- 8 Ekim 2020
- 327
- 220
- 53
- 36
Bizde taisndik gerçekten çok yorucu oldu benim içinde... Resmen bittim.. şehir değişikliği oldu bizde uzun bir yol geldik ertesi gün oğlumun okulu bir yandan bebek bir yandan ev işleri kabus gibiydi kendime yeni yeni geliyorum... Buarada bende adet görmedim doğumdan sonra stres oldum gelseydi siskinligim giderdi belki.normal bir durumdur herhalde öyledir inşallahHanımlar selam! Günlerdir giremedim. Ev taşıdık. Ne yorucuymuş... Çocuktan önce taşınabilseymişiz gerçekten çok iyi olacakmış.
Özel eşyalarımızdan oluşan iki koli dışında bütün evi firma topladı. Baktığınızda büyük kolaylık gibi görünüyor. Fakat özellikle kıyafetleri tepe tepe ve karışık topladıkları için yerleştirmek ölüm gibiydi. Zaten pek de yerleştiremedik, sadece dolaplara karışık bir şekilde doldurduk diyeyim.
İlk gün eşim bizi misafirhaneye yerleştirdi. O taşımacıların başında dururken biz oğlumla emzirme-uyku-alt açma döngüsünde geçirdik günü. Çocuğum başta misafirhaneyi yadırgadı. Sonra akşam yeni eve geçince bu sefer de burayı yadırgadı ve kayış koptu. İnanılmaz huysuzlandı, ağladı, korktuİlk gecemiz epey sıkıntılı geçti yani ama neyse ki şimdi iyi, daha bir alıştı sanki. Küçücük haliyle ortam değişikliğine tepki vermesi muazzamdı gerçekten...
Her işte bir muzır dedikleri gibi, yeni evimizin ilk bombası üst kat komşularımız oldu. Yabancı bir aile. İki çocukları var kreş yaşında. Öyle bir koşuyorlar, öyle fena atlayıp zıplıyorlar ki çocuğum uykusundan uyanıyor. Acayip canım sıkıldı bu işe. Dakika bir gol bir olmasın diye uyaramıyorum da. Belki tanışma kisvesiyle kapıdan uğrayıp alt katlarında minik bir bebek olduğu bilgisini paylaşabilirim. Bir de değil aslında, yan dairemde de henüz 1 haftalık yenidoğan var. Tepedekilerle ne yapacağız bilmiyorum...
Onun dışında bu hafta regl olmayı bekliyordum ama olmadım. Herhalde hemen düzene oturmayacak. Bir iki hafta daha bekleyip belki bir muayeneye giderim. Regl olanlar ikinciyi oldunuz mu?
Vee kayınvalidem... Taşınmaya yardımcı olmak için gelmişti. Epeydir bizde. İlk başta yemeklerle gözümüzü boyasa da kendisine zerre tahammülüm olmadığını her hareketiyle hatırlatıyor. Yani inanın elimden geleni yapıyorum iyi geçinmek için ama kültürel, entelektüel anlamda o kadar farklıyız ki aynı çatı altında çok zor oluyor. Emaye saklama kabını doğrudan ocağa koyup yemek ısıtmaya kalkmalar, kavunu çay tepsisinde kesmeler... Ama asıl dün çok canımı sıkan bir şey yaşandı. Kahvaltı sofrasındaydık. Yemeğini yemişti ama sinsi sinsi benim ne yediğimi izliyordu. Ben de yan gözle görüyorum onun beni incelediğini. Kimin ne yediğine çok bakar. Şakayla anne hayırdır neye bakıyorsun dedim. Yakalanınca panik oldu. Kinayeli bir şekilde 'güzelliğine bakıyorum' dedi. Allah'tan hazırcevap biriyim de altında kalmadım. Sen dururken güzellik bize mi kalmış dedim. Sustu, kızardı, çayını alıp sofradan kalktı. Eşime anlattım. Asla tolere etmedi. Artık yolcu edelim kendisini dedi. İki gün sonra dönüyormuş evine. Terbiyesiz...
Bizde durumlar böyle. Umarım sizler de iyisinizdirHaa bir de haftaya memlekete gideceğiz galiba. Annem devasa bir mevlit okutacakmış. Eve sığamayacağımızı söyledim. O zaman evin yanındaki pastanede yapalım dedi. Adamlar doğum gününe filan kiralıyorlar da mevlite açarlar mı dükkanlarını bilemedim. En son camide yapalım dedik Herhalde 200 kişi civarı çağıracak. Gelişmeleri anlatırım
Yani 5. Ayda başlatan doktorlar oluyormuş oturabiliyorsa başlayanilir diyor Osman Gönülal bide çok da acele etmenize gerek yok tiksindirmeyelim bebekleri diyor sizin doktorunuz neden aceleci davrandi acaba tabi doktor daha iyi bilir de 4. Ay erken gibi geliyor demiMerhaba kızlar şu an doktor kontrolünden geliyorum. Pazar günü tam 3 aylık olduk. Bugün önce sağlık ocağına gittim, orada rota yapılmıyormuş, neyse diğer ölçümlerini filan yaptı. Kilo alımı için çok sınırda bol bol su iç bol bol emzir dedi, madem sınırda niye mamaya başla filan demedi? Rota için yakınımızda bir üniversite hastanesi var oraya gittim, doktor öğretim üyesiydi muayene eden doktor. Kilosu için sadece anne sütüyle iyi dedi, bizim istediğimiz 4. Ay dolduğu zaman doğum kilosunun 2 katına ulaşacak mı? Bu önemli olan dedi, ve sizin de sonraki ay ulaşacağını düşünüyorum dedi. Ama bence böyle giderse ulaşamayabilir. Bakalım inşaallah sütüm bol olur da bebek de iştahlı olur kilo artışı iyi olur. Nörolojik gelişimi için iyi dedi, göz takibi gülümsemesi filan iyiydi. Boynunu kaldırmasını ölçtü iyi dedi, parmağını ağzına soktu öğürme hareketi yapabilmesi de iyi dedi, o yüzden sizin bebeğin bir sonraki ayda ek gıdaya geçmesi lazım dedi. Hiç bunu duymamıştım daha önce. 2 çocuğumda da 6 aylıkken ek gıdaya geçirdik. Onlar da hemen hemen aynı dönemde aynı baş kaldırmayı filan yapıyorlardı aslında diye hatırlıyorum. Genelde 6 aylık olarak söylenir ama bebeğin gelişimine göre hareket edilmesi daha uygun olur dedi. Sizde doktor hiç böyle diyen oldu mu? Ben pek emin olamadım ama sonuçta doktor da üniversitede öğretim üyesi bir doktor yani. Ben mayıs annelerine bir yazayım bakayım onlarda doktor tavsiyesiyle 4 aylıkken ek gıdaya geçiren var mı… neyse, rota aşısını da hastaneden alıp yaptırdım. Şifa olsun inşaallah. Bir arkadaş fiyatını sormuştu 2395 tl ödedim aşıya.
Benim takip ettiğim doktorlar ek gıdayı 6. Ayda öneriyor. Alerjik bebeklere 4. Ayda öneren de var yalnızca. Bir de ek gıda kilo aldırır mı 4 aylık bebek ancak tadım yapar. Elbette doktordan iyi bilecek değilim kendimce.Merhaba kızlar şu an doktor kontrolünden geliyorum. Pazar günü tam 3 aylık olduk. Bugün önce sağlık ocağına gittim, orada rota yapılmıyormuş, neyse diğer ölçümlerini filan yaptı. Kilo alımı için çok sınırda bol bol su iç bol bol emzir dedi, madem sınırda niye mamaya başla filan demedi? Rota için yakınımızda bir üniversite hastanesi var oraya gittim, doktor öğretim üyesiydi muayene eden doktor. Kilosu için sadece anne sütüyle iyi dedi, bizim istediğimiz 4. Ay dolduğu zaman doğum kilosunun 2 katına ulaşacak mı? Bu önemli olan dedi, ve sizin de sonraki ay ulaşacağını düşünüyorum dedi. Ama bence böyle giderse ulaşamayabilir. Bakalım inşaallah sütüm bol olur da bebek de iştahlı olur kilo artışı iyi olur. Nörolojik gelişimi için iyi dedi, göz takibi gülümsemesi filan iyiydi. Boynunu kaldırmasını ölçtü iyi dedi, parmağını ağzına soktu öğürme hareketi yapabilmesi de iyi dedi, o yüzden sizin bebeğin bir sonraki ayda ek gıdaya geçmesi lazım dedi. Hiç bunu duymamıştım daha önce. 2 çocuğumda da 6 aylıkken ek gıdaya geçirdik. Onlar da hemen hemen aynı dönemde aynı baş kaldırmayı filan yapıyorlardı aslında diye hatırlıyorum. Genelde 6 aylık olarak söylenir ama bebeğin gelişimine göre hareket edilmesi daha uygun olur dedi. Sizde doktor hiç böyle diyen oldu mu? Ben pek emin olamadım ama sonuçta doktor da üniversitede öğretim üyesi bir doktor yani. Ben mayıs annelerine bir yazayım bakayım onlarda doktor tavsiyesiyle 4 aylıkken ek gıdaya geçiren var mı… neyse, rota aşısını da hastaneden alıp yaptırdım. Şifa olsun inşaallah. Bir arkadaş fiyatını sormuştu 2395 tl ödedim aşıya.
Vurunca ses çıkıyor mu dişlerden? Çıkmış gibi geldiKızlar bebeği biberon kullananlar Philips 3 no başlığa geçtiniz mi ben deniyorum ama sanki çok hava yutuyor ve damlatıyor başlık. Bir de oğlumun altta iki diş beyaz beyaz görünmeye başladı sizde de var mı erken mi çıkarıcak yoksa
Evet benim de bildiğim o yöndeydi, 5 ay dolup 6. Aya başlarken değil 6 ay dolunca ek gıdaya başlamıştım ben hep. Bu sefer farklı bir doktora gittim bilmiyorum kendi doktorumuza gitseydim ne derdi. Uzak kalıyor bize trafik çok oluyor diye yakın doktoru tercih ettim bu sefer. Kilo alması için değil başını kaldırıp dik tutabiliyor ve öğürme refleksi geliştiği için ek gıdaya başlamalısınız gelecek ay dedi. Yoksa tabii ki tadımlık çay kaşığı kadar püre filan verilir. Normal doyuracak gibi çorba şeklinde değil.Benim takip ettiğim doktorlar ek gıdayı 6. Ayda öneriyor. Alerjik bebeklere 4. Ayda öneren de var yalnızca. Bir de ek gıda kilo aldırır mı 4 aylık bebek ancak tadım yapar. Elbette doktordan iyi bilecek değilim kendimce.
Evet bana da erken geldi bilmiyorum bir ay sonra kendi doktorumuza götüreyim en iyisi o zaman karar verelim. Ek gıda da başlı başına bir serüven, 2 ay sonra başlasak bence de iyi olacak.Yani 5. Ayda başlatan doktorlar oluyormuş oturabiliyorsa başlayanilir diyor Osman Gönülal bide çok da acele etmenize gerek yok tiksindirmeyelim bebekleri diyor sizin doktorunuz neden aceleci davrandi acaba tabi doktor daha iyi bilir de 4. Ay erken gibi geliyor demi
Bize doktorun söylediği başını dik tutabiliyor ve öğürme refleksi olduğu için ek gıdaya başlamalısınız dedi. Kiloyla ilgili bir sebepten dolayı demedi. Sizinkilerde de öğürme refleksi vardır belki.Geçmiş olsun canım benim hem ablamın kızı hem abimin oğlu 4.ayda ek gıdaya geçtiler ama onlarda mama desteği olduğu halde doktor geçilmesini söyledi kiloları da yeterli hatta ablamın kızı 9.ayinda 11 kiloydu puf puf bı bebekti neye göre söyleniyor hiç sormamıştım ama duydum yani çevreden de epey sorun olmaz diye düşünüyorum
Süt içmiyorsa mama verilir ama ek gıda o sebeple verilmez diye biliyorum.Benim arkadaşım 5. Ayda başladı bebeği sütü emmediği için doktor kontrolünde yani başladı öyle hatırlıyorum.
Tabi canım mama ile beraber. Yani bana sebebini öyle söylediSüt içmiyorsa mama verilir ama ek gıda o sebeple verilmez diye biliyorum.
Başını kaldırması ve öğürme durumu bizde de var. Bundan dolayı ek gıdaya geçilir mi hiç duymadım inanın. Ben de sizin gibi 6. Ay dolunca geçmiştim. Onemli nokta yeterli kilo alması bence. Ek gıdaya zaten geçeceğiz er geçEvet benim de bildiğim o yöndeydi, 5 ay dolup 6. Aya başlarken değil 6 ay dolunca ek gıdaya başlamıştım ben hep. Bu sefer farklı bir doktora gittim bilmiyorum kendi doktorumuza gitseydim ne derdi. Uzak kalıyor bize trafik çok oluyor diye yakın doktoru tercih ettim bu sefer. Kilo alması için değil başını kaldırıp dik tutabiliyor ve öğürme refleksi geliştiği için ek gıdaya başlamalısınız gelecek ay dedi. Yoksa tabii ki tadımlık çay kaşığı kadar püre filan verilir. Normal doyuracak gibi çorba şeklinde değil.
Evet bence de geç olsa hatta daha bile iyi, benimkiler biraz stresli süreçler olmuştu hazır değilim 2 ay sonra olsa daha iyi benim için.Başını kaldırması ve öğürme durumu bizde de var. Bundan dolayı ek gıdaya geçilir mi hiç duymadım inanın. Ben de sizin gibi 6. Ay dolunca geçmiştim. Onemli nokta yeterli kilo alması bence. Ek gıdaya zaten geçeceğiz er geç
İnşaallah en kolay hayırlı şekilde ameliyatsız atlatır, böbrek fonksiyonları düzene girerTeyzeleri, bebişimi iki ay daha takip edecekler. Doktorla yüzyüze görüşmedim detaylara hakim değilim, ama karar bu. Oğlum inşallah ameliyata gerek kalmadan çözsün bu işi. Başından beri böyle umdum. Farklı doktorlarla da görüşeceğiz. Değişik bir haber olursa paylaşırım yine.
Bu süreçte iyiye gider umarım bu haberiniz içimde iyi olacağına dair bir his uyandırdıTeyzeleri, bebişimi iki ay daha takip edecekler. Doktorla yüzyüze görüşmedim detaylara hakim değilim, ama karar bu. Oğlum inşallah ameliyata gerek kalmadan çözsün bu işi. Başından beri böyle umdum. Farklı doktorlarla da görüşeceğiz. Değişik bir haber olursa paylaşırım yine.
İnşaallah en kolay hayırlı şekilde ameliyatsız atlatır, böbrek fonksiyonları düzene girer
Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Kocaman bir amin diyorumBu süreçte iyiye gider umarım bu haberiniz içimde iyi olacağına dair bir his uyandırdı
Of off offf.. Sabır zorlamak için tüm tuşlara basmış adeta ama sürpriz sonlu olmuş, sonunu beğendimDün gece bunlara epey ihtiyacım oldusaatte 1 uyandı, uyandığındamemeyle oynadı süt içmedi. En son gecs 3 de tamamen uyandı. Tam 2 saat uyutmaya çalıştım(ayakta salla, kolunda gezdir, şarkı söyle vs) .
Memeyi çekip çekip bırakırlen üzerine süt döküldü epey, tulumunu değiştim altını değiştirdim . 5 dk sonra kaka yaptı bi daha altını açtım derken beyefemdi çişini yapıp nevresimimi batırdı . Onu giydirip beşiğine koydum ve bir hışımla örtülerimi söktüm yenilerini taktım ( o arada sinirden uykusuzluktan kudıruuorum). Çamaşır makinesine gittim geldim bir de baktım ki minnoşum kendi kendine uslu uslu uyumuş tabi saatimiz 6 yı gösteriyordu
İyi bari kalanlar da böyle ateşsiz sorunsuz kolaylıklar geçsin inşallahYok canım ateşi olmadı şükür. Kıyamam yavruya reflüsü vardır belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?