2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Egzersiz hareketleri yaptırıyorum tabi ki, tummy time yaptırıyorum, uykusuz ve yorgun olduğum için uykusuzum yorgunum diyorum ve bundan da çekmiyorum, her zman güçlü olamıyoruz maalesef ve ben hâlâ atlatamadim lohusalıgı , dışarda insanlar şu an bizim içinde bulunduğumuz durumları çoktan geçmiş oldukkari için bizi anlamakta zorluk çekiyorlar ve yargılayıcı konuşuyorlar burada kimseden çözüm duymak için değilde çoğu zaman da duygularımızın anlaşıldığını duymak için de yazıyoruz buraya, siz ne güzel atlatmissiniz, keşke ben ve benim gibi tükenmiş hissedenler de en kısa sürede atlatabilse ama zaten bebeğine ve kendine iyi gelmek için uğraşan iyi gelemediğini düşünüp daha da mutsuz hisseden insanlarda var ve maalesef odağını değiştir bu kafadan çık artık kabullen demek çözüm olmuyor

Bugün bebeğim çok az emdi gibi geliyor bana, en sonunda az evvel dedim bari sağıp kaşıkla vereyim, verdim, içti de. Ama sonra bir kustu, bir kustu, 40 günlük ömründe bütün kustuğunun toplamı kadar tek seferde kusmuştur heralde. Bu süt içirme mevzusundan önce ablasını yıkamıştım, bebeğin üstünü başını silip değiştirip yatağa yatırdım, ablasının saçını kuruturken saç kurutma makinesiyle birlikte kendi kendine uyudu yavru kuş. Yani çok aç olsa filan sakin olmazdı gibi geliyor. Hani öyle açlıktan halsizlikten uyudu tarzında değil, gün içinde iyiydi. Sıcaklardan mı bilmiyorum. Bu arada çok koşturmacalı bir hayatım var. Hiçbir iş bitmiyor. Ne zamana kadar dayanacağım bilmiyorum, bir yerde patlayıp error vermem inşaallah.
ChatGPT ye yazdım 3 çocukla nasıl baş ederim diye. Bana bir sürü öneri vermiş sağ olsun. Biraz denedim bugün bayağı başarılı olduk. Tabi ne kadar sürer bilmiyorum. Her gün yeni fikir isteyebilirim. Bizim ortanca, erkek, çok afacan, bebeğe yaklaşmıyor çok şükür de, ablasıyla arasında sürekli bir münakaşa var. Bebek doğduktan sonra değil hep vardı zaten. Eline geçeni ablasına vuruyor. Ablası aslında onu haklar da, vicdanlı çocuk ablalık iç güdüsü var tabi, hep alttan alıyor, sineye çekiyor. Ben de sürekli bir bağırma halindeyim, usandım gerçekten. Yaz okulu varken ne güzeldi, şimdi iyice bocalamaya başladım. ChatGPT şöyle bir şey önermiş hoşuma gitti denedik güzel sonuç verdi bugün. Siz de denersiniz belki. Bir oyun. İkisine de ayrı ayrı görevlendirdim, oğlana dedim ki sen bir polissin gizli görevin ablanı korumak ve ona zarar gelmesini engellemek, ve ona zarar vermemek. Ablasına da sen dedektifsin, kardeşini koruyacaksın dedim. Gerçekten o kadar güzel etki etti ki oğlanda. Ablasına hiç zarar vermedi vurmadı. Ablası da anne yer ıslaktı kardeşim düşmesin zarar gelmesin diye hemen sildim, onu korudum filan diye böyle gelip gelip bana rapor verdi. Gün sonunda ikisine de ayrı ayrı madalyalar taktık, alkışladık. Çok hoşlarına gitti. Çok güzel bir şekilde günü tamamlamış olduk. Yarın da aklımda ablaya öğretmenlik görevi vermek var, oğlana da astronot öğrencisi olma görevi vermeyi düşünüyorum. Montessori kitapları var, onlardan ablası kardeşine yaptırsın, öğretmen olmayı çok sever zaten, kardeşinin de uzay meselelerine aklı gider. Bence yarını da kurtaracağız gibi geliyor. Öyle oyalanırlar diye düşünüyorum. Bakalım yarın ola hayrola.

Kac yasindaydi ablayla abi? Evdeki ortami az cok tahmin edebiliyorum ve yapmayin etmeyin bagirislarini ikisinin bebekten uzak olup, oyalanmalari da guzel. Fikirler de guzelmis. Cocuklar sorumluluk almayi, basari duygusunu cok seviyorlar aslinda. Evde oglumla yalnizken ben de surekli destek istiyorum kendisinden ki yeter ki bebekten uzakta dursun, vurmasin zarar vermesin. Yaz gunu sıkılıyorlar, yaz okulunu uzatma imkanınız yok mu? Bizim ağustos ortası yeni okula gideceği için oryantasyon başlayacak. Biraz kafası dağılır diye umuyorum. Her yaz aksamustu cikar, hava kararincaya kadar gezerdik oglumla. Ilk defa sıkıldım dedi hayatında, daha önce hiç duymamıştım. Bu yaz gezsek de eskisi gibi degiliz tabi, imkansiz. Bu aralar kucugumun se hayirlisiyla 4 yasina geldigini falan hayal ediyorum. Iste o zaman kurtaririz gibi geliyor. 2 yas da olur gerci

Yargılamak kırmak için yazmadım tabi ki paylaşcaksınız destek olmak amaçlı bir yazı asla yargılamakta haddim değil gerçekten sevgiyle yaklasıyorum konuya da hassasiyetinize de bu yoldan nacizane gectigim cırpınısınızı gordugum için boyle acıkca yazdım, sadece içiniz de o güç var her gun yeni bir gun demek istediğim buydu yoksa tabi ki istediğiniz gibi yasicaksınız. tamamiyle iyi niyetle yazılmış cümlelerdi

Mochi var bende ama sadece sağıma girip girmediğinden emin olamadım çünlü bir dünya süt biriktiriyor onu taktıpında. Süt sağdıkça berbat derecede süt salgılıyorum. Bir an önce bundurumdan kurtulmak istiyorum çok kötüyüm gerçekten sezaryen bile bu kadar zor gelmemişti bana. Ne yapacağomı şaşırdım. Şuan göğsüm çok fena şişmiş taş gibi. Elle fazlasını durmadan sağoyorum ama aynı tas aynı hamam. Neredeyse yarım saatte bir gidip eahatlatmaya çalışıyorum elle sağarak ama bi geliyorum yine aynı. Mastit olmaktan korkuyorum şuan uyursam uyandığımda mastit uyanırım diye uyuyamıyorum

Kardes güzel sey ama büyüyünce herhalde biz de gün içinde sıklıkla tehlikeli süreçler geçiriyoruz mıncırma elleme gibi aksiyon dolu hayatımız. Okul yok diye çok sıkılıyo ben de daha küçük diye vermedim yaz okuluna. Ağustosta da napcağımız belli değil belki bir iki kaçarız bir yerlere diye ya sabır cekiyorum eylule kadar. Gercekten dısarda cok daha rahat cocuk idare ettiğimi düşünüyorum evde kafayı yiyor ne yapsak sıkılıyor bizde de ya da benimle oynamak istemiyo hep bir arayıs içinde bilmiyorum geçicek inşallah

Dışarıda bence de daha rahatlar sadece tek çıkmaya kendime güvenemiyorum. Bebiş uyumuyorsa arabada sürekli beni al modunda. Küçükken uyuyordu şimdi arabadayken de uyumuyor, akıllandı dışarıda olmak bize de iyi geliyor bence. Okula gidince hastalıklar başlayacak tek kötü yanı bu ama olumlu düşünüyoruz, belkş nu sene bağışıklıkları daha yüksek olur

Kötü düşüncelerden uzaklaşıyoruz hastalanmicaklar hayırlısıyla aşılarını olsun miniklerde gerisi bir şekilde hallolur eminim ki, hastalıklarda az olur inşallahhh güzel bir eğitim yılı olsun hepimize

Kaç günlük?

Beni de en çok ilk oğlum yoruyor.
Vicdan olarak yoruyor ama.. havalar çok sıcak siteye çıkaramıyorum, bebişle araba kullanamıyorum ki serin bir yerlere gideyim
Yaz okulunu da kendi istemedi.. kardeşten dolayıdır dedik üstelemedik
5.5 yıldır tv, tel, tablet vermediğim çocuğuma 1 haftadır tv açıyorum ki sıkılmasın
Oyun ablası arayısına gireceğim mecbur

Bir şekilde gün bitiyor ama gece oldu bile böyle böyle gececek günler
Ben de benzer durumdayim. Büyüğüme üzülüyorum cok ihmal ediyorum onu yavrum o da hic sesini çıkarmıyor. "Sen bana demistin doğumdan önce anne tam bir kaos ortami olacak, cok stres, çok iş olacak diye ben kendimi hazirladim sorun degil" diyor kuzum.
Hele akşam üstleri tam bir felaket büyüğüm aç. Küçük uyumak bilmiyor kucak istiyor yemek yapamiyorum. Baba da işte. Burada öyle sipariş fln da yok gelsin eve. Yavrum aç ac bekliyor sabrediyor. Bugün öğle saati uyudugu gibi yemek yaptim ilk is. Bir de üstüne yapmam gereken bir dünya evrak işi var, cevaplanmasi gereken mektuplar var. Hiç elimi suremedim daha. Ama biliyoruz ki geçecek. Canlari sagolsun, buyukleri büyüttük kucukleri de buyutecegiz

Kızlar bebeğim hala memeyi ilk tutacağı zaman ağlıyor. Bazende krize giriyor susturamıyoruz . Parçalıyor kendini. Öte yandan Göğüslerim berbat durumda bir çözüm bulamadım hala . El ile mochi ile sağıyorum fakt 15-20 dk sonea yine aynı tas aynı ağrılar sertlik şişlik.
Sizce bırakıp eski halime mi dönsem? Pompa ile sağıp biberon ile vermek . 2-3 dk da sağım yapıyordum daha sonra biberon ile veriyordum . Yoksa 3 gündğr ağlayarakta olsa bebek meme enmişken pes etmeyeyim mi? Tükenmiş bir haldeyim az öncne ağlamaktan helak ettim kendimi. Göğüs ağrısı şişkiği , bebek aplamasından kaynaklı tutan migrenim. Bebeği emzirecem derken verdiğimiz savaş.
3 gündür verdiğim emekler de çöp olsun istemiyorum ama dayanamıyorum da . Bebeğim 2-3 günde süzüldü resmen . Yeterince beslenmiyor çok ağladığı için .
Resmen kafayı yemej üzereyim. Doğum yaptığım hafta bu kadar sıkıntı çekmedim ben

Bu kadar sizi üzüyor ve zorluyorsa bu durum sağıp öyle verin bence

Abla 7,5 abi 4 yaşında. Gerçekten oyunun bu kadar işe yarayacağını tahmin etmiyordum, iti oldu. Devamı da böyle gelir inşaallah. Yaz okulunu uzatma imkanımız yok 4 haftalıktı bitti maalesef izne çıktı öğretmenler. Yaa evet çocuklar eski günleri özlüyorlar gerçekten. Geçen kızım da bana dedi, anne biz yazın hep kahvaltılarımızı dışarda yapardık diye. Yazın hafta sonu zaten hep pikniğe giderdik maailece sahilde yapardık kahvaltımızı, hafta içi de müsait oldukça parka çıkardık parkta yerdik çocuklarla piknik gibi, boyama defterlerini kalemlerini de alırlardı. Çocuklar dışarda çok mutlular. Çocuğum direkt özlemini duydu. Neyse ki biz inşaallah Ağustos ortasında tatile başlıyoruz, okul açılana kadar tatil. Çocukları ona kadar bir şekilde idare edeceğim artık. Kayınvalidemin yazlığı var 10-12 günlük oraya gideceğiz, sonrasında da Antalya’da bir otel ayarladık 5 günlük. Hepimiz heyecanlıyız tatil için, bakalım inşaallah iyi geçer. Çocuk yaşı olarak bence 3 en güzeli, hem sütten hem bezden kesilmiş hem de konuşuyorlar. Bugün 40ı çıktı, yıkarken hep dua ettim, inşaallah 40 yaşlarını da görürüm, daha ilerisini de görürüm, çocuklarını da görürüm diye diye dua ederek yıkadım.

Kaç yaşında? Benim ilkle ortancanın arası 3 yaştı, çok sıkardı yanağını. Babaannesi der ki hatta bu çocuk doğduğunda bayağı yanaklıydı ablası sıka sıka hamura çevirdi çocuğun yanaklarını diye . Yıllar sürdü o yanak sıkma işi. Takıntı gibiydi. Belki de içindeki kıskançlığı o şekilde dışa vuruyordu. Seviyorum ayağına zarar vermek ki çocuk da bir yerde haklı. Annesi hayatını kızına adamış gibi bir şeydi, evde bir anaokulu açılabilecek malzeme vardı, her türlü etkinlik eğlence, eğitim bizde… ve bir anda kardeş doğuyor, her şey kısıtlanıyor. Yine mümkün olduğunca vakit ayırıyordum yani ama ona asla yeterli gelmiyordu. O zaman dedim ya ben ne büyük bir hata yapmışım bu kadar kendime ve ilgiye bağımlı hale getirmişim. Dünyanın binbir türlü hali var, kendi başlarına da kalmayı oyalanabilmeyi öğrenmeleri gerekiyordu ben bunu çok geç farkettim. Sonunda 3,5 yaşında okula verdim o da rahat etti, biz de rahat ettik. Ama yanak sıkma dışında kardeşine karşı başka bir sıkıntısı olmadı, çok sevdi kardeşini. Abiyle şimdi kardeşin arası 4 yaş, abi kardeşi kendisine rakip bile görmüyor, onun derdi ablası ablası da alttan alıyor ediyor ama bir yerden sonra da patlıyor. Aslında oynadıklarında güzel oynuyorlar yalan yok şimdi, ama kavgaları da öyle böyle değil.

Maşaallah evladınız çok akıllı sabırlı. Çok güzel yetiştirmişsiniz, eminim yine öyle güzel yetiştirirsiniz. İyi ki anne olmuşsunuz Biz de hep o şekilde alıştırdık kardeşe. Bebek hep ağlayacak, sonra yine ağlayacak, yine ağlayacak… Gerçekçi konuştuğumuz için bence kabullenmeleri daha kolay oluyor diye düşünüyorum. Kardeş sevgileri daim olsun. Bebeklik kısa geçici bir süreç, yetişkin olduklarında birbirlerine verecekleri desteği düşündükçe, iyi ki kardeşleri var diyorum. Çok şükür Allah’ımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…