2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Merhaba kızlar, nasılsınız? Boykot olmayan mama tavsiyeniz olur mu? Çocukların peşinde koşturmaktan kendime dikkat edemez oldum, yemek doğru dürüst yiyemiyorum, uyku desen beni terkedeli çok oldu. Yarın 5 günlük şehir dışına çıkacağız, uçaktı falan filan derken bebek aç bilaç kalsın istemiyorum. Sağıyorum süt gelmiyor gerçekten damla damla kalmış. Yanıma giderken alıp götüreyim diyorum. Memnun kaldığınız mama varsa yazarsanız çok sevinirim. Bir de illa biberon mu almak lazım? Hep emzirdiğim için evde biberon yok, sağdığım sütü bir yandan emzirirken bir yandan ağzının kenarından şırıngayla veriyordum. Yine mamayı da o şekilde versem sizce olur mu?

Lokal olmasın, anestezi olmasına 3. Bi pencere: sünnet olmasın

Ucreti gercekten iyiydi bizim bakicinon, mesaiye kalsaydi eline cok daha iyi gececekti evet. Her seyi goze almistim
Kız 3 asgari veriyosan ben geleyim o ney öyle. Burdakiler 10-15 arası bakıyor, biz ona bile çok diyoruz.
Allah iyilerle karşılaştırsın canım benim, insan insana sevabına yardım eder, bunlar parayla bile yardım etmiyor

6 aydan önce genel anestezi önerilmiyor deniyor da bazı yerlerde ondan . gerçi doktorda genel anestezi dediğimize bakma sedasyom ile 5-10 dk sarhoş gibi ediyoruz dedi. Yapalım kurtulslım o zaman ya
Canım ben anestezi teknikeriyim şahsen genel önermem büyüdüğünde yaptırmak istiyorsan genel yaptır bence ya da en azından 6 ay sonrası

Kızlar ben bebeğimi gece uyuyabilmek için yatarak emzirmeye başladım bebeğim alışmış gündüzde öyle istiyor çığlık kıyamet öyle emzirmezsem napıcam ben

Evham konusunda da kilo konusunda da diğer bütün konularda da o kadar yalnız değilsiniz ki Bu işin doğasında bu var deyip önce bir kendinizi dipten çıkarın. Ben neden böyleyim, sakinleşmem lazım, bu şekilde olmaz vs dedikçe kendinizi aşağı çekiyorsunuz ki zaten kaygı buna meyillidir. O sebeple siz önce bunun gerçekten normal bir ruh hali olduğunu anlayın, kabullenin. Sonrası akar zaten. Çocuğunuz her şeyi ince ince düşünüp en güzelini en doğrusunu yapmaya çalışan bir annesi olduğu için ne kadar şanslı

Annem biz bebeklerimizi asla yalnız bırakmayız demişti. Sanki her sözünü dikkate alıyormuşum gibi bu öğretisini fazla benimsemiş olmalıyım ki bazen tuvalete bile kucağımda oğlumla gidiyorum Asla bırakamıyorum. Kimseye de güvenemiyorum. Ya kusar ve kusmuğunu yutarsa, ya nefes alamazsa, ya dönerek kendini aşağı atarsa ve yanındakiler benim kadar dikkatli olmadıkları için başımıza çok kötü bir şey gelirse diye babası dışında kimseye veremiyorum çocuğu. Babasını da elli kere tembihliyorum şöyle tut böyle yap diye. Kv şu an bizde. Kadın çocuğumu kucağına alınca bana içten içe bir haller oluyor, fenalaşıyorum, hemen bir mazeret üretip çekip alıyorum. Muhtemelen bozuluyordur ama şu an içgüdülerim böyle olmasını gerektiriyor

Ayyy ürtiker benim başımın belası Bilaxten diye bir alerji hapı var, çok iyi geliyor ama emzirdiğiniz için alamazsınız da. Gerçi belki güvenlidir

Biz başlarda SMA kullandık 1-2 kutu, sonra hep sağdım zaten biliyorsunuz. Kuzenim çok eski ilaç mümessili, o SMA ya da Aptamil önermişti. Ben SMA aldım, bir sorun yaşamadık. Mamayı memenizin kenarından sondayla da verebilirsiniz şu eds yönteminde olduğu gibi. Emzirme danışmanı meme reddinden kaçınmak için onu önermişti bize bir ara. Böyle kıl gibi ince plastik uçlu enjektörler var, onları sonda olarak kullanacaksınız.

Lokal olmasın, anestezi olmasına 3. Bi pencere: sünnet olmasın
öyle değil ama ben pek araştırmamıştım şimdi araştırınca (bana göre) en mantıklısı 6-7 aylıkken genel anestezi ile sünnet olması . Mesela şuan çocuğum 3 aylık ama lokalde durması bana imkansız geliyor ancsk kolundan bacağından birilerinin krize girsede tutması gerekiyor, ona da gönlüm razı gelmiyor. Anestezi içinde minik olduğunu düşündüm . Öyle işte

Canım ben anestezi teknikeriyim şahsen genel önermem büyüdüğünde yaptırmak istiyorsan genel yaptır bence ya da en azından 6 ay sonrası
Genel dedikleri sedasyon imiş 10 dklık yarı uykulu kalacağı bir şey koklatıyorlarmış . Ama yine de 6 aydan sonrasına erteledim bende

Eds yöntemi şırıngadan bi tık daha rahat gibi araştırın isterseniz

3 asgari bana da fazla geldi ama 10-15 arası neresiymiş ya asgari+sigorta istiyor benim çevremde gördüklerim ya da sigorta olmicaksa tutarı birazdaha yükseltiyorlar

Kızlar ben bebeğimi gece uyuyabilmek için yatarak emzirmeye başladım bebeğim alışmış gündüzde öyle istiyor çığlık kıyamet öyle emzirmezsem napıcam ben
Bende bi kaç kez yatarak emzirdim ve bana aşırı rahat geldi. Gündüz o şekilde biraz emzirdim sonra alışıyor gibi geldi bana hemen bıraktım. Ama gece hiç öyle emzirmedim kendine güvenemedim uykusuzluktan bazen çok derin uykuya dalıyorum çünkü Allah korusun.

Hanımlar selam! Günlerdir giremedim. Ev taşıdık. Ne yorucuymuş... Çocuktan önce taşınabilseymişiz gerçekten çok iyi olacakmış.

Özel eşyalarımızdan oluşan iki koli dışında bütün evi firma topladı. Baktığınızda büyük kolaylık gibi görünüyor. Fakat özellikle kıyafetleri tepe tepe ve karışık topladıkları için yerleştirmek ölüm gibiydi. Zaten pek de yerleştiremedik, sadece dolaplara karışık bir şekilde doldurduk diyeyim.

İlk gün eşim bizi misafirhaneye yerleştirdi. O taşımacıların başında dururken biz oğlumla emzirme-uyku-alt açma döngüsünde geçirdik günü. Çocuğum başta misafirhaneyi yadırgadı. Sonra akşam yeni eve geçince bu sefer de burayı yadırgadı ve kayış koptu. İnanılmaz huysuzlandı, ağladı, korktu İlk gecemiz epey sıkıntılı geçti yani ama neyse ki şimdi iyi, daha bir alıştı sanki. Küçücük haliyle ortam değişikliğine tepki vermesi muazzamdı gerçekten...

Her işte bir muzır dedikleri gibi, yeni evimizin ilk bombası üst kat komşularımız oldu. Yabancı bir aile. İki çocukları var kreş yaşında. Öyle bir koşuyorlar, öyle fena atlayıp zıplıyorlar ki çocuğum uykusundan uyanıyor. Acayip canım sıkıldı bu işe. Dakika bir gol bir olmasın diye uyaramıyorum da. Belki tanışma kisvesiyle kapıdan uğrayıp alt katlarında minik bir bebek olduğu bilgisini paylaşabilirim. Bir de değil aslında, yan dairemde de henüz 1 haftalık yenidoğan var. Tepedekilerle ne yapacağız bilmiyorum...

Onun dışında bu hafta regl olmayı bekliyordum ama olmadım. Herhalde hemen düzene oturmayacak. Bir iki hafta daha bekleyip belki bir muayeneye giderim. Regl olanlar ikinciyi oldunuz mu?

Vee kayınvalidem... Taşınmaya yardımcı olmak için gelmişti. Epeydir bizde. İlk başta yemeklerle gözümüzü boyasa da kendisine zerre tahammülüm olmadığını her hareketiyle hatırlatıyor. Yani inanın elimden geleni yapıyorum iyi geçinmek için ama kültürel, entelektüel anlamda o kadar farklıyız ki aynı çatı altında çok zor oluyor. Emaye saklama kabını doğrudan ocağa koyup yemek ısıtmaya kalkmalar, kavunu çay tepsisinde kesmeler... Ama asıl dün çok canımı sıkan bir şey yaşandı. Kahvaltı sofrasındaydık. Yemeğini yemişti ama sinsi sinsi benim ne yediğimi izliyordu. Ben de yan gözle görüyorum onun beni incelediğini. Kimin ne yediğine çok bakar. Şakayla anne hayırdır neye bakıyorsun dedim. Yakalanınca panik oldu. Kinayeli bir şekilde 'güzelliğine bakıyorum' dedi. Allah'tan hazırcevap biriyim de altında kalmadım. Sen dururken güzellik bize mi kalmış dedim. Sustu, kızardı, çayını alıp sofradan kalktı. Eşime anlattım. Asla tolere etmedi. Artık yolcu edelim kendisini dedi. İki gün sonra dönüyormuş evine. Terbiyesiz...

Bizde durumlar böyle. Umarım sizler de iyisinizdir Haa bir de haftaya memlekete gideceğiz galiba. Annem devasa bir mevlit okutacakmış. Eve sığamayacağımızı söyledim. O zaman evin yanındaki pastanede yapalım dedi. Adamlar doğum gününe filan kiralıyorlar da mevlite açarlar mı dükkanlarını bilemedim. En son camide yapalım dedik Herhalde 200 kişi civarı çağıracak. Gelişmeleri anlatırım

Istanbulda 35-40 gunduzlu, 40-45 yatili. Bizimki cocuk gelisimci diye daha iyiydi, ama bu devirde parayla bile kimse calismiyor..yani aslinda neden bedavadan para vermiyoruz, kendime de kiziyorum zor gunumde yanimda olmadi malesef.

Mesaja begen mi yoksa gülme emojisi mi koysam bilemedim

Yeni eviniz hayirli ugurlu olsun, Iyi gunlerde oturun. Biz de oglum 4 aylikken tasinmistik. Odasi ayni esyalar oldugu icin cok yadirgamamisti. Belki odasi yerlesince bebis de rahat eder.

Kv bomba, neyse ki hazir cevapsiniz

Mevludu disarida yapmak daha iyi gibi. Anneniz isi epey buyutmus, digun yeri bile kiralanir

3 asgari bana da fazla geldi ama 10-15 arası neresiymiş ya asgari+sigorta istiyor benim çevremde gördüklerim ya da sigorta olmicaksa tutarı birazdaha yükseltiyorlar
fazla zaten, mesaiye kalacak diye olursa boyle olacakti ama hanımefendi icin zaten para onemli degilmis o zaman nedne benden zirt pirr avans istiyordu acabs

Bizim dw idrar yolu enfeksiyonuna karsi korumak icin oyle olacak gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…