- 4 Mart 2025
- 1.289
- 1.680
- 48
Çok korkutucu değil miHediye bişeler gelmişti ya kaşık tabak suluk filan onlar yeter diye umuyorumhiç hevesim yok hiç
Mama sandalyesi alıcaz tabi mecburkolay temizlenen bişe bulmak lazım
Hmm o seti bilmiyordum, bakayımVallahi herkes oioi nin setini paylaşıyor. Gerçekten çok mu işlevsel yoksa ününden dolayı mı alınıyor bilemiyorum orasını henüz kullanmadım. Ama içerisinde önlüğü bardağı vs her şeyi oluyor. Suluk için hem avent hem munchkin almıştım doğmadan önce indirimden, hangisi kullanışlı olursa artık. Başka da bir şey lazım değil.
Bir de organik bebek ürünleri oluyor doktoruma sorup ilerleyen süreçlerde kullanmayı düşünüyorum. Organik tarhana, organik bebek bisküvisi, organik makarn vs vs fiyatlar biraz yüksek tabi ama içerikleri temiz
Yatağından oto koltuğuna kadar her şeyini Chicco almışım oğlumun, şu an fark ettim. Mama sandalyesi de öyle olabilir, neden olmasın. Sağlam derken devrilmemesini mi kastediyorsunuz? Bugün Instada öyle bir yoruma denk geldim. Bazı sandalyeler devriliyormuş. Yazık ya çocuğa kıyamamMama sandalyesi chicconun var bizde. Pratik değil ama sağlam. Oioi silikon tabaklar, kaşıklar var. İlk zamanlar yumuşak kaşıkla daha rahat edecekleri için silikon öneririm. Alıştırma bardağı gerekli, philips aventte damlatma sorunu yaşamıştık gibi hatırlıyorum. Tadım emziği gibi bir şey var, aldık ama hiç kullanmadık. Önlükte de giyilebilir önlük ancak kurtarıyorameliyat önlüğü gibi. Buharda sebze pişirme aparatı da gerekiyor. Ben makina almıştım hala da kullanıyorum kendimiz için.
Tüm kıyafetler için de h&mçok seviyorum çoklu paketlerini.
Ya evet bunu çok duyuyorum ve görüyorum ama sandalyenin ağırlığı nasıl? Çocuk düşer filan yazmışlar başka sitelerdeIkea tipi cok kullanisli oluyor temizligi kolay oluyor yer tutmuyor
Tamamdır bekliyoreeYaa keşke hep yaz bir yerde büyütebilsek ben güzelim yazlık takımları kaldırdım gitti
Mama sandalyesi bambaşka bir dert. Önlük bir iki tane almıştık bir ara fotoğraflarını atarım ama işe yarar şeyler mi bilemem tabii görmek lazım
Babaya söyledim bunları. Döner versek yese olmuyor mu dediBen ikea kullandım mama sandalyesi gene onu kullancam içine minder almıstım cok rahat. Makarna lütfen ve og favorilerim organik bahçe, wefood da iyi. İyi az asitli bir zyağı edinmenizi öneririmoioi kullandım ben de makineye girerse kötü oluyor ama onun harici çok rahat. Kasesi tabağı kaşığı. Mama önlüğü bumkins almıstım rahat. Mama termosu ve kaşık koymak için kap almıstım. Cam rende. Buhar aparatı almıstım. Bir de emsandan tek kişilik tencere tava gibi almıitım çok rahat sadece onun için kullandım. Yoğurt makinesi benim favorim bozuldu benim eskiydi yeni aldım çok memnunum. Munchkin ilk etapta pipet çekememişti kızım sonra çok sevdi, phlips avent rahattı ben damlatma sorunu yasamadım. Wee baby silikon kasık ve meyve süzgeci çok kullandım. Hepsi duruyor işte mama dandalyesi altında da silinebilir leke tutmayan örtü seriyodum sonra etkinlik için kullanıyoruz hala buzdolabına da haftalık menü çoook rahat oluyor bilginize çok uzun yazdım
Yani düşmesi için çok farklı şeyler yapmış olması lazım cocugun gayet sağlam geliyor banaYa evet bunu çok duyuyorum ve görüyorum ama sandalyenin ağırlığı nasıl? Çocuk düşer filan yazmışlar başka sitelerdeYani düşse bu kadar uzun süre tercih edilen bir ürün olur muydu...
Onu da yiycek az bekleyinBabaya söyledim bunları. Döner versek yese olmuyor mu dedi
Çok önemli bir şeyi hatırlatmışsınızEk gıdadan bahsediliyorken heimlich manevrasini hatirlatmak isterim. Dilerim ki hiç bir zaman ihtiyaç duyulmasin, hiç kimse uygulamak zorunda kalmasin. Ama bebekleri besleyecek olan anne, baba, nine, dede, teyze herkes ek gıda öncesi videoları izleyip, bilgi sahibi olmalı
Ve bence bu sebeple mama sandalyesinin kemerleri varsa da bağlanmamali. Zaten beslerken saniyelik bile yalniz birakmiyoruz. Ani bir müdahale gerekirse el kol birbirine karışır bir de kemerle uğraşmak zaman kaybi olur
Ama tabii oyalansin diye mama sandalyesine 'yiyeceksiz' oturtuluyorsa, kemer gerekli
Kilonun yarısı kadar cc. 5 kg ise yuvarlak hesap 3 cc.Kızlar calpol ne kadar veriliyordu 1 çay kaşığı az mı olur?
Aaa benim kuduruğun önizlemesi mi bu?Yani düşmesi için çok farklı şeyler yapmış olması lazım cocugun gayet sağlam geliyor banaama ben 15 aylık bıraktım çünkü ayağa kalkıp atlamak istiyodu max böyle şeyler yapsa dahi devrilmedi çok pratik benim deneyimim de diğerleri çok kaba geliyor yer kaplıyor gibi gelio
Gündüz iyi emiyor çok şükür. Kanguruyla turlamanız zormuş iyiceAma gündüz emmesi nasil ? Benimki çok az emiyor gündüz. O sebeple gece uyanıp emmesini firsat olarak görüyorum, içim daha rahat oluyor
Yataktan çıktığımız yetmezmiş gibi bir de kanguru takarak koridor turluyoruz yaklaşık 1 saat kadar
Bana da öyle geliyor, annemlerin evi için öyle praitk bir şey almıştık hep ya düşerse devrilirse korkumuz vardı açıkçası.Ya evet bunu çok duyuyorum ve görüyorum ama sandalyenin ağırlığı nasıl? Çocuk düşer filan yazmışlar başka sitelerdeYani düşse bu kadar uzun süre tercih edilen bir ürün olur muydu...
Bir mesaj daha yazmıştım görmeden alıntınızı, evet devrilmesinden çekinirim açıkçasıYatağından oto koltuğuna kadar her şeyini Chicco almışım oğlumun, şu an fark ettim. Mama sandalyesi de öyle olabilir, neden olmasın. Sağlam derken devrilmemesini mi kastediyorsunuz? Bugün Instada öyle bir yoruma denk geldim. Bazı sandalyeler devriliyormuş. Yazık ya çocuğa kıyamamAlıştırma bardağı için farklı bir marka duyarsanız bizimle de paylaşın olur mu Tadım emziğini hiç duymadım. Şu içine meyveyi koyup emmesi için verdiğimiz şey mi acaba? Önlük sanırım hem uzunlardan hem de silikonlardan edinsek iyi olacak. Buharda pişirme aparatım var, kendim için de kullanıyordum sağlıklı beslenesim geldiğinde Ama makinesini bilmiyorum. Nasıl bir şey? Kıyafetlerde de evet H&M son derece işlevsel ürünler çıkarıyor Çok teşekkürler mesaj için
Ya di mi yağ konusu da vardıBen ikea kullandım mama sandalyesi gene onu kullancam içine minder almıstım cok rahat. Makarna lütfen ve og favorilerim organik bahçe, wefood da iyi. İyi az asitli bir zyağı edinmenizi öneririmoioi kullandım ben de makineye girerse kötü oluyor ama onun harici çok rahat. Kasesi tabağı kaşığı. Mama önlüğü bumkins almıstım rahat. Mama termosu ve kaşık koymak için kap almıstım. Cam rende. Buhar aparatı almıstım. Bir de emsandan tek kişilik tencere tava gibi almıitım çok rahat sadece onun için kullandım. Yoğurt makinesi benim favorim bozuldu benim eskiydi yeni aldım çok memnunum. Munchkin ilk etapta pipet çekememişti kızım sonra çok sevdi, phlips avent rahattı ben damlatma sorunu yasamadım. Wee baby silikon kasık ve meyve süzgeci çok kullandım. Hepsi duruyor işte mama dandalyesi altında da silinebilir leke tutmayan örtü seriyodum sonra etkinlik için kullanıyoruz hala buzdolabına da haftalık menü çoook rahat oluyor bilginize çok uzun yazdım
Arkadaş diyarbakırda yaşıyor. Orda içme suyu çeşme suyundan kullanılıyor. Suyuda pırıl pırılNaçizane çeşme suyu değil, içme suyu kaynatmanızı tavsiye ederim. Çeşme suları yine de klorlu, mineralsiz oluyor
Etkilş bir video var mı? Ben çok izledim ama yapamazmışım gibi özgüvensizim. Allah mecbur etmesin hiç birimiziEk gıdadan bahsediliyorken heimlich manevrasini hatirlatmak isterim. Dilerim ki hiç bir zaman ihtiyaç duyulmasin, hiç kimse uygulamak zorunda kalmasin. Ama bebekleri besleyecek olan anne, baba, nine, dede, teyze herkes ek gıda öncesi videoları izleyip, bilgi sahibi olmalı
Ve bence bu sebeple mama sandalyesinin kemerleri varsa da bağlanmamali. Zaten beslerken saniyelik bile yalniz birakmiyoruz. Ani bir müdahale gerekirse el kol birbirine karışır bir de kemerle uğraşmak zaman kaybi olur
Ama tabii oyalansin diye mama sandalyesine 'yiyeceksiz' oturtuluyorsa, kemer gerekli
Merhaba. Ferrum için bir şey dedi mi içeriği temiz mi acaba . Bize de doktor ferrum verdi ama hala karar veremedim kullanıp lullanmamaya . Ücretli satılanlar daha mı temiz içerikli diye kararsız kaldımKızlar biz de 4 ay aşılarımızı olduk. @creamole123 arkadaşım teşekkür ederim doktor tavsiyesi için gayet memnun kaldık İsmail beyden
Doktor demire başlattı, ferrum, kilosu başına 1 damla şeklinde olacak. Demir için test yapmaya gerek yok çünkü bebeklerde anne karnındayken anneden aldığı demir onu ancak 4 aya kadar idare ediyor, sonrasında da eee bu çocuk demir içeriği olarak et yemiyor, baklagil yemiyor, anne sütüyle geçen demir de çok az, o zaman nerden karşılayacak demir ihtiyacını, mecbur dışardan vermek zorundayız, çünkü demir beyin gelişimi de dahil bebek için çok gerekli dedi. Demirle ilgili bir sürü şey anlattı da artık detaylarını yazmayayım.
D vitamini devam, ama biz öncesinde Pedia-d hep 3 damla şeklinde kullanıyorduk, fazla gelir 1 damla yeterli dedi.
Ayrıca artık ilk aylardaki gibi siz uyandırıp emzirmeyeceksiniz saat takibi yapmayacaksınız. bebek zaten sadece acıktığında emmek isteyecek, o da 3 saatte bir 5 dk yeterli olur dedi. Siz ne kadar zorlasanız da eğer toksa memeden 2 hüp çeker başını etrafa çevirir, bakınır. Ama bunu sakın meme reddi olarak düşünmeyin, bu tamamen gelişiminin bir parçasıdır dedi.
Kilo olarak geçen ay sınırda almıştı bu sefer biraz daha iyi almış çok şükür. Genel olarak da doğumundan itibaren kilosundaki artış persentil olarak ortalama çıktı.
Mama ile beslenen bebeklerde eğer kg alımı az ise o zaman ek gıdaya erken başlatıyorum ama size şu an ihtiyaç yok sırf anne sütü ile devam edin dedi. Bir sonraki ay da iyiyse 6 ay dolunca ek gıdaya başlarız, şimdi su da dahil hiçbir şey vermeyin dedi.
Oturtmaya 5 aylıkken başlatıyoruz dedi.
Bu aylarda ellerinin ikisini birden ağzına sokar, çok fazla tükürük yapar çok normal dedi. Sırf diş için değil normal bir gelişim süreci bırakın ellerini emsin dedi. 5 ayda da çıkarabilir 1 yaşında da çıkarabilir. Aa benim çocuğum erken diş çıkardı gelişimi iyi, ya da eyvah geç çıkardı demek ki gelişim sorunu var anlamına gelmiyor dedi. Bazı bebeklerin 1 yaşında 1 dişi olurken bazı bebeklerde 10 tane diş bile olabilir dedi. Bizim bebeğin damaklarını kırmızı olarak gördü ama daha derinlerde uzun bir süreç olur sizinki dedi.
Özel aşılardan menenjit i ben diğer çocuklarımda 1 yaştan sonra yaptırdığım için geçen ay yaptırmamıştım, doktor erken yapılmasını öneriyorum dedi, bir sonraki aya rotarivüsün 2. dozu ile birlikte menenjit i de yaptıralım dedi.
Gözünün çapaklanmasını sordum, doğumdan itibaren 2 göz pınarımız olur dedi bazen bunlarda darlık olabilir o zaman göz çapaklanır 6 aya en fazla 1 yaşa kadar düzelir, bazı bebeklerde kanal tamamen tıkalı olur o zaman hiç çapaklanma da olmaz ama bebeğin gözü de kuruluktan ötürü hiç açılmaz o zaman ufak bir operasyonla kanalı açarız dedi, ama size gerek yok düzelir 2 aya dedi.
Baş şeklini sordum, bebeklerin başı hamur gibi olur, bu hem başının büyümesi için hem de bir darbe aldığında kendisini hızlı onarması içindir, ama bazen bu şekil bozukluğu gibi sıkıntılara da yol açabilir, ama 2 saat aynı pozisyonda yatırdım bozuldu anlamında değil, 6-7 ay boyunca sürekli aynı pozisyonda yatırmanız lazım ki bozulsun, şu an sizin bebekte çok hafif bir düzlük var ama bebeğiniz oturmaya başladıktan sonra o tamamen düzelecek merak etmeyin dedi.
Bacakları kuru dedi, nemlendirici sürmeniz yeterli başka bir şeye gerek yok dedi.
Kakası kıvamı katı değil suluysa 3-4 günde bir yapabilir normal dedi.
Bebek henüz dönmüyor dedim bu ay döner dikkatli olun dedi.
Aklımda kalanlar bunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?