2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bir gün benimki de öyleydi. Zorla uyandırmıştım. Şu an kaka sıklığı devam ediyor ama miktarı aşırı değil genel durumu da iyi, zor uyutuyorum hatta. Sadece iştahı az çok az emip bırakıyor. Çişi de azaldı doğal olarak ama sıcaklardan muhtemelen.

Kızlar ben henüz anakucağı almadım da zamanı geldi mi sizce? Sizin bebeler duruyor mu içinde? Elektrikli olmayanlardan almayı düşünüyorum. 2 bin civarı bir bütçe ayırdım çok pahalı bşr şey almayacağım.

Bir şey daha soracağım emzirme ödeneği alanınız oldu mu? Dün ptt ye gittim alamadım. 170 i ara dedi kadın. Aradım. Ben ssk ya bağlı olmadığım için emekli sandığı old için telefondaki kadın da göremedi. Kurumunuza sorun dedi. Benzer durum yaşayan var mı?

Benimki bundan canım, e bebekten almıştım. Elektrikli değil. Pil takınca titreşimi ve müziği açılabiliyor. Oğlumda da benzer manuel bi şey kullanmıştım, 7-8 ay kullanmıştım memnundum. Şimdi bunda da Bilge uyuyabiliyor, duruyor

Eklentiler

• IMG_20250723_105445.webp
    113,7 KB · Görüntüleme: 58
Emzirme ödeneği ne? Onun da mı başvurusu oluyor. Şu doğum yardımına başvurdum ama henüz çıkan bi şey yok. Ben de emekli sandığına bağlıyım

Demekki ishal baya yoruyor yavruları o yüzden uyanamiyorlar

Oh ne güzel annesine iş yaptırmış kuzu
Ben dışarı kısa mesafeli çıkarken bakkal çakkal vss..takıyorum. Normal de belim ağrımasına rağmen kanguru da hiç ağrımiyor.

Bence en kötü 3-4 gün zaman verin. Bizimki ayrı bir durum kıyaslanmaz ama ben de ilk doğduğunda bir hafta uğraştım yani. Sol memem büyük diye tutamıyordu. Süt akıp kaydıkça iyi zordu. Bir yola girdiniz inşallah hallolacak.

Kızlar hepinize tek tek dönemedim. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. Şuan iyi gidiyoruz meme konusunda çok şükür . çok sevinçliyim 53 gün sonra gelen mutluluk diyebilirim
İnan biz de seninle beraber mutlu olduk, maşallah size çok çaba sarfettin, hala sarfediyosun. Karşılığında 2 yıl emsin lütfen seni, amin

Ay maşallah tatlışa. Zamanı gelmiş o zaman duruyorlarsa pusete koyuyorum ama çok rahatsız boynu bükük duruyor.

Emzirme ödeneği ne? Onun da mı başvurusu oluyor. Şu doğum yardımına başvurdum ama henüz çıkan bi şey yok. Ben de emekli sandığına bağlıyım
Başvurulmuyor diye biliyorum. Ben başvurmadım yani. Tek seferlik yatıyor ptt den alıyorsun diye gördüm internette. 1200 gibi bir rakamdı.

Bana da ilk başta iyi geliyor gibi gelmişti ama hiç çıkarmadan takmamak gerekiyormuş ve düzenli steril etmek yoksa kaş yapayım derken göz çıkarma durumu yaşanabiliyor

Sağım yapmıyorum, sadece çok fazla sertlik oluştuğunda rahatlayana kadar sağıyorum. Tamamen boşaltana kadar sağmamak gerekiyor, hafif rahatlayacak şekilde sağmamız yeterli. Eğer çok sağarsak, üretim yine çok olur, çünkü doktorlar diyor ki aslında vücudumuz ikiz bebekleri bile aynı anda doyuracak kadar çok süt üretebilecek şekilde yaratılmıştır. Eğer çok sağılırsa yine üretim çok olur yine kısa süre içinde sertleşme olur ve kısır döngü devam eder ve sonu mastit. Bebek tüm sütü tek seferde içip bitiremeyecek kadar süt üretiminiz oluyor olabilir, bebeğinizin bitirmesini beklemeyin. 2 memeyi de dengeli şekilde emzirin. Bebek emdikten sonra muhtemelen sertlik zaten biraz geçiyordur, o yüzden tekrar sağmayın, eğer tekrar sağarsanız asıl o zaman kısa süre sonra sertlik yine oluşur. Ama eğer emdiği halde çok fazla sertlik hala devam ediyorsa az daha sağın rahatlayın sonra bırakın. Emzirmeden önce de kendiniz biraz masaj yapıp ya da sağıp memedeki sertliği hafiflettikten sonra emzirirseniz daha rahat içer. Çok dolu memeden bebekler de emmekte zorlanıyor çünkü.

Amin atak haftası maalesef doyuyorlar ama büyüdükleri için süt kanallarını uyariyorlar üretimi artırmak için ondan sürekli aranıp emmek istiyorlar emzik biberonu da reddediyor emzirince de kusuyor gaz sancısı da eklenince sakinleşemiyor bı turlu
Eşim kendince yardim ediyor ama uykusuzluk basınca onu boğazlayasım gelmiyor değil uykuya çok düşkündüm hamilelik boyunca bu günlerden korktum sadece
Ama olsun az kaldi inşallah 3 ayı devirirsek ya biz alisacaz ya bebişler düzelecek
Bu arada 10da yatıp 1 saat sonra kalktı şuan yine geceki didişmelerimiz devam ediyor

Bence 144’ü arayın sorun neden onaylanmadı ki hala, normalde çalışıyor muydunuz? Ben rapor paramı da almaya başladım acaba raporunuz mu işlenmedi daha
Çok teşekkür ederim. Aradım 144’ü, başvurunuz son aşamasında dedi. Ay sonunda muhtemelen onaylanır, onaylanmazsa tekrar bizi arayın dedi. Bu arada bir banka hesabımızın olması gerekmiyormuş, her ay Halkbank’a giderek TC kimlik numaranızla elden alabilirsiniz dedi.

Yaaa kıyamam niye o kadar kustu ki yavrum, sıcaklar da çok etkiledi çocuklarımızı, inşallah hemen duzelir çocuğum
İnşallah canım . Gazdan dolayı çok şişmiş karnı emdigini sindiremiyor kusuyor gaz damlası da işe yaramadı klima da var aslında sıcaktan mı atak veya gazdan mi anlayamadım

Eğer fışkırarak kusuyorsa ve beyaz kusmuyorsa doktora gitmekte fayda var
Yok fışkırarak değil yedirdigimi kusuyor olduğu gibi biberon veya meme ağzından çıkar çıkmaz gazını çıkarmak için kendini kasıyor o sırada içtiğinin hepsi çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…