Süreçle beraber beni de sevgiyle kucaklar mısın ben direnemiyorum daSevgiyle kucaklıyoruz süreci ve direniyoruzyani 5. Aya doğru düzen oturmus oluyo siz gene yaptığınız rutinlere devam edin uyku öncesi vs hallolur
Burda bazı arkadaşlarla doktorun hiç söylemediğini kimine 3.aydan sonra söylediğini konuşmuştuk bakılabilir demişse geç olmaz bence bizim doktor 3.aydan önce çocuk gözün görmesi gerek dedi ama belki de bizde akıntı olduğu içindir gerçi gittigimizde 20 günlükten itibaren 6 aylığa kadar çok bebek vardıDün sağlık ocağına gittim dr izinliydi ebemiz 4. Ayda aşıya geldiğinizde bakılabilir dedi. Geç mi olur ki? Birde göz doktoru mu, çocuk doktoru mu yoksa aile hekiminin görmesi yeter mi ki?
Gel kardeşim tabii ne demek geçiyorrrr mis gibi günler geliyor sonra bak inanSüreçle beraber beni de sevgiyle kucaklar mısın ben direnemiyorum da
Bizim çocuk doktoru 3.ay dedi. Göz doktoruna yönlendirdiDün sağlık ocağına gittim dr izinliydi ebemiz 4. Ayda aşıya geldiğinizde bakılabilir dedi. Geç mi olur ki? Birde göz doktoru mu, çocuk doktoru mu yoksa aile hekiminin görmesi yeter mi ki?
Yok canım ateşi olmadı şükür. Kıyamam yavruya reflüsü vardır belki.Bizde bolca kusma ve hafif ateş yapmıştı. Hoş bizimki kusmaya yer arıyor da neyse2 gün sürdü sürmedi geçti hemen. Şimdi nasıl var mı ateşi
Bunu memeye koyunca bağırıp boynumu yalamak isteyen bebenin çığlıkları arasında ciddi ciddi belki gerçekten işe yarayacak ürün önerisidir diye izlemem peki
Geliyor gelmekte olan
Ateş olabilir her aşıda olduğu gibi. Bir de bu rota ishalli bir hastalık olduğu için aşısında da ishal yapabiliyor demişti hemşireler. Oğlum o gün 2-3 kere kaka yaptı, çok da arttırmadı yani kakasınıBen de şimdi rota aşısı yaptırıp geldim. Son haftamızmış. Zamanı geçmemiş şükür. Çok ağladı içmek istemedi. Bu aşının bir yan etkisi oluyor mu?
Daha iyi olmanıza çok sevindim. Kırılanlar olur, bazen öyle olması gerekir, boş ver. Dualarımız hep bütün çocuklarımız içinKızlar merhaba herkese, arada girip yazdıklarınızı okudum ama benim kızın iştahsızlık vardı biliyorsunuz beni çok etkiledi , çok korktum çok ağladım, resmen karalar bağladım. Bisey yazmak , konuşmak bile istemiyordum kimseyle, çünkü bir aydan fazla sürdü, uykusunda besliyordum artık en son uyanıkken asla içmiyordu. Bu gün denedim 8 saat aç kaldı gündüz, yine de içmek istmedi, eeee tahmin edersiniz ki ben de çok korktum daha öncelerde de 7 saat aç kaldığı olmuştu. Neyse 2 3 gündür daha iyi ve daha da iyiye gideceğine inanıyorum. Allah hepimizin yavrularına sağlık versin inşallah, bende kendime geldim cidden resmen karalar bağlamış gibiydim. Etrafımdaki herkesi de kırdım bu süreçte ama kimse beni anlamıyordu, niye bu kadar üzülüyosun niye bu kadar ağlıyorsun sorularına artık bunalıp tersliyordum, annem çok üzgünüm diye gelmişti o çok üzerime geldi üzülüyorum diye ona bile böyle yapacaksan git anne ben evladımı doyuramadığımı düşünürken göbek atamıyorum maalesef bile dedim, Allah'tan annem yani kırılıp gitmedi. Köydeyken kaynanamın ağzının payını verdim iyi oldu konuşmayacaz bidaha onunla. Ben ağlarken karşıma geçip güldü resmen hiç unutmayacam yaptiklarini. Ne dert oldu herkese benim üzülüp ağlamam ki benim yerimde kim olsa korkar endişelenir di yani 8 saat gündüz gündüz bir bebek neden aç kalmak istesin diye deliriyordum besin reddi yazılarını okuyup iyice kafayı bozmuştum. Cisi o kadar azaldı ki azıcık oluyirdu bezinde ve çok kokmaya başlamıştı aaayyy kabus gibi bir ay geçirdim. Çok şükür minnosum düzeliyorsizde gündüz içmiyo falan yazanlar olmuş, çok üzerine düşmeyin diyebilirim sadece çünkü öyle daha çok kötüye gitti bizde . Benim mirayı ma dua edin iştahı yerine gelsin teyzeleri hepimizin evlatları sağlıkla büyüsün inşallah . Bu arada benim kızda iki eli sürekli ağzında yumruk yapıp ve çok salyasi var eline ağız mendili ne bileyim üzerine attığım müslin örtü ne bulursa ağzına tıkıştırıyor ki bu çok sağlıklı bı gelişimsel süreçmiş müdahale etmemek gerekiyormus doktorumuz öyle dedi. Bizim kontrollerimiz çocuk gastroenteroloji bölümünde devam ediyor sessiz Reflü için şurup kullanmaya devam ediyoruz şimdilik. Bende durumlar böyle
Nerde o günler söyleyin nerdeGel kardeşim tabii ne demek geçiyorrrr mis gibi günler geliyor sonra bak inan
Evet baktım şimdi bizim de öyleKızlar günlerdir aklıma takılan bi şey sorcam hep unutuyorum. Bebişin ön bılgıldağın üstüne doğru (biraz saha yukarı doğru) elinizle dokunup sağa sola kaydırdığınızda ordaki kemik elinize hafif çıkıntılı (beldeki omurga gibi) geliyor mu?
Ayy teşekkür ederimEvet baktım şimdi bizim de öyle
Orası kafatası kemiklerinin birleşim yerleridir bence diye düşünüyorum. Henüz çok küçük oldukları için daha kafatası kemikleri tam birbirine birleşmedi hala oynak ve çıkıntılı bir durum var.Kızlar günlerdir aklıma takılan bi şey sorcam hep unutuyorum. Bebişin ön bılgıldağın üstüne doğru (biraz saha yukarı doğru) elinizle dokunup sağa sola kaydırdığınızda ordaki kemik elinize hafif çıkıntılı (beldeki omurga gibi) geliyor mu?
Aminnnn canm sizde durumlar nasıl sen nasılsın sende çok uğramadın sanki son zamanlarda arada girip okuyordum burayı seni çok göremedimDaha iyi olmanıza çok sevindim. Kırılanlar olur, bazen öyle olması gerekir, boş ver. Dualarımız hep bütün çocuklarımız için
Ben 3. Ayda götürdüm cnm göz doktoruna kimi çocuk doktoru kendi de muayene ediyormuş bizi göze yönlendirdilerKızlar 3.ayda veya daha önce göz muayenesi oldu mu bebişiniz? Rutin sanırım değil mi hepimiz yaptırıyoruz?
Ah yazık çocuğuma, nasıl bir şey yaşıyor acaba aşının etkisiyleMerhaba . 2. Ayımızda nimenrix 1. Dozu yaptık onda herhangi bir yan etki sorun yaşamadık.
3. Ayımızda bexsero 1. Dozu olduk bizim için en zorlu geçen aşı oldu fakat sadece 1 gün sürdü. Ateşi 1 gün boyunca yüksek seyretti 6 saatte bir carpol verdik ve hep başonda bekledik. Onun dışında da ağrısı vardı ve hep ağladı( normalde hiçbir aşıda ağlamamışto)
Şimdi 4. Ayda nimenrix 2. Dozu olacağız
Sizin de 2. ayda başlanmış... Çok büyük bir yan etki görmemeniz çok güzel. Sağlık ocağı aşılarının çarpması ilginç olmuş. Belki atak günlerine denk gelmiştirMerhaba, nimenrix ilk dozu ve rota ilk dozu aynı gün oldu, herhangi bir yan etki olmadı.
3. ayında bexsero ilk dozu oldu. Doktor aşıdan hemen sonra acilden calpol verdirdi. 8 saat arayla ateş durumuna göre dozu tekrarlamamızı söyledi. Gece boyunca takipte olduk ama ateşi yükselmedi ve herhangi bir huzursuzluk da yaşamadık.
Sağlık ocağında yapılan aşıları daha ağır geçirmiştik. Her bebekte farklı etki yapar tabi ama gereken tüm aşıları yaptıracağız.
Çok şükür sorun yaşamamışsınız, bizim de sıkıntısız geçer umarım. Evet işte küçükler daha, üzülüyorum o boynu bükük hallerineİlk çocuğumu yurtdışına çıkarmadan önce 1,5 yaşına doğru Nimenrix yaptırmıştım bir sıkıntı yaşamadık. Şu an henüz yaptırmadım, bilmiyorum nasıl bir sıkıntı oluyor. Acil yaptırılması gereken bir aşı değil diye biliyorum, bebeğiniz küçük diye endişeniz varsa erteleyebilirsiniz.
Memlekete gidip geldik, hiç giremedim. Ataklar mataklar derken yuvarlanıp gidiyoruz işteAminnnn canm sizde durumlar nasıl sen nasılsın sende çok uğramadın sanki son zamanlarda arada girip okuyordum burayı seni çok göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?