- 3 Eylül 2024
- 286
- 360
- 18
Cok teşekkür ederim, moral olduMaşaallah evladınız çok akıllı sabırlı. Çok güzel yetiştirmişsiniz, eminim yine öyle güzel yetiştirirsiniz. İyi ki anne olmuşsunuzBiz de hep o şekilde alıştırdık kardeşe. Bebek hep ağlayacak, sonra yine ağlayacak, yine ağlayacak… Gerçekçi konuştuğumuz için bence kabullenmeleri daha kolay oluyor diye düşünüyorum. Kardeş sevgileri daim olsun. Bebeklik kısa geçici bir süreç, yetişkin olduklarında birbirlerine verecekleri desteği düşündükçe, iyi ki kardeşleri var diyorum. Çok şükür Allah’ımıza
42 güne kadar leke şeklinde devam etti ben de 30lu günlerde adet benzeri bir kanama yaşadım bir günde geçti rahim toparlandığı için olabilirKızlar kanamanız akıntınız ne zaman bitti benim hafif sarımsı renge dönmüştü ama tekrardan kanama gibi oldu bi haftadır ağrım sızım yok kontrolde aksi bi durumda yoktu 34. Günüm
51 günlük olduk bgnKaç günlük?
Anladım teşekkür ederimYargılamak kırmak için yazmadım tabi ki paylaşcaksınız destek olmak amaçlı bir yazı asla yargılamakta haddim değilgerçekten sevgiyle yaklasıyorum konuya da hassasiyetinize de bu yoldan nacizane gectigim cırpınısınızı gordugum için boyle acıkca yazdım, sadece içiniz de o güç var her gun yeni bir gun demek istediğim buydu yoksa tabi ki istediğiniz gibi yasicaksınız. tamamiyle iyi niyetle yazılmış cümlelerdi
Alışmıyor 4 gün oldu hala krize gire gire saatlerce uğraşarwk alıyor memeyi. Zayıfladı resmen. Kafayı yemek üzereyimBu kadar sizi üzüyor ve zorluyorsa bu durum sağıp öyle verin bence
4 günde zayıflamaz hemen bence. Tarttınız mı? Psikolojik olarak sana öyle geliyor. İnsan kıruyor da kıruyor kafasında anlayabiliyorum bana da oluyor çünkü ama rahat ol biraz. Şimdiye kadar iyiydi kilo alımı. Bence şu an sabredip pes etmezsen sonra rahat edersin. Sürekli sağım zor çünkü.Alışmıyor 4 gün oldu hala krize gire gire saatlerce uğraşarwk alıyor memeyi. Zayıfladı resmen. Kafayı yemek üzereyim
Yazan arkadaşın kötü niyeti yoktu destek amaçlı yazdığı çok belliydi ama bende rahatsız oldum bu tür konuşmalardan. İnsan bazen öyle uç şeyler yaşıyor ki o gücü kendinde bulamayabiliyor. Mesela diyorlar ki anakucağına koy etrafı izlesin oyalansın. İyi ama durmuyor ki ağlıyor sürekli. Dursa zaten bir nefes alıcam ve iyi gelecek. Ya da çok uykusuz kalıp yorulduğunda o güç gelmiyor olumlu düşünmeyle falan. Böyle konuşulduğunda anlaşılmadığımı düşünüyorum.Anladım teşekkür ederimbu aralar benim alınganlığım üzerimde sanırım
Canım sen nasıl rahat hissedeceksen öyle yap çünkü artık hem com yoruldun hem cok üzüldünKızlar bebeğim hala memeyi ilk tutacağı zaman ağlıyor. Bazende krize giriyor susturamıyoruz . Parçalıyor kendini. Öte yandan Göğüslerim berbat durumda bir çözüm bulamadım hala . El ile mochi ile sağıyorum fakt 15-20 dk sonea yine aynı tas aynı ağrılar sertlik şişlik.
Sizce bırakıp eski halime mi dönsem? Pompa ile sağıp biberon ile vermek . 2-3 dk da sağım yapıyordum daha sonra biberon ile veriyordum . Yoksa 3 gündğr ağlayarakta olsa bebek meme enmişken pes etmeyeyim mi? Tükenmiş bir haldeyim az öncne ağlamaktan helak ettim kendimi. Göğüs ağrısı şişkiği , bebek aplamasından kaynaklı tutan migrenim. Bebeği emzirecem derken verdiğimiz savaş.
3 gündür verdiğim emekler de çöp olsun istemiyorum ama dayanamıyorum da . Bebeğim 2-3 günde süzüldü resmen . Yeterince beslenmiyor çok ağladığı için .
Resmen kafayı yemej üzereyim. Doğum yaptığım hafta bu kadar sıkıntı çekmedim ben
Bu süreçte destek olacak biri şart neredeyseBeni de en çok ilk oğlum yoruyor.
Vicdan olarak yoruyor ama.. havalar çok sıcak siteye çıkaramıyorum, bebişle araba kullanamıyorum ki serin bir yerlere gideyim
Yaz okulunu da kendi istemedi.. kardeşten dolayıdır dedik üstelemedik
5.5 yıldır tv, tel, tablet vermediğim çocuğuma 1 haftadır tv açıyorum ki sıkılmasın
Oyun ablası arayısına gireceğim mecbur
Evet gerçekten iyi niyetle yazıldığına eminim çünkü birbirimizi hep güzel motive ettik bgne kadar bu platformda kaç kere yazıştık H Hazel9 la o an benim alınganlığım , kimsenin beni anlamadığını düşünmem falan , neyse şükürler olsun ki gece güzel uyudu bebis ama sabah 6 dan beri yine ayaktayizYazan arkadaşın kötü niyeti yoktu destek amaçlı yazdığı çok belliydi ama bende rahatsız oldum bu tür konuşmalardan. İnsan bazen öyle uç şeyler yaşıyor ki o gücü kendinde bulamayabiliyor. Mesela diyorlar ki anakucağına koy etrafı izlesin oyalansın. İyi ama durmuyor ki ağlıyor sürekli. Dursa zaten bir nefes alıcam ve iyi gelecek. Ya da çok uykusuz kalıp yorulduğunda o güç gelmiyor olumlu düşünmeyle falan. Böyle konuşulduğunda anlaşılmadığımı düşünüyorum.
Bana iyi gelen tek şey bunun geçici olduğunu düşünmek oluyor. Tamam diyorum az kaldı sık dişini sabret, geçecek bu günlerde. Bazen iyiyim demekle iyi olunmuyor malesef. Arada az da olsa uyuyup dinlensen ya da ne bilim sıkıldığın süreç nefes aldırsa, o güç gelir ama. Ben seni anladım arkadaşım. Yazan arkadaşa lafım yok çok da kibar açıklamış ama bana da iyi gelmedi.
Öyle devam eder tatlım arada gelip gidiyordu benimde 44. Gün muayene ye gittim temizlenmiş rahmin korunmaya baslayabilirsin dedi. Bgn 51 günlük olduk iki gündür adet desem adet değil adetin son günlerindeki gibi kanama yine geliyor anlamadımKızlar kanamanız akıntınız ne zaman bitti benim hafif sarımsı renge dönmüştü ama tekrardan kanama gibi oldu bi haftadır ağrım sızım yok kontrolde aksi bi durumda yoktu 34. Günüm
Valla ben baya gittim ebebegin kaplı emzirme sütyenlerunden aldım çok rahat ettim ben. Hem hiç bişey belli etmiyor hem de normal sütyen gibi duruyorHanımlar emzirme sütyeni kaplı olarak alıp memnun kaldığınız marka model var mı? Bende dagi var ama kapsız uç belli ediyor şimdilik evdeyiz problem olmuyor yada direkt emzirme atletiyle duruyorum evde çok kullanışlı oldu o bana. dışarda vs giymek için kaplı sütyen almak istiyorum
Hem destek görememek, hem anlaşılamamak dün mesela annem tetikledi beni, yavhu her gün arıyor nasılsın diye nasıl olduğumu söyleyince de abartma tarzında konuşmalar , annemi çok sevirim 32 gün kaldı yanımda bana hiç bişey yaptırmadı bile asla kimseyi yargılayacak bir insan değil ki beni yargılasin bunu da biliyorum bana moral vermek istediği için kendince o daha bebek abartma olacak o kadar uyumayacak bazen biz de çocuk büyüttük falan dedi, ben yine sakindim öyle konuşmaya başlayınca yeter ya dedim evet o bebek ama bende insanım yoruldum uykusuzum diyemeyecek miyim, o zman sorma nasıl olduğumu dedim başladım ağlamaya suratına tlfnu kapattım, küs heralde bana bakmıyor tlfnlarimaAh canım. Çok iyi anlıyorum seni. Eşim geçen gün yardımcı mı baksak dedi, ki her şeyi yapabilen biri o. İkimiz de çok yorgunuz çünkü.
Sana önerim ya sling ya kanguru al. Bari kendine bi çay yaparsın, bebek susar, biraz olsun kafa dinlersin.
Annen kendince seni sakinleştlrmeye çalışmış ama öyle söylediklerinde anlaşılmadığımızı düşünüyoruz.
Eşinle konuş, daha çok yardıma ihtiyacın olduğunu, hem fiziksel hem mental olarak iyi hissetmediğini açıkla. Mama veriyorsun dimi, eşin versin, uyutsun, çocuğu biraz kapının önüne çıkarsın, yapamıyosa balkona çıkarsın bari
Sen bebeğini seviyorsun, seni yoran o değil, seni yoran destek görememek, çocuğu 5 dk olsun tutacak birinin olmaması, hem sana hem bebeğe şefkat gösterebilecek biri..
Ben de gurbetteyim, gerçi gurbette değilken daha yalnızdım ama neyse, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Yakın olsak keşke, en azından beraber hunilenirdikuykusuzluktan delirmek üzereyiz hepimiz ve bunu eşlerimiz görmeli
Gece boyu cinnet geçirdim ama pes etmedim hala4 günde zayıflamaz hemen bence. Tarttınız mı? Psikolojik olarak sana öyle geliyor. İnsan kıruyor da kıruyor kafasında anlayabiliyorum bana da oluyor çünkü ama rahat ol biraz. Şimdiye kadar iyiydi kilo alımı. Bence şu an sabredip pes etmezsen sonra rahat edersin. Sürekli sağım zor çünkü.
İnşallah geçer ve burda birbirimize bak geçti gitti derizmCanım sen nasıl rahat hissedeceksen öyle yap çünkü artık hem com yoruldun hem cok üzüldünben senin durumunda ilgili bişey bilmediğim için bişey de diyemiyorum ama yaşadığın içsel sıkıntıyi yürekten hissediyorum geçecek inşallah bu günlerimiz ,bizi biraz acıtıyor ama sonunda geçecek
Maalesef yukarıda arkadaşın ds dediği gibi desteksizlik bizi bu kadar yoruyor. Bende gurbetteyim kimsemiz yok . Annem kaldı yanımda sonra döndüğü zaman sende gel bebek biraz daha toparlansın sen biraz daha dinlen meme sorununu çözmeye çalışalım dedi. Annemin yanına geldim diye herkes “herkes çocuk doğuruyor kimse bu kadar abartmadı” tarzı konuştu. Kv kp torunumuzu görmek bizimde hakkımız bizde de kalacaksınız diye olay çıkardılar sanki tatile gelmişim gibi. Üstüne eşimi dolduruşa getirdiler 1 ay boyunca sonsuz desteği olan eşim bir anda “ herkes tek başına çocık bakıyor sana gitme evde kal dedim beni dinlemedin” diyip durdu günlerce . ” gittiysen ailemde torunlarını görmek istiyor sana gitme dedim gittin dinlemedin “ diyip durdu. Yoruldum tükendim dediğimde artık, normaldir bebek bu demeye başladı .Hem destek görememek, hem anlaşılamamak dün mesela annem tetikledi beni, yavhu her gün arıyor nasılsın diye nasıl olduğumu söyleyince de abartma tarzında konuşmalar , annemi çok sevirim 32 gün kaldı yanımda bana hiç bişey yaptırmadı bile asla kimseyi yargılayacak bir insan değil ki beni yargılasin bunu da biliyorum bana moral vermek istediği için kendince ibdaha bebek abartma olacak o kadar uyumayacak bazen biz de çocuk büyüttük falan dedi ben yine sakindim öyle konuşmaya başlayınca yeter ya dedim evet ibbebej ama bende insanım yoruldum uykusuzum diyemeyecek miyim dedim başladım ağlamaya suratına tlfnu kapattım, küs heralde bana bakmıyor tlfnlarimaneyse şu an hiç annemin gönlünü alacak modda değilim sonra alırım, eşimle konuştuk sonra uyumuyor bu kız diyorum tamam uyumuyor da durmuyo mu ama diyo yaaa sen bilmiyor musun da bana bu soruyu soruyorsun dedim bide ona patladım buraya yazdım işte sonra salya sümük ağlarken, gerçekten sakın Kalamiyorum bazen ki ben normalde çok sakin bir insanımdir
Aaaa evet bi video da görmüştüm çok açken vermeye çalışma o zmn canım memeyi ince şırıngayla az bişey ver 10 CC kadar falan bence yani , sonra memeyi ver, bide arkadaşlar da söylemişler de meme çok sert olmasın verdiğinde ona da dikkat et. Kıyamam yaaa çok yıprattı seni bu süreçGece boyu cinnet geçirdim ama pes etmedim halabeni aslında bebepin meme almaması ağlama krizlerinin yanında durmadan şişen ağrıyan göğüslerim bu kadar yoruyor. Hepsi birleşince berbat bir hal alıyor. Gece boyu hep krize girdi bi iki kez tek memeyi aldı onda d sçok kısa süreli tekrar krize girdi. En son canıma tak etti biberon verecektim ki şırıngayı gördüm şırınga ile süt verdim daha fazla aç kalmaması için . Şükğr şırınga ile karnı doyunca uyuya kaldı. Sabahta uyanınca aldı memeyi. Çok zor bir süreç. Yeni doğum yapmış gibiyim her şey sil baştan
Evet canım aç kalacağına bari şırıngayla vereyim dedim çünkü gece çok uzun saatler aç kaldı ve çok ağladı . Memeyi vermeden önce elimle sağıyorum sürekli şişiyorAaaa evet bi video da görmüştüm çok açken vermeye çalışma o zmn canım memeyi ince şırıngayla az bişey ver 10 CC kadar falan bence yani , sonra memeyi ver, bide arkadaşlar da söylemişler de meme çok sert olmasın verdiğinde ona da dikkat et. Kıyamam yaaa çok yıprattı seni bu süreç
Evet canım ben biliyorum senin yaşadıklarını , maalesef desteksizlik anlaşılamamak, dün girumcem geldi benim kriz anından sonra yanıma normalde hiç yardım isteyen görümcemden bebeği sevmeye gelmiş zaten dedim sen onunla ilgilen ben biraz evi toparlayayim, biraz olsun bebek konusundan kendimi uzaklaştırmak bile iyi geldi 40 dkMaalesef yukarıda arkadaşın ds dediği gibi desteksizlik bizi bu kadar yoruyor. Bende gurbetteyim kimsemiz yok . Annem kaldı yanımda sonra döndüğü zaman sende gel bebek biraz daha toparlansın sen biraz daha dinlen meme sorununu çözmeye çalışalım dedi. Annemin yanına geldim diye herkes “herkes çocuk doğuruyor kimse bu kadar abartmadı” tarzı konuştu. Kv kp torunumuzu görmek bizimde hakkımız bizde de kalacaksınız diye olay çıkardılar sanki tatile gelmişim gibi. Üstüne eşimi dolduruşa getirdiler 1 ay boyunca sonsuz desteği olan eşim bir anda “ herkes tek başına çocık bakıyor sana gitme evde kal dedim beni dinlemedin” diyip durdu günlerce . ” gittiysen ailemde torunlarını görmek istiyor sana gitme dedim gittin dinlemedin “ diyip durdu. Yoruldum tükendim dediğimde artık, normaldir bebek bu demeye başladı .
Velhasıl desteksizlik bizi tüketti .
Evet beni mesela sütümün az olması psikolojik olarak çok etkiledi üzerine bebeğin uyku durumları falan derken çıkamadık lohusalıktan, seninle yaşadığımiz durumlar o kadar farklı ki ama cidden seni çok iyi anlıyorum, mental olarak zor durumda olduğunu görebiliyorumİnşallah geçer ve burda birbirimize bak geçti gitti derizmhepimiz ayrı ayrı sıkıntılar yaşıyoruz ve gerçekten çok zorluyor bazılarınızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?