- 29 Haziran 2022
- 4.282
- 2.421
- 83
- 32
Yoyko almıştım şimdi göremedim belki yoktur artıkNe kullanıyorsunuz linki var mı
Hipp suyun sodyum oranı çok yüksek, bebeklerde sodyum çok önemli, özellikle düşük olmalı. Ceysu öneririm ebebekte varKızlar madem konu ek gıda bende soeayım. 5 aylık vs ek gıdaya başlayanlar o zaman su da içirmeye başlıyor değil mi? Ne kadar su verilecek ? Bir de hazır sular bile artık çok sağlıklk değil gibi , en azından bebek için önerebileceğiniz bir su markası var mı? Hipp nasıl?
Su olayını kendi doktoruna danış bence çocuk talep etmezse bir yaşa kadar gerekli görmüyorlar gerekli duurmlarda az az verilebilir diyorduKızlar madem konu ek gıda bende soeayım. 5 aylık vs ek gıdaya başlayanlar o zaman su da içirmeye başlıyor değil mi? Ne kadar su verilecek ? Bir de hazır sular bile artık çok sağlıklk değil gibi , en azından bebek için önerebileceğiniz bir su markası var mı? Hipp nasıl?
Öyle mi? 6 aydan itibaren günde 200 ml diye duydum ama yanlış mı duydum acabaSu olayını kendi doktoruna danış bence çocuk talep etmezse bir yaşa kadar gerekli görmüyorlar gerekli duurmlarda az az verilebilir diyordu
dün gece dinlemiştim :) bebişle alakalıymış arz talep ilişkisi :)
çok teşekkürler hepsi çok şirinmiş hazıra kondum sayende sadece önlük önü cepli gibi şeffaf ondan öderdiler dökülenler filan direk o cep kısmı gibi yere dökülüyor ondan bakıyorum bendeEk gıda için benim aklımda bunlar var:
Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol
Hızlı Kargo, Aynı Gün Kargo, Hızlı Teslimat mı arıyorsun? En sevdiğin ürünler ve markalar %90'a varan indirimlerle Trendyol.com'da!ty.gl
Fikir ve önerilere açığım
Ahahah ay en sevdiğim olay. Ne demek, afiyetli öğünleri olsun bebişinçok teşekkürler hepsi çok şirinmiş hazıra kondum sayende
Çok sevindim memnun kalmanıza ve bebişin iyi olmasınaKızlar biz de 4 ay aşılarımızı olduk. C creamole123 arkadaşım teşekkür ederim doktor tavsiyesi için gayet memnun kaldık İsmail beyden
Doktor demire başlattı, ferrum, kilosu başına 1 damla şeklinde olacak. Demir için test yapmaya gerek yok çünkü bebeklerde anne karnındayken anneden aldığı demir onu ancak 4 aya kadar idare ediyor, sonrasında da eee bu çocuk demir içeriği olarak et yemiyor, baklagil yemiyor, anne sütüyle geçen demir de çok az, o zaman nerden karşılayacak demir ihtiyacını, mecbur dışardan vermek zorundayız, çünkü demir beyin gelişimi de dahil bebek için çok gerekli dedi. Demirle ilgili bir sürü şey anlattı da artık detaylarını yazmayayım.
D vitamini devam, ama biz öncesinde Pedia-d hep 3 damla şeklinde kullanıyorduk, fazla gelir 1 damla yeterli dedi.
Ayrıca artık ilk aylardaki gibi siz uyandırıp emzirmeyeceksiniz saat takibi yapmayacaksınız. bebek zaten sadece acıktığında emmek isteyecek, o da 3 saatte bir 5 dk yeterli olur dedi. Siz ne kadar zorlasanız da eğer toksa memeden 2 hüp çeker başını etrafa çevirir, bakınır. Ama bunu sakın meme reddi olarak düşünmeyin, bu tamamen gelişiminin bir parçasıdır dedi.
Kilo olarak geçen ay sınırda almıştı bu sefer biraz daha iyi almış çok şükür. Genel olarak da doğumundan itibaren kilosundaki artış persentil olarak ortalama çıktı.
Mama ile beslenen bebeklerde eğer kg alımı az ise o zaman ek gıdaya erken başlatıyorum ama size şu an ihtiyaç yok sırf anne sütü ile devam edin dedi. Bir sonraki ay da iyiyse 6 ay dolunca ek gıdaya başlarız, şimdi su da dahil hiçbir şey vermeyin dedi.
Oturtmaya 5 aylıkken başlatıyoruz dedi.
Bu aylarda ellerinin ikisini birden ağzına sokar, çok fazla tükürük yapar çok normal dedi. Sırf diş için değil normal bir gelişim süreci bırakın ellerini emsin dedi. 5 ayda da çıkarabilir 1 yaşında da çıkarabilir. Aa benim çocuğum erken diş çıkardı gelişimi iyi, ya da eyvah geç çıkardı demek ki gelişim sorunu var anlamına gelmiyor dedi. Bazı bebeklerin 1 yaşında 1 dişi olurken bazı bebeklerde 10 tane diş bile olabilir dedi. Bizim bebeğin damaklarını kırmızı olarak gördü ama daha derinlerde uzun bir süreç olur sizinki dedi.
Özel aşılardan menenjit i ben diğer çocuklarımda 1 yaştan sonra yaptırdığım için geçen ay yaptırmamıştım, doktor erken yapılmasını öneriyorum dedi, bir sonraki aya rotarivüsün 2. dozu ile birlikte menenjit i de yaptıralım dedi.
Gözünün çapaklanmasını sordum, doğumdan itibaren 2 göz pınarımız olur dedi bazen bunlarda darlık olabilir o zaman göz çapaklanır 6 aya en fazla 1 yaşa kadar düzelir, bazı bebeklerde kanal tamamen tıkalı olur o zaman hiç çapaklanma da olmaz ama bebeğin gözü de kuruluktan ötürü hiç açılmaz o zaman ufak bir operasyonla kanalı açarız dedi, ama size gerek yok düzelir 2 aya dedi.
Baş şeklini sordum, bebeklerin başı hamur gibi olur, bu hem başının büyümesi için hem de bir darbe aldığında kendisini hızlı onarması içindir, ama bazen bu şekil bozukluğu gibi sıkıntılara da yol açabilir, ama 2 saat aynı pozisyonda yatırdım bozuldu anlamında değil, 6-7 ay boyunca sürekli aynı pozisyonda yatırmanız lazım ki bozulsun, şu an sizin bebekte çok hafif bir düzlük var ama bebeğiniz oturmaya başladıktan sonra o tamamen düzelecek merak etmeyin dedi.
Bacakları kuru dedi, nemlendirici sürmeniz yeterli başka bir şeye gerek yok dedi.
Kakası kıvamı katı değil suluysa 3-4 günde bir yapabilir normal dedi.
Bebek henüz dönmüyor dedim bu ay döner dikkatli olun dedi.
Aklımda kalanlar bunlar.
Ben böyle bişi hiç duymadım açıkçası nerde dinledniz dr beyanımı merak ettimSu olayını kendi doktoruna danış bence çocuk talep etmezse bir yaşa kadar gerekli görmüyorlar gerekli duurmlarda az az verilebilir diyordu
dün gece dinlemiştim :) bebişle alakalıymış arz talep ilişkisi :)
Su vermemezlik yapmayın aman sakın ya bilemedim ben böyle bişi ilk kez duydum. Bu arada hayat ın bebek suyu nu kullandım ilk başta sonra arıtmadan devamÖyle mi? 6 aydan itibaren günde 200 ml diye duydum ama yanlış mı duydum acaba
Marka bilmiyorum ama normal kendimiz için de aldığımız içme suyunu kaynatıp soğutup veriyorduk biz. Su ekgıda ile beraber başlanıyor diye biliyorum. Su miktarı çok az oluyor ilk başlanırken. Her ekgıdadan sonra biraz içirirsiniz. Eyvah bugün suyunu bitirmedi az içti gibi bir şey değil, günlük yarım çay bardağı bile yeterli olur. Anne sütünden de su alıyor zaten. Ama bebek büyüdükçe tabi artacak su ihtiyacı.Kızlar madem konu ek gıda bende soeayım. 5 aylık vs ek gıdaya başlayanlar o zaman su da içirmeye başlıyor değil mi? Ne kadar su verilecek ? Bir de hazır sular bile artık çok sağlıklk değil gibi , en azından bebek için önerebileceğiniz bir su markası var mı? Hipp nasıl?
Dün gece dolunay tutulma falan mı vardı acabaKızlar yaklaşık 1 aydır bebeğimin gece uykusu inanılmaz kötü bir hale gelmişti. Sanırım grupta ilk uykusuz bozulan ataktan etkilenende benim bebeğimdi
Bir kaçgündür artık uykusuzluğum max seviyedeydi. Dün akşam 20.00 da bebeğimi oturma pdasında uyuttum. Eşime dedim ki ben gidip odada yatacam bebek uyandıkça pışpışla ayağında vs salla ama 2-3 saat beni sakın uyandırma(karnı tok altı temizdi tabi)
Gece gözümü bir açtım saat 01.30 olmuş. Eşime dedimki abartmadın mı çocuk acıkmıştır . Hiç uyanmadı ki dedi. Ben şok oldum tabi 1 aydır 15 dk da bir uyanan bebek neticede.
Son 1 haftadırda benim yatağında benimle yatıyordu eşimde içerde yatıyordu. Her sabah uyanıp söyleniyordum yiç uyumadım diye. Adam şimdi yalan söylediğimi falan söyleyecekama hiç umrumda değil çok mutluyum umarım benimde sizinde bebekler bu şekilde devam eder her zaman bu arada 1den de 4r kadar uyudu. 4ten de 8 e kasar eşim uyku ilacı vermiş olabilir mi acaba ?
Cepliler sahiden çok kullanışlı duruyor ama bir mağazada elime almıştım bana biraz ağır geldi. İlk aylar zaten çok az miktarlarda püre kıvamında olacak o yüzden böyle başlarım diye düşündümçok teşekkürler hepsi çok şirinmiş hazıra kondum sayende sadece önlük önü cepli gibi şeffaf ondan öderdiler dökülenler filan direk o cep kısmı gibi yere dökülüyor ondan bakıyorum bende
Bebek suyu nedir ya ilk defa duyuyorum özel bir bebek kaynağı mı var bebek dağı mı var ordan mı çıkarılıyorSu vermemezlik yapmayın aman sakın ya bilemedim ben böyle bişi ilk kez duydum. Bu arada hayat ın bebek suyu nu kullandım ilk başta sonra arıtmadan devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?