- 4 Mayıs 2023
- 1.097
- 1.031
- 63
- 34
Yorulduk çünkü canım, inşallah dinlenebiliriz su bebeler 6 aylık olduğundaBebişim köh köh öksürüyor bazen, bazen de hapşuruyor. Bunları normal zamanda da yapıyordu ama şimdi benden mi bulaşıyor diye panikledim. Biraz serum fizyolojik damlattım. Umarım geçmez ya. Ailemin yanındayız, doktorumuzdan uzak olmak da geriyor
Sabah ise büyük oğlum 1 saat bağırdı bu arada.. iyice hırçın bir çocuk haline geldi. Bir bakıyorsun çok aklı başında, güzel güzel konuşuyor, sakin ama bir bakıyorsun her şeye bağırıyor ediyor. Normalde yazı çok severim, bu sene hayırlısıyla kış gelse diye bekliyorum. Yazın bebekle gezmek, onu sıcaktan korumak da çok zor. Geçen yaz ne güzel tatile gitmiştik, oğlum da çok aklı başındaydı artık. Bu yaz gidelim diyorduk ama bu performansla olmayacak gibi.. minik bebişim sürekli meme modunda. Plaja gitsek anneme bıraksam 10 dakikaya meme diye çağırır heraldegezip tozan insanlara özeniyorum. Ailemin yanında da yazlık ortamındayız da olmayanı ister ya insan Geçeceğini çok iyi de biliyorum aslında ama bazen böyle yorgun hissediyorum. Bugün modum düşük maalesef
Mesela bence çocuğun konuşma zamanı gelip konuşmaması da çok zor bir şey. Psikolojik olarak zor. İlk çocuğum 1 yaşında kelimelere başlamıştı, 1,5 yaşında bayağı anlaşılır sohbet ediyorduk ama ikinci çocuğum 3 yaşına kadar kelime sayısı çok azdı, cümle hiç kurmuyordu, çok dert ediyordum kendime. Çok şükür daha fazla uzamadan konuştu. Bence yaz mevsiminde konuşma konusunda hızlı bir atak yaşıyor çocuklar, özellikle tatil vs mekan değişikliği yaparsanız bir anda dili açılıyor, ben böyle tecrübe ettim. Bazı çocuklar 4 yaşında konuşuyor ve bu hem anne babayı hem çocuğu çok zorlayan bir süreç. O zaman tabi dil terapisi filan alması gerekiyor. Çünkü kendini ifade edemeyen çocuk aşırı hırçın oluyor.Beni korkutun lütfenönden biseyleri öğrenmeyi çok istiyor ve seviyorum başıma gelecekleri en kötüsüyle bekliyorum zamanı gelince de beklediğim kadar olmayınca seviniyor kötü olduğunu hissetmiyorum hamileyken ya çok ağlarsa uyumazsa sütüm olmazsa diye diye hep kötüye hazırladım kendimi şimdi ağlasa da memeyi istemese de çözüm üretmeye çalışıyorum daha kötüsünü anlatmıştılar buna da şükür diyorum mesela şimdi aşılar ve diş,ek gıda üçlüsü korkutuyor beni onun da en kotu senaryosunu kuruyorum kafamda neler yapabilirim diye düşünüyorum ben ki öğlen 2 ye kadar uyuyan şimdi 2 3 saatlik uykularla 46 günü devirdim böyle de yaşanılıyormuş öldürmeyen darbe güçlendirir
Ama 2.cocuk kendiliğinden büyür gibi şeylerle gaza gelmesem iyi olur hamileliği çok sevdim bebek büyütmekte güzel gidiyor her işin zorluğu olsa da başedebiliyorum şu doğum olmasa 5.yi de düşünürdüm şuan eşim sakalasiyor 2.yi yapsak mı diye korkudan kaçacak yer arıyorum kandırdım adamı sezeryan sonrasi 80 gün rahim yaralı ilişki yasak diye o arada spirale ikna edecem inşallah
Onlar yine karar aşamasındalar belki fikrinize değer verip dinlerler. Ama benim olmuş bitmiş ne yapayım yani şimdi bu aşamada.Yaaaa öyle demeyinbende çok yakın bi arkadaşım var kardeşim diyeyim yani öyle yakınız, eşi 3. Çocuğu istiyor ben çok zorbalıyorum onları saçmalamayin hamileligi var bunu yenidogan dönemi var hazır rahata ermişsin , bak beni görmüyor musun , valla yaparsan sana çok gülerim falan diye
Arkadaşım da diyor ki senin yüzünden yine yapmam 3. Çocuğu senin diline düşmemek için diyorşaka bı yana rabbim herkese istediğini nasip etsin ben şu an ikinciyi düşünemem gibi mesela, ayyy ben yengeme de çok laf etmiştim 3. Yü yaptı diye ama oda çok tatlı iyiki yapmışlar
Erkek çocuklar geç konuşur derler bizde deMesela bence çocuğun konuşma zamanı gelip konuşmaması da çok zor bir şey. Psikolojik olarak zor. İlk çocuğum 1 yaşında kelimelere başlamıştı, 1,5 yaşında bayağı anlaşılır sohbet ediyorduk ama ikinci çocuğum 3 yaşına kadar kelime sayısı çok azdı, cümle hiç kurmuyordu, çok dert ediyordum kendime. Çok şükür daha fazla uzamadan konuştu. Bence yaz mevsiminde konuşma konusunda hızlı bir atak yaşıyor çocuklar, özellikle tatil vs mekan değişikliği yaparsanız bir anda dili açılıyor, ben böyle tecrübe ettim. Bazı çocuklar 4 yaşında konuşuyor ve bu hem anne babayı hem çocuğu çok zorlayan bir süreç. O zaman tabi dil terapisi filan alması gerekiyor. Çünkü kendini ifade edemeyen çocuk aşırı hırçın oluyor.
Biz bugün özel aşılarını yaptırdık rota ve menenjit . Ateşini takip ediyorum inşallah çıkmaz. 3 tane sağlık ocağında yapılacak onları da bu hafta içinde yaptıracağız. Hepimizin güzel geçsin2. Ay aşısını yaptıranlar nasıl geçti? Sonrasında ateşi oldu mu? Olduysa kaçıncı saatte başladı? Bizim de çok az kaldı korkuyorum. 3 tane yapılıyor dimi?
Her çocuk farklı oluyor dimiCanım 2. Çocuktan bildiriyorum hiç de kendi kendine büyümüyor, ot mu ayol buoğlum yaklaşık 6 yaşında ve sakin bi çocuk, öyle çok bi zorluğu yok bana. Yine de haşat oldum çok yoruldum. Hatta kızım daha zor bi bebek, uyuması ağlaması falan oğluma göre daha farklı, daha bi zorlanıyorum. Ve 1. Bebeğime ne kadar ilgi gösterdiysem 2. De aynı ilgiyi hak ediyor, o yüzden o kendi kendine büyüse bile ben onu kendi haline bırakmazdım zaten
Evet benimki de erkekti belki de ondan geç konuştu. O zaman çok fazla dua etmiştim Musa aleyhisselamın duasıyla. Şimdi yine not ettim bu bebekte neyle karşılacağız belli değil.Erkek çocuklar geç konuşur derler bizde de
Desenize daha bekleyen çok zorlu süreçler var ve her çocuk birbirinden farklı birinci çocuk huyu güzel iyi büyüdü diye ikinci cocuk öyle olmuyor gördüğüm kadarıyla hepsi farklı karakter farklı zorluklar biz annelerde hepsine hazırlıklı atakta beklememiz gerekiyor
Paylaştığın için teşekkür ederim ben de not alayım dediğin gibi ne ile karşılaşacağımız belli değil bol kelimeli konuşmalı kolay sorunsuz atlatalim serüvenimizi inşallahEvet benimki de erkekti belki de ondan geç konuştu. O zaman çok fazla dua etmiştim Musa aleyhisselamın duasıyla. Şimdi yine not ettim bu bebekte neyle karşılacağız belli değil.
Tâhâ suresi 25-28 arası:
Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki düğümü çöz ki sözümü anlasınlar.
Yok estağfirullah. Gittim daha yeni gittim hemde 2-3 gün önceydi. Bebek henüz küçük, memeyi tam boşaltamadığı için olur zamanla düzelir dedi. Yapacak bşr şey yok dedi doktorYaaa senin bu durum da çok uğraştırdı seni kıyamam umarım düzelir artık, bunun için gitmiş miydin doktora ben bazen çok giremiyorum buraya söylemişseb de kaçırmış olabilirim kusura bakma, bi çözümü yok mu yani bu durumun
Benim de 6 sındaBende korkuyorum yani korku değilde üzülüyorum bebeğim içininşallah kolay atlatıriz sizin ne zmn benim 7 sinde
NaçizaneYaptık aslında böyle şeyler. Kardeşine zarar vermediğin/koruduğun için aldık şeklinde yaklaştık. Henüz başaramadık.
Ay valla 5 yılda da 3 tane doğurmazsın yani. Kedi misinHer çocuk farklı oluyor dimi
Benim oğluşta şimdiye kadar sakin derdi anlaşılır bebiş ama buna güvenip ikinciden aynısını bekleyerek kendimi tehlikeye atamamAllah 2 ve üstü çocuklu olan sizlere kolaylık versin inşallah banada 5 veya 7 yıl sonra nasip etsin büyükte konuşmak istemiyorum ama oğlumu 7 yıl bekledim biraz tadını çıkarmak istiyorum bu fikrimi ablalarima söyleyince sende kendine kadın diyorsun 7 yılda bir doğuracakmış laylon Bebek biz 5 yılda 3 tane doğurduk diye dalga geçiyor
Aynen lokal.Lokal anestezi mi olmuştu? (Oyun oynadı demişsiniz tamam :)
Ben de unuttum valla şimdi hatırladım.Sezaryen izi için krem kullanan var mı? Ne kullanıyorsunuz? 45.günde aklıma geldi dikiş izimin olduğudoktor bana madecassol yazmış bundan sonra etki eder umarım
Amin inşallah. Özel açıları kim yapıyor canım? Sağlık ocağı yapmıyor mu?Biz bugün özel aşılarını yaptırdık rota ve menenjit . Ateşini takip ediyorum inşallah çıkmaz. 3 tane sağlık ocağında yapılacak onları da bu hafta içinde yaptıracağız. Hepimizin güzel geçsin
Yok yok hiç bakma onlara iyi ki yapmışsın severken seviyorlardir amaOnlar yine karar aşamasındalar belki fikrinize değer verip dinlerler. Ama benim olmuş bitmiş ne yapayım yani şimdi bu aşamada.
Umarım geçer en kısa zman daYok estağfirullah. Gittim daha yeni gittim hemde 2-3 gün önceydi. Bebek henüz küçük, memeyi tam boşaltamadığı için olur zamanla düzelir dedi. Yapacak bşr şey yok dedi doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?