2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Çok sağ olun Oğlumun odası yoktu eski evimizde. Şimdi var ama alışması bir iki gün sürdü.
Kv terbiyesizlikte bomba, evet. Ama dönüş biletini kestirdi bu sözüyle. Şimdi dut yemiş bülbül gibi oturuyor evde.
Annem de evet ya abarttı biraz. Başka şehirdeki akrabalarımızı ve arkadaşlarını bile çağırmış

Genel dedikleri sedasyon imiş 10 dklık yarı uykulu kalacağı bir şey koklatıyorlarmış . Ama yine de 6 aydan sonrasına erteledim bende
Koklatılıyor ama ciğerleri yine işlevini durduruyor yine biz yapay solunumla havalndırıyoruz yani genel anesteziden farkı kısa ve daha çabuk uyandırılabilmesi. En iyisini yaptın bence

Evet gece çok tehlikeli şuana kadar sorun yaşamadım ama gerçekten çok rahat ettiriyor ya ama gündüzde isteyince evde hadi neysede dışarda çok zorlar

Bebeğinin boyu kısa olanlar vardı düzeldi mi acaba bizim 2. Ay kontrolünde belirttim dedim bana ölçüm yanlış gibi geldi dedi gel beraber ölçelim ayaklarını ben tuttum ve boyu normal aralıkta hatta iyi çıktı.

Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun bizde küçük evden bunaldığımız için taşınmayı planlıyoruz ama çok zorlanırsak diye cesaret edemiyorum
Regl olayına gelirsek bende henüz 2. Kez olmadım. Olacakmışım givi 1 gün karın ağeısı çektim ve olmadım öylece kaldı.
Ben 1 ay önce doktora gitmiştim regl olmuş olabilir miyim diye alttan muauene vs edildi yumurtlama gözlendi . Her şey yolunda regl olmuşsun dedi. İlk zamanlar düzensiz olacak endişelenme dedi o yüzdrn pek takmadım 2. Kez olmamayı
Kv meselesine gelirsek bence iyi dayanmışsınız ben şuan iyi bile olsa her hareketi bana batıyor ve max 5/6 gün dayanabilirim diye düşünüyorum neysekğ cevabını vermişsiniz .

Biz de sintigrafi cektirecegiZ. Hastaneler bahsettiigniz sekilde genel anestezi ile yapiyormus. Biz anestesisiz cektirecegiz. Hic bilginiz var mi?

Biz de sintigrafi cektirecegiZ. Hastaneler bahsettiigniz sekilde genel anestezi ile yapiyormus. Biz anestesisiz cektirecegiz. Hic bilginiz var mi?
Ona değil ama bebeklerde emara çok girdim onlarla beraber giriyoruz çıkana kadar başında duruyoruz damardan anestezi veriyoruz ama bu çok basit yani kendi nefes alıyor sadece uyutuyoruz normal uykuda gibi. Sintigrafi de emarla aynı sanırım sadece radyoaktif madde veriliyor herhalde. Eğer dediğim şekil yapılıyorsa uyandırırken de etkisini nötrleyen bi ilaç yapıyoruz bazen gerek bile kalmıyor severek bebeği uyandırıyoruz

3 asgari bana da fazla geldi ama 10-15 arası neresiymiş ya asgari+sigorta istiyor benim çevremde gördüklerim ya da sigorta olmicaksa tutarı birazdaha yükseltiyorlar
Sivas'tayız, bir ilçesinde ama benim çevremde tabii hep öğretmenler. Genelde 4 gün, sabah 8 öğlen 4 bakılıyor.
Şimdi mesela arkadaşım bilmiyorum kaça anlaşacak, 4 gün, sabah 9 öğlen 2 arası istiyor. E temizlik yok yemek yok, çoğunda uyuyor zaten bebeği de.

Akşam 6-7-8 olsa biraz daha artar tabii dediğin gibi de

Onlarda islem ne kadar suruyor ve aclik gerekiyor mu? Hastaneler duzgun anlatmadi ama boyle basitse sintigrafiyi aglata ağlata yerine böyle önerirl misiniz? Aglamasib diye ugrasiz ama zorlayacak

Onlarda islem ne kadar suruyor ve aclik gerekiyor mu? Hastaneler duzgun anlatmadi ama boyle basitse sintigrafiyi aglata ağlata yerine böyle önerirl misiniz? Aglamasib diye ugrasiz ama zorlayacak
Anestezi için açlık gerekiyor ama çok önceden kesmezler diye düşünüyorum anne sütü çabuk sindiriliyor ya 4 saat önce felan tabi bebek için uzun bir süre olabilir ama. Emarda işlem bakacakları bölgeye göre 20-30 dk sürüyordu bence ağlarsa işlemleri uzayabilir eğer benim dediğim gibi hafif sedasyonla anestezi yapılcaksa bence güvenli ve yapılması daha rahat olur.

Teşekkür ederimmm Gerçekten 2-3 aydır çok zorluk çekmişim daracık alanda. Yatak odası karargah gibiydi. Çocuğumun kıyafetlerini iki çekmeceye sığdırmaya çalışıyordum. Yatağın üstünde takılıyorduk bütün gün. Çok şükür rahat ettik şimdi. Siz de taşınırsanız oh be dünya varmış diyeceksiniz. Ama çocukla taşınmak çok zor oldu, iyi düşünün nasıl yapacağınızı. Yardımsız mümkün değil. Bir de ilk gün bebekle kalacak başka bir yer lazım.
Demek doktor düzensiz olacak dedi. O zaman bekleyeceğiz bir süre daha
Kvye ben de inan katlanamıyorum. Buna rağmen iki haftadır evliya sabrıyla dayandım ama işte ettiği laftan sonra daha fazla uzatmanın anlamı olmadığına karar verdik. Bugün de oğlumu severken diyor ki annesi güzel babası güzel eee tabii çocuk da güzel oluyor. Dün ettiği lafı telafi etmeye çalışıyor. Terbiyesiz. Onunla böyle kenar mahalle atışmaları yapmak zorunda kalmak bile üzüyor beni. Hayatımda bu seviyede iletişim kurduğum hiç kimse yok. Beni aşağı çektiği için ekstra sinir oluyorum.

Benim bulunduğum çevrede 40 bin lira bakıcı ücretleri. Sigorta dahil.

Kalça ultrasonuna götürdüm oğlumu. Gitmişken çocuk doktorunun yanına da uğradık. Sünnetten bahsediliyordu. Boş verin yaptırmayın belki zaten 5-10 seneye sünnet münnet kalmaz dedi. İnsanların inancına, örfüne, adetine bu kadar duyarsız yaklaşması hoşuma gitmedi. Doktorumuzu değiştireceğim sanırım.

Bizede sünnet için gittiğimiz profesör sizin yerinizde olsam yaptırmam dedi dini olarakta kuranda felan geçmiyor dedi ama sorduk kendi çocuklarını yaptırmış yani önerisiyle yaptığı uysaydı bari dedik kendi aramızda. Ama sünnet örfte adette dinde olmasaydı da mantıken kapalı bir deri de biriken çişin enfeksiyon yapması zaten olası bir şey biz bile bakım olarak dikkat etmeyince çabucak enfeksiyon kapıyoruz. Yurt dışında hatta yapılmayan yerlerde erkeklerde enfeksiyon çok yaygın neye dayanarak yaptırmayın diyorlar anlamıyorum

Son cümlenize katılıyorum en çok aşağı çektiği için insan sinirleniyor. Neyse gidiyormuş gözünğz aydın

Bu bana da emsal oldu. 6 aydan sonra yaptırmak en iyisi galiba
Siz görüştünüz mü hiç sünnet için? Sizde görüşün araştırın isterseniz öyle karar verin. Hemen şimdi yapıp lokal yaparak memnun kalanlarda var . O yüzden bilemiyorum herhalde çocuktan çocupa değişiyor. Benim bebem çok hareketli ve yabancı birinin yanında krize gireceğini biliyorum ve ağlayınca da susturmak çok zor oluyır . Sanırım ilk ay daha hareketsiz ve çevreye daha duyarsızken lokal yapıp bitirmeliydim işi ama bebeğin dil bağı vs operasyonu çıktı memeye alışma süreci derken şimdileri buldu .

Aa bir doktorun böyle konuşması enteresan. tabiki herkesin bir fikri olabilir belki onun fikrine göre sünnet yapmak saçma gelşyordur . Ama bu şekilde söylemesi enteresan. İsteyen yapar istemeyen yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…