- 4 Mart 2025
- 1.137
- 1.563
- 48
Çok sağ olunMesaja begen mi yoksa gülme emojisi mi koysam bilemedim
Yeni eviniz hayirli ugurlu olsun, Iyi gunlerde oturun. Biz de oglum 4 aylikken tasinmistik. Odasi ayni esyalar oldugu icin cok yadirgamamisti. Belki odasi yerlesince bebis de rahat eder.
Kv bomba, neyse ki hazir cevapsiniz
Mevludu disarida yapmak daha iyi gibi. Anneniz isi epey buyutmus, digun yeri bile kiralanir
Koklatılıyor ama ciğerleri yine işlevini durduruyor yine biz yapay solunumla havalndırıyoruz yani genel anesteziden farkı kısa ve daha çabuk uyandırılabilmesi. En iyisini yaptın benceGenel dedikleri sedasyon imiş 10 dklık yarı uykulu kalacağı bir şey koklatıyorlarmış . Ama yine de 6 aydan sonrasına erteledim bende
Evet gece çok tehlikeli şuana kadar sorun yaşamadım ama gerçekten çok rahat ettiriyor ya ama gündüzde isteyince evde hadi neysede dışarda çok zorlarBende bi kaç kez yatarak emzirdim ve bana aşırı rahat geldi. Gündüz o şekilde biraz emzirdim sonra alışıyor gibi geldi bana hemen bıraktım. Ama gece hiç öyle emzirmedim kendine güvenemedim uykusuzluktan bazen çok derin uykuya dalıyorum çünkü Allah korusun.
Siz ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz acabaBizim dw idrar yolu enfeksiyonuna karsi korumak icin oyle olacak gibi
6. Aydan sonra bobrek hastaligi sebebiyle mecburi gibi. Nefrolog daha erken diyor ama urolog 6. Ay dedi ona uymak istiyoruzSiz ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz acaba
Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsunHanımlar selam! Günlerdir giremedim. Ev taşıdık. Ne yorucuymuş... Çocuktan önce taşınabilseymişiz gerçekten çok iyi olacakmış.
Özel eşyalarımızdan oluşan iki koli dışında bütün evi firma topladı. Baktığınızda büyük kolaylık gibi görünüyor. Fakat özellikle kıyafetleri tepe tepe ve karışık topladıkları için yerleştirmek ölüm gibiydi. Zaten pek de yerleştiremedik, sadece dolaplara karışık bir şekilde doldurduk diyeyim.
İlk gün eşim bizi misafirhaneye yerleştirdi. O taşımacıların başında dururken biz oğlumla emzirme-uyku-alt açma döngüsünde geçirdik günü. Çocuğum başta misafirhaneyi yadırgadı. Sonra akşam yeni eve geçince bu sefer de burayı yadırgadı ve kayış koptu. İnanılmaz huysuzlandı, ağladı, korktuİlk gecemiz epey sıkıntılı geçti yani ama neyse ki şimdi iyi, daha bir alıştı sanki. Küçücük haliyle ortam değişikliğine tepki vermesi muazzamdı gerçekten...
Her işte bir muzır dedikleri gibi, yeni evimizin ilk bombası üst kat komşularımız oldu. Yabancı bir aile. İki çocukları var kreş yaşında. Öyle bir koşuyorlar, öyle fena atlayıp zıplıyorlar ki çocuğum uykusundan uyanıyor. Acayip canım sıkıldı bu işe. Dakika bir gol bir olmasın diye uyaramıyorum da. Belki tanışma kisvesiyle kapıdan uğrayıp alt katlarında minik bir bebek olduğu bilgisini paylaşabilirim. Bir de değil aslında, yan dairemde de henüz 1 haftalık yenidoğan var. Tepedekilerle ne yapacağız bilmiyorum...
Onun dışında bu hafta regl olmayı bekliyordum ama olmadım. Herhalde hemen düzene oturmayacak. Bir iki hafta daha bekleyip belki bir muayeneye giderim. Regl olanlar ikinciyi oldunuz mu?
Vee kayınvalidem... Taşınmaya yardımcı olmak için gelmişti. Epeydir bizde. İlk başta yemeklerle gözümüzü boyasa da kendisine zerre tahammülüm olmadığını her hareketiyle hatırlatıyor. Yani inanın elimden geleni yapıyorum iyi geçinmek için ama kültürel, entelektüel anlamda o kadar farklıyız ki aynı çatı altında çok zor oluyor. Emaye saklama kabını doğrudan ocağa koyup yemek ısıtmaya kalkmalar, kavunu çay tepsisinde kesmeler... Ama asıl dün çok canımı sıkan bir şey yaşandı. Kahvaltı sofrasındaydık. Yemeğini yemişti ama sinsi sinsi benim ne yediğimi izliyordu. Ben de yan gözle görüyorum onun beni incelediğini. Kimin ne yediğine çok bakar. Şakayla anne hayırdır neye bakıyorsun dedim. Yakalanınca panik oldu. Kinayeli bir şekilde 'güzelliğine bakıyorum' dedi. Allah'tan hazırcevap biriyim de altında kalmadım. Sen dururken güzellik bize mi kalmış dedim. Sustu, kızardı, çayını alıp sofradan kalktı. Eşime anlattım. Asla tolere etmedi. Artık yolcu edelim kendisini dedi. İki gün sonra dönüyormuş evine. Terbiyesiz...
Bizde durumlar böyle. Umarım sizler de iyisinizdirHaa bir de haftaya memlekete gideceğiz galiba. Annem devasa bir mevlit okutacakmış. Eve sığamayacağımızı söyledim. O zaman evin yanındaki pastanede yapalım dedi. Adamlar doğum gününe filan kiralıyorlar da mevlite açarlar mı dükkanlarını bilemedim. En son camide yapalım dedik Herhalde 200 kişi civarı çağıracak. Gelişmeleri anlatırım
İnşallah sizde sağ salim güzellikle atlatırsınız hastalığını da6. Aydan sonra bobrek hastaligi sebebiyle mecburi gibi. Nefrolog daha erken diyor ama urolog 6. Ay dedi ona uymak istiyoruz
Biz de sintigrafi cektirecegiZ. Hastaneler bahsettiigniz sekilde genel anestezi ile yapiyormus. Biz anestesisiz cektirecegiz. Hic bilginiz var mi?Koklatılıyor ama ciğerleri yine işlevini durduruyor yine biz yapay solunumla havalndırıyoruz yani genel anesteziden farkı kısa ve daha çabuk uyandırılabilmesi. En iyisini yaptın bence
Evet gece çok tehlikeli şuana kadar sorun yaşamadım ama gerçekten çok rahat ettiriyor ya ama gündüzde isteyince evde hadi neysede dışarda çok zorlar
Ona değil ama bebeklerde emara çok girdim onlarla beraber giriyoruz çıkana kadar başında duruyoruz damardan anestezi veriyoruz ama bu çok basit yani kendi nefes alıyor sadece uyutuyoruz normal uykuda gibi. Sintigrafi de emarla aynı sanırım sadece radyoaktif madde veriliyor herhalde. Eğer dediğim şekil yapılıyorsa uyandırırken de etkisini nötrleyen bi ilaç yapıyoruz bazen gerek bile kalmıyor severek bebeği uyandırıyoruzBiz de sintigrafi cektirecegiZ. Hastaneler bahsettiigniz sekilde genel anestezi ile yapiyormus. Biz anestesisiz cektirecegiz. Hic bilginiz var mi?
Sivas'tayız, bir ilçesinde ama benim çevremde tabii hep öğretmenler. Genelde 4 gün, sabah 8 öğlen 4 bakılıyor.3 asgari bana da fazla geldi ama 10-15 arası neresiymiş yaasgari+sigorta istiyor benim çevremde gördüklerim ya da sigorta olmicaksa tutarı birazdaha yükseltiyorlar
Onlarda islem ne kadar suruyor ve aclik gerekiyor mu? Hastaneler duzgun anlatmadi ama boyle basitse sintigrafiyi aglata ağlata yerine böyle önerirl misiniz? Aglamasib diye ugrasiz ama zorlayacakOna değil ama bebeklerde emara çok girdim onlarla beraber giriyoruz çıkana kadar başında duruyoruz damardan anestezi veriyoruz ama bu çok basit yani kendi nefes alıyor sadece uyutuyoruz normal uykuda gibi. Sintigrafi de emarla aynı sanırım sadece radyoaktif madde veriliyor herhalde. Eğer dediğim şekil yapılıyorsa uyandırırken de etkisini nötrleyen bi ilaç yapıyoruz bazen gerek bile kalmıyor severek bebeği uyandırıyoruz
Anestezi için açlık gerekiyor ama çok önceden kesmezler diye düşünüyorum anne sütü çabuk sindiriliyor ya 4 saat önce felan tabi bebek için uzun bir süre olabilir ama. Emarda işlem bakacakları bölgeye göre 20-30 dk sürüyordu bence ağlarsa işlemleri uzayabilir eğer benim dediğim gibi hafif sedasyonla anestezi yapılcaksa bence güvenli ve yapılması daha rahat olur.Onlarda islem ne kadar suruyor ve aclik gerekiyor mu? Hastaneler duzgun anlatmadi ama boyle basitse sintigrafiyi aglata ağlata yerine böyle önerirl misiniz? Aglamasib diye ugrasiz ama zorlayacak
Teşekkür ederimmmYeni eviniz hayırlı uğurlu olsunbizde küçük evden bunaldığımız için taşınmayı planlıyoruz ama çok zorlanırsak diye cesaret edemiyorum
Regl olayına gelirsek bende henüz 2. Kez olmadım. Olacakmışım givi 1 gün karın ağeısı çektim ve olmadım öylece kaldı.
Ben 1 ay önce doktora gitmiştim regl olmuş olabilir miyim diye alttan muauene vs edildi yumurtlama gözlendi . Her şey yolunda regl olmuşsun dedi. İlk zamanlar düzensiz olacak endişelenme dedi o yüzdrn pek takmadım 2. Kez olmamayı
Kv meselesine gelirsek bence iyi dayanmışsınız ben şuan iyi bile olsa her hareketi bana batıyor ve max 5/6 gün dayanabilirim diye düşünüyorumneysekğ cevabını vermişsiniz .
Benim bulunduğum çevrede 40 bin lira bakıcı ücretleri. Sigorta dahil.Kız 3 asgari veriyosan ben geleyimo ney öyle. Burdakiler 10-15 arası bakıyor, biz ona bile çok diyoruz.
Allah iyilerle karşılaştırsın canım benim, insan insana sevabına yardım eder, bunlar parayla bile yardım etmiyor
Bu bana da emsal oldu. 6 aydan sonra yaptırmak en iyisi galibaGenel dedikleri sedasyon imiş 10 dklık yarı uykulu kalacağı bir şey koklatıyorlarmış . Ama yine de 6 aydan sonrasına erteledim bende
Bizede sünnet için gittiğimiz profesör sizin yerinizde olsam yaptırmam dedi dini olarakta kuranda felan geçmiyor dedi ama sorduk kendi çocuklarını yaptırmış yani önerisiyle yaptığı uysaydı bari dedik kendi aramızda. Ama sünnet örfte adette dinde olmasaydı da mantıken kapalı bir deri de biriken çişin enfeksiyon yapması zaten olası bir şey biz bile bakım olarak dikkat etmeyince çabucak enfeksiyon kapıyoruz. Yurt dışında hatta yapılmayan yerlerde erkeklerde enfeksiyon çok yaygın neye dayanarak yaptırmayın diyorlar anlamıyorumKalça ultrasonuna götürdüm oğlumu. Gitmişken çocuk doktorunun yanına da uğradık. Sünnetten bahsediliyordu. Boş verin yaptırmayın belki zaten 5-10 seneye sünnet münnet kalmaz dedi. İnsanların inancına, örfüne, adetine bu kadar duyarsız yaklaşması hoşuma gitmedi. Doktorumuzu değiştireceğim sanırım.
Son cümlenize katılıyorum en çok aşağı çektiği için insan sinirleniyor. Neyse gidiyormuş gözünğz aydınTeşekkür ederimmmGerçekten 2-3 aydır çok zorluk çekmişim daracık alanda. Yatak odası karargah gibiydi. Çocuğumun kıyafetlerini iki çekmeceye sığdırmaya çalışıyordum. Yatağın üstünde takılıyorduk bütün gün. Çok şükür rahat ettik şimdi. Siz de taşınırsanız oh be dünya varmış diyeceksiniz. Ama çocukla taşınmak çok zor oldu, iyi düşünün nasıl yapacağınızı. Yardımsız mümkün değil. Bir de ilk gün bebekle kalacak başka bir yer lazım.
Demek doktor düzensiz olacak dedi. O zaman bekleyeceğiz bir süre daha
Kvye ben de inan katlanamıyorum. Buna rağmen iki haftadır evliya sabrıyla dayandım ama işte ettiği laftan sonra daha fazla uzatmanın anlamı olmadığına karar verdik. Bugün de oğlumu severken diyor ki annesi güzel babası güzel eee tabii çocuk da güzel oluyor. Dün ettiği lafı telafi etmeye çalışıyor. Terbiyesiz. Onunla böyle kenar mahalle atışmaları yapmak zorunda kalmak bile üzüyor beni. Hayatımda bu seviyede iletişim kurduğum hiç kimse yok. Beni aşağı çektiği için ekstra sinir oluyorum.
Siz görüştünüz mü hiç sünnet için? Sizde görüşün araştırın isterseniz öyle karar verin. Hemen şimdi yapıp lokal yaparak memnun kalanlarda var . O yüzden bilemiyorum herhalde çocuktan çocupa değişiyor. Benim bebem çok hareketli ve yabancı birinin yanında krize gireceğini biliyorum ve ağlayınca da susturmak çok zor oluyır . Sanırım ilk ay daha hareketsiz ve çevreye daha duyarsızken lokal yapıp bitirmeliydim işi ama bebeğin dil bağı vs operasyonu çıktı memeye alışma süreci derken şimdileri buldu .Bu bana da emsal oldu. 6 aydan sonra yaptırmak en iyisi galiba
Aa bir doktorun böyle konuşması enteresan. tabiki herkesin bir fikri olabilir belki onun fikrine göre sünnet yapmak saçma gelşyordur . Ama bu şekilde söylemesi enteresan. İsteyen yapar istemeyen yapmazKalça ultrasonuna götürdüm oğlumu. Gitmişken çocuk doktorunun yanına da uğradık. Sünnetten bahsediliyordu. Boş verin yaptırmayın belki zaten 5-10 seneye sünnet münnet kalmaz dedi. İnsanların inancına, örfüne, adetine bu kadar duyarsız yaklaşması hoşuma gitmedi. Doktorumuzu değiştireceğim sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?