2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Deneyip memnun kaldığınız tadı çok değişmiyor dediğiniz yöntem var mı diye buraya sordum
blw filan daha bişe düşünmüyorum zaman yaklaşınca araştırırım

Evet hem dişinin acısını alır hem meyve yemiş olur püre yapıp küçük küçük saklamak zahmetli gibi geldi ama bilmiyorum iyi oluyor derlerse yaparım zaten bir şeftali bile 5-6 öğün olur sanırım 1-2 ay tadımla geçiyormuş doyumluk değil

Merhaba biz 14 günlükken yaptırdık lokal anestezi ile çıktığında ağlamıyordu bile bebeğim. Sadece şöyle bir tavsiye verebilirim özel hastanede yaptırmamayı tercih ederdim çünkü içeri almıyorlar , bizim gidip gelmesi 35 dk falan sürdü ama asla o süre geçmiyor. Yanında olabileceğim bir yerde yaptırmak bence en güzeli. Onun dışında bir krem verdi 15 gün sürdük hiç sıkıntı yaşamadık bir gün çok az kanama oldu o kadar.

Kızlar ek gıda için meyve vs buzluğa koydunuz mu sadece mevsiminde olan şeyler mi vereceksiniz? Ben şeftali çok severim kızımda yesin istiyorum ne şekilde koymalıyım bilgisi olan yazabilir mi
Önceki çocuklarım hep ek gıdaya yaz mevsiminde geçtikleri için hep yeşil kabaktan başlamıştım nötr bir tat olarak, sonra da yoğurt ve meyve şeklinde gittik, o yüzden buzluğa ne nasıl atılır hiç fikrim yok. Ben meyve genelde elma ve incir veriyordum, çilek gibi şeyler alerjik oluyor. Ama şimdi bu sefer kış mevsimine gelince ne olacak düşünüp taşınmak lazım. Belki patatesle başlayabilirim.

Gecen bir doktor paylasim yapmisti emzigi biberonu degistirmenize gerek yok diye. Buyrunuz;

Ayy, daha ne istiyorlar bizlerden ya. Çok geçmiş olsun. Aslında tuzlu su kaşıntılarınıza iyi gelebilir
Ah sormayin bizim ogluma bakan abla sebep oldu. Aile konusu degil allahtan. Aslinda anlatacaktim ama mesajimi yazdim sildim

3 senedir calisiyoeduk. Cocuk bakimi konusubda guvenilirdi ama negatif ozellikleri de vardi, tembellik ya da ekstra efor sarfetmeme gibi. Cocuguma iyi bakiyoe diye goz yumdum, idare ettim.

Hafta basinda boyle zorlandiigmi, acaba mumkunse bir sure aksam 17 yeribe 19 da cikip cikamayacagini sordum. Haftasonu belki 1 gun dedim. Size yatili hiri lazim, ben 1-2 ay kalirim bulalim birini alistiralim dedi. Sonra surekli basvurdugu islerden bahsetmeye baskadi. Meger evden eve gir cik sikilmis. Zaten sogum yaptigim ilk zamanlar of kuf modundaydi. Oglum o donem kardes sebebiyle iyi degildi, onu zorlamis. E olacak o kadar bir zahmet cocuga kaktib olsun bu ozel donemde.. ki 40 imiz cikinca 3 hafta gittik. 3 hafta boyunca ise gelmeden tikir tikir parasini aldi. Ayrica tum kis zaten oglum yarim gun okuldaydi, bahardan sonra 2-3 saat bakti sadece oglum uzun sure gitti okula. O zaman havadan para kazanmak iyiydi di mi? Biz o gunlerde niye boyle idare ettik, dogum olunca rahat edelim diye. Hanimefendi zoru gorunce kacti gitti.

Ben hep yatilidan emin olmadigimi vs vs anlattim. Gecen seneden de biliyor onu zor durumda issiz birakmayacagimizi ama iste yanar doner bir insanmis. Bana demesin mi haftaya cuma son olsun. Ben de bugun son olsun, zaten tatile gidecegiz dedim. 3 sene evde beraber olduğum kisiye kuru bir tesekkur ettim o da arkasini dondu ve gitti. Hic yakisik almadi ve resmen beni iki çocukla ortada birakti. Bizim isimizin saati rahat diye cakisiyormus. Disarida kazananayagin parayi kazanirsib dedim, para zaten onemki degilmis (azicik idare etse bizi eline 3 asgari ucret gececekti neredeyse). Bu devirde ben para onemli degil diyemem.

Dayanamadim yine yazdim uzun uzun aslinda daha uzun da kisa tuttum, ihale de size kaldi siktiysam affola.

Boyle ayakustu oyun cevirince sinirlerim bozuldu iste..

Gecen bir doktor paylasim yapmisti emzigi biberonu degistirmenize gerek yok diye. Buyrunuz;

Ama 2 ay oldu sürekli aynı emzik ağzında onun da mı değişmesine gerek yok acaba yada aynısını mı alsam internette ayda 1 değişmesi lazım hijyen için diyo

Ama 2 ay oldu sürekli aynı emzik ağzında onun da mı değişmesine gerek yok acaba yada aynısını mı alsam internette ayda 1 değişmesi lazım hijyen için diyo
Aynisini alabilirsiniz demis bu doktor da. Seviyorsa oyle yapmak iyi olabilir.

Teşekkür ederim sizin 14 günlük lokal için uygunmuş . Bizim 3 aylık doktor lokal için geç diyor. Bebek farkında olduğu ve hareketli olduğu için kolundan bacağından tutmaları gerekiyormuş bu da çok ağlamasına sebebiyet verirmiş . Lokal olmadıpı için se içeri alınma şansımız yok . doktorun dediği lokal olmamalı da bana mantıklı geliyor ama anestezi verilmesin diyenlerde mantıklı geliyor. Arada kaldım bende

Yazın çok fazla çeşit oluyor ama kış maalesef bence problem sebze sorun değil ıspanak harici çoğu kış sebzesi oluyor ama şöyle sulu güzel meyveler hep yaz meyvesi birkaç çeşit denemek için koyulabilir beğenmez yemezse tatlıya sos yaparım meyveli yoğurtta güzel bir seçenek olabilir sizin için

Elma, armut bir sure idare eder gibi hurma ve kuru kayisi da verirdim ben

Büyüyünce lokal olup yanında da olabilirsin canım. Oyun eşliğinde sünnet olur iken tüm aile yanında olabilirsiniz. 3-4 Güne iyileşiyor.

Deneyip memnun kaldığınız tadı çok değişmiyor dediğiniz yöntem var mı diye buraya sordum
blw filan daha bişe düşünmüyorum zaman yaklaşınca araştırırım
Meyveyi çıkarınca kötü oluyor biliyorsunuz. Suda kaynatıp komposto olarak tüketilebilir (ki bence gereksiz mideyi doldurur belki biraz daha büyüyünce) veya yopurtla blend edilip meyveli yoğurt olsrak verilebilir. Ama tavsiye etmem. Ben herşeyi tek vermeye çalıştım damak tadı oturana kadar. Tek tadını alsın diye. Sebze mantıklı pişirip yedirilebilir ama meyve mantıklı gelmiyor bana mevsiminde yemek daha mantıklı. Ben yapmayacağım açıkçası

Ben balkabağı ile başlamıştım kızıma buharda pişirip, dediğiniz gibi önce sebzeler sonra yoğurt sonra meyve şeklinde gittim. Kışın ayva gibi sert meyveleri mesela buharda pişirip vermiştim. Sarımsak bile tattırmıştım buharda pişirerek beğenip yemişti

Ben hiç bakıcı ile çalışmadım ama çevremden arkadaşlarımdan benzer şeyleri çok dinledim. Allah yardımcınız olsun inş gönlünğze göre birini bulursunuz. Ayıp etmiş. Bu arada ben şeye takıldım bir aylığına mı 3 asgari ücret verecektiniz

Ucreti gercekten iyiydi bizim bakicinon, mesaiye kalsaydi eline cok daha iyi gececekti evet. Her seyi goze almistim

Büyüyünce lokal olup yanında da olabilirsin canım. Oyun eşliğinde sünnet olur iken tüm aile yanında olabilirsiniz. 3-4 Güne iyileşiyor.
Oyun yaşında değil ama şuan :) bir de hastane ortamında yapılması taraftarıyım ben ameliyathane koşullarında . O zaman almıyorlar. Oyundanda anlamadığı için epey ağlıyorlarmış lokalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…