- 29 Haziran 2022
- 3.885
- 2.184
- 83
- 32
J joynss eğwr sedasyon ile yapılacaksa doktorumuz anne sütü için 4 saat, mama alıyorsa 6 saat açlık gerekiyor demişti .Anestezi için açlık gerekiyor ama çok önceden kesmezler diye düşünüyorum anne sütü çabuk sindiriliyor ya 4 saat önce felan tabi bebek için uzun bir süre olabilir ama. Emarda işlem bakacakları bölgeye göre 20-30 dk sürüyordu bence ağlarsa işlemleri uzayabilir eğer benim dediğim gibi hafif sedasyonla anestezi yapılcaksa bence güvenli ve yapılması daha rahat olur.
Kaç aylık bebeklere sedasyon verildiğini gördünüz acaba ? Sorun yaşayan oldu mu?Ona değil ama bebeklerde emara çok girdim onlarla beraber giriyoruz çıkana kadar başında duruyoruz damardan anestezi veriyoruz ama bu çok basit yani kendi nefes alıyor sadece uyutuyoruz normal uykuda gibi. Sintigrafi de emarla aynı sanırım sadece radyoaktif madde veriliyor herhalde. Eğer dediğim şekil yapılıyorsa uyandırırken de etkisini nötrleyen bi ilaç yapıyoruz bazen gerek bile kalmıyor severek bebeği uyandırıyoruz
Biz doğduğunda bu yana anne sütüyle beraber similac gold (Abbott) içiyoruz.Yumuşak başlı biberon deneye bilirsiniz bence, emzik emerken anlık emziği çıkarıp biberonu verirseniz öyle alışa bilirMerhaba kızlar, nasılsınız? Boykot olmayan mama tavsiyeniz olur mu? Çocukların peşinde koşturmaktan kendime dikkat edemez oldum, yemek doğru dürüst yiyemiyorum, uyku desen beni terkedeli çok oldu. Yarın 5 günlük şehir dışına çıkacağız, uçaktı falan filan derken bebek aç bilaç kalsın istemiyorum. Sağıyorum süt gelmiyor gerçekten damla damla kalmış. Yanıma giderken alıp götüreyim diyorum. Memnun kaldığınız mama varsa yazarsanız çok sevinirim. Bir de illa biberon mu almak lazım? Hep emzirdiğim için evde biberon yok, sağdığım sütü bir yandan emzirirken bir yandan ağzının kenarından şırıngayla veriyordum. Yine mamayı da o şekilde versem sizce olur mu?
Ay olarak net hatırlamıyorum ama sünnetteki sedasyon ile emardaki farklı sünnetteki daha derin çünkü emardaki gibi uyutulursa hisseder ve uyanır. Emarda sorun yaşayan olmadı sünnette şöyle sorun oluyordu bebeklerin ciğerleri tam gelişmiş olmadığı için uyanma kısmında biraz daha büyüklere göre zorluyor. Yani uzun süre beklettiğimiz bebekler oldu solunumu düzene girsin diye. Satürasyonları düşük oluyordu. Ciğer yapay solunumdan normal solunuma geçince afallıyordu.Kaç aylık bebeklere sedasyon verildiğini gördünüz acaba ? Sorun yaşayan oldu mu?
Bizim islem 37 dk mis. Hafif sedasyonda bile 4 saat aclik gerekiyorsa oldukca zorAnestezi için açlık gerekiyor ama çok önceden kesmezler diye düşünüyorum anne sütü çabuk sindiriliyor ya 4 saat önce felan tabi bebek için uzun bir süre olabilir ama. Emarda işlem bakacakları bölgeye göre 20-30 dk sürüyordu bence ağlarsa işlemleri uzayabilir eğer benim dediğim gibi hafif sedasyonla anestezi yapılcaksa bence güvenli ve yapılması daha rahat olur.
İstanbul’da iseniz eğer doktor Ali kadayıfçı var acıtmayan amca olarak geçiyor biz onda yaklaşık 10 gün önce olduk. Bebiş sünnet olurken uyudu hiç fark etmedi bile. Lokal anestezi ile oldu. Sadece ilk gün ağladı. Sonra iyileşti çok şükür. Tavsiye ederim kendisini.Teşekkür ederim sizin 14 günlük lokal için uygunmuş . Bizim 3 aylık doktor lokal için geç diyor. Bebek farkında olduğu ve hareketli olduğu için kolundan bacağından tutmaları gerekiyormuş bu da çok ağlamasına sebebiyet verirmiş . Lokal olmadıpı için se içeri alınma şansımız yok .doktorun dediği lokal olmamalı da bana mantıklı geliyor ama anestezi verilmesin diyenlerde mantıklı geliyor. Arada kaldım bende
Ay beni tarif ettinizAnnem biz bebeklerimizi asla yalnız bırakmayız demişti. Sanki her sözünü dikkate alıyormuşum gibi bu öğretisini fazla benimsemiş olmalıyım ki bazen tuvalete bile kucağımda oğlumla gidiyorumAsla bırakamıyorum. Kimseye de güvenemiyorum. Ya kusar ve kusmuğunu yutarsa, ya nefes alamazsa, ya dönerek kendini aşağı atarsa ve yanındakiler benim kadar dikkatli olmadıkları için başımıza çok kötü bir şey gelirse diye babası dışında kimseye veremiyorum çocuğu. Babasını da elli kere tembihliyorum şöyle tut böyle yap diye. Kv şu an bizde. Kadın çocuğumu kucağına alınca bana içten içe bir haller oluyor, fenalaşıyorum, hemen bir mazeret üretip çekip alıyorum. Muhtemelen bozuluyordur ama şu an içgüdülerim böyle olmasını gerektiriyor
Valla bende istiyorum ombre vardı saçımda dipler çok uzadı ya koyu kısımda beyazlar belli oluyorKızlar saç boyatan oldu mu düşünüyorum ama kuaför 2 saat sürer diyor bebeği napıcam
Tabi oyun için zaten 7 yaşında falan olması lazım. Zaten 2_6 yaş arası önermiyor doktorlarOyun yaşında değil ama şuan :) bir de hastane ortamında yapılması taraftarıyım ben ameliyathane koşullarında . O zaman almıyorlar. Oyundanda anlamadığı için epey ağlıyorlarmış lokalde
Saçın uzun mu belki o yüzden olabilir bende ombre düşünüyorum eşim için hatta bakım yapmıyorsun diyorValla bende istiyorum ombre vardı saçımda dipler çok uzadı ya koyu kısımda beyazlar belli oluyor2 saatse iyi ben 4-5 saatte çıkıyordum ombreden cesaret edemiyorum
Geçmiş ve hayırlı olsun şans getirsin yeni evinizHanımlar selam! Günlerdir giremedim. Ev taşıdık. Ne yorucuymuş... Çocuktan önce taşınabilseymişiz gerçekten çok iyi olacakmış.
Özel eşyalarımızdan oluşan iki koli dışında bütün evi firma topladı. Baktığınızda büyük kolaylık gibi görünüyor. Fakat özellikle kıyafetleri tepe tepe ve karışık topladıkları için yerleştirmek ölüm gibiydi. Zaten pek de yerleştiremedik, sadece dolaplara karışık bir şekilde doldurduk diyeyim.
İlk gün eşim bizi misafirhaneye yerleştirdi. O taşımacıların başında dururken biz oğlumla emzirme-uyku-alt açma döngüsünde geçirdik günü. Çocuğum başta misafirhaneyi yadırgadı. Sonra akşam yeni eve geçince bu sefer de burayı yadırgadı ve kayış koptu. İnanılmaz huysuzlandı, ağladı, korktuİlk gecemiz epey sıkıntılı geçti yani ama neyse ki şimdi iyi, daha bir alıştı sanki. Küçücük haliyle ortam değişikliğine tepki vermesi muazzamdı gerçekten...
Her işte bir muzır dedikleri gibi, yeni evimizin ilk bombası üst kat komşularımız oldu. Yabancı bir aile. İki çocukları var kreş yaşında. Öyle bir koşuyorlar, öyle fena atlayıp zıplıyorlar ki çocuğum uykusundan uyanıyor. Acayip canım sıkıldı bu işe. Dakika bir gol bir olmasın diye uyaramıyorum da. Belki tanışma kisvesiyle kapıdan uğrayıp alt katlarında minik bir bebek olduğu bilgisini paylaşabilirim. Bir de değil aslında, yan dairemde de henüz 1 haftalık yenidoğan var. Tepedekilerle ne yapacağız bilmiyorum...
Onun dışında bu hafta regl olmayı bekliyordum ama olmadım. Herhalde hemen düzene oturmayacak. Bir iki hafta daha bekleyip belki bir muayeneye giderim. Regl olanlar ikinciyi oldunuz mu?
Vee kayınvalidem... Taşınmaya yardımcı olmak için gelmişti. Epeydir bizde. İlk başta yemeklerle gözümüzü boyasa da kendisine zerre tahammülüm olmadığını her hareketiyle hatırlatıyor. Yani inanın elimden geleni yapıyorum iyi geçinmek için ama kültürel, entelektüel anlamda o kadar farklıyız ki aynı çatı altında çok zor oluyor. Emaye saklama kabını doğrudan ocağa koyup yemek ısıtmaya kalkmalar, kavunu çay tepsisinde kesmeler... Ama asıl dün çok canımı sıkan bir şey yaşandı. Kahvaltı sofrasındaydık. Yemeğini yemişti ama sinsi sinsi benim ne yediğimi izliyordu. Ben de yan gözle görüyorum onun beni incelediğini. Kimin ne yediğine çok bakar. Şakayla anne hayırdır neye bakıyorsun dedim. Yakalanınca panik oldu. Kinayeli bir şekilde 'güzelliğine bakıyorum' dedi. Allah'tan hazırcevap biriyim de altında kalmadım. Sen dururken güzellik bize mi kalmış dedim. Sustu, kızardı, çayını alıp sofradan kalktı. Eşime anlattım. Asla tolere etmedi. Artık yolcu edelim kendisini dedi. İki gün sonra dönüyormuş evine. Terbiyesiz...
Bizde durumlar böyle. Umarım sizler de iyisinizdirHaa bir de haftaya memlekete gideceğiz galiba. Annem devasa bir mevlit okutacakmış. Eve sığamayacağımızı söyledim. O zaman evin yanındaki pastanede yapalım dedi. Adamlar doğum gününe filan kiralıyorlar da mevlite açarlar mı dükkanlarını bilemedim. En son camide yapalım dedik Herhalde 200 kişi civarı çağıracak. Gelişmeleri anlatırım
Yav kaşımızı alamıyoruz ne bakımı cidden bu erkekler başımıza bela mıdır nedir yani bunca işin içinde lafa bakSaçın uzun mu belki o yüzden olabilir bende ombre düşünüyorum eşim için hatta bakım yapmıyorsun diyor
Maalesef erken 12.hafta atağındayız arkadaşım Kızlar bebeği kolik olan varsa belirtileri ne acaba artık hatta bi kaç gündür şüpheleniyorum felaket ağlıyor emmek istemiyor uyumamak için direniyor çıldırıyorum resmen atak felan da yok yani 10. Hafta içindeyiz akşam 6 dan uyuyana kadar huysuzlanıyordu ama bu huysuzlanma aşırı arttı
Emardaki ile aynı diye biliyorum çünkü zaten her halukarda lokal anestezide uygulandığı için hissetme gibi bir durumu olmuyor. Yani bebek aslında tamamen derin uyutulmuyor . Sersemleştiriliyor gibi, ağlamasını engelliyor sadece . Lokal her türlü uygulandığı için uyansa bile hissetme durumu olmuyor. Yani doktor o şekilde anlattı bizeAy olarak net hatırlamıyorum ama sünnetteki sedasyon ile emardaki farklı sünnetteki daha derin çünkü emardaki gibi uyutulursa hisseder ve uyanır. Emarda sorun yaşayan olmadı sünnette şöyle sorun oluyordu bebeklerin ciğerleri tam gelişmiş olmadığı için uyanma kısmında biraz daha büyüklere göre zorluyor. Yani uzun süre beklettiğimiz bebekler oldu solunumu düzene girsin diye. Satürasyonları düşük oluyordu. Ciğer yapay solunumdan normal solunuma geçince afallıyordu.
Aaa şimdi anladım evet dediğin şekilse emarla aynıdır ben lokal kısmını düşünmedim hiç bir nevi hareket etmesin diye uyutulmuş gibi olcakEmardaki ile aynı diye biliyorum çünkü zaten her halukarda lokal anestezide uygulandığı için hissetme gibi bir durumu olmuyor. Yani bebek aslında tamamen derin uyutulmuyor . Sersemleştiriliyor gibi, ağlamasını engelliyor sadece . Lokal her türlü uygulandığı için uyansa bile hissetme durumu olmuyor. Yani doktor o şekilde anlattı bize
Gerçekten insanın bakım yapmaya hali bile kalmıyor ki teşekkür ederimmYav kaşımızı alamıyoruz ne bakımı cidden bu erkekler başımıza bela mıdır nedir yani bunca işin içinde lafa bakyapabildiğim tek bakım duşa girmek kendini kötü hissetme lütfen
Bu ataklar hiç bitmeyecek mi ya bende gerçekten yapışık ikiz gibiyim normalde boşken dururdu kucağımda dolaştırıyorum yine durmuyor bir an önce atlatırız umarımMaalesef erken 12.hafta atağındayız arkadaşım
Şuan o çıldırma köprüsüyimya uykusu olduğu için insan ağlar mı utanmasa niye uykum var diye bizi dövecek sanki uyumazkenbcok durup rahat veriyor gibi
Lohusalıkta yemediğim kafayı şu ataklarla yiyecem kesin
Birde üstüne kabız oldu günde 4 defa yapan çocuk tabi süt ve mamayı çığlıkla reddederse ne çıkaracak onu da bilmiyorum
Ha birde üstüne eşim neymiş işte daha çok doyuyormuş ben yemek yapmıyormuşum bir işe yaramıyormuşum gece gündüz çocukla yapışık ikiz gibiyiz beyefendinin isteklerine yetişip kendime ve eve yetişmiyormuşum birde sanki tuvalete gidecek vakit bulabiliyorum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?