- 29 Haziran 2022
- 4.304
- 2.437
- 83
- 32
Her doktorun takvimi farklı sanırım bende anlamadım bizim doktor çok mu acele ediyor aşıları pek anlamadım. Rotayıda 2. Ve 3. Ayda yapıyor. Kaçıyor gibiMenenjit aşısını bizim doktorumuzda yaşını doldursun öyle yaptıralım dedi. Aşı takvimi zaten çok yoğun daha çok küçük şimdi yaptırma dedi.
Doktorunuz genc mi? Genc doktorlar boyle yapiyor gibi geliyor bana. Rota 2 ya da 3 bu arada o sabitHer doktorun takvimi farklı sanırım bende anlamadım bizim doktor çok mu acele ediyor aşıları pek anlamadım. Rotayıda 2. Ve 3. Ayda yapıyor. Kaçıyor gibi
Evet ama rotanın 1. Dozunu 2. Ayda , 2. Dozunu 3. Ayda yapmış olacak. Burdan okuduklarıma göre ikş dozu arasına genelde 2 ay konuyor .Doktorunuz genc mi? Genc doktorlar boyle yapiyor gibi geliyor bana. Rota 2 ya da 3 bu arada o sabit
Anladım tevrubeli olmasi cok iyi, guvendiginiz doktoru takip etmek kafa karistirmamak da onemli bir seyEvet ama rotanın 1. Dozunu 2. Ayda , 2. Dozunu 3. Ayda yapmış olacak. Burdan okuduklarıma göre ikş dozu arasına genelde 2 ay konuyor .
Bu arada doktorumuz genç değil 65-70 arası bir yaşta kendisi . Hala da konferanslara seminerlere yoğun bir şekilde katılan ve işini seven bir doktor esasında . 2. Ay kontrolüne girtiğimizde mesela şey dedi bu hafta aşılarla alakalı yurt dışında bir konferanstaydım dedi.
Yani aslında güven verdiği için ne dediyse direkt yaptırıyoruz da okuduklarıma göre sanki her şeyi üst üste yapıyormuş gibi geldi bana bir an
Nerede yaşıyorsunuz belki bir ihtimal görme şansımız olurÇok benziyorsun rüyamdaki senehayırlara gelsin inş.
Teşekkür ederim Allah sizinde bebeğinizi tez zamanda sağlığına kovuştursunCok gecmis olsun. Okul donemi ve hastaliklar cook zorokula dair en kotu sey. Bizim de bobrek problemimiz var, nukleer tipta cekim yapikacak, ona gore karar verilecek. Bunun yerine keske alerji olsaydi diyorum ama sonra ben de halime sukrediyorum. Allah dermani olan dert versin verecekse.
Ben Konyadayım. Siz?Nerede yaşıyorsunuz belki bir ihtimal görme şansımız olur
Merhaba, ben de ek olarak mama veriyorum. Hipple başlamıştık ilk günden beri çok gazlı bi çocuktu. Sonra sma comfort a geçtik hiçbir gelişne olmadı. Bugün Aptamil Prosyneo ya geçiş yapıyorum 60 cc yapıyorsam bir ölçek eski maması, bir ölçek yeni mama şeklinde. Aniden geçiş yaparsanız bağırsak sorun yaratabilir. Mama işi biraz deneme yanılma maalesef her bebeğe farklı mama yarıyor. Kimisine Hipp iyi geliyor mesela, yeğenime sma iyi gelmişti. Bebelac ve Aptamil arasında kalmıştım bir yakınımıza Aptamil Prosyneo çok iyi gelmiş, hidrolize protein ve prebiyotikler var daha rahat sindirilsin diye. Pronutra standart bi mama gaz problemlerime yönelik değil.Annelerim günaydın,biz 2 ay 5 günlük olduk kusura bakmayın yine giremedim edemedim çünkü çok kötü lohusalik yasadim sagolsunlar.
Gelen sütüm azaldi baskilardan dolayi
Mama veriyorum kızıma ama hipp o kadar aciktiriyor ve gaz yapıyor ki arti az bir şey kusma yapıyor bana mama önerir misiniz lütfen
Degistire degistire mama mi bulacagim onuda bilmiyorum anne sütü arti mama olarak ilerliyorum ama sütüm cok yetersiz kaliyor kahroluyorum
Aptamil pronutro düşünüyorum ya da bebelac gold lütfen bir yardim edin ikilemde kaldim hipp degistirsem bebegime yarayacak mi onuda bilmiyorum offf
Bizim ilk çocuğum 14 aylıkken yurtdışı gezimiz olacaktı, doktor menenjit aşısı önerdi ama Nimenrix yaptılar. Biz bir yan etki gözlemlemedik.Bexsero aşısı yaptıran oldu mu? Ağır bi aşı diyorlar da çok ateş yapar mı acaba yapanlaron nasıl geçti? Önceki çpcuğunda vs yaptıran varsa
Bildiği vardır. Doktorunuza güvenin benceHer doktorun takvimi farklı sanırım bende anlamadım bizim doktor çok mu acele ediyor aşıları pek anlamadım. Rotayıda 2. Ve 3. Ayda yapıyor. Kaçıyor gibi
Rota aşısı için ek gıdaya başlamamış olması lazımmış o yüzden erken tamamlatılıyor. Menenjitin acelesi yok ama bizim doktor da 3. Ayda başlatıyor. Bende çok kararsızım menenjit aşısı konusunda. Büyük kızıma yaptırmamıştım. Her yaşta yapılabiliyor aslında.Her doktorun takvimi farklı sanırım bende anlamadım bizim doktor çok mu acele ediyor aşıları pek anlamadım. Rotayıda 2. Ve 3. Ayda yapıyor. Kaçıyor gibi
Çok geçmiş olsun, nasıl oldunuz?Kızlar daha okullar açılmadan biz hasta olduk ailecek.Bakıcı ablamızda gitti artık 3 hasta çocukla çok zorDün ben ateşten yataktan kalkamıyordum bu gün bebeğim hastalandı 39 derece ateşi vardı doktor salgın olduğunu söyledi.Yavrum inliyor ağrıdan uyku haram bana kaç gündür uyuduğum yok. Şikayetçi değilim dilerimki dünyada bütün çocukların tek sağlık problemi sadece geçici grip olsun. Tabiki insanız Yorgun düşüyoruz bazen yetemediğimi düşünüyorum ama evlatlarının ne hastalıklarla mücadele ettiği anneler var onları düşünüyorum belki de beni yoran şeyler onun tek dileğidir. Bazen çocukların oyuncaklarını yerden toplarken söyleniyorum sonra yıllardır evlat sahibi olmak isteyen insanların hayalidir bu belki düşünüyorum
Oyle boyle gunler gececek, olacak olan oBütün gece bebeğim saatte bir uyandı . Uyanıp 5 dk emip geri yattıpı için tekrar acıkıp tekrar tekrar uyandı. Azıcık içtiği içinde her seferinde göğüslerimden sütler üstüme başıma aktı . Resmen sinir harbiydi. Sabah 8de sinirden tüm evi temizledim. Eşime dedimki 1 saat geş git işe bebeğin yanında dur .
Giriştim tüm eve biraz rahatlamış gibiyiö ama fiziksel olarak tükenmiş durumdsyım şuan .
En çok üzüldüğüm noktada öyle zamanlarda bebeğime sinirleniyorum yanş utanmasam minixik bebeğe küsecemsonrada vicdan azabı çekiyorum daha minicik bebek o napsın ne suçu var diyorum. Tabiki ona belli etmiyorum sinirlendiğimi ama gerginliğim mutduzluğum öyle anlarda illaki geçiyordur ona da . Sabah öylecr bana bakıyordu
Ne olacak böyle bilmiuorum
Amin ya ben kendimi çok sabırlı sanıyordum . İnsnılmaz sabır isteyen bir süreçmiş bebek büyütmek . Benim bile sabrım yetmediOyle boyle gunler gececek, olacak olan oAllah bize guc, kuvvet ve sabir versin.
Hani bebek büyütmek için köy lazım falan diyolar ya, ona katılmıyorum çünkü her kafadan çıkan farklı sesi sevmem. Ama çocuk büyütmek için kesinlikle birden fazla sinir sistemine ihtiyaç var. Çünkü bebeklerin /çocukların ihtiyaçları süreklilik ister fakat bunu karşılayacak sakin bir sinir sistemi olamaz tek 1 kişide. O yüzden birkaç kişi olmalı ki çocuğun ihtiyaçları sürekli karşılansın ve fakat asıl bakımverenin sinirleri de yıpranmasın. Çok zor, anlıyorum yani bu zorlanmayıAmin ya ben kendimi çok sabırlı sanıyordum . İnsnılmaz sabır isteyen bir süreçmiş bebek büyütmek . Benim bile sabrım yetmedi
Carioca baby parmak boyaları var .Büyük kızımda onu almistim hep etkinliklerde kullanmak için.Kızlar böyle el ayak izi yapmak istiyorum hangi boya kullanabilirim bilgisi olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?