2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar benim kızın cildi çok kuru kulakları bile kurumuş çocuğumun ben sicaklardan yüzü fısır fısır oluyor diyordum ama cildi de kuru hangi losyonları kullanıyorsunuz acaba doktoruna sorup mu bişey alsam yoksa mustelanin kremini mi alsam bide ebebek in organik losyonu varmış onu da öneriyorlar o mustelaya göre fiyat olarak baya uygun

Yaa hem de nasıl keşke ben çalışsam da o baksa çocuklara ikisine de ama ben gece uyumuyorum hiç diorum ben de uyumuyorum dio dert yarıstırıyorux kendisiyle
Valla bence gayette güzel uyuyorlar geçenlerde dedim ki sen bebeğin yanında yat ben icerde yatayin çünkü sürekli mıkır mıkır mıkırdanıyor ben uyuyamıyorum ağlayacak mi bişey mi oldu diye tamam dedi yattık acıkma saati gelince ağlıyor çocuk ben duydum salondan kalktım geldim yanlarına eşim hala uyuyor dedim sana güvenip çocuk emanet edende ben de kalkcaktim da senin geldiğini duydum diyor bide horul horul uyuyor halbuki

Yaa hem de nasıl keşke ben çalışsam da o baksa çocuklara ikisine de ama ben gece uyumuyorum hiç diorum ben de uyumuyorum dio dert yarıstırıyorux kendisiyle
Bende geçen sinirlenip şey dedim ben 4 ay dolunca işe başkayacağım biraz da sen izin al sen bak çocuğa çocuk sadece benim değil dedüm. Olur dedi hey allam

Kıyamam ya en azından pompa kadar uyarıcı değildir diye düşünüyorum.

Kızlar 55 günlük civarı bebeği olanlar kaç saatte bir kaç dakika emiyor bebeğiniz ? Ben yeni emzirmeyle cebelleştiğim için normali nasıl hiç bilmiyorum da

Ben kızıma başta weleda kullandım. Vücut ve yüz kremi ayrı olarak ama sürümü oldukça zor ve emilimi az geldi. Sonra mustelanın vücut losyonu ve stelatopia emollient yüz kremini kullanmaya başladım oldukça faydasını görüyorum. Özellikle benim kızımın alın bölgesi çok kuru oluyordu. Bi inceleyin dilerseniz.

Kızlar 55 günlük civarı bebeği olanlar kaç saatte bir kaç dakika emiyor bebeğiniz ? Ben yeni emzirmeyle cebelleştiğim için normali nasıl hiç bilmiyorum da
Gak meme guk meme modunda gibiyiz aslinda yavas yavas bir duzene girmek gerek. Doktor da soyledi. Aslinda saat basi acikiyor gunduzleri uyumazsa, ama uyumak icin de memeye sarilmasi isi cok degistiriyor.

Arkadaşlar selam yeniden Umarım iyisinizdir diyeceğim ama şöyle hızlıca baktığımda sizlerin de benim gibi lohusalıkla boğuştuğunu görebiliyorum. Bu işin doğası bu sanırım. Kabullenip dua etmekten başka çıkar yol bulamadım ben

Kendi durumumu özetleyeyim: Evlat çok başkaymış, sevgisi eşsizmiş, o yüzden hayattaki en büyük şükür sebebimi bulduğumu düşünüyorum. Çocuğum çok şükür sağlıklı, büyümesi güzel. Anne sütü + mama ile beslemeye devam edebiliyorum. Emme girişimlerimiz hep yara olup kanayan meme uçları ve salya sümük ağlamalarımla sonuçlandı. Normal doğum yapıp tek damla gözyaşı dökmeyen ben emzirirken bir ton ağlıyorum. Doğru emmeyi hala başarabilmiş değiliz, canımın acısı ağır bastığı için %80 sağarak beslemeye devam ediyorum.

Aslında dünyada olan biteni gördükçe, özellikle Gazze'de açlık çekip hayatını kaybeden yenidoğan ve diğer bebeklerin hikayelerini okuyup izledikçe emzirememe/emmeme gibi dertlerden yakınmaya utanıyorum. Anneler beslenemediği için, daha doğrusu içme suyundan mahrum oldukları için sütleri yok, bebek aç. Mama verilsin desek gıda girişi engelli olduğu için mama da erişilebilir değil, bebek yine aç... Kumları yiyen bir erkek çocuğu gördüm, ölene kadar unutamayacağım. Duyar kasmak gibi okumayacağınızı umarak paylaştım hislerimi

Zor olduğunu biliyorum ama kabulleniş, tevekkül, akışa bırakmak en doğrusu galiba. Uyumuyor, emmiyor, susmuyor vs diyerek bir yere varamıyoruz. Kendimden biliyorum; 42 gün oldu işte, sonuç ortada. Bizim de hikayemiz böyle, biz de buradan sınanacakmışız, dur bakalım bu iş nereye varacak, zamanla göreceğiz, vardır bunda da bir hayır, Allah beterinden saklasın kafasıyla yaklaşınca sanki lohusalığın dertleriyle daha sağlıklı baş edilebiliyor. Daha doğrusu bu şekilde hayatla daha sağlıklı baş edilebiliyor diyeyim.

Canı sıkkın olanlara kocaman sarılıyorum, sırtını sıvazlıyorum, içtenlikle halinden anladığımı söylemek istiyorum buradan. Yaşadıklarımız kolay değil ama daha kolay geldiği zamanlar da uzak değil. Unumuzu eleyip eleğimizi astığımız günler de gelecek. Şimdi kuyruğu dik tutup çocuklara güven vermemiz lazım. Bizden başka kimseleri yok şu dünyada... Bu öğütler başta kendime. Üzerimdeki süt lekeli, kusmuklu, terli geceliği normalleştirmem, bu da böyle bir faz işte diyebilmem lazım. Mutfağın dağınığına aldırmadan temiz bir kap yemek yiyebildiğime şükredip bir sonraki işe koyulmam lazım. Ya da ne bileyim işte, seyahate çıkamıyorum diye mızmızlanmak yerine eşim ve oğlumla bozkırda geçirdiğim alışılmışın dışında bir tatilde olduğumu düşünmeliyim. Doğru ya, ileride belki de üçümüz bir araya gelmekte zorlanacağız, kim bilir? Hadi gel oğlum bu yazı beraber geçirelim diyeceğiz, eşek sıpası anne yaaa biz arkadaşlarla takılacağız diyecek belki de Uzun lafın kısası, bir daha asla bu kadar küçük, bu kadar minnak, bu kadar bize eklemlenmiş olmayacaklar. Her sıkıntıyı bir kenara atıp canlarının sağlığına duacı olalım, onlarla geçirdiğimiz günleri nimetten sayalım. Daha iyi hissedeceğiz, ben inanıyorum

Her aglamaya acıkcası ama ben reflüden dolayı biraz saate bindirmeye calısıorım her zaman olmuyo. Dr 10-12 dk emse doyar bitirir dedi gerisi keyif emmesi dedi aslında

Benimki sayamadığım kadar çok sürekli emiyor yani saatli değil ne zaman uyanıksa memede belki sütüm aşırı çok değildir o yüzden de olabilir ama yani 2-3 saatte bir felan asla diyemem kendi açımdan

Valla ben seni çok iyi anlıyorum canım, hak da veriyorum. Yani sen de biliyorsun bebeklerin uyumadığını, ağladığını. Ama bilmek yorgunluğunu geçirmiyor işte. Anneler biraz alıngan olabiliyor, geçer o da meraklanma

Geçecek, hepsi geçecek. Unutmayacaksın ama geçecek. Burda dün kızlar bikaç yöntem yazmışlar, dene valla. Çünkü ben de deniyorum. Ha ne var 5 dk değil 25-30 dk uyuyor ama 25>5
Hepimiz hunilendik

Valla ben seni çok iyi anlıyorum canım, hak da veriyorum. Yani sen de biliyorsun bebeklerin uyumadığını, ağladığını. Ama bilmek yorgunluğunu geçirmiyor işte. Anneler biraz alıngan olabiliyor, geçer o da meraklanma

Geçecek, hepsi geçecek. Unutmayacaksın ama geçecek. Burda dün kızlar bikaç yöntem yazmışlar, dene valla. Çünkü ben de deniyorum. Ha ne var 5 dk değil 25-30 dk uyuyor ama 25>5
Hepimiz hunilendik

Bir de şunu söylemek istiyorum. Şimdi malum benim emzirememe problemim var ve bu konu dillere düştü, herkes ne durumda olduğumuzu soruyor, çare arıyor, birleşmiş milletler bile yakında işi gücü bırakıp benim emziremememi ana gündem maddesi yapacak gibi geliyor bana Hal böyle olunca komşumdan, teyzeme, ağdacıdan, hemşirelere kadar herkesten kendi öyküsünü dinlemek durumunda kalıyorum. Fark ettim ki çok fazla kadın çocuğuna anne sütü verirken sorun yaşamış. Şimdi dert kendi başımızda olunca herkes bu işleri on numara beş yıldız hallediyor da bir biz çuvalladık gibi hissedebiliyoruz. En azından benim öyle hissettiğim oldu. Halbuki işin aslı öyle değil. Maalesef emzirmek herkes için sular seller gibi akmamış. 40 gün anca emzirebildim diyenler mi ararsın 4 ay emzirdim sonra sırf mama verdim diyenler mi? Günde bir kere emzirirdim, bebeğime o yeterdi diyen de duydum.

Ve bir de emzirmek istemeyenler var. Onlardan hiç bahsetmiyoruz bile çünkü onlar analığın kutsallığına kara çalmış kadınlar (!) Allah'ın sana verdiği sütü ne hadle çocuğuna vermezsin diye linçlenen kadınlar. En çok da onlara sevgi gönderiyorum okuyorlarsa. Postpartum depresyondan haberi olmayan ne anlasın senin meme, süt, bebek, emmek gibi terminolojiden nasıl rahatsız olduğunu...

Her aglamaya acıkcası ama ben reflüden dolayı biraz saate bindirmeye calısıorım her zaman olmuyo. Dr 10-12 dk emse doyar bitirir dedi gerisi keyif emmesi dedi aslında
Benim daha çok yeni ama sağarak beslemede belli bi düzene aloştopı için şimdi memeyi de 2 saatte bir alıyor. 20 dk-30 dk arası emiyor. Yeterli mi değil mi içiyor mu keyif mi hiç bilmiyorum. Sağım ile beslediğimde çpl güzel kilo alıyordu ne kadar içtiğini biliyordum. Şuan bilemedim

B brcubrcu0101 ben de birebir aynısını söylüyorum canım. 35 günlük kızım
Tüm yorumlar bu yönde . Benim bebeğim yeni emdiği için sadece gerçekten aç iken emiyor, o da 2 saatte 1 e denk gelşyor . Keyif emmesi henüz yok sadece karnı tamamen acıktığında alıyor memeyi . 2 saatte bir 20 dk civarı emiyor. Yeterli gelip gelmediğini sanırım kilosundan anlayacsğım artık

Şöyle düşünebilirsin göğsün dolu olunca cihaz 20 dakikada ne kadar sağım yapıyor bebek ondan daha güçlü emiyor zaten 2 saatte bir acıktıkları için yeterli geliyordur belki de bizimkiler aktif olarak 20 dakika emmiyor mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…