Lokal olmasın, anestezi olmasına 3. Bi pencere: sünnet olmasınTeşekkür ederim sizin 14 günlük lokal için uygunmuş . Bizim 3 aylık doktor lokal için geç diyor. Bebek farkında olduğu ve hareketli olduğu için kolundan bacağından tutmaları gerekiyormuş bu da çok ağlamasına sebebiyet verirmiş . Lokal olmadıpı için se içeri alınma şansımız yok .doktorun dediği lokal olmamalı da bana mantıklı geliyor ama anestezi verilmesin diyenlerde mantıklı geliyor. Arada kaldım bende
Kız 3 asgari veriyosan ben geleyimUcreti gercekten iyiydi bizim bakicinon, mesaiye kalsaydi eline cok daha iyi gececekti evet. Her seyi goze almistim
Canım ben anestezi teknikeriyim şahsen genel önermem büyüdüğünde yaptırmak istiyorsan genel yaptır bence ya da en azından 6 ay sonrası6 aydan önce genel anestezi önerilmiyor deniyor da bazı yerlerde ondan . gerçi doktorda genel anestezi dediğimize bakma sedasyom ile 5-10 dk sarhoş gibi ediyoruz dedi. Yapalım kurtulslım o zaman ya
Evham konusunda da kilo konusunda da diğer bütün konularda da o kadar yalnız değilsiniz kiKızlar selamlar ben bir çoğunuz kadar aktif yazamasam da genellikle çoğu mesajınızı okuyorum. Bu gonderi bir ic dökme gonderisi tadında olacak. O nedenle umuyorum kimseyi sıkmam.
Bebis sahibi olmak gerçekten harika. Gerçek anlamda aşık olmuş olabilirim. Hele ki korkuyla 'acaba bir çocuğumuz olacak mı' diye geçen son 3-4 yılı düşününce Allahin bize bir mucizesi.
Öte yandan asla bir uyku düzenimiz yok. Kanguru ya da sling vücudunda herhangi bir noktaya değince etini kopariyormuscasina ağlıyoruz ve tüm gün kucakta gezmek istiyoruz. Kucakta gezerken de sürekli sıkılıyoruz ve onu oyalayacak başka bir aktivite daha bulmak gerekiyor. Bugün akşama kadar ceviz adam şarkısını hic yoksa 20 kere falan söyledim. Artık başını dik tuttuğu ve hatta ara ara kendi boynunu bilinçli bir şekilde one dogru egdigi icin kucakta gezdirmek de zorlu olmaya başladı. Bacak, ayak ve sırt agrilarimdan söz etmiyorum bile . Tüm gün kucakta gezince yemek de hazirlayamıyorum. Aksam yemeklerini 10 civarı abur cubur şeklinde gecistiriyoruz. Bu da hem bebeğin ihtiyacı olan kaliteli öğünler olmadığı icin hem de kendi kilo fazlam sebebiyle beni aşırı rahatsız ediyor. Bu arada en az 15 kilo vermem lazim (gecen bir diyetisyenle gorustum 4-5 aydan once diyet onermedigini ve bu sebeple program olusturmadigini soyledi).
Bugün IK'dan aradılar ve 11 eylülde raporun bitiyor, ne zamana dönmeyi planlıyorsun diye sordular. Tüm bu şikayetlere rağmen o an da içime bir sızı düştü. Bu çocuğu bırakıp nasil çalışmaya gideceğim ben.
Önümüzdeki hafta 3. ay kontrolumuz var. O kontrolde yapilmak uzere rotanın 2. dozu ve menenjit asisi gorunuyor asi kartında. Tam bir miktar duzelmisken bebisim simdi yeni asilar... ve her ay bir asi...
Kendime ayirabildigim bir zaman yok. Aksam 9-10 gibi uyuyor bebisim. Uykumdan çalarak bazen 1 saat ekstra oturup kendimce zaman geçiriyorum. Sanki yeniden üniversitedeki uyku-notlar- sosyal yaşam dongusunde gibiyim. Biri icin diğerlerinden taviz vermem gerekiyor.
Bir de eskiden de vesveseli bir insandım ama vesvese seviyem inanilmaz yükseldi. Bizim evimiz cadde ustu. Geçen caddeden geçen araçların egzoz dumanları nedeniyle bebegimin akcigerlerinin zarar görebileceği aklıma geldi. Bunu o kadar kafaya taktım ki hava temizleyici aldım ama yine de içim rahat değil. Böyle giderse napacagim hiçbir fikrim yokbiraz sakinlesmem lazim
İşte böyle... ufak çaplı bir delilik halindeyim sanırım. Beyazın psikopat karakteri gibi oldum
Annem biz bebeklerimizi asla yalnız bırakmayız demişti. Sanki her sözünü dikkate alıyormuşum gibi bu öğretisini fazla benimsemiş olmalıyım ki bazen tuvalete bile kucağımda oğlumla gidiyorumKızlar bir şey sormak istiyorum, siz bebeğiniz uyurken hala gözetim altında tutuyor musunuz? Gece siz de uyurken değil elbette gün içinde mesela. Ben içerde yatırıyorum ve kendim odadan çıkacaksam bile eşime mutlaka izletiyorum. Gözün üstünde olsun diye.
Ayyy ürtiker benim başımın belasıBazi olaylar oldu durduk yere, dun cok sinirlerim bozuldu. Ondan mi bilmiyorum urtiker oldum. Fenaaa kabardim. Peki bilin bakalim kim urtiker olup, deniz tatiline geldi? Ucakta serin ortamda alerjisi hafiflemisti ama su anda her tarafi kabarik ve emzirdigi icin ilac icemiyor?
Biz başlarda SMA kullandık 1-2 kutu, sonra hep sağdım zaten biliyorsunuz. Kuzenim çok eski ilaç mümessili, o SMA ya da Aptamil önermişti. Ben SMA aldım, bir sorun yaşamadık. Mamayı memenizin kenarından sondayla da verebilirsiniz şu eds yönteminde olduğu gibi. Emzirme danışmanı meme reddinden kaçınmak için onu önermişti bize bir ara. Böyle kıl gibi ince plastik uçlu enjektörler var, onları sonda olarak kullanacaksınız.Merhaba kızlar, nasılsınız? Boykot olmayan mama tavsiyeniz olur mu? Çocukların peşinde koşturmaktan kendime dikkat edemez oldum, yemek doğru dürüst yiyemiyorum, uyku desen beni terkedeli çok oldu. Yarın 5 günlük şehir dışına çıkacağız, uçaktı falan filan derken bebek aç bilaç kalsın istemiyorum. Sağıyorum süt gelmiyor gerçekten damla damla kalmış. Yanıma giderken alıp götüreyim diyorum. Memnun kaldığınız mama varsa yazarsanız çok sevinirim. Bir de illa biberon mu almak lazım? Hep emzirdiğim için evde biberon yok, sağdığım sütü bir yandan emzirirken bir yandan ağzının kenarından şırıngayla veriyordum. Yine mamayı da o şekilde versem sizce olur mu?
Merhaba değerli anne adayları,
Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce açtığımız gün gün hamilelik, gebelik sayfasında hamilelik boyunca bebeğinizin gelişimini gün gün ve tarihe göre izleyebileceğiniz bir uygulama paylaşmıştık. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama sayesinde tahmini doğum tarihini girerek bebeğinizin gelişimini izleyebiliyorsunuz.
Artık bu uygulamada kullanılan bilgileri imza alanınızda diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Yapmanız gereken : Profil sayfanıza girerek, Kişisel Bilgiler bölümündeki Bebeğinizin Tahmini doğum Tarihi alanına bebeğinizin tahmini doğum tarihini gün-ay-yıl formatında yazmanız. Örneğin : 15-06-2025
Bebeğinizin tahmini doğum tarihini doktorunuzdan öğrenebileceğiniz gibi, sitemizde bulunan tahmini doğum tarihi ve gebelik hesaplama sayfasından da kendiniz hesaplayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 3531869
ANNE ADI YAŞ KAÇINCI ÇOCUK SAT KESE KALP ATIŞI TAHMİNİ CİNSİYET CİNSİYET TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ BEBEĞİN İSMİ @mercanAyda 22 1 19 EYLÜL 5+3 6+4 ERKEK 26 HAZİRAN MERT ASAF @vervain 27 1 15 EYLÜL 6+1 7+6 ERKEK 22 HAZİRAN EGE @ssherife 36 2 30 AĞUSTOS 5+0 7+5 KIZ 6 HAZİRAN @keepcalm86 38 1 2 EYLÜL 7+1 7+1 KIZ 9 HAZİRAN @eleanorancalimon 35 1 17 eylül 6+1 6+6 KIZ 16 HAZİRAN @yildizkadini 29 1 1 EYLÜL 5+2 7+2 BELLİ DEĞİL 8 HAZİRAN @mutlutablo 32 1 14 EYLÜL 5+3 6+4 KIZ 21 HAZİRAN @Hazel9 33 2 6 EYLÜL 6+1 8+3 KIZ 13 HAZİRAN @Edos63 23 1 9 EYLÜL 5+0 6+5 KIZ 16 HAZİRAN @yakamozlugece5 32 1 10 EYLÜL 5+1 7+1 ERKEK 17 HAZİRAN @Papattyaaa 33 1 2 EYLÜL 6+2 7+4 ERKEK 9 HAZİRAN J joynss 34 1 15 EYLÜL 4+4 5+5 BELLİ DEĞİL 22 HAZİRAN @haseku 31 2 21 EYLÜL 5+6 6+6 BELLİ DEĞİL 14 HAZİRAN @zeyzey2313 31 4 22 EYLÜL 6+4 6+4 BELLİ DEĞİL 29 HAZİRAN @iremela46 29 1 17 EYLÜL 5+2 6+1 KIZ 25 HAZİRAN 1 1zeyzey 34 2 19 EYLÜL 4+6 6+3 KIZ 25 HAZİRAN BİLGE @Surayaldz 23 1 5 EYLÜL 6+4 6+4 ERKEK 12 HAZİRAN @primavera_pe 30 1 29 AĞUSTOS 5+4 6+4 KIZ 5 HAZİRAN @Hestiada 39 2 18 EYLÜL 5+6 6+3 KIZ 25 HAZİRAN @YAPRAKCIM 28 1 25 AĞUSTOS 6+4 7+4 01 HAZİRAN @pelolin 33 2 6 EYLÜL 8+0 8+0 ERKEK 13 HAZİRAN CEM KAYRA @rhaenyra 32 1 15 EYLÜL 6+0 8+0 22 HAZİRAN @Hyl 34 2 13 EYLÜL 6+3 6+3 BELLİ DEĞİL 20 HAZİRAN @Benimhepumudumvar 35 2 15 EYLÜL 4+0 9+0 ERKEK 22 HAZİRAN @portakal0 25 1 29 AĞUSTOS 4+1 4+1 KIZ 6 HAZİRAN ELİSA @Dreamgirls 36 2 9 EYLÜL 9+1 9+1 KIZ 15 HAZİRAN @ela_mommy 27 1 17 EYLÜL 5+2 6+4 BELLİ DEĞİL 20 HAZİRAN @whitesnake_ 34 1 26 AĞUSTOS 6+0 7+4 KIZ 2 HAZİRAN @ipekbocegiiiii 32 1 9 EYLÜL 5+1 6+4 KIZ 16 HAZİRAN @YagmuR_BereN 35 2 2 EYLÜL 6+1 8+0 KIZ 9 HAZİRAN @renklibirkelebek 38 1 19 EYLÜL 4+6 5+6 BELLİ DEĞİL 26 HAZİRAN @Elaenorossax 25 1 15 EYLÜL 4+3 6+2 BELLİ DEĞİL 22 HAZİRAN @asminsu 21 1 9 EYLÜL 5+0 6+0 BELLİ DEĞİL 10 HAZİRAN @uras07 32 2 24 AĞUSTOS 4+0 6+0 KIZ @mygil 32 2 14 EYLÜL 4+5 6+5 KIZ 15 HAZİRAN @meryx 31 23 EYLÜL 6+3 7+1 KIZ 30 HAZİRAN İDİL ZÜMRA @belki2903 30 1 18 EYLÜL 5+6 6+4
ERKEK 24 HAZİRAN SELİM TAHA @Evdehayatvar 31 2 20 EYLÜL 5+3 6+2 BELLİ DEĞİL 29 HAZİRAN @melaxse 28 1 25 EYLÜL BELLİ DEĞİL @melo3535 24 1 11 EYLÜL 5+6 6+6 KIZ 18 HAZİRAN LİDYA @Blm_blm 35 2 11 EYLÜL 5+0 6+0 KIZ 18 HAZİRAN @kubra2553 33 3 19 EYLÜL 8+0 8+0 KIZ 26 HAZİRAN ALYA @esraaa07 31 1 29 AĞUSTOS 6+0 6+0 ERKEK 5 HAZİRAN
Lokal olmasın, anestezi olmasına 3. Bi pencere: sünnet olmasın
Genel dedikleri sedasyon imiş 10 dklık yarı uykulu kalacağı bir şey koklatıyorlarmış . Ama yine de 6 aydan sonrasına erteledim bendeCanım ben anestezi teknikeriyim şahsen genel önermem büyüdüğünde yaptırmak istiyorsan genel yaptır bence ya da en azından 6 ay sonrası
Eds yöntemi şırıngadan bi tık daha rahat gibi araştırın istersenizMerhaba kızlar, nasılsınız? Boykot olmayan mama tavsiyeniz olur mu? Çocukların peşinde koşturmaktan kendime dikkat edemez oldum, yemek doğru dürüst yiyemiyorum, uyku desen beni terkedeli çok oldu. Yarın 5 günlük şehir dışına çıkacağız, uçaktı falan filan derken bebek aç bilaç kalsın istemiyorum. Sağıyorum süt gelmiyor gerçekten damla damla kalmış. Yanıma giderken alıp götüreyim diyorum. Memnun kaldığınız mama varsa yazarsanız çok sevinirim. Bir de illa biberon mu almak lazım? Hep emzirdiğim için evde biberon yok, sağdığım sütü bir yandan emzirirken bir yandan ağzının kenarından şırıngayla veriyordum. Yine mamayı da o şekilde versem sizce olur mu?
3 asgari bana da fazla geldi ama 10-15 arası neresiymiş yaKız 3 asgari veriyosan ben geleyimo ney öyle. Burdakiler 10-15 arası bakıyor, biz ona bile çok diyoruz.
Allah iyilerle karşılaştırsın canım benim, insan insana sevabına yardım eder, bunlar parayla bile yardım etmiyor
Bende bi kaç kez yatarak emzirdim ve bana aşırı rahat geldi. Gündüz o şekilde biraz emzirdim sonra alışıyor gibi geldi bana hemen bıraktım. Ama gece hiç öyle emzirmedim kendine güvenemedim uykusuzluktan bazen çok derin uykuya dalıyorum çünkü Allah korusun.Kızlar ben bebeğimi gece uyuyabilmek için yatarak emzirmeye başladım bebeğim alışmış gündüzde öyle istiyor çığlık kıyamet öyle emzirmezsem napıcam ben
Istanbulda 35-40 gunduzlu, 40-45 yatili. Bizimki cocuk gelisimci diye daha iyiydi, ama bu devirde parayla bile kimse calismiyor..yani aslinda neden bedavadan para vermiyoruz, kendime de kiziyorumKız 3 asgari veriyosan ben geleyimo ney öyle. Burdakiler 10-15 arası bakıyor, biz ona bile çok diyoruz.
Allah iyilerle karşılaştırsın canım benim, insan insana sevabına yardım eder, bunlar parayla bile yardım etmiyor
Alarset kullandim, dun yine cikti urtiker yine icmek zorunda kaldim. Cocukken cok kabarirdim da 15 yasimdan beri boyle olmamistimAyyy ürtiker benim başımın belasıBilaxten diye bir alerji hapı var, çok iyi geliyor ama emzirdiğiniz için alamazsınız da. Gerçi belki güvenlidir
Mesaja begen mi yoksa gülme emojisi mi koysam bilemedimHanımlar selam! Günlerdir giremedim. Ev taşıdık. Ne yorucuymuş... Çocuktan önce taşınabilseymişiz gerçekten çok iyi olacakmış.
Özel eşyalarımızdan oluşan iki koli dışında bütün evi firma topladı. Baktığınızda büyük kolaylık gibi görünüyor. Fakat özellikle kıyafetleri tepe tepe ve karışık topladıkları için yerleştirmek ölüm gibiydi. Zaten pek de yerleştiremedik, sadece dolaplara karışık bir şekilde doldurduk diyeyim.
İlk gün eşim bizi misafirhaneye yerleştirdi. O taşımacıların başında dururken biz oğlumla emzirme-uyku-alt açma döngüsünde geçirdik günü. Çocuğum başta misafirhaneyi yadırgadı. Sonra akşam yeni eve geçince bu sefer de burayı yadırgadı ve kayış koptu. İnanılmaz huysuzlandı, ağladı, korktuİlk gecemiz epey sıkıntılı geçti yani ama neyse ki şimdi iyi, daha bir alıştı sanki. Küçücük haliyle ortam değişikliğine tepki vermesi muazzamdı gerçekten...
Her işte bir muzır dedikleri gibi, yeni evimizin ilk bombası üst kat komşularımız oldu. Yabancı bir aile. İki çocukları var kreş yaşında. Öyle bir koşuyorlar, öyle fena atlayıp zıplıyorlar ki çocuğum uykusundan uyanıyor. Acayip canım sıkıldı bu işe. Dakika bir gol bir olmasın diye uyaramıyorum da. Belki tanışma kisvesiyle kapıdan uğrayıp alt katlarında minik bir bebek olduğu bilgisini paylaşabilirim. Bir de değil aslında, yan dairemde de henüz 1 haftalık yenidoğan var. Tepedekilerle ne yapacağız bilmiyorum...
Onun dışında bu hafta regl olmayı bekliyordum ama olmadım. Herhalde hemen düzene oturmayacak. Bir iki hafta daha bekleyip belki bir muayeneye giderim. Regl olanlar ikinciyi oldunuz mu?
Vee kayınvalidem... Taşınmaya yardımcı olmak için gelmişti. Epeydir bizde. İlk başta yemeklerle gözümüzü boyasa da kendisine zerre tahammülüm olmadığını her hareketiyle hatırlatıyor. Yani inanın elimden geleni yapıyorum iyi geçinmek için ama kültürel, entelektüel anlamda o kadar farklıyız ki aynı çatı altında çok zor oluyor. Emaye saklama kabını doğrudan ocağa koyup yemek ısıtmaya kalkmalar, kavunu çay tepsisinde kesmeler... Ama asıl dün çok canımı sıkan bir şey yaşandı. Kahvaltı sofrasındaydık. Yemeğini yemişti ama sinsi sinsi benim ne yediğimi izliyordu. Ben de yan gözle görüyorum onun beni incelediğini. Kimin ne yediğine çok bakar. Şakayla anne hayırdır neye bakıyorsun dedim. Yakalanınca panik oldu. Kinayeli bir şekilde 'güzelliğine bakıyorum' dedi. Allah'tan hazırcevap biriyim de altında kalmadım. Sen dururken güzellik bize mi kalmış dedim. Sustu, kızardı, çayını alıp sofradan kalktı. Eşime anlattım. Asla tolere etmedi. Artık yolcu edelim kendisini dedi. İki gün sonra dönüyormuş evine. Terbiyesiz...
Bizde durumlar böyle. Umarım sizler de iyisinizdirHaa bir de haftaya memlekete gideceğiz galiba. Annem devasa bir mevlit okutacakmış. Eve sığamayacağımızı söyledim. O zaman evin yanındaki pastanede yapalım dedi. Adamlar doğum gününe filan kiralıyorlar da mevlite açarlar mı dükkanlarını bilemedim. En son camide yapalım dedik Herhalde 200 kişi civarı çağıracak. Gelişmeleri anlatırım
fazla zaten, mesaiye kalacak diye olursa boyle olacakti ama hanımefendi icin zaten para onemli degilmis3 asgari bana da fazla geldi ama 10-15 arası neresiymiş yaasgari+sigorta istiyor benim çevremde gördüklerim ya da sigorta olmicaksa tutarı birazdaha yükseltiyorlar
Bizim dw idrar yolu enfeksiyonuna karsi korumak icin oyle olacak gibiöyle değil ama ben pek araştırmamıştım şimdi araştırınca (bana göre) en mantıklısı 6-7 aylıkken genel anestezi ile sünnet olması . Mesela şuan çocuğum 3 aylık ama lokalde durması bana imkansız geliyor ancsk kolundan bacağından birilerinin krize girsede tutması gerekiyor, ona da gönlüm razı gelmiyor. Anestezi içinde minik olduğunu düşündüm . Öyle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?