- 21 Kasım 2022
- 831
- 898
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Maalesef öyle, hiçbir şey eskisi değil. Bizde ben yardım bekliyorum, eşim ben çalışıyorım yorgunum şeklinde yaklaştı bu zamana kadar. Tartışmalarımızın %90’ı çocukla alakalı oluyor. Yük ağır geliyor. Sıkmayın canınızı, hepimiz yaşıyoruzdur. Onemli olan toparlayabilmek.Kızlar doğumdan sonra sizde eşinizle sık tartışır oldunuz mu ? Yani bizim evliliğimiz resöen çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrılıyor . Hiçbir şeye tahammülüm yok en ufak hatasına yanlışına tahammülümmyok ama onunda yok . Bugün çok feci tartıştık . Öyle bir durum ki minixik bebeğin var ağlasan ağlayamıyorsun, bağırsan evde bağıramıyorsun , gidip uyuyayım desen öyle bir lüksün yok , iştahın kaçıyor ama bebeği beslediğin için zorla yemek zorunda kalıyorsun. Sanırım çocuk sahibi olmanın en zor yanı buymuş. İçin sıkıldığında başını alıp bir hava almaya bile çıkamıyorsun . Eşine sinirleniyorsun ben çıkıp gidiyorum diyemiyorsun . Vs vs
Bugün ilk kez kendimi tutamayıp tek seferlik eşime bağırdım bebeğim diğer odadaydı ama korkup ağladı. Saatlerdir kendimi affedemiyorum bunun içinsuçluluk hissediyorum. Bi taraftan sütüm etkilenecek diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum.
Karmakarışık ve ikili ilişkiler çocuktan sonra çok zormuş. Çok sabır istiyormuş
Umarım bu sefer daha kolay atlatırsınız eğer varsa bileEgzama ile başladı boyun altında.
Terliyor ondan oluyor diye düşünmüştüm.
Sonra kaka da kan gördüm.Ilk gördüğümde makat çatlağı var sandım. Çünkü cok sık kaka yapiyor.Ablasi da öyleydi. Kontrol ettik catlak değil.
Cmt test yapılacak.Cok üzgünüm.bende yok baba da alerji geçmişi yok ama çocuklar malesef.Neden kaynaklanıyor bilemiyorum artık.
Yok ama hatırlıyorum bende işe yaramadı ama belki sizde yarar. Bebeği yüzü dışarıya dönük göğsünüze yaslıyorsunuz ayaklarını bebieğin karnına doğru çekip o haldeyken sol göğüs altına üç parmakla 15-20 saniye kadar bastırıp bekliyorsunuz.Kızlar kabız olunca yapılacak bir video vardı. Elinde olan atabilir mi ?
Tablo paylaşmıştım aslında dozu ona göre kullanınca yeterli oluyormuş. Çoğu kişi kilo başı bir damla şeklinde ezberden gittiği için yeterli gelmiyor diyorlar. Doz ayarlamasını iyi yaparsanız temiz içerikli, kabız yapmayan bir takviye kullanabilirsiniz. Rutin Kan tahlili oluyormuş ilerleyen aylarda, yetersiz gelmesi durumunda tekrar düşüneceğim, şahsım adına en son böyle ilerlemeye karar verdim. Lipofix aldım, lipozomal demir olduğu için. Farkı şu şekildeymiş:Ferrum. Değiştirmek istiyorum ama ne kullanacağıma karar veremiyorum![]()
Ya ne diyorsun. Benimki bitmeyen lohusa depresyonuna girdi sanki. Sürekli agresif, sürekli mızmız. Aşık olduğum evlendiğim adam gitti mızmız bir oğlan çocuğu verdiler sanki yerine al bunu da büyüt diye. Şükürler olsun kimseyi henüz ısırmadım da delirmeme ramak kaldıKızlar doğumdan sonra sizde eşinizle sık tartışır oldunuz mu ? Yani bizim evliliğimiz resöen çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrılıyor . Hiçbir şeye tahammülüm yok en ufak hatasına yanlışına tahammülümmyok ama onunda yok . Bugün çok feci tartıştık . Öyle bir durum ki minixik bebeğin var ağlasan ağlayamıyorsun, bağırsan evde bağıramıyorsun , gidip uyuyayım desen öyle bir lüksün yok , iştahın kaçıyor ama bebeği beslediğin için zorla yemek zorunda kalıyorsun. Sanırım çocuk sahibi olmanın en zor yanı buymuş. İçin sıkıldığında başını alıp bir hava almaya bile çıkamıyorsun . Eşine sinirleniyorsun ben çıkıp gidiyorum diyemiyorsun . Vs vs
Bugün ilk kez kendimi tutamayıp tek seferlik eşime bağırdım bebeğim diğer odadaydı ama korkup ağladı. Saatlerdir kendimi affedemiyorum bunun içinsuçluluk hissediyorum. Bi taraftan sütüm etkilenecek diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum.
Ben sırtı bana dönük şekilde yaslayıp çömeltiyorum, gövdesini hafif öne veriyorum (doyurmadan önce) o şekilde yapıyorKızlar kabız olunca yapılacak bir video vardı. Elinde olan atabilir mi ?
Bizim dozları hep doktor ayarladı ama etkisi az oldu. Hatta hem alerji hem çocuk doktorumuz demişti evet etkisi az diye. Umarım sizlerde bizim gini olmaz. Biz daha başlamadık ama başlayınca ferrum ya da ferro sanolcuyum bu seferTablo paylaşmıştım aslında dozu ona göre kullanınca yeterli oluyormuş. Çoğu kişi kilo başı bir damla şeklinde ezberden gittiği için yeterli gelmiyor diyorlar. Doz ayarlamasını iyi yaparsanız temiz içerikli, kabız yapmayan bir takviye kullanabilirsiniz. Rutin Kan tahlili oluyormuş ilerleyen aylarda, yetersiz gelmesi durumunda tekrar düşüneceğim, şahsım adına en son böyle ilerlemeye karar verdim. Lipofix aldım, lipozomal demir olduğu için. Farkı şu şekildeymiş:
LipoFix Demir, adından da anlaşılacağı gibi lipozomal (liposomal) demir formundadır. Bu form, demirin vücutta daha iyi emilmesini ve daha az mide-bağırsak yan etkisi yapmasını sağlayan özel bir teknolojiyle üretilir.
İşte farkın özeti
1. Emilim Yöntemi
- Klasik demir (örneğin ferrosülfat, ferroglukonat) mide ve bağırsaklardan iyon şeklinde emilir. Bu emilim mide asidine, yiyeceklerle etkileşime ve bağırsak durumuna çok bağlıdır.
- Lipozomal demir ise, demir molekülünün etrafı fosfolipid (yağ) zarıyla kaplanmıştır. Bu zar, demiri mide asidinden korur ve bağırsaktan doğrudan hücre içine taşır.
Bu sayede emilim oranı genellikle 3–5 kat daha yüksektir.
2. Mide-Bağırsak Toleransı
- Klasik demir genellikle mide bulantısı, kabızlık, siyah dışkı, gaz gibi sorunlar yapar.
- Lipozomal formda demir mideyle çok az temas ettiği için neredeyse hiç mide yan etkisi yapmaz.
3. Besinlerle Etkileşim
- Klasik demir kahve, süt, çay, kalsiyum, fitatlar (tam tahıllar) gibi şeylerden kolayca etkilenir.
- Lipozomal demir bu etkileşimlerden büyük ölçüde korunur, aç ya da tok karnına alınabilir.
4. Biyoyararlanım (Vücutta Kullanılabilirlik)
- Klasik demir formlarının biyoyararlanımı %10–20 civarındadır.
- Lipozomal formda bu oran %70–90’a kadar çıkabilir.
Bizde de aynı maalesef, ben sadece sinirlenmiyorum baya baya gıcık oluyorum zaman zaman. Hatta boşanma perilerim geliyor sonra neyse ki geçiyorKızlar doğumdan sonra sizde eşinizle sık tartışır oldunuz mu ? Yani bizim evliliğimiz resöen çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrılıyor . Hiçbir şeye tahammülüm yok en ufak hatasına yanlışına tahammülümmyok ama onunda yok . Bugün çok feci tartıştık . Öyle bir durum ki minixik bebeğin var ağlasan ağlayamıyorsun, bağırsan evde bağıramıyorsun , gidip uyuyayım desen öyle bir lüksün yok , iştahın kaçıyor ama bebeği beslediğin için zorla yemek zorunda kalıyorsun. Sanırım çocuk sahibi olmanın en zor yanı buymuş. İçin sıkıldığında başını alıp bir hava almaya bile çıkamıyorsun . Eşine sinirleniyorsun ben çıkıp gidiyorum diyemiyorsun . Vs vs
Değil mş ya tamda öyle . Akşama kadar bebekle yalnız mahvoluyorum ama ağzımı açtığım an o on katı mızmızlanıyor. Yaptığı her hatanın nedeni olarak beni gösterip sıyrılıyor mesela . Yani doğuödan beri ailesidir lohusalıktır yalnızlıktır asosyalliktir yorgunluk uykusuzluktur bana yetmemiş gibi bir de sürekli suçlanıyorumYa ne diyorsun. Benimki bitmeyen lohusa depresyonuna girdi sanki. Sürekli agresif, sürekli mızmız. Aşık olduğum evlendiğim adam gitti mızmız bir oğlan çocuğu verdiler sanki yerine al bunu da büyüt diye. Şükürler olsun kimseyi henüz ısırmadım da delirmeme ramak kaldı![]()
Evet bugün bende sinirlenip boşanalım dedim. Dio ki tamam siz iyi olun da nasıl istiyorsan öyle yapalım. Bebekte sende kalsın zorluk çıkarmam diyorBizde de aynı maalesef, ben sadece sinirlenmiyorum baya baya gıcık oluyorum zaman zaman. Hatta boşanma perilerim geliyor sonra neyse ki geçiyor
Ferrumun içeriği çok temiz değil amaBizim dozları hep doktor ayarladı ama etkisi az oldu. Hatta hem alerji hem çocuk doktorumuz demişti evet etkisi az diye. Umarım sizlerde bizim gini olmaz. Biz daha başlamadık ama başlayınca ferrum ya da ferro sanolcuyum bu seferumarım dokunmaz da sorunsuz kullanırız
Kızlar doğumdan sonra sizde eşinizle sık tartışır oldunuz mu ? Yani bizim evliliğimiz resöen çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrılıyor . Hiçbir şeye tahammülüm yok en ufak hatasına yanlışına tahammülümmyok ama onunda yok . Bugün çok feci tartıştık . Öyle bir durum ki minixik bebeğin var ağlasan ağlayamıyorsun, bağırsan evde bağıramıyorsun , gidip uyuyayım desen öyle bir lüksün yok , iştahın kaçıyor ama bebeği beslediğin için zorla yemek zorunda kalıyorsun. Sanırım çocuk sahibi olmanın en zor yanı buymuş. İçin sıkıldığında başını alıp bir hava almaya bile çıkamıyorsun . Eşine sinirleniyorsun ben çıkıp gidiyorum diyemiyorsun . Vs vs
Ya öyle bir çıkış değik işte bugün çok sinirlendim asla yüzünü görmek istemiyordum. Evden git desem bebeğin ihalesi bana kalırNiye çıkamıyorsun paketle bebişi çık bi hava al sinirini at gel
Ayrıca iki bağırmakla da psikolojileri bozulmaz bağır biraz
Bu kadar hassas olma ya hayatın içindeki rutinlere alışacaklar
Yeri geldiğinde kızgın hallerimizi de görecekler, sonra kızgınlığımızın geçtiğini de
Demek istediğim küfret ortalığı yık dök değil ama eşinle tartıştın diye psikolojisi bozulmaz yanında barışırsın gider
Annelik uzun bir serüven böyle kendini sıkarsan bir yerde başka bir şekilde karşına çıkar
Biz mesela çocukları bölüştük dün ben bebisi uyuttum arkadasima gittim
Bir geldim büyüğü hala ayakta (10 da uyuması lazım)
Bi kızdım ikisine de hepsi girdi yatağa :)) sabah şen şakrak karşıladım yine![]()
Sanırım bizde de bir işe yaramadı teşekkür ederim yine deYok ama hatırlıyorum bende işe yaramadı ama belki sizde yarar. Bebeği yüzü dışarıya dönük göğsünüze yaslıyorsunuz ayaklarını bebieğin karnına doğru çekip o haldeyken sol göğüs altına üç parmakla 15-20 saniye kadar bastırıp bekliyorsunuz.
Ya öyle bir çıkış değik işte bugün çok sinirlendim asla yüzünü görmek istemiyordum. Evden git desem bebeğin ihalesi bana kalırkendimde komple gidemedim ancak dediğin gibi bi hava alıp geri döndüm 15 dk
bilmiyorum ya ben bağırınca baya ağladı , üzüldüm .
İlaçlar öyle maalesef. bir şey olmaz diyecek bilgi birikimim yok, bir şey diyemem ama örneğin en çok kullandığımız alerji ilacının içinde de paraben var. Çocuğum rahatlasın diye kullanmak zorundayım. Kar zarar hesabı. Çok çok kötü bir duruma sebep olacak olsa kullanılmazdı diye de düşünüyorımFerrumun içeriği çok temiz değil amademiri yükseltelim derken başka yerden zarar görmeyelim?
![]()
Aynı aynı. Ne desem tersliyor. Bugün de tersledi durduk yere zor tuttum kendimi nir şey dememek için. Eve geçerken de avmye uğradık doğum günü hediyesi beğendirmeye çalışıyor bana. Ya bi yürü git doğduğuma pişman olmuşum zaten sayende neyin şirinliğini yapmaya çalışıyorsunDeğil mş ya tamda öyle . Akşama kadar bebekle yalnız mahvoluyorum ama ağzımı açtığım an o on katı mızmızlanıyor. Yaptığı her hatanın nedeni olarak beni gösterip sıyrılıyor mesela . Yani doğuödan beri ailesidir lohusalıktır yalnızlıktır asosyalliktir yorgunluk uykusuzluktur bana yetmemiş gibi bir de sürekli suçlanıyorum![]()
Benim eşim küçük doğana kadar büyük oğlumuza hiç bakmamıştır. 4 senede başbaşa zaman geçirdikleri toplamda 24 saat bence yoktur. O derece diyim. Bir kavgamızda boşanalım ama X bende kalır demiştiEvet bugün bende sinirlenip boşanalım dedim. Dio ki tamam siz iyi olun da nasıl istiyorsan öyle yapalım. Bebekte sende kalsın zorluk çıkarmam diyorhadi ya allah razı olsun dedim . Tabi 5 dk sonra pişman oluyor söylediklerine ama ben kırıldığımla kalıyorum maalesef . Erkekler çok değişik varlıklar ya ben onu anladım. Asla kadındaki merhamet onlarda bulunmuyor
1 saat sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranmaları çok sinir bozucu değil mi? Benim eşimde maalesef dilini asla tutamkyor 1 saat sonra da pişman oluyor .Aynı aynı. Ne desem tersliyor. Bugün de tersledi durduk yere zor tuttum kendimi nir şey dememek için. Eve geçerken de avmye uğradık doğum günü hediyesi beğendirmeye çalışıyor bana. Ya bi yürü git doğduğuma pişman olmuşum zaten sayende neyin şirinliğini yapmaya çalışıyorsun