Gel bak deseydin allah allahbende bebeğim bir türlğ meme emmezken sinirlerim harab olmuşken kv kendi memesini vermeye çalışırken yakalamıştım. Ne yapıyorsunuz dedimF bakalım benimkini alıyor mu demişti. Bende alsa ne olacak tatmin mi olacaksın seninkini almıyor benimkini alıyor diyerek. İnanılmaz sinirleniştim.
Gel bak deseydin allah allahbende bebeğim bir türlğ meme emmezken sinirlerim harab olmuşken kv kendi memesini vermeye çalışırken yakalamıştım. Ne yapıyorsunuz dedimF bakalım benimkini alıyor mu demişti. Bende alsa ne olacak tatmin mi olacaksın seninkini almıyor benimkini alıyor diyerek. İnanılmaz sinirleniştim.
Gel 2 çek bakalım anne istersen boş mu dolu mu gör deseydinkadın şok
Ya yüzümü yıkamaya gitmiştim geldiğimde şok olmuştumGit seninkini kocan alsin de manyak mıdır nedir iyyy midem kalktı
Nasıl böyle bir şey yapmaya kalkar Alllah'ım bu insanlar ne ilginç
Bebemle hiçbir memeliyi yalnız bırakmam daha
Ya yüzümü yıkamaya gitmiştim geldiğimde şok olmuştumbaşka gün de emziren bi kuzenleri gelmişti bu bebeği de emzirsene dedilee. Neden emzirecek benim sütüm zaten var dedim: bakalım alacak mı vs dediler. Çıldırmalık ya allah bana sabır versin
Benimkide bugün uyumadı yalnız değilsinNazar etme hızımbu gece 22.30 - 00.00 arası uyudu, aha dedim gece uykusu. Sonra gece 12de kalktı, meme verdim tamam ve sonra uyumadı bu saat oldu hala uyumadı, defalarca emdi, emdiğini kustu, kusunca bi daha acıkıp emdi, bi daha kustu. İnanılmaz bir döngünün içindeyiz. 1 saat daha bakar babasına postalarım, al derim kız baba baba diye ağlıyor başım inanılmaz, çatlamak üzereyim ağrıdan
Sizin de demek saatlerinizi tutturmanız gerekiyorbu dönem böyle evet baya düzensiz, sonra oğlumda ben baya bi öğrenmiştim uyku saatini beslenmesini vs. Ama işte her bebek farklı, bakalım kızım nası biri inşallah onun da bi düzeni olur. 3 aydan önce bi düzen zormuş gibi geliyo bana. Yapabilene gerçekten helal olsun tabii. 3 ay dediğime bakma, 3 yaşında olup hala düzeni olmayan bebeler de var, çocuğun huyu da etkili
Bir kerecik emzirseler anlarlar anyayı konyayı da işte Rabbimin bir bildiği var bu işi annelere vermişBenimki keşke emzirebilse :)
5 yaşa kadar emzirirdim öyle bir yeteneğim olsa diye atıp tutuyorda
Benimkide damağıyla sıkıştırıyor çekiyor bazen acıyor ama yapacak bir şeyde yokki benimki uykuluyken yapıyorKızlar ya benim oğlan bir haftadır yeni huy edindi emerken memeyi çekiştiriyor çok canım acıyor zaten hala acısız bir emme yaşayamadık her emzirme sonrası ağlayacak kadar oluyorum feci sızlıyor göğüslerim ve uçları renk değiştiriyor bembeyaz oluyor var mı böyle şeyler yaşayanlar
Benimki 3 saatte bir 20-25 dk emiyordu 2 gündür 30a çıktı tek taraftan diğerini mochide birikeni veriyorumKızlar 55 günlük civarı bebeği olanlar kaç saatte bir kaç dakika emiyor bebeğiniz ? Ben yeni emzirmeyle cebelleştiğim için normali nasıl hiç bilmiyorum da
Mochide birikeni ne ile veriyorsujuz acaha ? Ben biberondan yeni kurtulduğum için artık vermeye korkuyorum memeyi almaz diye . Sütüm de çok fazla sağıp döküyorum sürekli . Memeden yeterince alıyordur ek olarak vermeme gerek yok diye düşündümBenimki 3 saatte bir 20-25 dk emiyordu 2 gündür 30a çıktı tek taraftan diğerini mochide birikeni veriyorum
Dökme bence buzluğa at ek gıda dönemi sütle bir şeyler yaparsan onu kullanırsınMochide birikeni ne ile veriyorsujuz acaha ? Ben biberondan yeni kurtulduğum için artık vermeye korkuyorum memeyi almaz diye . Sütüm de çok fazla sağıp döküyorum sürekli . Memeden yeterince alıyordur ek olarak vermeme gerek yok diye düşündüm
Oy çok şükür, ne güzel bak emiyor artık.Dostlar bebeğim çok şükür artık memeye aloşto sayılır. Ben yine söylenmiş gibi olacam ama emzirmekte hiç kolay değilmişhemen moda girdi ve sürekli meme istiyor. Gece boyu yat kalk yat kalk yapmaktan beynim çalkalandı . Benim gibi gurbette olanlar düzeniniz nasıl? Eşim sabah çıkıp akşam 7 de geliypr . Gece tüm gün kalkıp yatmaktan halsiz düşüyorum sabah olduğunda bebeğe bakacak takatim kalmıyor ama bakmakta zorundayım kimse yok.
Ben ailemin yanından yeni döndüm. Henüz düzeni oturtamadın galiba ya da raahata alışmışım. Biberona süt koyup gece boyu birilerine veriyoedum her fırsatta uyuyordum ilgilenecek çok kişi vardı. Şimdi bakalım nssıl ilerleyecek
Çok doğru geçen bir post gördüm 3 aya kadar sadece anne sütü verebilen annelerin oranı %16, 6 aya kadar %1 miş yani kendimizle gurur duymalıyız bu zamana kadar geldiğimiz içinBir de şunu söylemek istiyorum. Şimdi malum benim emzirememe problemim var ve bu konu dillere düştü, herkes ne durumda olduğumuzu soruyor, çare arıyor, birleşmiş milletler bile yakında işi gücü bırakıp benim emziremememi ana gündem maddesi yapacak gibi geliyor banaHal böyle olunca komşumdan, teyzeme, ağdacıdan, hemşirelere kadar herkesten kendi öyküsünü dinlemek durumunda kalıyorum. Fark ettim ki çok fazla kadın çocuğuna anne sütü verirken sorun yaşamış. Şimdi dert kendi başımızda olunca herkes bu işleri on numara beş yıldız hallediyor da bir biz çuvalladık gibi hissedebiliyoruz. En azından benim öyle hissettiğim oldu. Halbuki işin aslı öyle değil. Maalesef emzirmek herkes için sular seller gibi akmamış. 40 gün anca emzirebildim diyenler mi ararsın 4 ay emzirdim sonra sırf mama verdim diyenler mi? Günde bir kere emzirirdim, bebeğime o yeterdi diyen de duydum.
Ve bir de emzirmek istemeyenler var. Onlardan hiç bahsetmiyoruz bile çünkü onlar analığın kutsallığına kara çalmış kadınlar (!) Allah'ın sana verdiği sütü ne hadle çocuğuna vermezsin diye linçlenen kadınlar. En çok da onlara sevgi gönderiyorum okuyorlarsa. Postpartum depresyondan haberi olmayan ne anlasın senin meme, süt, bebek, emmek gibi terminolojiden nasıl rahatsız olduğunu...
Aaa çok geçmiş olsun, deprem mi oldu. Bilge hala uyumadı bu arada, saati görüyorsunuz anlatmaya gerek yokBenimkide bugün uyumadı yalnız değilsinİnşallah hepimizin düzeni oturur Benim babası da yok ki postalayayım az önce kucağımda uyudu bende dalmışım şansıma deprem oldu onun sesine sarsıntısına sıçradım. Uykular bize haram
Gerçekten ya dertleri ne uyusunlar ne güzelAaa çok geçmiş olsun, deprem mi oldu. Bilge hala uyumadı bu arada, saati görüyorsunuz anlatmaya gerek yokbi insan 10-11 saat nasıl uyanık kalabilir hem de 37 günlükken
Bebişin babası nerde, uzunca bi süre mi yok, yoksa vardiyalı çalışmada falan mı
Ahaha hepimiz taktık hunileeiOy çok şükür, ne güzel bak emiyor artık.
Sabah eşin işe gitmeden 1 - 1,5 saat önce kalkarsa belki bi gaz çıkarmadır ilgilenmedir yapabilir. Sen sütünü şimdi hiç sağmıyor musun? Biberonu tamamen kestin mi? Valla öyle sanıyorum ki burda artık hepimiz yalnızız. Tabii ailesi, annesi kardeşi vs aynı şehirde olanlar vardır da. Zor yani. Bebek beslemenin her türlüsü zor. Ne sadece emzirmek kolay, ne sağarak beslemek ne de sadece mamayla beslemek. Yoruldum ben de valla şu an uykusuzluktan çıldırmak üzereyim, ne yazdığımı da bilmiyorum
Böyle durumlarda doktorlar kar zarar hesabı yapın diyor düştüğü yerden gelebilecek toz belki mikrop bebeği hasta etmez ne kadar silmesenizde süpürüyormuşsunuz yerden mochiye geçecek ordan da süte geçecek bir iki partiküldür ama 90ml sütün yararı bebişe çoktur bence ziyan etmeyinKızlar günaydın, manuel olan mochinin temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Ben hiç kaynatmadım onu kaynatılır mı ki? Normal bebişe ayırdığım bezle ve deterjanla sıcak suyla yıkıyorum arada. Ama genelde sağımdan sonra sadece sudan geçirip kaldırıyorum.
Birde takmadan yere düşürdüm yıkamaya fırsat bulamadan taktım. İçine de 90 cc süt doldu. Ne yapsam bilemedim o sütü. Düşer düşmez aldım ama düştüğü yer de tozlu bir yer yani temizlik yapamıyorum ki sadece süpürebiliyorum arada, silemiyorum daha. Dökeyim dimi?
Benimki de gazlı ya da kakası varken çok kıpırdanıyor kaç kere mochiye de tekme atıp dökülme vakası yaşadıkBenimkide damağıyla sıkıştırıyor çekiyor bazen acıyor ama yapacak bir şeyde yokki benimki uykuluyken yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?