2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Yorulduk çünkü canım, inşallah dinlenebiliriz su bebeler 6 aylık olduğunda kız kardeşim Kıbrıs'ta yaşıyor şu an çok lüks bir otelde tatil yapıyorlar ücretsiz iki üç hafta nerdeyse beni de çağırdı, gerçekten otel çok güzel ama ben kızımdan korkuma gidemedim her zman uyumuyor uykuya dalması sıkıntı zaten çok küçük odaya gir klima dışarı çok sıcak bide oralarda hata ederim çocuğu da eşimde burnumdan getirir diye halbuki bana o kadar iyi gelirdi ki. Evde de klimamiz sürekli açık ama en azından gir çık durumu yok. Ben dogurmadan önce çok büyük büyük konuştum bebekle her yere giderim yok alışması gerekir bizim hayatımıza yok eve kapatmam kendimi de falan filan şimdi yeterki huysuz olmasın diye nefes alma dese almayacam

Mesela bence çocuğun konuşma zamanı gelip konuşmaması da çok zor bir şey. Psikolojik olarak zor. İlk çocuğum 1 yaşında kelimelere başlamıştı, 1,5 yaşında bayağı anlaşılır sohbet ediyorduk ama ikinci çocuğum 3 yaşına kadar kelime sayısı çok azdı, cümle hiç kurmuyordu, çok dert ediyordum kendime. Çok şükür daha fazla uzamadan konuştu. Bence yaz mevsiminde konuşma konusunda hızlı bir atak yaşıyor çocuklar, özellikle tatil vs mekan değişikliği yaparsanız bir anda dili açılıyor, ben böyle tecrübe ettim. Bazı çocuklar 4 yaşında konuşuyor ve bu hem anne babayı hem çocuğu çok zorlayan bir süreç. O zaman tabi dil terapisi filan alması gerekiyor. Çünkü kendini ifade edemeyen çocuk aşırı hırçın oluyor.

Son düzenleme:
Onlar yine karar aşamasındalar belki fikrinize değer verip dinlerler. Ama benim olmuş bitmiş ne yapayım yani şimdi bu aşamada.

Erkek çocuklar geç konuşur derler bizde de
Desenize daha bekleyen çok zorlu süreçler var ve her çocuk birbirinden farklı birinci çocuk huyu güzel iyi büyüdü diye ikinci cocuk öyle olmuyor gördüğüm kadarıyla hepsi farklı karakter farklı zorluklar biz annelerde hepsine hazırlıklı atakta beklememiz gerekiyor

2. Ay aşısını yaptıranlar nasıl geçti? Sonrasında ateşi oldu mu? Olduysa kaçıncı saatte başladı? Bizim de çok az kaldı korkuyorum. 3 tane yapılıyor dimi?
Biz bugün özel aşılarını yaptırdık rota ve menenjit . Ateşini takip ediyorum inşallah çıkmaz. 3 tane sağlık ocağında yapılacak onları da bu hafta içinde yaptıracağız. Hepimizin güzel geçsin

Her çocuk farklı oluyor dimi
Benim oğluşta şimdiye kadar sakin derdi anlaşılır bebiş ama buna güvenip ikinciden aynısını bekleyerek kendimi tehlikeye atamam Allah 2 ve üstü çocuklu olan sizlere kolaylık versin inşallah banada 5 veya 7 yıl sonra nasip etsin büyükte konuşmak istemiyorum ama oğlumu 7 yıl bekledim biraz tadını çıkarmak istiyorum bu fikrimi ablalarima söyleyince sende kendine kadın diyorsun 7 yılda bir doğuracakmış laylon Bebek biz 5 yılda 3 tane doğurduk diye dalga geçiyor

Evet benimki de erkekti belki de ondan geç konuştu. O zaman çok fazla dua etmiştim Musa aleyhisselamın duasıyla. Şimdi yine not ettim bu bebekte neyle karşılacağız belli değil.

Tâhâ suresi 25-28 arası:
Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki düğümü çöz ki sözümü anlasınlar.

Paylaştığın için teşekkür ederim ben de not alayım dediğin gibi ne ile karşılaşacağımız belli değil bol kelimeli konuşmalı kolay sorunsuz atlatalim serüvenimizi inşallah

Yok estağfirullah. Gittim daha yeni gittim hemde 2-3 gün önceydi. Bebek henüz küçük, memeyi tam boşaltamadığı için olur zamanla düzelir dedi. Yapacak bşr şey yok dedi doktor

Yaptık aslında böyle şeyler. Kardeşine zarar vermediğin/koruduğun için aldık şeklinde yaklaştık. Henüz başaramadık.
Naçizane bence öyle bir şey yapmayın. Ödül vermeyin. Ödül ve ceza bir öğretme yolu değil çünkü. Ne yani kardeşine iyi davranmasa artık onu sevmeyecek / istediklerini almayacak mısınız? Tabii ki hayır, olur mu öyle şey.
Burda bence önceliğiniz duygular olmalı. Önemli bir konuşma ve belki bu konuşmayı tekrarlama. Şöyle bi şey olabilir "son zamanlarda kendini kötü hissediyor olabilirsin, artık seni daha az seveceğimizi düşünebilirsin ama bu doğru değil. Haklısın oğlum, kardeşinin olması kolay bir durum değil, seni anlıyorum. Kıskanman hatta onu istememen çok normal, fakat bu şekilde şiddet gösteremezsin. İkiniz de benim bebeğimsiniz. Anne babaların kalbi ne kadar çocuk doğarsa o kadar büyüüüür genişler, senin sevginden hiçbir şey eksilmez.
Seni ne kadar seviyorsam kardeşini de o kadar seviyorum ve seni koruduğum gibi onu da korumak zorundayım. Onu kıskanabilirsin, sevmeyebilirsin de ama ona vuramazsın birtanem" vb konuşma. Yani onun zor duygular yaşadığını ve sizin onu sevip sevmemenizin, onu onaylayıp onaylamamanızın kardeşiyle bir bağlantısı olmadığını anlamalı. O yüzden ödül burda çocuğu sadece daha hırçın yapacaktır. Ben olsam beni de hırçın yapar, ne yani şu durmadan ağlayan şımarık bebeğe iyi davrandım diye mi bana oyuncak alacaksınız, davranıyorum beee derim sevilip sevilmemek, hediye alınıp alınmaması başka bir kişiye bağlı olmamalı.

Duyguları anlayıp, kıskançlığı normalleştirdiğinizde her şey daha kolay en azından daha halledilebilir olacaktır çünkü duygular normaldir, bazı davranışlar yanlıştır sadece. Ama o duyguyu hissediyor diye suçlu değildir çocuk. haddimi aştıysam özür dilerim sevgiler öpücükler çiçekler

Ay valla 5 yılda da 3 tane doğurmazsın yani. Kedi misin bebek büyütmek biraz emek istiyor. Öyle ver ağzına emzik oturt tv karşısına eline de bi havuç, kemirip dursun. Öyle büyümüyor yani. Sadece hayatta kalıyor Allah istediğin zaman yeniden anne olmayı nasip etsin canım, bebişinin tadını çıkar, öp kokla. Sağlıkla büyüsün inşallah

Sezaryen izi için krem kullanan var mı? Ne kullanıyorsunuz? 45.günde aklıma geldi dikiş izimin olduğu doktor bana madecassol yazmış bundan sonra etki eder umarım

Amin inşallah. Özel açıları kim yapıyor canım? Sağlık ocağı yapmıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…