2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Menenjit aşısını bizim doktorumuzda yaşını doldursun öyle yaptıralım dedi. Aşı takvimi zaten çok yoğun daha çok küçük şimdi yaptırma dedi.
Her doktorun takvimi farklı sanırım bende anlamadım bizim doktor çok mu acele ediyor aşıları pek anlamadım. Rotayıda 2. Ve 3. Ayda yapıyor. Kaçıyor gibi

Her doktorun takvimi farklı sanırım bende anlamadım bizim doktor çok mu acele ediyor aşıları pek anlamadım. Rotayıda 2. Ve 3. Ayda yapıyor. Kaçıyor gibi
Doktorunuz genc mi? Genc doktorlar boyle yapiyor gibi geliyor bana. Rota 2 ya da 3 bu arada o sabit

Doktorunuz genc mi? Genc doktorlar boyle yapiyor gibi geliyor bana. Rota 2 ya da 3 bu arada o sabit
Evet ama rotanın 1. Dozunu 2. Ayda , 2. Dozunu 3. Ayda yapmış olacak. Burdan okuduklarıma göre ikş dozu arasına genelde 2 ay konuyor .
Bu arada doktorumuz genç değil 65-70 arası bir yaşta kendisi . Hala da konferanslara seminerlere yoğun bir şekilde katılan ve işini seven bir doktor esasında . 2. Ay kontrolüne girtiğimizde mesela şey dedi bu hafta aşılarla alakalı yurt dışında bir konferanstaydım dedi.
Yani aslında güven verdiği için ne dediyse direkt yaptırıyoruz da okuduklarıma göre sanki her şeyi üst üste yapıyormuş gibi geldi bana bir an

Anladım tevrubeli olmasi cok iyi, guvendiginiz doktoru takip etmek kafa karistirmamak da onemli bir sey

Teşekkür ederim Allah sizinde bebeğinizi tez zamanda sağlığına kovuştursun

Merhaba, ben de ek olarak mama veriyorum. Hipple başlamıştık ilk günden beri çok gazlı bi çocuktu. Sonra sma comfort a geçtik hiçbir gelişne olmadı. Bugün Aptamil Prosyneo ya geçiş yapıyorum 60 cc yapıyorsam bir ölçek eski maması, bir ölçek yeni mama şeklinde. Aniden geçiş yaparsanız bağırsak sorun yaratabilir. Mama işi biraz deneme yanılma maalesef her bebeğe farklı mama yarıyor. Kimisine Hipp iyi geliyor mesela, yeğenime sma iyi gelmişti. Bebelac ve Aptamil arasında kalmıştım bir yakınımıza Aptamil Prosyneo çok iyi gelmiş, hidrolize protein ve prebiyotikler var daha rahat sindirilsin diye. Pronutra standart bi mama gaz problemlerime yönelik değil.
İnşallah yakın zaman da biz de bebeklerimiz de huzur buluruz

Bexsero aşısı yaptıran oldu mu? Ağır bi aşı diyorlar da çok ateş yapar mı acaba yapanlaron nasıl geçti? Önceki çpcuğunda vs yaptıran varsa
Bizim ilk çocuğum 14 aylıkken yurtdışı gezimiz olacaktı, doktor menenjit aşısı önerdi ama Nimenrix yaptılar. Biz bir yan etki gözlemlemedik.

Bildiği vardır. Doktorunuza güvenin bence ama bana göre de alı takviminde çok aşı var ötelenebilen varsa ötelemek içime sindi.

Rota aşısı için ek gıdaya başlamamış olması lazımmış o yüzden erken tamamlatılıyor. Menenjitin acelesi yok ama bizim doktor da 3. Ayda başlatıyor. Bende çok kararsızım menenjit aşısı konusunda. Büyük kızıma yaptırmamıştım. Her yaşta yapılabiliyor aslında.

Bütün gece bebeğim saatte bir uyandı . Uyanıp 5 dk emip geri yattıpı için tekrar acıkıp tekrar tekrar uyandı. Azıcık içtiği içinde her seferinde göğüslerimden sütler üstüme başıma aktı . Resmen sinir harbiydi. Sabah 8de sinirden tüm evi temizledim. Eşime dedimki 1 saat geş git işe bebeğin yanında dur .
Giriştim tüm eve biraz rahatlamış gibiyiö ama fiziksel olarak tükenmiş durumdsyım şuan .

En çok üzüldüğüm noktada öyle zamanlarda bebeğime sinirleniyorum yanş utanmasam minixik bebeğe küsecem sonrada vicdan azabı çekiyorum daha minicik bebek o napsın ne suçu var diyorum. Tabiki ona belli etmiyorum sinirlendiğimi ama gerginliğim mutduzluğum öyle anlarda illaki geçiyordur ona da . Sabah öylecr bana bakıyordu
Ne olacak böyle bilmiuorum

Çok geçmiş olsun, nasıl oldunuz?
Yardımcınız çocuklar hasta oldu diye gitmiş olamaz dimi
Hastayken çok zor yaa, çocuklar hasta olunca ayrı biz hasta olunca ayrı. Hep birlikte hasta olunca ev içi küçük çaplı bi felaket oluyor

Oyle boyle gunler gececek, olacak olan o Allah bize guc, kuvvet ve sabir versin.

Kızlar böyle el ayak izi yapmak istiyorum hangi boya kullanabilirim bilgisi olan var mı

Kızlar son günlerde yaşadığım semptomları ( enerjisiz hissrtme, yorgun uyanma, isteksizlik, uyumama rağmen sürekli uykulu olma, odaklanamama v.b) chatgbt ye sordum. Bana kısa bir test yaptı ve orta derecede depresyon çıktı ama cidden iyi hissetmiyorum. İşin tuhaf tarafı da hayatımda herşey iyi gidiyor. Hani bebiş nasibiyle geldş derler ya güzel şeyler oluyor aslında ama heyecanlanmıyorum. ben niye böyle oldum acaba ya hareketsizlikten sanırım.

Amin ya ben kendimi çok sabırlı sanıyordum . İnsnılmaz sabır isteyen bir süreçmiş bebek büyütmek . Benim bile sabrım yetmedi
Hani bebek büyütmek için köy lazım falan diyolar ya, ona katılmıyorum çünkü her kafadan çıkan farklı sesi sevmem. Ama çocuk büyütmek için kesinlikle birden fazla sinir sistemine ihtiyaç var. Çünkü bebeklerin /çocukların ihtiyaçları süreklilik ister fakat bunu karşılayacak sakin bir sinir sistemi olamaz tek 1 kişide. O yüzden birkaç kişi olmalı ki çocuğun ihtiyaçları sürekli karşılansın ve fakat asıl bakımverenin sinirleri de yıpranmasın. Çok zor, anlıyorum yani bu zorlanmayı

Burda da yazmıştım daha önce, burdaki arkadaşlıklarımız devam ediyor oğlumun doğumunda kurulan. Şimdi nerdeyse hepimizin çocukları okula başlayacak bu sene, bugün de öğretmenler belli olacak. Hepimiz heyecanlı.
Ve hepimiz şunu düşünüyoruz, yahu biz daha yeni doğurduk, emzirdik, gazıydı ek gıdasıydı kaynana terörüydü bunları konuşmuyor muyduk ne ara 1. Sınıf oldular diyoruz.

Evet beni deli dürttüğü için ben o meme, mama, gaz, ek gıda döngüsüne geri döndüm ama yani zaman çabuk geçiyor.

Annelikte günler uzun, yıllar kısa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…