- 29 Haziran 2022
- 3.727
- 2.116
- 83
- 32
Yeni bir gün başladı. Her şey hepimiz için çok güzel olsunEvet beni mesela sütümün az olması psikolojik olarak çok etkiledi üzerine bebeğin uyku durumları falan derken çıkamadık lohusalıktan, seninle yaşadığımiz durumlar o kadar farklı ki ama cidden seni çok iyi anlıyorum, mental olarak zor durumda olduğunu görebiliyorum
Yani tesekkur ederim J joynssSizi cok iyi anliyorum kizlar. Ozellikle ilk bebegimde yasadiklarim hala aklimda. Yalnizlik, tecrubesizlik, esimin dirdirlari, kos desen 5 dk bebegi tutacak kimse yok. Hakikaten cok zor. Askerlik anisi gibi unutulmaz, ama sonunda adapte olunuyor ve bir yol bulunuyor. Birazcik daha zaman. Beslenme ve uyku rutinleri olustugunda siz nasil ve ne zaman uyutacaginizi bileceksiniz, rutinlere uydugunuzda bebek mutlu siz mutlu. Elbette eskisi gibi degil ama daha rahat olacaksu an soktasiniz yani normal. Kimse de kotu niyetle bir sey yazmaz burada zaten, dertlesiyoruz, birbirimize yol gostermeye calisiyoeuz kendi tecrubelerimzie gore.
Şu eşler 3 günlüğüne yerimize geçebilse keşke. Problemlerimizin yarısı çözülğrSizi cok iyi anliyorum kizlar. Ozellikle ilk bebegimde yasadiklarim hala aklimda. Yalnizlik, tecrubesizlik, esimin dirdirlari, kos desen 5 dk bebegi tutacak kimse yok. Hakikaten cok zor. Askerlik anisi gibi unutulmaz, ama sonunda adapte olunuyor ve bir yol bulunuyor. Birazcik daha zaman. Beslenme ve uyku rutinleri olustugunda siz nasil ve ne zaman uyutacaginizi bileceksiniz, rutinlere uydugunuzda bebek mutlu siz mutlu. Elbette eskisi gibi degil ama daha rahat olacaksu an soktasiniz yani normal. Kimse de kotu niyetle bir sey yazmaz burada zaten, dertlesiyoruz, birbirimize yol gostermeye calisiyoeuz kendi tecrubelerimzie gore.
İsterseniz süt toplayacı edinin pompa değil. Hem sütleriniz ziyan olmaz hem de göğüsleriniz rahatlar. Bir yandan emzirirken diğer memeyi süt toplayıcıya tutturun. Ben size bi link atıyorum bi bakın isterseniz.Evet canım aç kalacağına bari şırıngayla vereyim dedim çünkü gece çok uzun saatler aç kaldı ve çok ağladı . Memeyi vermeden önce elimle sağıyorum sürekli şişiyorneredeyse 15 dk da bir gidip elimle akıtıyorum yoksa ağrısından duramıyorum
Teşekkür ederim mochinin var bende de . Sağımla aynı mantığa girer mi diye düşğndüm de dün gece mecburen süt toplayıcı kullandım bende . Bi nebze rahatlattı göğüslerimi. Ama bu kez de bebek durmadan ağlama krizine giriyor memeye gelinceİsterseniz süt toplayacı edinin pompa değil. Hem sütleriniz ziyan olmaz hem de göğüsleriniz rahatlar. Bir yandan emzirirken diğer memeyi süt toplayıcıya tutturun. Ben size bi link atıyorum bi bakın isterseniz.
Lansinoh Silikon Göğüs Pompası : Lansinoh: Amazon.com.tr
Lansinoh Silikon Göğüs Pompası : Lansinoh: Amazon.com.tramzn.eu
51 günlük olduk bgn
Alışmıyor 4 gün oldu hala krize gire gire saatlerce uğraşarwk alıyor memeyi. Zayıfladı resmen. Kafayı yemek üzereyim
Bu süreçte destek olacak biri şart neredeysehaftasonu ya da aksamlari belki babayla bir seyler yapabilirler
Şu eşler 3 günlüğüne yerimize geçebilse keşke. Problemlerimizin yarısı çözülğr
Kızlar kalça ultrasonu çektiren oldu mu ? Hemşire 50. Gün sonrasında çektirebilirsin dedi. 51. Gündeyiz bakalım
34 günlükken çektirdik, temiz çıktı çok şükür.Kızlar kalça ultrasonu çektiren oldu mu ? Hemşire 50. Gün sonrasında çektirebilirsin dedi. 51. Gündeyiz bakalım
3,5 yas bizimde canım. O kadar sevgiyle ilgiyle büyüttüm ki hepimiz gibi yani oynamadıgım oyun yoktu evin içinde çamur kum herseyi oynardık tek ilgim oydu. Şimdi bişey istiosa hep bekle annecim yapıcam annecim , şu ara farkettim ki benimle oynamak istemio fırsat yaratıyorum ama cezalandırıp sanki başks şeyle ilgilenio beni dinlemio yapmicam dio yine de pes etmiyorum başka bişey sunuyorum ama belki hata yapıyorum bilmiyorum. Eylül de okula başlicak ona iyi gelceğine eminim haziranda da gidiodu zaten bitti , o ilk günlerimiz de rahattı o yüzden. Allah ayaklarına taş değdirmesin evlatlarımızınKaç yaşında? Benim ilkle ortancanın arası 3 yaştı, çok sıkardı yanağını. Babaannesi der ki hatta bu çocuk doğduğunda bayağı yanaklıydı ablası sıka sıka hamura çevirdi çocuğun yanaklarını diye. Yıllar sürdü o yanak sıkma işi. Takıntı gibiydi. Belki de içindeki kıskançlığı o şekilde dışa vuruyordu. Seviyorum ayağına zarar vermek ki çocuk da bir yerde haklı. Annesi hayatını kızına adamış gibi bir şeydi, evde bir anaokulu açılabilecek malzeme vardı, her türlü etkinlik eğlence, eğitim bizde… ve bir anda kardeş doğuyor, her şey kısıtlanıyor. Yine mümkün olduğunca vakit ayırıyordum yani ama ona asla yeterli gelmiyordu. O zaman dedim ya ben ne büyük bir hata yapmışım bu kadar kendime ve ilgiye bağımlı hale getirmişim. Dünyanın binbir türlü hali var, kendi başlarına da kalmayı oyalanabilmeyi öğrenmeleri gerekiyordu ben bunu çok geç farkettim. Sonunda 3,5 yaşında okula verdim o da rahat etti, biz de rahat ettik. Ama yanak sıkma dışında kardeşine karşı başka bir sıkıntısı olmadı, çok sevdi kardeşini. Abiyle şimdi kardeşin arası 4 yaş, abi kardeşi kendisine rakip bile görmüyor, onun derdi ablası ablası da alttan alıyor ediyor ama bir yerden sonra da patlıyor. Aslında oynadıklarında güzel oynuyorlar yalan yok şimdi, ama kavgaları da öyle böyle değil.
AminŞu son 1 ay geçsin de artık okullar açılsın :)
Cok haklisin, ah esim bana neler diyor hala diyor, galiba karsilikli bebek cocuk stresiyle bas edemiyoruzŞu eşler 3 günlüğüne yerimize geçebilse keşke. Problemlerimizin yarısı çözülğr
Okul cok guzel bir yerŞu son 1 ay geçsin de artık okullar açılsın :)
Yaa hem de nasıl keşke ben çalışsam da o baksa çocuklara ikisine de amaŞu eşler 3 günlüğüne yerimize geçebilse keşke. Problemlerimizin yarısı çözülğr
Evet benim uykuya çok ihtiyacım var dün kundak yapıp yatırdım gece oyle 3,5 saat deliksiz uyuduk ikimizde çok dinlendim ,bence oda baya dinlendi , kundak istiyor bu bebek anlaşıldı ben kundakta kendini sıkıyor açacam diye kıpkırmızı oluyor diye yapmıyordum, dün yine kastı kendini baya açmaya çalıştı biraz genişletti içinde öyle uyudu kaldı. Biraz ağladı mızırdandı ama hiç ellemedim sonra öyle uyudu kaldıGece-gündüz çalışması yapabilirsiniz artık.
İlk birkaç gün zorlayabilir fakat sonrası misss
Akşam yattığında da yemeklerinizi ve ev temizliğini halledebilirsiniz
Şuan ben öyle yapıyorum
Gündüz uyaranlar çok olduğu için ve sıcaklardan dolayı gündüz uykumuz çok az ve kalitesiz
Akşam yatırdığımda tüm işlerimi hallediyorum kendime de vakit ayırıyorum
Bir de kafamdaki her şeye yetişmeliyim kusursuzluğunu attım.
Mesela dün hiç evi temizlemedim (her gün mutlaka üstten de olsa temizlerdim)
Yürüyüşe çıktım bana çok iyi geldi tek başıma
Bu akşam yemek yapacağım mesela
Eski performanslarımız artık bir süreliğine raflarda mecbur :)
Sanırım sizin en çok uykuya ihtiyacınız var gece-gündüz ayrımını oturtun akşam uyumaya başladığında uykunuzu da alacaksınız. Yattığınfa yatarsınız hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?