2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bir de sütünüzü soranlara biraz kıl cevaplar verin arkadaşlar. Çok ciddiye aldığınızı belli etmeyin. Seni ne ile beslemişler filan diye sorun, afallatın. Böyle soruları hiç beklemiyorlar. Kendilerinden şüphe ettirin.

Bir doktor yakınımdan öğrendim bu arada; 1960'larda dünyada ve Türkiye'de anne sütü zararlı diyerek full mama teşvik edilmiş. O dönem mama vermek sağlıklı olanmış. Bugünkü söylemse tam tersi. Bazen hiçbir şeyden asla tam olarak emin olamayacağımızı, herkesin kendi koşullarına göre en doğrusunu yaşadığını düşünüyorum. O yüzden mamaymış memeymiş çok da takmayın. Ben ikisini de deneyimledim şu kısa sürede. Çocuk çiş yapıyor mu, kilo alıyor mu, tamam.

Bunun daha ek gıdası var. O zaman da yemiyor diye çıldıracağız çünkü toplum bizi oradan sıkıştıracak. Halbuki iki köfte yiyen de büyüyor, benim gibi annesine inat olsun diye köfteyi saatlerce ağzında tutup tüküren de.

Süpersin önce kendimiz sonra herşey iyi ve güzel olucak zaten PaxosAurora

2. Çocuk için tanimini o kadar benimsedim ki yani bu kadar güzel tarif edilemezdi bu cümleyi sanırım her nasil gidiyor diyene kullanacağım.

Ayy her yazdıgınıza yüzde yüz katılıyorum nokta 2. Gercekten Allaha emanet büyüyormuş

Tecrübeli annelere ilk 3 ay koyar mı :))
Daha bunun dişi, ek gıdası var hele bir de 2 yaş sendromu sonra bir de hasta olduklarında huy değiştirmeleri.. bordo bereliler olarak biz enerjimizi nereye haryacağımızı zamanında iyi öğrendik :))
neyse yeni annelerimizi korkutmayalım :))

O an tek istedikleri uyumak demek ki günün yorgunluğu epey zorluyor onlari, memeyi görmüyor gözleri. Kiyamam biz de biz yoruluyoruz diye konuşup duruyoruz onlar kimbilir neler yaşıyor.
Benim bu akşamki tecrubemin devamında şöyle oldu; uyuduktan yarim saat sonra mikirdanmaya, aranmaya başladı. Aldim bir güzel emzirdim, hiç itirazsız. Uyumaya devam ediyordu yatirdim. Sonra bir duş aldım, şu an belgesel izliyorum yemin ediyorum şu an kendimi insan gibi hissediyorum
İkinizde ayakta sallamayi seviyorsaniz ne güzel benim yavrularim da sever belki ama ben hiç sevemedim ya. Biz de karı koca ayakta yürüyerek uyutanlardaniz

Diş deme, travmam var

Korkmayın su ılık girince alışılıyor

Beni korkutun lütfen önden biseyleri öğrenmeyi çok istiyor ve seviyorum başıma gelecekleri en kötüsüyle bekliyorum zamanı gelince de beklediğim kadar olmayınca seviniyor kötü olduğunu hissetmiyorum hamileyken ya çok ağlarsa uyumazsa sütüm olmazsa diye diye hep kötüye hazırladım kendimi şimdi ağlasa da memeyi istemese de çözüm üretmeye çalışıyorum daha kötüsünü anlatmıştılar buna da şükür diyorum mesela şimdi aşılar ve diş,ek gıda üçlüsü korkutuyor beni onun da en kotu senaryosunu kuruyorum kafamda neler yapabilirim diye düşünüyorum ben ki öğlen 2 ye kadar uyuyan şimdi 2 3 saatlik uykularla 46 günü devirdim böyle de yaşanılıyormuş öldürmeyen darbe güçlendirir
Ama 2.cocuk kendiliğinden büyür gibi şeylerle gaza gelmesem iyi olur hamileliği çok sevdim bebek büyütmekte güzel gidiyor her işin zorluğu olsa da başedebiliyorum şu doğum olmasa 5.yi de düşünürdüm şuan eşim sakalasiyor 2.yi yapsak mı diye korkudan kaçacak yer arıyorum kandırdım adamı sezeryan sonrasi 80 gün rahim yaralı ilişki yasak diye o arada spirale ikna edecem inşallah

Önceliekle tek çocuk hiç çocukmuş :)) bunu bilip 2.yi düşünün
Diş dönemi huysuzlukları oluyor kimi bebek kolay, kimi daha zor atlatıyor ateşli geçiren de oluyor bunlara da hazırlıklı olun.. günün sonunda geçiyor o diş çıkıyor :))
Ek gıda dönemi örneğin bizim 10.aya kadar harikaydı sonra yemek reddi oldu
2 yıl uğraştık şimdi ki aklım olsa asla o kadar stres olmazdım bir şekilde 5.5 yasında ve saglikli
İlkinde organik besleyeceğim diye yırttım kendimi bunda anam babam usulu takılıcam sofrada ne varsa yediricem
Ek gıdayı sorunsuz atlatanlarda var o yüzden onu da yaşayıp göreceksiniz ama yemiyorsa da kendinizi yıpratmayın açlıktan ölmüyorlar :)
Ben kahroluyordum şuan kendime kızıyorum neden zehir ettim diye.

Mesela her hasta olduklarında huy değiştiriyorlar hemen meşhur çingenemizin sözü gelir aklımıza "hasta olmasına değil de her hasta olduğunda huy değiştirmesine yanarım" diye :)) ıştahsızlasıyorlar kilo kaybediyorlar asla üzülme sonra toparlıyorlar.

İnatlaşma dönemleri oluyor (sana zamanında tüm büyük konuştuklarını yeri geliyor tek teek yediriyorlar )
Umarım asla şunu şunu çocuğuma yapmam gibi cümleler kurmamışsındır.. yaparken bulabilirsin kendini :)
Allah'ım 2 yaşı bahsetmeyeyim ben enerjimi ona saklıyorum :))

Ama sonuç olarak şuan 5.5 yaşında oğlum hepsi geldi geçti
(Krizler, ataklar, yemek sorunları, sebepsiz ağlamalar)
Dün ilk kez kardeşiyle araba kullanmaya kalktım ve bana anne sen sakın arkanı dönme ben Kayra'yı idare ederim diyen bir evlat olmuş
Bu yüzden ciddi şeyler olmadığı sürece annesi korkma
Ateslenecekler de huysuzlasacaklar da aglayacaklar da
Hepsi gelisimlerimin bir parçası
Ve hicbiri yıllarca süren bir süreç değil

Çok mu zorladı süreç

Hem de nasil 3 bucuk aylıktı çıkardı ilk dişi. Hazirliksiz yakalandim ondan sarsti. 6 aylikken bekliyordum çünkü. Çok canı acıdı yavrumun, o aglayislarini hic unutamiyoruz. Çokta küçük olduğu için anlamadikta, rahatlatıcı biseyler verelim çocuğa. Mememe bir sivrilik batınca bir de baktik ki diş
Süt dişleri değiştiğinde o ilk çıkan dişe üzüldüm. Ahh dedim sen ne zorluklarla gelmiştin ne de kolay gittin

Yaa çok güzel yazmışsın teşekkür ederim
Şimdiden saldım çayıra şeklinde büyütmeye çalışıyorum açsa emziriyorum icmezse karışmıyorum ağlarsa emziği tikiyorum ağzına ki bana stres yaratmasin onun siniri yatışsın memeye gelsin
Büyük konuştum hemde uçtum sayılır
Annem geçen geldi yaa bendeyken ne var evimi de temizler çocuğuma da bakarım diyodun niye evi pas kir götürüyor öyleyse diye dalga geçti. Birde hem eşimin hem kendi kuzenime rahatlığın için çocuğu emzirmedin mamaya mahkum ettin demiştim ne akılsızmışım şimdi çok kızıyorum kendime belki pisklojileri kaldırmadı emzirmeyi sanane yani nasıl iyi hissediyorlarsa onu yapsınlar ama yok burnumu sokacam herşeye
2 yaş sendromunu yegenimden biliyorum namı diğer sendromiye olur kendisi 3 yaşı bitiyor ama hala sendromu atlatmış değil
En iyisi 2.cocuk fikri rafta kalsın bı 7 yıl anca kendine gelirim
Rabbim hepimize kolaylık versin inşallah

Oy kıyamam aceleci kuş baya erken çıkarmış :) ama bilseydin zaten çok yapabileceğin bir şeyde yoktur o aya
Bizim doktor mesela jel falan hiçbirini önermemişti doğal akışına bırakmamızı söylemişti.
Senin için tahmin edebiliyorum sürecin zorluğunu umarım yeni dişleri ömürlük sağlam olur

Kızlar konu benzerliği olduğu için sormak istiyorum özelikle ikinci ve üçüncü bebeği olanlara sizede söylüyorlar mı ne gerek vardı yeni bir çocuğa diye? Benim büyük oğlum 10 kızım 8 yaşında yaş 33. Oğlum sarılıktan hastahanede yattığında kuzenim neden kendine bunu yaptın üçüncü çocuğu yaptın diye acıdı bana güya tebrik etmek için aramıştı beni. Dün de sitede bir tanıdığım biri çocukların ne güzel büyümüştü neden kendine eziyet ediyorsun dedi. Halbuki kendisi 4 yıla 3 çocuk doğurdu. Bir bu değil bazen acıyan gözler görüyorum. Bu yüzden hamileliğimi hiç bir akrabama söylemedim doğumda öğrendiler zaten gurbetteyim kafam rahattı , gelen giden de yok. 3 aylığına bir ablayla anlaştım bebeğim gündüzler onda her şeyini o yapıyor ev işlerinde de yardım ediyor yani henüz sıkıntım yok şükür. Bazen dost doğruyu söyler lafına sarıyorum ama moralim bozuluyor benim de.

merhabalar aranızda gaz sancısı için probiyotik kullanan var mı daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama doktor bize kolik için başlayabilirsiniz dedi ama herhangi bir tanesini önermedi ne uygun olur bilmiyorum kabızlık yapan varmış ishal yapan varmış siz ne önerirsiniz?

Evet benim kızımda öksürüyor ara ara tükürük yüzünden.bende tükürüğü soracaktim.size benim kızım agzi tükürük dolu ya ağzında pamukçuk var ondan. Mi acaba bilmiyorum yarın doktor kontrolü var gidince bunu kesinlikle sorucam ama tukuruktenndir o öksürük

Yaa öyle diyince gerçekten bebeklerimiz anne karnında ne rahatlardı, sıcak karanlık ortamda yaşıyorlardı, her an beslenme var, gaz derdi yok, ama şimdi yeni dünyasında kim bilir ne zorunluklar yaşıyorlar, dertlerini tek anlatabilecekleri şey ağlamak ama onu da biz doğru anlayamıyoruz. Uykusu varken biz aç sanıyoruz, gazı varken uykusu var sanıyoruz, karmaşık bir döngü. Evet, yürüyerek uyutmak da güzel, koridorları çok turlamışızdır, özellikle kanguruda güzel uyuyorlar. Hem bize de spor olur

Maşaallah size hayırla büyütün evlatlarınızı benim de kızım 7,5 oğlum 4 yaşında. Annem hem kızın var hem oğlun ne gerek var üçüncüye demişti, üzmüştü beni, ama artık doğduktan sonra bir şey demiyor çok şükür. Ablamın 2 çocuğu var, büyüttü o ikisini de, 3. düşünmüyor, arada çocuklardan dertlendiğimde, sen istedin bu hayatı diyor geçen 3 çocukla parka gittim, parkta bir kadın iyi cesaret etmişsiniz valla bravo dedi aslında kötü bir şey söylemedi ama benim alınganlık üzerimde malum. Neyse ablama anlattım, ben mental olarak toparlanmadan bir süre parka filan çıkmayayım en iyisi dedim, saçmalama böyle düşüncelere kapılıp da kendini eve hapsedeyim deme sakın, konuşan her türlü konuşur, kimseyi dinleme sen dedi, acayip güç verdi çünkü gerçek düşüncesini biliyorum 3 çocuk ona hiç mantıklı gelmiyor ama beni böyle desteklemesi çok sevindirdi iyi konuşan insanlar lazım bize, laf söyleyenler gerçekten insanı hayattan soğutuyor.

Teşekkür ederim canım sizde sağlıklı huzurlu büyütün evlatlarınızıEvet bana da aynen ailem oğlunda kızında var daha gerek varmı diye söylerdiler hep ,biliyorum zorluk yaşamamı istemediği için öyle dediklerini. Allah hepimize önce sağlık sonra sabr versin

Bende ayağımda sallıyorum özellikle akşamları telefondan açıp dizimi izliyorum

Çok teşekkür ederimm hepimiz çok iyi bir anneyiz bunların üstesinden gelicez inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…