Bende kucağımda gezdirerek emzirdim. Öncesinde dışardaydık ikindin kızımın kursu vardı mecbur bebişi de götürdüm orda bebek arabasında epey uyudu. Öyle olunca çok huysuzluğu yoktu. Sadece yine emerken ağladı, bıraktı, almadı. Ayağa kalkıp evin içinde turlayınca aldı, emdi. Sonra da uyuduBu akşamki tecrübemden bahsetmek isterim.
Yine aksam uykusuna geçeceğiz. Memeye yaklastirdim ağlamaya başladı. Bi iki denedim, istemedi. Israr etmedim. Hemen kaldırdım. Azcik bir iki adim attim kucagimdayken, uyumuşdemek ki dedim gercekten uyku ağır basıyor. Acıkınca uyanir elbet.
Dün akşam biraz üzülüp, epey zorlamıştım. Sonrasinda cok agladi, gözleri kipkirmiziydi. Esnedi esnedi aglamaktan uyuyamadi. 3 saat uğraştım uyutmaya. Saat 20 idi başladım, 23 idi uyumuştu.
Bebekten bebeğe çok değişiyor olduğunu tahmin ediyorum. Biz nbl denedik, içinde süt proteini varmış, çok zorlandık. Biogaia kullanmıştık büyük oğlumda. O da ona pek yaramamıştı. Probiyotiğe alışmak da zaman alıyor sanıyorum.merhabalar aranızda gaz sancısı için probiyotik kullanan var mı daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama doktor bize kolik için başlayabilirsiniz dedi ama herhangi bir tanesini önermedi ne uygun olur bilmiyorum kabızlık yapan varmış ishal yapan varmış siz ne önerirsiniz?
Benim de ikinci çocuk olmasına iyi cesaret diyenler oluyor ya da ben kendi kendime tribe girip insanlar bir şey demese bile ne gerek vardı diye düşünüyorlar gibi geliyorKızlar konu benzerliği olduğu için sormak istiyorum özelikle ikinci ve üçüncü bebeği olanlara sizede söylüyorlar mı ne gerek vardı yeni bir çocuğa diye? Benim büyük oğlum 10 kızım 8 yaşında yaş 33. Oğlum sarılıktan hastahanede yattığında kuzenim neden kendine bunu yaptın üçüncü çocuğu yaptın diye acıdı bana güya tebrik etmek için aramıştı beni. Dün de sitede bir tanıdığım biri çocukların ne güzel büyümüştü neden kendine eziyet ediyorsun dedi. Halbuki kendisi 4 yıla 3 çocuk doğurdu. Bir bu değil bazen acıyan gözler görüyorum. Bu yüzden hamileliğimi hiç bir akrabama söylemedim doğumda öğrendiler zaten gurbetteyim kafam rahattı , gelen giden de yok. 3 aylığına bir ablayla anlaştım bebeğim gündüzler onda her şeyini o yapıyor ev işlerinde de yardım ediyor yani henüz sıkıntım yok şükür. Bazen dost doğruyu söyler lafına sarıyorum ama moralim bozuluyor benim de.
Rotayla beraber 4 oluyormuş. Taze deneyimledim. Perşembe verem aşısını oldu, salı diğerlerini olmuştu. Kendimizce uyanıklık ettik. Bizim oğlan obur, konu yemek olunca bütün dertleri unutuyor. Evden çıkmadan sütü sağıp biberonla gittik sağlık ocağına. Aşılar olurken bağırmaya başladı, eşim bacaklarını tutarken ben hemen biberonu verdim, sustu. İki aşıda da bu şekilde ilk ağlamanın önüne geçtik, sonrasında hemen uyudu. Uyandıktan sonra başladı esas kıyamet.2. Ay aşısını yaptıranlar nasıl geçti? Sonrasında ateşi oldu mu? Olduysa kaçıncı saatte başladı? Bizim de çok az kaldı korkuyorum. 3 tane yapılıyor dimi?
Bigaia kullanıyoruz, ilk birkaç gün zorlandı, sancılandı sanırım. Şu an gayet iyi hatta tadını da seviyor sanırım. 3 ayrı d vitamini denedik hepsinde ağlayıp ortalığı yıkan bebe, bunu verince devamını ister gibi bir ağız hareketi yapıyormerhabalar aranızda gaz sancısı için probiyotik kullanan var mı daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama doktor bize kolik için başlayabilirsiniz dedi ama herhangi bir tanesini önermedi ne uygun olur bilmiyorum kabızlık yapan varmış ishal yapan varmış siz ne önerirsiniz?
Allah sabır versin geçecek inşallah bende öyle düşünmek istiyorumBebişim köh köh öksürüyor bazen, bazen de hapşuruyor. Bunları normal zamanda da yapıyordu ama şimdi benden mi bulaşıyor diye panikledim. Biraz serum fizyolojik damlattım. Umarım geçmez ya. Ailemin yanındayız, doktorumuzdan uzak olmak da geriyor
Sabah ise büyük oğlum 1 saat bağırdı bu arada.. iyice hırçın bir çocuk haline geldi. Bir bakıyorsun çok aklı başında, güzel güzel konuşuyor, sakin ama bir bakıyorsun her şeye bağırıyor ediyor. Normalde yazı çok severim, bu sene hayırlısıyla kış gelse diye bekliyorum. Yazın bebekle gezmek, onu sıcaktan korumak da çok zor. Geçen yaz ne güzel tatile gitmiştik, oğlum da çok aklı başındaydı artık. Bu yaz gidelim diyorduk ama bu performansla olmayacak gibi.. minik bebişim sürekli meme modunda. Plaja gitsek anneme bıraksam 10 dakikaya meme diye çağırır heraldegezip tozan insanlara özeniyorum. Ailemin yanında da yazlık ortamındayız da olmayanı ister ya insan Geçeceğini çok iyi de biliyorum aslında ama bazen böyle yorgun hissediyorum. Bugün modum düşük maalesef
Yeğeniniz kaç yaşında? Durumlar benziyor gerçekten. Nasıl rayına sokacağız hiç bilmiyorum. Dünyada kardeşi olan ilk kişi de kendiai değil. Annem o kadar sabır gösteriyor ki o bile şurama kadar geliyor bazen diyor. Uykusuzluk, meme vs değil de yine bilmediğimden yerden zorlanıyorumAllah sabır versin geçecek inşallah bende öyle düşünmek istiyorum
Hırçınlık ve bağırmayı yeğenimde çok yapıyor bebisten önce tüm ilgim sevgim onaydi hep ben teyzemin kızıyım derdi benim olduğum ortamda annesini tanımazdı ablam senin olduğun yerde ben teyze oluyorum bı rahatlık dinlenme gelmiyor değil diyordu ama doğumdan sonra fark ettim ki oğlum rol çalmış gibi geliyor ona genelde hergun görüntülü konuşmadan güne başlamayan kuzum artık arayınca bile konuşmaz oldu ablam geçen oğlumu kucağına alıp sevdi o köşeye çekilip ters ters bakıyordu kızım sende bana gel herkes kendi çocuğunu sevsin sen benim kizimsin diyince üstüme bı atlayışı bı gülüşü vardı o an anladım ki ilginin sevginin bölünmesi üzmüş onu o günün akşamına da her bebegi uyuttugumda bağırdı biseyleri fırlattı ben sakin ol sesiz ol dedikçe daha da hırçınlaştı benim yeğenim olduğu için uzak tutabiliriz gitmeyerek ama sizin durum gerçekten zor Allah kolaylık versin inşallah çabuk atlatirsiniz kriz durumunu
Bu ay 3 yaşı dolacak çok seviyor oğlumu o benim canım kardeşim diyo ama ilgiyi sevgiyi paylaşmak zor geliyor kuzulara kabulleninceye kadar tetikte kalacaz inşallah kabullenmeleri uzun sürmez de sabirlarimiz dişe ek gıdaya 2 yaş sendromuna kalırYeğeniniz kaç yaşında? Durumlar benziyor gerçekten. Nasıl rayına sokacağız hiç bilmiyorum. Dünyada kardeşi olan ilk kişi de kendiai değil. Annem o kadar sabır gösteriyor ki o bile şurama kadar geliyor bazen diyor. Uykusuzluk, meme vs değil de yine bilmediğimden yerden zorlanıyorumgeçecek inşallah
güzel durduğu bir gün ona çok beğendiği veya istediği bir oyuncağı hediye edin kardeşin bugün çok güzel oynadığın için bunu sana hediye ediyor büyüdüğünde bu oyuncakla seninle birlikte oynamak için sabırsızlanıyor diyin hediyenin sizden değil de kardeşten gelmesi önemli iş yerinden bir arkadaş öyle yapmıştı belki sizde de işe yararYeğeniniz kaç yaşında? Durumlar benziyor gerçekten. Nasıl rayına sokacağız hiç bilmiyorum. Dünyada kardeşi olan ilk kişi de kendiai değil. Annem o kadar sabır gösteriyor ki o bile şurama kadar geliyor bazen diyor. Uykusuzluk, meme vs değil de yine bilmediğimden yerden zorlanıyorumgeçecek inşallah
Bir de sütünüzü soranlara biraz kıl cevaplar verin arkadaşlar. Çok ciddiye aldığınızı belli etmeyin. Seni ne ile beslemişler filan diye sorun, afallatın. Böyle soruları hiç beklemiyorlar. Kendilerinden şüphe ettirin.
Bir doktor yakınımdan öğrendim bu arada; 1960'larda dünyada ve Türkiye'de anne sütü zararlı diyerek full mama teşvik edilmiş. O dönem mama vermek sağlıklı olanmış. Bugünkü söylemse tam tersi. Bazen hiçbir şeyden asla tam olarak emin olamayacağımızı, herkesin kendi koşullarına göre en doğrusunu yaşadığını düşünüyorum. O yüzden mamaymış memeymiş çok da takmayın. Ben ikisini de deneyimledim şu kısa sürede. Çocuk çiş yapıyor mu, kilo alıyor mu, tamam.
Bunun daha ek gıdası var. O zaman da yemiyor diye çıldıracağız çünkü toplum bizi oradan sıkıştıracak. Halbuki iki köfte yiyen de büyüyor, benim gibi annesine inat olsun diye köfteyi saatlerce ağzında tutup tüküren de.
Canım 2. Çocuktan bildiriyorum hiç de kendi kendine büyümüyor, ot mu ayol buBeni korkutun lütfenönden biseyleri öğrenmeyi çok istiyor ve seviyorum başıma gelecekleri en kötüsüyle bekliyorum zamanı gelince de beklediğim kadar olmayınca seviniyor kötü olduğunu hissetmiyorum hamileyken ya çok ağlarsa uyumazsa sütüm olmazsa diye diye hep kötüye hazırladım kendimi şimdi ağlasa da memeyi istemese de çözüm üretmeye çalışıyorum daha kötüsünü anlatmıştılar buna da şükür diyorum mesela şimdi aşılar ve diş,ek gıda üçlüsü korkutuyor beni onun da en kotu senaryosunu kuruyorum kafamda neler yapabilirim diye düşünüyorum ben ki öğlen 2 ye kadar uyuyan şimdi 2 3 saatlik uykularla 46 günü devirdim böyle de yaşanılıyormuş öldürmeyen darbe güçlendirir
Ama 2.cocuk kendiliğinden büyür gibi şeylerle gaza gelmesem iyi olur hamileliği çok sevdim bebek büyütmekte güzel gidiyor her işin zorluğu olsa da başedebiliyorum şu doğum olmasa 5.yi de düşünürdüm şuan eşim sakalasiyor 2.yi yapsak mı diye korkudan kaçacak yer arıyorum kandırdım adamı sezeryan sonrasi 80 gün rahim yaralı ilişki yasak diye o arada spirale ikna edecem inşallah
Rotayı 3 ve 5. Aylarda yaptıracağız. 3 aşımız aynı anda olacak bizim. Acaba günlere bölse miydik sizin gibi bilemedimRotayla beraber 4 oluyormuş. Taze deneyimledim. Perşembe verem aşısını oldu, salı diğerlerini olmuştu. Kendimizce uyanıklık ettik. Bizim oğlan obur, konu yemek olunca bütün dertleri unutuyor. Evden çıkmadan sütü sağıp biberonla gittik sağlık ocağına. Aşılar olurken bağırmaya başladı, eşim bacaklarını tutarken ben hemen biberonu verdim, sustu. İki aşıda da bu şekilde ilk ağlamanın önüne geçtik, sonrasında hemen uyudu. Uyandıktan sonra başladı esas kıyamet.
Bu hafta yaşadım mı, emin değilim. Eşimle kanlı bıçaklı olduk, sabrım tükendi. Benim çocuğum meğerse hiç ağlamıyormuşDün öğleden sonra mızmızlanmalar durdu çok şükür verem aşısı çok etkilemedi sanırım.
Ha şöyle bir şey de var; verem aşısında arkamızdaki kadın ebeye anlatırken kulak misafiri oldum, onun bebeği aşılardan sonra 3 gün hiç huysuzluk yapmamış, keşke her hafta aşı olsaymış. Yani aşıdan dolayı sakinleyen bebe de varmışinşallah sizinkiler böyle olur
Ateşi de sormuşsunuz yeni gördüm. Salı aşılardan 3-4 saat sonra 37.5 oldu, beklemedim ben hemen calpol verdim. Ateşten yana sıkıntı yaşamadık. Zaten o da olsa huni geçirirdim artık kafaya
Bölmesek de olurdu aslında verem diğerleri kadar etkilemediRotayı 3 ve 5. Aylarda yaptıracağız. 3 aşımız aynı anda olacak bizim. Acaba günlere bölse miydik sizin gibi bilemedim
Yaptık aslında böyle şeyler. Kardeşine zarar vermediğin/koruduğun için aldık şeklinde yaklaştık. Henüz başaramadık.güzel durduğu bir gün ona çok beğendiği veya istediği bir oyuncağı hediye edin kardeşin bugün çok güzel oynadığın için bunu sana hediye ediyor büyüdüğünde bu oyuncakla seninle birlikte oynamak için sabırsızlanıyor diyin hediyenin sizden değil de kardeşten gelmesi önemli iş yerinden bir arkadaş öyle yapmıştı belki sizde de işe yarar
Yaaaa öyle demeyinMaşaallah size hayırla büyütün evlatlarınızıbenim de kızım 7,5 oğlum 4 yaşında. Annem hem kızın var hem oğlun ne gerek var üçüncüye demişti, üzmüştü beni, ama artık doğduktan sonra bir şey demiyor çok şükür. Ablamın 2 çocuğu var, büyüttü o ikisini de, 3. düşünmüyor, arada çocuklardan dertlendiğimde, sen istedin bu hayatı diyor geçen 3 çocukla parka gittim, parkta bir kadın iyi cesaret etmişsiniz valla bravo dedi aslında kötü bir şey söylemedi ama benim alınganlık üzerimde malum. Neyse ablama anlattım, ben mental olarak toparlanmadan bir süre parka filan çıkmayayım en iyisi dedim, saçmalama böyle düşüncelere kapılıp da kendini eve hapsedeyim deme sakın, konuşan her türlü konuşur, kimseyi dinleme sen dedi, acayip güç verdi çünkü gerçek düşüncesini biliyorum 3 çocuk ona hiç mantıklı gelmiyor ama beni böyle desteklemesi çok sevindirdi iyi konuşan insanlar lazım bize, laf söyleyenler gerçekten insanı hayattan soğutuyor.
Yaaa senin bu durum da çok uğraştırdı seni kıyamam umarım düzelir artık, bunun için gitmiş miydin doktora ben bazen çok giremiyorum buraya söylemişseb de kaçırmış olabilirim kusura bakma, bi çözümü yok mu yani bu durumunBende kucağımda gezdirerek emzirdim. Öncesinde dışardaydık ikindin kızımın kursu vardı mecbur bebişi de götürdüm orda bebek arabasında epey uyudu. Öyle olunca çok huysuzluğu yoktu. Sadece yine emerken ağladı, bıraktı, almadı. Ayağa kalkıp evin içinde turlayınca aldı, emdi. Sonra da uyuduama benim sağ meme hala şiş ve kızarık. Açılır gibi oluyor ama açılmıyor asla. Gece ateşlendim, parol aldım. Yeterince sıcak değilmiş gibi bşrde bunla uğraşıyorum öyle bir terlemişim ki yatağa hücrelerimi bırakmışım. Uykumun arasında kalkıp sağdım 2 defa tıkalı olandan gelen 10 cc önceden 70 cc gelirdi. Arada ters emzirerek idare ediyorum ama İki gecedir böyleyiz bakalım nereye kadar gidecek.
Bende korkuyorum yani korku değilde üzülüyorum bebeğim için2. Ay aşısını yaptıranlar nasıl geçti? Sonrasında ateşi oldu mu? Olduysa kaçıncı saatte başladı? Bizim de çok az kaldı korkuyorum. 3 tane yapılıyor dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?