2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Üzüldüm Ne anlamda etkilemişti, ne gibi tepkiler verdi?

Tuvalete alışma kendini tanıma dönemleri önerilmiyor psikolojik açıdan. O zamanlara denl gelmiş sizinde sanırım
6. Ayda. Yoksa ben küçükken çekiniyordum
Evet ben söylemiştim anestezi teknikeriyim diye mecburi olmadıkça genel anestezi iyi olmuyor küçük bebeklere herkes işini çok iyi yapıyor bebişler sağlıklı olarak aileye veriliyor ama riskleri 6 aya kadar birazcık daha fazla

Üzüldüm Ne anlamda etkilemişti, ne gibi tepkiler verdi?

Aşırı korktu
Tuvaletini tuttu hep
Banyosunu çığlık çığlığa yaptı
Oraya baktıkca krize girecek gibi ağlıyordu
Özellikle 2 hafta biz onu koltuktan indiremedik yurumeyi bıraktı kucakta tasittirdi kendini
Allahm aklima geldikçe geriliyorum kabus gibiydi
2 yaşında olduğu için durumu da anlatamıyoruz
Oraya bir şey olduğunun farkında ama ne olduğunu bilmemenin paniğini yaşadı

Kızlar ya sizinde bebeleriniz çok ağlıyor mu? Ne olacak böyle. Bebeğim ya uyumalı ya süt içmeli yoksa ağlıyor . Uyumamış hali ile ağlamadan sadece 5-6 dk durabiliyor hemen ağlıypr . Bu aylards böyle mi oluyor? Hani tamam uyumuyorsa uyumasın da ağlamadsn duramaz mı bu aydaki bebekler yolsa benimki mi böyle ne uykusuzluk ne baika şey beni yormuyor ama ağlayınca ve susmayınca elim syağım birbirine dolanıyor . Şimdi uyuttum ve üzerimden kamyon geçmiş gibiyim

Bu akşamki tecrübemden bahsetmek isterim.
Yine aksam uykusuna geçeceğiz. Memeye yaklastirdim ağlamaya başladı. Bi iki denedim, istemedi. Israr etmedim. Hemen kaldırdım. Azcik bir iki adim attim kucagimdayken, uyumuş demek ki dedim gercekten uyku ağır basıyor. Acıkınca uyanir elbet.
Dün akşam biraz üzülüp, epey zorlamıştım. Sonrasinda cok agladi, gözleri kipkirmiziydi. Esnedi esnedi aglamaktan uyuyamadi. 3 saat uğraştım uyutmaya. Saat 20 idi başladım, 23 idi uyumuştu.

Anestezinin yukarı cikip bogaz kısmına zarar verme durumu var demisti ilk oglumun doktoru o da 6 aydan önce önermiyor
Doğru mu?

Canım benim ağlamaktan başka bildikleri tepki yok ki :)
Daha şurda dünyaya geldikleri ne kadar oldu
Bizlere alısacaklar, düzene alısacaklar normal
Baktın katılıyor yüzüne üfle kendine gelsin :))
Sen rahat ol ne kadar rahat olursan süreci o kadar rahat atlatırsın
Birkaç ay sonra kendi rutinlerini olusturacaklar
Algıları daha çok açılacak o zaman konuşarak da susturabileceğiz şuan susturma yöntemlerimiz de kısıtlı ve her gün bir özellikleri aktifleşiyor o yüzden ağlaması da normal, bir gün istahlı bir gün iştahsiz olması da normal hepsi normal bir sürecin parçası
Tek tavsiyem kendi rutinlerinden çok fazla taviz verme yoksa alışkanliklara çok cabuk adapte oluyorlar düzeltmesi zor oluyor
Mesela bu aksam benim oğlumda yıktı ortaligi ama karanlik odadan cikarmadım orada sakinlestirmeye calistim
Hatta eşim bir salona getir belki degisiklik sakinlestirir dedi ama bunun tavizini vermek istemedim.
Karanlikta hallettim sakinlesti

Anestezinin yukarı cikip bogaz kısmına zarar verme durumu var demisti ilk oglumun doktoru o da 6 aydan önce önermiyor
Doğru mu?
Boğaz kısmına zararı şöyle oluyor uyutulunca tüp veya lma denilen bir aparat var o takılıyor o eğer bebeğe uygun değilse ya da takılırken zedelenme felan olursa hem tahriş hem ödem açısından zararı olur. Yani asıl önerilmeme sebebi ciğerler uyuyunca yapay solunuma geçiyor bebek uyandırılınca direkt ona uyum sağlamayabiliyor daha çok küçük ya her şeyi tam gelişmemiş o yönden sorunlar olabiliyor o yüzden bizim anestezi doktoru istemezdi keyfi olarak yenidoğan gelsin

Tesekkur ederim bilgilendirme icin eşime okutucam ben hic istemiyorum yaptirmak 8 yasinda yaptirmak istiyorum

Anladım, kıyamam, çok zor olmuştur yönetmesi.

Nasılsınız lohusalar? Sürünüyor muyuz hep beraber? Bende durumlar şöyle:

Oğlum Salı'dan beri sadece anne sütü emerek besleniyor. Bugün emzirme danışmanıyla kontrol randevumuz vardı, her şey yolunda. Haftaya bir daha kontrole gideceğiz ve sonra inşallah emmeye devam ettiğimiz bir beslenme sürecine gireceğiz. Gittiği yere kadar

Ben ateşlendim, boğazım ağrıyor, ishal oldum, karın ağrısı var, sırtımda berbat bir kulunç ama kuyruğu dik tutmaya çalışıyorum hala çünkü acildeki doktor emzirdiğim için ilaç veremeyeceğini söyleyip ilaçların en kutsalı Parol'u önerdi sadece

Veee regl oldum!

2025 yazını hiç unutmayacağım. Bahsedenler olmuş, sonuna kadar katılıyorum; lohusalığın ve tabii emzirme/emzirememenin yanında gebelik hiçbir şeymiş. Beni bilirsiniz, kimsenin gözünü korkutmak istemem, hep bir temkinli ve motive edici yazarım ama bunu okuyan gebelere seslenmek istiyorum: Hayati bir şikayetiniz olmadıkça gebeliğinizin aslında o kadar da zorlu bir süreç olmadığını bilin ve kendinizi evladınıza kavuşup dünyanın en mutlu insanı olurken sizi dört bir koldan sınayacak olan lohusalığın aşamalarına, alanlarına, süreçlerine, her şeyine hazırlamaya başlayın.

Emzirme eğitimi alın, danışman bulun, bebek beslemek nedir iyice öğrenin. Hastanedeki hemşirelerin besleme önerilerine karşı kendi sağlıklı fikriniz ve kararlarınız olsun. Hatta belki emzirme danışmanı ya da doula sizinle hastaneye doğuma gelsin.

Doğum sonrası mutlaka ama mutlaka yardım isteyin, asla yalnız kalmayın. Yardım derken eşinizden bahsetmiyorum. Eşiniz yardım etmeyecek, o sizinle iş bölümü yapacak zaten. Yardımdan kastım bir abla, bir anne, görümce, yenge ya da ne bileyim belki de ücretli biri. Siz bebeğinize bakım vermeyi öğrenirken size bakım verecek biri mutlaka olsun. Çok su içmeniz lazım, güzel beslenmeniz lazım, leş gibi kokacağınız için yıkanmanız lazım, bebek ağlamasından kafanız şişeceği için belki şöyle 15 dk bir odada yalnız başınıza oturmanız, ağlamanız ya da mal gibi dümdüz yatmanız lazım. Bunları yapabilmek için size kimin bakım vereceğini önceden ayarlayın.

Ziyarete gelecek olanları fazla takmayın, ikramlık hazırlamakla vakit harcamayın, oturun lohusalığa hazırlanın. Misafirler bebeği görür gider, sonra siz gerçeklerinizle baş başa kalırsınız ve o an o buzluğa atmak için günlerce uğraştığınız böreklere sinir olursunuz. Değmez. Kendinizi öncelikli bir yere koyun.

Yazdıkça yazasım geliyor ama bebek kucağımda karanlık bir odada uyuyakaldığım için gözüme yapışan lenslerim aşırı derecede batmaya başladı. Öptüm, kib.

Son düzenleme:
Evet haklısınız kıyamıyorum da ağlayınca ama dediğiniz gibi büyüdükçe değişecektie durum

Ben de bugün çok ağlarken karnı aç diye düşündüm ama iyice çığlığa dönünce vazgeçtim emzirmekten, ayağıma yatırdım, çok hafifçe sallayarak uyuttum. Ayakta sallamaya hiç karşı değilim bu arada ilk çocuğumu deliler gibi salladık ortancada ihtiyaç olmamıştı zaten kolay uyuyan bir bebekti ama onu da hep emzirmeyle uyuttuğum için mecbur bana bağlı olmuştu şimdi ufaklık da sallanmayı seviyor gibi. Bence ayakta sallamak rahatlık, sallarken açıp 5-10 sayfa kitap bile okuyabiliyorsunuz ya çok çok iyi geliyor insana. hele babaya devredebilme lüksü süper oluyor

Geçen gün hastanede bir teyze Cihan'ın mızmızlığından dolayı sıkıştırdı beni; kırmamak için gülümsedim ve sadece 'iyi günler' dedim o da bozuldu ve bana bakarak yanındakine alakasız bir şekilde "sütü yetmiyor şimdikilerin" gibi bir şeyler söyledi. Ben tabii ki açıklamaya girmedim. "Yetmiyor, buyurun biraz siz emzirin isterseniz." dedim kıpkırmızı olup gitti.

Sütün olduğunu kanıtlasan başka bir konu edinecekler eleştirebilmek için. Psikolojimize sahip çıkmamız lazım. Sen yettiğini düşünüyorsan çişli bez sayısı yeterli, kilo alımı iyiyse düşünme bile. Yetmiyorsa da düşünme mama da büyütüyor çocuklarımızı. Önemli olan sağlam psikolojide mutlu bir ortamda büyümeleri. Sen çok iyi bir annesin, kocaman sarılıyorum sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…