2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Doktor 1 ay sonra demişti canım. Geriye 15 gün kaldı. Denicem bakalım.
Gece gündüz eğitimi nasıl?

Hadi inşallah alır ya benim denemediğim marka kalmadı pes ettim artık

40 ından sonra başladım
Ilk gece saat 11 de başladık odaya soktum altını değiştirdim (banyo yapılacaksa öncesinde yaptırdım) sonra ışıkları kapatıp emzirdim ve sabaha kadar asla karanlık odadan cıkarmadım
Birkac gun sonra 10 a çektim
Daha sonra 9 a cektim

İlk günler hemen adapte olmadı tabi sık uyandı ama asla ışık açmadım
Bir de kameradan izledim tam uyanmadan ağlamadan alıp emzirip yerine koydum
Simdi 9 da odaya giriyoruz yapılacakları yapıyorum ışığı kapatınca kendi uyku moduna giriyor emzirip yatırıyorum
Gece 1 gibi mırıldanmaya başlıyor hemen emzirip gazini cikariyorum tam uyanmadan oluyor bunlar (tekrar uykuya dalmasi kolay olsun diye)
Sonra 4-4.5 gibi kalkıyor emzirip altini degistiriyorum ama soyle sıkıntı var sonra hava aydinlanmaya basliyor :) uykusu aciliyor :) zorlamıyorum bende o saatten sonra tekrar 6 bucuk gibi uyutuyorum ondan sonrakiler kısa kısa oluyor
Ama gece bende uyudugum icin yetiyor bana

Şiddetle tavsiye ederim ilk günler sıkıntılı oluyor ama pes etmeyin ve saati kacirmayin
Mesela dün arkadasim gelmisti oturmaya ama onu salonda birakip 9 da girdim odaya
Sistem iyice oturana kadar hicbir yere gitmiycem

Peki saat 4 öncesi kaka yaparsa nasil gidiyor süreç? Benim oğlum tam dalıyor uykuya hoopp kaka sesi yani bu saatler üzerinden konusursak 9da da kaka yapiyor, gece 1de de kaka yapiyor. Tabi altını açınca gözler de açılıyor

Canım ben de öyle yapıyorum gaz dolayısı ile devamlı kalkıyor. Şimdi üstümde yatıyor. Panjurları hiç açmıyorum sabah uyansa da uyumaya devam ediyor. Ama 4-5 kez uyanıyoruz

Ben gece altını değiştirmiyorum uykusu kaçar diye ama tabi kaka hariç.

Genelde sabaha karşı yapıyordu az önce yaptı mesela hatta sırtına kadar yaptı
Önce emzirdim karnı iyice doydu, sonra altını açtım gözleri açıldı ama esniyordu hızlı hızlı aldım yastıkla dizimde iki salladım daldı

Nazar etme hızım bu gece 22.30 - 00.00 arası uyudu, aha dedim gece uykusu. Sonra gece 12de kalktı, meme verdim tamam ve sonra uyumadı bu saat oldu hala uyumadı, defalarca emdi, emdiğini kustu, kusunca bi daha acıkıp emdi, bi daha kustu. İnanılmaz bir döngünün içindeyiz. 1 saat daha bakar babasına postalarım, al derim kız baba baba diye ağlıyor başım inanılmaz, çatlamak üzereyim ağrıdan

Sizin de demek saatlerinizi tutturmanız gerekiyor bu dönem böyle evet baya düzensiz, sonra oğlumda ben baya bi öğrenmiştim uyku saatini beslenmesini vs. Ama işte her bebek farklı, bakalım kızım nası biri inşallah onun da bi düzeni olur. 3 aydan önce bi düzen zormuş gibi geliyo bana. Yapabilene gerçekten helal olsun tabii. 3 ay dediğime bakma, 3 yaşında olup hala düzeni olmayan bebeler de var, çocuğun huyu da etkili

Selam güzel anneler çok vakit bulamasam da arada foruma giriyorum ve yazılanları okuyorum. Allah hepimizin bebişine sağlık sıhhat versin, analı babalı büyütsün öncelikle

Bugün kızım tam 35 günlük oldu Benim aklımda bir soru var sizlere de danışmak fikir almak istedim çünkü bu soruyu sorabileceğim çok kişi yok etrafımda.. ben vajinal doğumla bebeğimi kucağıma aldım ve çok fazla dikişim oldu hatta bu yüzden hastanede bir gece fazladan kalmam gerekti.ilk 20 gün çok acı çektim ama şu an iyiyim çok şükür sadece arada ağrım oluyor o kadar o da çok çok azaldı.

Benim aklıma takılan ise temizlik mevzusu normalde düzenli olarak ağdaya gidiyordum ama şimdi doğum sonrası nasıl bir yol izlemem gerek bilmiyorum. Bebeğim 40 günlük olunca ben de lohusa polikliniğine kontrole gideceğim o yüzden çekiniyorum ve bölgeyi temizlemek istiyorum. Sizler nasıl temizlediniz? Önerileriniz var mı? Ağdaya gitsem çok mu erken bilemedim.

Kızlar günaydın, manuel olan mochinin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Ben hiç kaynatmadım onu kaynatılır mı ki? Normal bebişe ayırdığım bezle ve deterjanla sıcak suyla yıkıyorum arada. Ama genelde sağımdan sonra sadece sudan geçirip kaldırıyorum.
Birde takmadan yere düşürdüm yıkamaya fırsat bulamadan taktım. İçine de 90 cc süt doldu. Ne yapsam bilemedim o sütü. Düşer düşmez aldım ama düştüğü yer de tozlu bir yer yani temizlik yapamıyorum ki sadece süpürebiliyorum arada, silemiyorum daha. Dökeyim dimi?

Dostlar bebeğim çok şükür artık memeye aloşto sayılır. Ben yine söylenmiş gibi olacam ama emzirmekte hiç kolay değilmiş hemen moda girdi ve sürekli meme istiyor. Gece boyu yat kalk yat kalk yapmaktan beynim çalkalandı . Benim gibi gurbette olanlar düzeniniz nasıl? Eşim sabah çıkıp akşam 7 de geliypr . Gece tüm gün kalkıp yatmaktan halsiz düşüyorum sabah olduğunda bebeğe bakacak takatim kalmıyor ama bakmakta zorundayım kimse yok.
Ben ailemin yanından yeni döndüm. Henüz düzeni oturtamadın galiba ya da raahata alışmışım. Biberona süt koyup gece boyu birilerine veriyoedum her fırsatta uyuyordum ilgilenecek çok kişi vardı. Şimdi bakalım nssıl ilerleyecek

Bende bebek deterjanı ile yıkıyorum. Bu arada mochiyi taktığınız zaman rahatsızlık hissediyor musunuz? Vakumluyor ve meme ucunu aşağı çekiyor . Beni çok fazla rahatsız ediyor ve meme ucumu da büyütüyor . Bebeğin emdiği memeden ziyade mochi taktığım meme çok rahatsız ediyor . Sizfe durum nasıl

O konu bende de sıkıntı. Cesaretim yok henüz hiç bir şeye, aslında iyileşti ama nedense bi kaçıyorum korkuyorum. Doktor hiç bakmadı. Eldiven ile mantıklı geliyor bana yaparsam öyle yaparım muhtemelen. Ağda için bence erken gibi ama bence tabi.

Doğumdan beri meme savaşı veren bana, emzirmeye çalışırken, “sütün var mı ki? Boş gibi duruyor” diyen kayınvalideme ağladım bugün de, herkese iyi akşamlar
Gel bak deseydin allah allah bende bebeğim bir türlğ meme emmezken sinirlerim harab olmuşken kv kendi memesini vermeye çalışırken yakalamıştım. Ne yapıyorsunuz dedimF bakalım benimkini alıyor mu demişti. Bende alsa ne olacak tatmin mi olacaksın seninkini almıyor benimkini alıyor diyerek. İnanılmaz sinirleniştim.

Çok sevindim inan ki. Biraz tadını alsın zamanla azaltır rahatlarsın annesi. Sen bu günleri çok bekledin biraz tadını çıkarın Sıklığınız nasıl bilmiyorum ama yenidoğan döneminde çok sık kalkıyorduk saat başı falan, yavaş yavaş azaldı. Hatta ilk iki gün sürekli memedeydi gece de hiç bırakmadı. Ama hiç bırakmadı yani abartmak için söylemiyorum. Baktım yara olacak ve hiç uyuyamadım emzik vermiştim.
Bebişime kalsa daha az kalkacak şimdilerde sanki ama benim göğüsler şiş olunca her kıpırdanmasında veriyorum, biraz emiyor boşaltamıyor ama. Gecede 3-4 defa falan kalkıyoruz sanırım. Emiyor uyanmazsa yatırıyorum geri.
Çok sevindim ama maşallah

İlk başlarda hissettim o rahatsızlığı baya sonra alıştım zamanla. Şu an rahatsız olmuyorum. Daha az sıkabilirsin onu, alıştıkça kuvvetli sıkarsın. Makine daha çok yapıyor bence meme ucum kocaman oluyor acıyordu üstelik hem uzun sürüyor hemde çok az geliyordu makineyle . Çünkü emzirirken takamıyordum , emzirme bittikten sonra takıyordum muhtemelen ondan.

Ay ciddi misin tövbe estağfirullah böyle saçmalık mı olur. Sütü var sanki hayır olsa ne olacak emzircek mi sürekli yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…