz ki hiç kalmadı nerdeyse meme de süt çok üzülüyorum yaaaa 😟😥 doktoruna yazdık hala dönüş yapmadı halsiz olmasa korkmuyacam, sindirimle alakalıdır diycem de çok halsiz yavrum 😥 kakası aşırı su gibiydi zaten bezinden taştı heryer kaka oldu mesela. Doktoru bi dönse ona göre hastaneye götürmem gerekir mi diye düşünüyorum
Bundan öncesinde birkaç gün kaka yapmadığı olmuş muydu? Bizim 3 gündür kaka yapmıyordu bugün sabah kaka yapınca aynı sizinki gibi ta ensesine kadar taşmış yavrucuğumun 😭😭 sabah sabah 8de banyo yaptırdım. Aynen bugün sürekli uyudu ama ben kötü bir şey olarak yorumlamadım. Bence kaka yapmak yormuştur bızdıkları, yolundadır her şey diye düşünüyorum. Doktordan iyi şeyler duyarsınız inşaallah.

Bundan öncesinde birkaç gün kaka yapmadığı olmuş muydu? Bizim 3 gündür kaka yapmıyordu bugün sabah kaka yapınca aynı sizinki gibi ta ensesine kadar taşmış yavrucuğumun 😭😭 sabah sabah 8de banyo yaptırdım. Aynen bugün sürekli uyudu ama ben kötü bir şey olarak yorumlamadım. Bence kaka yapmak yormuştur bızdıkları, yolundadır her şey diye düşünüyorum. Doktordan iyi şeyler duyarsınız inşaallah.
Yok yapiyordu kakasını bi tek dün yapmadı, bu sabah aynı şekilde cıvık yaptı her yer kaka oldu yıkadım bende öğleden sonra yaptığı baya su gibi işte halsizlikte olunca bi korktum doktor da bakalım yarın inşallah normaldir herşey bide diyorum bi kaç gün gözlemleyip mi götüreydim tahlil de yaparlar şimdi kan alırlar virüs mikrop falan mı diye hala uyuyor yavrum doyurmak için kaldırdım, onun dışında hep uyudu bgn 😥 bu bebişlerde uyusalarda uyumasalarda yaranamiyorlar bize

Cok sevindim, zaten cok ozverilisin, birkac gun belki ugrasirsib ama hep memeye doner insallah. Ilk zamanlar bebegim de memeyi zor tutuyoedu, artik soyunup veriyordum, nedense daha rahat oluyordu. 1 saat ugrastigim oluyordu ilk hafta.
Çok sağolun. Çok ağlıyor muydu sizinde bebeğiniz?

Merhaba, hala kullanıyor musunuz memnun musunuz?
H Hestiada Ben de neko switch kullanıyorum memnunum. Oğlumda da kullanmıştım. Yok canım normal o bacak ayrıklığı, sırtı c pozisyonunda duruyor. Benim bebişim de duruyor. Çok bi iş yapılmıyo ama en azından onun mamasını hazırlayabiliyorum, bulaşık makinesinin üst rafını boşaltabiliyorum 😄 çamaşır da astım 🙂↔️🙂↔️

Şu yaşadıklarımı başkası yaşasa dışarıdan çok güzel tavsiylerde bulunur neden böyle şöyle yaptın derdim. Ama bazen insanın başına gelince böyle olabiliyormuş🥹 özellikle hassas bir dönemden geçtiğimiz için herkes daha kolay üstümüze gelebiliyormuş çok güçsüz hissettim kendimi . Dediğiniz gibi bir daha olsa ne yapmamam gerektiğini çok iyi öğrendim
Tabiki öyle insanın başına gelince ne yapacağını bilemiyor tecrübe bile olsa bazen tam tersi oluyor. Daha yaşamayız umarım🌸

Çok zor geldiği için bu kadar ara verdik bence zaten 😁 siz vermeyin bu kadar ara, ben çok üzülüyorum büyük kızım tek büyüdü şu an hala bana sitemli arkadaşım yok diye
Ay ben oğluma arkadaş bulurum henüz ikinciyi düşünmüyorum büyükte konuşmuyorum nasip ama bu yaşadıklarımın hepsinin zihnimden silinmesi lazım😆

Kızlar ya bir aylık olduk ben bazen halen bebeğe alışamadığımı hissediyorum. Uyuyunca uyandığında aynı döngüye döncez diye psikolojik olarak bile rahatlayamıyorum. Uyusun diye çabalıyorum uyuyunca uyancak diye canım sıkılıyor.Var mı benim gibi olan yoksa bir sıkıntım mı var benim🥹

Bizimki de kaka yapmadı dün sabahtan beri. Normal biliyorum ama antibiyotik ya da probiyotik mi dokundu acaba diye düşünmeden edemiyorum

Benzer bir islem olacak bizim de. Erkeklerde birazcik dahs zormus. Doktorlar kolay kolay diyor ama hayirlisiyla bi atlatsak. Caresiz aglayacak diye icim gidiyor. Evde bile yatirinca al al diye nasil ic geciriyor😩 Bir mucize olsa da test sonuclarımiz iyi gelse de kendi kendine gecse, ameliyat olmasa 🥹🥹 tek dileğim bu, Allah bir mucize yapar umarim bizim icin ve kalici saglik verir.
Cok tesekkur ederim ayrica paylastigin icin. Mesane ile alakali durum gecti degil mi, iyisin?
Umarim o mucize gerçekleşir🙏🏻 dilerim ameliyat olmasina gerek olmadan sağlığina kavuşur bebeğin 🙏🏻

Bahsettiğim islemleri yaptiklarinda mesanemin iyilestigini soylediler ama asla içim rahat değil
Allahtan ebem var o hep tavsiyeler, bilgiler veriyor. Kesinlikle idrar tutma diyor mesela. Mesanemin dolup dikişlerin zorlanmamasi gerekiyor. Dışarı çıkacağım zaman bir kac saat onceden sıvı alimini kesiyorum yine onun tavsiyesi ile. Gece mesela bebiş kalkmasa bile benim uyunmam lazim ki mesanem dolmasin. Doğumdan bu yana sezeryan yarasindan çok mesaneyi koruma derdindeyim. İşlevini yitirir ve ya dikiş açılır diye aklım çıkıyor.
Türk bir üroloji doktoru buldum, Ağustos sonu da randevu buldum. Onunla gidip konusacagim. Türkiye'ye gittigimde de bir iki üroloji doktoru gezeceğim.

Umarim o mucize gerçekleşir🙏🏻 dilerim ameliyat olmasina gerek olmadan sağlığina kavuşur bebeğin 🙏🏻

Bahsettiğim islemleri yaptiklarinda mesanemin iyilestigini soylediler ama asla içim rahat değil
Allahtan ebem var o hep tavsiyeler, bilgiler veriyor. Kesinlikle idrar tutma diyor mesela. Mesanemin dolup dikişlerin zorlanmamasi gerekiyor. Dışarı çıkacağım zaman bir kac saat onceden sıvı alimini kesiyorum yine onun tavsiyesi ile. Gece mesela bebiş kalkmasa bile benim uyunmam lazim ki mesanem dolmasin. Doğumdan bu yana sezeryan yarasindan çok mesaneyi koruma derdindeyim. İşlevini yitirir ve ya dikiş açılır diye aklım çıkıyor.
Türk bir üroloji doktoru buldum, Ağustos sonu da randevu buldum. Onunla gidip konusacagim. Türkiye'ye gittigimde de bir iki üroloji doktoru gezeceğim.
Amin inşallah çok teşekkürler 🙏🏼🙏🏼
İdrar tutmama durumu mesane tamamen iyileşene kadar mı geçerli? Yaptıkları olacak iş değil de, olmuş bir kere. Umarım buradaki doktorlar da sorunsuz görür, biter gider 💐

Doktorumuz şimdi dönüş yaptı ben işte iki kez çok su gibi kaka yaptı birde bgn çok halsiz sürekli uyuyor yazmıştım acile götürmenizde yada sabah bana getirmenizde fayda var demiş bende sabah muayeneye götürecem
Geçmiş olsun canım. Belki sıcaktan öyle olmuştur.

Kızlar ya bir aylık olduk ben bazen halen bebeğe alışamadığımı hissediyorum. Uyuyunca uyandığında aynı döngüye döncez diye psikolojik olarak bile rahatlayamıyorum. Uyusun diye çabalıyorum uyuyunca uyancak diye canım sıkılıyor.Var mı benim gibi olan yoksa bir sıkıntım mı var benim🥹
Merak etme gayet normal bende alışamadım diyordum, sanki bağ kuramıyoruz gibi geliyordu hatta bi gün eşime bu çocuk beni sevmiyor bence bana bakmıyor bile demiştim oda bana gülmüştü 😃 ama normal bence çoğu kişi de yaşıyordur ben bu hafta sanki daha çok alıştım, simdide içime sokasim var yani seveyim istiyorum hep falan 😃 kuzum şu an o kadar halsiz yatyorki ona bakıp boğazım düğüm düğüm oluyor halsiz diye 😥 yani düzeliyor bence 40 ından sonra , 40 cidden önemli bi günmüş. Biz 48 günlük olduk bgn

Geçmiş olsun canım. Belki sıcaktan öyle olmuştur.
Annemi arayıp sordum oda öyle diyor da çok halsiz sabahtan beri uyuyo, bu saat oldu hala baygın gibi uyuyor yavrum, kucağıma aldım az önce, bezini değiştirdim uyanırdı ağlardı hatta yok uyanmiyor bezi değişirken bile iyice korkmaya başladım yaaa acile gitmeyeyim direk muayeneye gideyim sabah dedim ama gitsem mi acaba

Amin inşallah çok teşekkürler 🙏🏼🙏🏼
İdrar tutmama durumu mesane tamamen iyileşene kadar mı geçerli? Yaptıkları olacak iş değil de, olmuş bir kere. Umarım buradaki doktorlar da sorunsuz görür, biter gider 💐
En azindan bir 8 hafta kadar dikkat etmeliyim ama Türk bir doktorla konuşsam içim rahatlayacak bir nebze.
Cok etkiledi hayatımı bu mesane kazası, rahat hareket edemiyorum.
Bebeğim de epey iri doğdu. Onu kaldirirken bile cekiniyorum, kucağımda gezdiremiyorum dikislerime yük binmesin diye.
Hepimizin farklı farklı derdi var işte.
Allah dermansız dert vermesin, beterinden korusun diyeceğiz artık 🙏🏻

Back
X