2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Veliler çılgınca okulun açılmasını isterken lohusa öğretmenler okulun açılmasına yıkılıyor
Tek istemeyen Veli benim sanırım kışı mevsimini sevmiyorum hastalıklar çok oluyor ve çok yoruyor o dönem bizim bebisler ufak umarım bu kış hastalıksız geçirebiliriz çok zor bir ihtimal ama

Kızlar bebiş elini emerken çekiyor musunuz yoksa izin veriyor musunuz emmesine? Hangisi doğru hiç okudunuz mu bununla ilgili?
Ben o çıkardığı sese bayiliyorum ilk günden beri eldiven takmıyorum eşim takiyordu ben çıkarıyor dum.ben şahsen elini kimseye opturmuyorum tırnaklarinj da kesiyorum emmesine izin veriyorum.Sanirim o el emmesi ne gelişimi olduğunu unuttum ama iyiymiş diye okumuştum bir yerde hemen kısıtlamalar başlamasın bence ya

Kızlar 3. Ay kontrolüne doktorumuz rotavirüs 2. Doz aşı ve bexsero 1. Doz diye not düşmüş yaptıracağız da . Bexsero yaptıran oldu mu? Şu aşı olayları cidden çok karışıkmış herkes bir eşy söylüyor o sebeple doktor ne derse öyle devam ediyoruz. Ama bi taraftanda araştırmak istiyorum durmadan

Tek istemeyen Veli benim sanırım kışı mevsimini sevmiyorum hastalıklar çok oluyor ve çok yoruyor o dönem bizim bebisler ufak umarım bu kış hastalıksız geçirebiliriz çok zor bir ihtimal ama
İlk defa böyle bir veli duydum genelde çevrem akrabada dahil okul açılsın diye dua ediyorlar hatta yaz tatilini çok mantıksız bulanı bile duydum
Kışın kapalı ortam bir çocuk bile hasta olsa bütün sınıf risk altında maalesef
Bizim hasta olmamamız imkansız o yüzden kabullendim calpol hazır bekliyor

Kızlar cumartesi sünnet için kontrole götürüp gün alacağoz . 3 aylık olmuş olacak. Hastanede olacak . Bi yaptırsam üzerimden büyük bir yük kalkacak çok stres yaptım şu sünnet işini sürekli erteledim ama daha fazla kalsın istemiyorum. İçimi rahatlatın lütfen bebek ameliyathaneye giderken çok ağlar mo? Anneyi de yanına almıyorlar mo? Bir de sonrasında kaç gün ağrısı olıyor ? Herhangi bi pansuman krem vs yapılacsk mı? Bezini açarken bağlarken bebeği tutarken vs nelere dikkat etmeliyiz?

Hello kızlar nasılsınız herkesin kosturmacası var valla maşallah şaka maka büyüttük ya 3 aylık oluyorlar çok şükür okul açılmasına son bir hafta çok mutluyum kreş alışverişi modundayız hiç bebek eşyası bakamıyorum biz bu ay rota ve menenjit olucaz bexero tahminen 3 ve 5 ay 2 doz olcsk şekil de sonra da diğer nimenrix menenjit diğer çeşidi için olanı yapar ilk kızda 9. Ayda yaptı onu da galiba hatırlamadım. Bir tanesi tek doz bir tanesi iki dozdu. Bizde de el emmesi artık bilinçli gülme kafasını dik tutma böyle yatmak istemio hep kalkmaya calısıo falan gibi şeyler var. Meme de artık göz göze emiyo etrafa ilgisi arttı çektirip emiyo böyle cadı uykular deseniz sabah ilk iki uyku var 1 den sonra asla uyumuo meme de uyursa biraz fırsat varsa yoksa kriz hep kollarım koptu bu ara kanguruda takmadım belim sırtım pert havadisler böyleee çok sevgiler sağlıkla büyüsünler kuzular az kaldı ek gıdaya falan çok şükür

Bu mesaj bana çok iyi geldi ablayı okula bırakıp (bazen ben bazen babası bırakcak) bebeğide yürüyüşte uyutma planları yapıyorum. Okul çıkışı da gidip alırız park mark çok güzel bir düzen olcağını umut ediyorum o vicdani durum ben de de hep var üç aydır, ablamız 3,5 yasında o kadar muhtacki bana aç aç sabah kahvaltı bekliyo bazen minik kuzum hep dur annecim gelicem annecim çok üzücü ama elimizden geleni yaptığımıza eminim, geçti bitti son günler artık tahminen hatırlamicak o ama biz en azından uğraştığımızı bilicez… biz anneler herşeye yetişiriz

Kızlar size bir şey soracağım. Rota aşısı henüz yaptırmadık. Doktorumuza bugün rota aşısının yan etkisinin olup olmadığını sordum. Alerjisi olan bebeklerin daha dikkatli olması gerek onun dışında yan etkisi yok dedi. Alerjisi olduğunu nasıl anlarız dedim mukuslu kaka, vücutta lekelenme , kakada kan gibi belirtiler olur dedi. Bizde hiçbiri yok yarın vurduralım o zaman dedik eve geldik. Bebeğin altını değiştirirken mukuslu kaka olduğunu gördüm. Şimdi alerjisi olsaydı ilk günlerde çıkar mıydı ? Ya da sadece mukuslu kakayı gördüm diye bebeğimin alerjisi var diyebilir miyim ?

Kızlar selamlar ben bir çoğunuz kadar aktif yazamasam da genellikle çoğu mesajınızı okuyorum. Bu gonderi bir ic dökme gonderisi tadında olacak. O nedenle umuyorum kimseyi sıkmam.
Bebis sahibi olmak gerçekten harika. Gerçek anlamda aşık olmuş olabilirim. Hele ki korkuyla 'acaba bir çocuğumuz olacak mı' diye geçen son 3-4 yılı düşününce Allahin bize bir mucizesi .
Öte yandan asla bir uyku düzenimiz yok. Kanguru ya da sling vücudunda herhangi bir noktaya değince etini kopariyormuscasina ağlıyoruz ve tüm gün kucakta gezmek istiyoruz. Kucakta gezerken de sürekli sıkılıyoruz ve onu oyalayacak başka bir aktivite daha bulmak gerekiyor. Bugün akşama kadar ceviz adam şarkısını hic yoksa 20 kere falan söyledim . Artık başını dik tuttuğu ve hatta ara ara kendi boynunu bilinçli bir şekilde one dogru egdigi icin kucakta gezdirmek de zorlu olmaya başladı. Bacak, ayak ve sırt agrilarimdan söz etmiyorum bile . Tüm gün kucakta gezince yemek de hazirlayamıyorum. Aksam yemeklerini 10 civarı abur cubur şeklinde gecistiriyoruz. Bu da hem bebeğin ihtiyacı olan kaliteli öğünler olmadığı icin hem de kendi kilo fazlam sebebiyle beni aşırı rahatsız ediyor. Bu arada en az 15 kilo vermem lazim (gecen bir diyetisyenle gorustum 4-5 aydan once diyet onermedigini ve bu sebeple program olusturmadigini soyledi).
Bugün IK'dan aradılar ve 11 eylülde raporun bitiyor, ne zamana dönmeyi planlıyorsun diye sordular. Tüm bu şikayetlere rağmen o an da içime bir sızı düştü. Bu çocuğu bırakıp nasil çalışmaya gideceğim ben .
Önümüzdeki hafta 3. ay kontrolumuz var. O kontrolde yapilmak uzere rotanın 2. dozu ve menenjit asisi gorunuyor asi kartında. Tam bir miktar duzelmisken bebisim simdi yeni asilar... ve her ay bir asi...
Kendime ayirabildigim bir zaman yok. Aksam 9-10 gibi uyuyor bebisim. Uykumdan çalarak bazen 1 saat ekstra oturup kendimce zaman geçiriyorum. Sanki yeniden üniversitedeki uyku-notlar- sosyal yaşam dongusunde gibiyim. Biri icin diğerlerinden taviz vermem gerekiyor.
Bir de eskiden de vesveseli bir insandım ama vesvese seviyem inanilmaz yükseldi. Bizim evimiz cadde ustu. Geçen caddeden geçen araçların egzoz dumanları nedeniyle bebegimin akcigerlerinin zarar görebileceği aklıma geldi. Bunu o kadar kafaya taktım ki hava temizleyici aldım ama yine de içim rahat değil. Böyle giderse napacagim hiçbir fikrim yok biraz sakinlesmem lazim
İşte böyle... ufak çaplı bir delilik halindeyim sanırım. Beyazın psikopat karakteri gibi oldum

Kiyamam ona yaa daha cok küçükmüş 3,5 yaşında ama nasil sabrediyor masumum. Okullar acilinca ona da cok iyi gelecek. Okulda yorulur zaten akşam da erkenden uyur daha kaliteli vakit geçirmiş olur tüm gun

Ah arkadaşım, ben çok iyi anlıyorum seni. Hele o vesveseli halleri. En olmadık şeyler geliyor aklımıza. Kötü haber, bu vesveseler bitmiyor, iyi haber vesveseyle yaşamaya alışıyosun ha tabii herkesin annelik anlayışı aynı değil, kimi anne çok rahattır mesela asla vesvesesi olmaz, endişelenmez, çocuğunu sakınmaz vs. Herkes farklı.
Şu kucak konusu, gerçekten geçiyor. Ha özlüyor musun o tartışmalı ama geçiyor. Yalnız şu geldi aklıma, kızımı kanguruya koyunca ilk bi çığlık kıyamet ağlıyor ama 3 dk 4 dk falan. Bak böyle yazınca az geliyor ama yaşayınca çok. Ağlama sebebi de genelde uykunun ağır basması oluyor, sonra uyuyor. Kanguruya tak, ağlamaya başlıyor ya, hemen şşşşşş diyerek böyle yaylana yaylana yürü anladın dimi o yürüyüşü ya da hafif yerinde yaylanmayı. Ama tabii baktın 6-7 dk oldu çocuk hala kıyamet kopartıyo çıkar o zaman. Yalnız gerçekten saate bak, yoksa yaşarken 30 saniye bile çok uzun

Kendimi anlatmıycam ama ben de bugün kendimi düşünüp ağladım biraz. Fedakarlık istiyor bebek büyütmek, ya da o istemiyor da bizim annelik anlayışımız fedakarlık üzerine kurulu. Benim anlayışım öyle en azından.
Evet uykudan biraz feragat edip anca kendine vakit ayırabiliyorsun ama o bile tam olarak istediğin gibi olmuyor maalesef. Temizlik, derleyip toparlama, yemek konusunda gerçekten yardıma ihtiyacımız var. Ha kimimiz bu yardımı alabiliyoruz kimimiz alamıyoruz. Ben de alamayan kesimdenim, biliyorum bu zorlukları.
Eşim dün 'ne kadar çok yediğime' takıldı. Bugün ağlarken dedim ki 'biraz da sıkıntıdan yiyorum farkında mısın' diye. Adama bi aydınlanma geldi. Ivır zıvır yiyoruz çünkü açız bacım açız kendine 1 hatta 1,5 yıl ver. Verilir kilo takma kafana.
Sana kocaman sarılıyorum. Seni çok iyi anlıyorum. Psikopat değilsin, annesin. İyi ki

Kanguru konusunda yaşanan dramı o kadar guzel anlatmissınız ki bir an aglama sahnesi gözümde canlandı
Verdiğiniz tavsiyeler cok kıymetli uygulamaya çalışacağım cok teşekkür ederim.
Ayrıca anlaşıldığını bilmek paha biçilmez iyi ki varsiniz.

Kızlar daha okullar açılmadan biz hasta olduk ailecek.Bakıcı ablamızda gitti artık 3 hasta çocukla çok zor Dün ben ateşten yataktan kalkamıyordum bu gün bebeğim hastalandı 39 derece ateşi vardı doktor salgın olduğunu söyledi.Yavrum inliyor ağrıdan uyku haram bana kaç gündür uyuduğum yok. Şikayetçi değilim dilerimki dünyada bütün çocukların tek sağlık problemi sadece geçici grip olsun. Tabiki insanız Yorgun düşüyoruz bazen yetemediğimi düşünüyorum ama evlatlarının ne hastalıklarla mücadele ettiği anneler var onları düşünüyorum belki de beni yoran şeyler onun tek dileğidir. Bazen çocukların oyuncaklarını yerden toplarken söyleniyorum sonra yıllardır evlat sahibi olmak isteyen insanların hayalidir bu belki düşünüyorum

Mukus tek başına alerji var demek icin yeterli degil

Kızlar sizin bebeklerde de oluyor mu yediklerinizden çabuk etkilenme ben 2 tane kayısı 2 erik yedim hemen ishal oldu 2 gündür ishal bu kadar az şeyle hemen nasıl oluyor anlamıyorum geçen de incir yedim 2 gün ishali geçmedi napicahimi şaşırdım karnı gur gur çocuğumun ya

Cok gecmis olsun. Okul donemi ve hastaliklar cook zor okula dair en kotu sey. Bizim de bobrek problemimiz var, nukleer tipta cekim yapikacak, ona gore karar verilecek. Bunun yerine keske alerji olsaydi diyorum ama sonra ben de halime sukrediyorum. Allah dermani olan dert versin verecekse.

Kac defa kaka yapiyor? Benim o kadar etkilemiyor, ama pilav yersem kabiz oluyor onu gordum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…