- 4 Mayıs 2023
- 1.213
- 1.094
- 63
- 34
İnşallahCanımmm
Umarım en kısa zamanda beslenme sorununuz halledilmiş olur
Eğer reflü ise ki muhtemelen öyle gibi duruyor Verdikleri ilaç ile toparlayacaktır inşallah.Az daha sabır canım.Her şey yoluna girecek Allahın izniyle. Anne kız ,sen kahve,o süt-mama karşılıklı oturup içeceğin günler yakındır.
Herşey aklınıza gelebilecek her şey ev biberon doldu 3 kere mama değiştirdik diğer biberonlari kabul etmedi zaten çaresiz kalmak o kadar zor ki, bı çözüm yolu olsa onun için uğraşırım ama yok kimse bişey demiyor. Bgn muhtemelen migdesi çok kötü yine hiç bişey iciremiyorumBüyük ihtimal denemişsindir ama başka biberonlarda da mı aynı? Bir de şey okumuştum bazı bebekler sütü oda sıcaklığında severmiş ılık/ sıcağa yakın sevmezmiş o şekilde denesen bir de
Stresli bir durum gerçekten, ama ben geçeceğine inanıyorum. İlaca da başlamışsın, tek seferde mucizeler yaratmayabilir zamanla iştahı geri gelecek bence. Biberonun ucu yenidoğan için değil dimi? Çok yavaşsa uğraşmak mı istemiyor acaba?Herşey aklınıza gelebilecek her şey ev biberon doldu 3 kere mama değiştirdik diğer biberonlari kabul etmedi zaten çaresiz kalmak o kadar zor ki, bı çözüm yolu olsa onun için uğraşırım ama yok kimse bişey demiyor. Bgn muhtemelen migdesi çok kötü yine hiç bişey iciremiyorum
Yok canım avent 4 numara inşallah düzelir valla birisyle konuşuyoruz kadınlar klübü özelden kadınin bebeği 5 aylık oldu aynı şeyleri yaşıyoruz o iki aydır kullanıyormus şurubu bide lansor da kullanıyormus ama hala aynı hiç bı değişiklik yok ona da sessiz reflü demiş doktorStresli bir durum gerçekten, ama ben geçeceğine inanıyorum. İlaca da başlamışsın, tek seferde mucizeler yaratmayabilir zamanla iştahı geri gelecek bence. Biberonun ucu yenidoğan için değil dimi? Çok yavaşsa uğraşmak mı istemiyor acaba?
Sanırım hem o hem yaramazlıkBelki acken ya da uykusu varken alt degistiriyoesunuz diyedir ya da erken baslamistir yaramazliga
Yani kriz dediğin benimki yaramazlıktan myle. Az önce 3 kez bezini açıp tekrar bağladım tekmelediği için düzgün bağlayamıyorum . Üstelik şuan sünnetli.
Ama benimki sadece bez bağlarken değşl sürekli öyle , enerji patlaması yaşıyor resmen. Sünnet için karton bardak bıraktım bezihin içine , bacaklarını hareket ettirmekten karton nardak içerde yamulmuş neredeyse kaş yapalım derken göz çıkaracaktıkbu kadar harekerli olması bana da şok oldu
Okul açıldı mı biraz evden uzaklasmak iyi gelicek onlara eminimki biz de bugün başladık gayet mutlu çok şükürAbi etrafta oldugu surece bizim bebis de uyumuyor. Ozellikle haftasonlari. Eve mi yetiseyim cocuklara mi bakayim derken, odaklanip uyutamiyorum. Buyuk oglum zaten iyice raydan cikti. Burnu yine tikali. Ustune mizmiz. Her seye agliyor. Yemek yemiyor. Kiziyorum sonra vicdan azabi cekiyorum. Esim desen yarardan cok zarari var, cocuga kizip duruyor. Ankayacaginiz benim de modum hic iyi degil ve abimiz icin endiseliyim
Ben 3 ana 2 ara yapıyorum yediden sonra da yatmadan rezene içiyorum bazen yoğurtlu meyve yiyorum bazen hurma bazen kayısı falan onun harici bişey yiyip içmiyorum 7den sonra bol su içiyorum mutlaka. Sabah 1 dilim ekmekle kahvaltı yunurta vs işte ne isterse canım tostta yiyorum , araya kahve hurma ya da bitter çiko yiyorum, öğlenleri de eve ne yapıosam kızım için onla yiyorum çorba ağırlıklı oluyo genelde, araya meyve ya da kuruyemis soda falan koyuyorum aksam da bol salata yanına ne yaparsam sebze ya da protein bulgur pilavi arpa şehriye falan yiyorum yani ama bir iki kaşık. Tansiyonum düşer gibi olursa mutlaka bişeyler atıştırıyorum wasa/etimek ekmeği yiyorum boş mesela çok kötüysem oeynirde koyuyorumNasıl yapıyorsun öğünlerini neler yiyorsun bende yapmak istiyorum ama sütten korkuyorum
Yani cocuklar buyuyecek ama bana nolacak diyorum. Okul basladi bugun, oryantasyon olunca yarim gundu, yeni okula basladik cunku. Birakincs biraz uzuldum ama evde de canims okuyor. Ona da iyi gelecek akranlariyla olmak. Simdi basladi gerci gitmicem diye aglamalara. BakalimOkul açıldı mı biraz evden uzaklasmak iyi gelicek onlara eminimki biz de bugün başladık gayet mutlu çok şükürgeçicek geçicekte bakalım nasıl geçicdl
Keşke umudumu canlı tutabilsem keşke daha güçlü bir anne olabilsem,yok ne umudum kaldı ne de güçlü bir anneyim sürekli ağlıyorum ama sürekli annem geldi yanıma ben çok kötüyüm doye psikologa git diye herkes diyor ama istediğim kadar gideyim yavrum böyle bişey yiyemedikce ben kahrolmaya devam edecem çıldırcam yine 5 saat oldu hiç bir açlık belirtisi yok saat 3 de zorla 70 CC vermiştim saat 7 buçuk olmuşM melekinsan Melekcim yani insan yaşamadıkça birebir anlayamıyor ama az çok nasıl endişe ettiğini nasıl psikolojide olduğunu anlayabiliyorum ama böyle durumlarda sana iyi gelmeyecek şeyleri okumanı araştırmanı tavsiye etmem çünkü başkasının bebeği onları yaşamış diye seninki de illa yaşayacak değil geçici bir durumda olabilir ama sen öyle düşünmezsen psikolojik olarak kendin iyi olamayacaksın. Bebek kadar kendi sağlığında önemli annen bilmiyorum halen yanında mı ama yanında biri varken sende psikolojik destek alabilirsin sen iyi ol ki bebeğinle de yeterince ilgilenebilesin. Kendini yormadan yıpratmadan farklı yöntemler yine dene tıpta hepsinin çaresi var tamamen aç kalacak değil böyle devam ederse damardan da beslenebilir tabi buna gerek kalmadan düzelir umarım öncelikle düzeleceğine inanman umutlu olman lazım
Ben kuzu kıyma ile karışık minik tuzsuz çift çekilmiş kiymalar ve köfteler yapıp koydum buzluğa. Hazır köfte olması daha kolaylık sağlıyor.Kızlar size bir şey soracağım . Bebeklerimiz ek gıdaya geçince kış mevsiminde olacağız. Herkes konserve domates vs yaptı mı? Sadece ben mi yapamadım acabayalnızız ve bebekle uğraşmaktan bu sene bir şey yapmayacağız dedim. Ama şuan düşündüm de bebişe de lazım olcak gibi değil mi?
Şeftaliyi nasıl koydunuz peki?Ben kuzu kıyma ile karışık minik tuzsuz çift çekilmiş kiymalar ve köfteler yapıp koydum buzluğa. Hazır köfte olması daha kolaylık sağlıyor.
Birde seftali ekledim.
Başka da bir hazırlık yapmadim.Yapacak zamanımda olmuyor açıkçası.
Biz konserve degil de rondodan gecirip difrize atiyoruz. Hallettik o isi yardimciyla. Tek bebekle yapilmaz cok zorKızlar size bir şey soracağım . Bebeklerimiz ek gıdaya geçince kış mevsiminde olacağız. Herkes konserve domates vs yaptı mı? Sadece ben mi yapamadım acabayalnızız ve bebekle uğraşmaktan bu sene bir şey yapmayacağız dedim. Ama şuan düşündüm de bebişe de lazım olcak gibi değil mi?
Şeftalinin kabuklarını soyup 4 e bölüp poşetlere vakumlayip dilim şeklinde koydum.Şeftaliyi nasıl koydunuz peki?
Bu sıkıntı bizde de var neredeyse hergün düştüğünü sanıp ağlıyorKızlar sizin bebeklerde Moro refleksi geçti mi? 3 gün sonra 3 ayı dolduruyoruz. Eskisi kadar olmasa da hala var aşırı sabırsızım bunun için çünkü sırt üstü yatıramıyorum, kendini uyandırıyor. Yapay zeka 4.aya doğru geçer diyor, daha erken doğum yapmış olanlarda durum nasıl
Domates hemen önermiyorlar zaten ilk zamanlarda, kapya biberden salca yapıyodum ben de buz poşetlerine koyuyodum pıt pıt kullanıyodum kolay bişey hazırlamakKızlar size bir şey soracağım . Bebeklerimiz ek gıdaya geçince kış mevsiminde olacağız. Herkes konserve domates vs yaptı mı? Sadece ben mi yapamadım acabayalnızız ve bebekle uğraşmaktan bu sene bir şey yapmayacağız dedim. Ama şuan düşündüm de bebişe de lazım olcak gibi değil mi?
Bu yıl konserve yapmayacam geçen yıl çok yapmıştım içimiz almıyor artıkKızlar size bir şey soracağım . Bebeklerimiz ek gıdaya geçince kış mevsiminde olacağız. Herkes konserve domates vs yaptı mı? Sadece ben mi yapamadım acabayalnızız ve bebekle uğraşmaktan bu sene bir şey yapmayacağız dedim. Ama şuan düşündüm de bebişe de lazım olcak gibi değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?