2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bende kucağımda gezdirerek emzirdim. Öncesinde dışardaydık ikindin kızımın kursu vardı mecbur bebişi de götürdüm orda bebek arabasında epey uyudu. Öyle olunca çok huysuzluğu yoktu. Sadece yine emerken ağladı, bıraktı, almadı. Ayağa kalkıp evin içinde turlayınca aldı, emdi. Sonra da uyudu ama benim sağ meme hala şiş ve kızarık. Açılır gibi oluyor ama açılmıyor asla. Gece ateşlendim, parol aldım. Yeterince sıcak değilmiş gibi bşrde bunla uğraşıyorum öyle bir terlemişim ki yatağa hücrelerimi bırakmışım. Uykumun arasında kalkıp sağdım 2 defa tıkalı olandan gelen 10 cc önceden 70 cc gelirdi. Arada ters emzirerek idare ediyorum ama İki gecedir böyleyiz bakalım nereye kadar gidecek.

Bebekten bebeğe çok değişiyor olduğunu tahmin ediyorum. Biz nbl denedik, içinde süt proteini varmış, çok zorlandık. Biogaia kullanmıştık büyük oğlumda. O da ona pek yaramamıştı. Probiyotiğe alışmak da zaman alıyor sanıyorum.

Benim de ikinci çocuk olmasına iyi cesaret diyenler oluyor ya da ben kendi kendime tribe girip insanlar bir şey demese bile ne gerek vardı diye düşünüyorlar gibi geliyor sürpriz bebekti ama iyi ki doğmuş miniğimiz heralde hormonlar duygular karışık, gereksiz takıyorum bazen. Bazen de onun da ikinvi çocuğu olmyş, şunun da olmuş, demek ki normal diye düşünürken buluyorum kendimiŞimdi bu düşünce daha az, ilk günkü gibi değil.

2. Ay aşısını yaptıranlar nasıl geçti? Sonrasında ateşi oldu mu? Olduysa kaçıncı saatte başladı? Bizim de çok az kaldı korkuyorum. 3 tane yapılıyor dimi?
Rotayla beraber 4 oluyormuş. Taze deneyimledim. Perşembe verem aşısını oldu, salı diğerlerini olmuştu. Kendimizce uyanıklık ettik. Bizim oğlan obur, konu yemek olunca bütün dertleri unutuyor. Evden çıkmadan sütü sağıp biberonla gittik sağlık ocağına. Aşılar olurken bağırmaya başladı, eşim bacaklarını tutarken ben hemen biberonu verdim, sustu. İki aşıda da bu şekilde ilk ağlamanın önüne geçtik, sonrasında hemen uyudu. Uyandıktan sonra başladı esas kıyamet.
Bu hafta yaşadım mı, emin değilim. Eşimle kanlı bıçaklı olduk, sabrım tükendi. Benim çocuğum meğerse hiç ağlamıyormuş Dün öğleden sonra mızmızlanmalar durdu çok şükür verem aşısı çok etkilemedi sanırım.
Ha şöyle bir şey de var; verem aşısında arkamızdaki kadın ebeye anlatırken kulak misafiri oldum, onun bebeği aşılardan sonra 3 gün hiç huysuzluk yapmamış, keşke her hafta aşı olsaymış. Yani aşıdan dolayı sakinleyen bebe de varmış inşallah sizinkiler böyle olur

Ateşi de sormuşsunuz yeni gördüm. Salı aşılardan 3-4 saat sonra 37.5 oldu, beklemedim ben hemen calpol verdim. Ateşten yana sıkıntı yaşamadık. Zaten o da olsa huni geçirirdim artık kafaya

Bigaia kullanıyoruz, ilk birkaç gün zorlandı, sancılandı sanırım. Şu an gayet iyi hatta tadını da seviyor sanırım. 3 ayrı d vitamini denedik hepsinde ağlayıp ortalığı yıkan bebe, bunu verince devamını ister gibi bir ağız hareketi yapıyor

Bebişim köh köh öksürüyor bazen, bazen de hapşuruyor. Bunları normal zamanda da yapıyordu ama şimdi benden mi bulaşıyor diye panikledim. Biraz serum fizyolojik damlattım. Umarım geçmez ya. Ailemin yanındayız, doktorumuzdan uzak olmak da geriyor

Sabah ise büyük oğlum 1 saat bağırdı bu arada.. iyice hırçın bir çocuk haline geldi. Bir bakıyorsun çok aklı başında, güzel güzel konuşuyor, sakin ama bir bakıyorsun her şeye bağırıyor ediyor. Normalde yazı çok severim, bu sene hayırlısıyla kış gelse diye bekliyorum. Yazın bebekle gezmek, onu sıcaktan korumak da çok zor. Geçen yaz ne güzel tatile gitmiştik, oğlum da çok aklı başındaydı artık. Bu yaz gidelim diyorduk ama bu performansla olmayacak gibi.. minik bebişim sürekli meme modunda. Plaja gitsek anneme bıraksam 10 dakikaya meme diye çağırır heralde gezip tozan insanlara özeniyorum. Ailemin yanında da yazlık ortamındayız da olmayanı ister ya insan Geçeceğini çok iyi de biliyorum aslında ama bazen böyle yorgun hissediyorum. Bugün modum düşük maalesef

Allah sabır versin geçecek inşallah bende öyle düşünmek istiyorum
Hırçınlık ve bağırmayı yeğenimde çok yapıyor bebisten önce tüm ilgim sevgim onaydi hep ben teyzemin kızıyım derdi benim olduğum ortamda annesini tanımazdı ablam senin olduğun yerde ben teyze oluyorum bı rahatlık dinlenme gelmiyor değil diyordu ama doğumdan sonra fark ettim ki oğlum rol çalmış gibi geliyor ona genelde hergun görüntülü konuşmadan güne başlamayan kuzum artık arayınca bile konuşmaz oldu ablam geçen oğlumu kucağına alıp sevdi o köşeye çekilip ters ters bakıyordu kızım sende bana gel herkes kendi çocuğunu sevsin sen benim kizimsin diyince üstüme bı atlayışı bı gülüşü vardı o an anladım ki ilginin sevginin bölünmesi üzmüş onu o günün akşamına da her bebegi uyuttugumda bağırdı biseyleri fırlattı ben sakin ol sesiz ol dedikçe daha da hırçınlaştı benim yeğenim olduğu için uzak tutabiliriz gitmeyerek ama sizin durum gerçekten zor Allah kolaylık versin inşallah çabuk atlatirsiniz kriz durumunu

Yeğeniniz kaç yaşında? Durumlar benziyor gerçekten. Nasıl rayına sokacağız hiç bilmiyorum. Dünyada kardeşi olan ilk kişi de kendiai değil. Annem o kadar sabır gösteriyor ki o bile şurama kadar geliyor bazen diyor. Uykusuzluk, meme vs değil de yine bilmediğimden yerden zorlanıyorum geçecek inşallah

Bu ay 3 yaşı dolacak çok seviyor oğlumu o benim canım kardeşim diyo ama ilgiyi sevgiyi paylaşmak zor geliyor kuzulara kabulleninceye kadar tetikte kalacaz inşallah kabullenmeleri uzun sürmez de sabirlarimiz dişe ek gıdaya 2 yaş sendromuna kalır

güzel durduğu bir gün ona çok beğendiği veya istediği bir oyuncağı hediye edin kardeşin bugün çok güzel oynadığın için bunu sana hediye ediyor büyüdüğünde bu oyuncakla seninle birlikte oynamak için sabırsızlanıyor diyin hediyenin sizden değil de kardeşten gelmesi önemli iş yerinden bir arkadaş öyle yapmıştı belki sizde de işe yarar

Seviyorum seni

Çok doğru söylüyosun, döneme göre kişiye göre değiiyor doğrular bile

Canım 2. Çocuktan bildiriyorum hiç de kendi kendine büyümüyor, ot mu ayol bu oğlum yaklaşık 6 yaşında ve sakin bi çocuk, öyle çok bi zorluğu yok bana. Yine de haşat oldum çok yoruldum. Hatta kızım daha zor bi bebek, uyuması ağlaması falan oğluma göre daha farklı, daha bi zorlanıyorum. Ve 1. Bebeğime ne kadar ilgi gösterdiysem 2. De aynı ilgiyi hak ediyor, o yüzden o kendi kendine büyüse bile ben onu kendi haline bırakmazdım zaten

Rotayı 3 ve 5. Aylarda yaptıracağız. 3 aşımız aynı anda olacak bizim. Acaba günlere bölse miydik sizin gibi bilemedim

Rotayı 3 ve 5. Aylarda yaptıracağız. 3 aşımız aynı anda olacak bizim. Acaba günlere bölse miydik sizin gibi bilemedim
Bölmesek de olurdu aslında verem diğerleri kadar etkilemedi tek seferde çıkması daha iyi olabilir gibi geldi bana

Yaptık aslında böyle şeyler. Kardeşine zarar vermediğin/koruduğun için aldık şeklinde yaklaştık. Henüz başaramadık.

Yaaaa öyle demeyin bende çok yakın bi arkadaşım var kardeşim diyeyim yani öyle yakınız, eşi 3. Çocuğu istiyor ben çok zorbalıyorum onları saçmalamayin hamileligi var bunu yenidogan dönemi var hazır rahata ermişsin , bak beni görmüyor musun , valla yaparsan sana çok gülerim falan diye
Arkadaşım da diyor ki senin yüzünden yine yapmam 3. Çocuğu senin diline düşmemek için diyor şaka bı yana rabbim herkese istediğini nasip etsin ben şu an ikinciyi düşünemem gibi mesela, ayyy ben yengeme de çok laf etmiştim 3. Yü yaptı diye ama oda çok tatlı iyiki yapmışlar

Yaaa senin bu durum da çok uğraştırdı seni kıyamam umarım düzelir artık, bunun için gitmiş miydin doktora ben bazen çok giremiyorum buraya söylemişseb de kaçırmış olabilirim kusura bakma, bi çözümü yok mu yani bu durumun

2. Ay aşısını yaptıranlar nasıl geçti? Sonrasında ateşi oldu mu? Olduysa kaçıncı saatte başladı? Bizim de çok az kaldı korkuyorum. 3 tane yapılıyor dimi?
Bende korkuyorum yani korku değilde üzülüyorum bebeğim için inşallah kolay atlatıriz sizin ne zmn benim 7 sinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…