• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Geçmiş olsun, alerji belirtileriniz ne acaba, bizde test yapıldı bişey çıkmadı ama döküntü, pişik,ishal gibi kaka devam ediyor, huzursuzluk zaten hep var artarak devam ediyor, nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum
Merhaba .Malesef bazen testte de cikmayabiliyor.Ya da doğru alerjeni bulmak anneye düşüyor. İlk kızımda deri testinde bile çok büyük tepki vermisti.Bu alerji çok enteresan birşey.
Bizde şuan döküntü ,çok kaka (sulu),ve malesef en belirgin nedeni kanda kaka var.
Sizin saydiklariniz tam alerji belirtileri gibi durmuyor .Kaka tahlili verdiniz mi hiç?

Ya kızlar sürekli doktor videolarında odanın 22-23 derece olması gerektiği söyleniyor . Bizim oda 23-24 derece arası, nem i fr tam istendiği gibi. Zıbın üzerine 1,6 tog tulum giydiriyoru . Ama bebeğimin göğsü ensesi sırtı buz gibi. Terlemiyor net eminim defalarca kontrol ediyorum terleyip soğumuyor yani .
Vücut ısısını enseden göğüsten kontrol etmiylr muyuz? Neden bunca doktorun dediği drrecelerde bebeğim buz gibi ?
22-23 derecede sadece zıbınla uyumalı deniyor üstelik.
Gerçekten 22-23 derecede zıbınla uyuyup bebeği üşümeyen soğumayan var mı? Bu mesele sürekli karşıma çıktığı için soruyorum.
Hangi bebeklere göre anlatılıyor bu dırım hiç anlamadım . Ben ısrarla dedikleri gibi yapayım diyorum tabi tulum giydirerek ama ona rağmen elini yüzünü geçtim sırtı göğsüde buz gibi
Ben biraz aykırıyım bazı konularda, ilk kızımda böyle uydum ilk kışımızda toglu tulumla falan yatırdım buz gibiydi garip bi şekilde 1 hafta zor durdum Sonra direk çıkardım hiç giydirmedim 20-21 derece de kalorifer kapalı tek normal tulum iç body ile yatırdım hala daha öyle yatıyor nasıl alıştırırsan öyle gidiyor kesin ve net. Biraz zor tabi bizim toplumumuzdaki anneler için ama ben küçüğü de çıplak yatırıyorum nerdeyse yani çıplak ayak üst ince sadece tulum - zıbın doğduğundan beri öyle 😀 iç sesinizi dinleyin 😀

Bende de öyle oldu her çocukta 1 kanal oldu gibi bir şey, ama bu sonuncusunu 2 dolguyla atlattık. İnşaallah daha bir şey çıkmaz. Elenatal’de kalsiyum varsa iyi kullanıyorum ben de.

Açıkçası ben de inanmıyorum ataklara. 🤣 Yani bebeklerin bazı dönemlerde hızlı gelişim gösterdikleri evet doğru, ve bu da bebeğe ağır gelip huyları değişebiliyor. İlk bebeğimde ben de niye böyle oldu bu bebek nesi var diye dertlendiğimde hee atak haftasıymış diye düşünüp rahatlıyordum. Ama zamanla analdım ki bu hem her bebekte olacak diye bir şey yok, bazısı kolay atlatır bazısı daha sancılı geçer. Hem de günleri haftaları önceden takip etmek dediğiniz gibi önceden strese sebep oluyor bana iyi gelmiyor. O yüzden atak haftasının varlığına inanmıyorum ya da inanmıyor gibi yapıp göz ardı ediyorum. Ama huysuzluğu olduğunda uykuları bozulduğunda sıkıntısı varsa, heralde ya aşıdan ya da atak haftasına geldik diyorum geçiyorum. Gerçekten o gün atak haftası mı değil mi onu teyit etmiyorum.
Açıkçası ben de inanmak istemiyordum ya da bebeğim zaten hep zor oldu belki bana kıyak geçer diyordum ama çoğunluk gibi biz de uyku problemleri yaşıyoruz şimdi de umarım ataktır diye inanmak istiyorum 😅 Ama kimisinde olmuyor veya çok kısa sürüyormuş evet, inşallah siz o şanslı kişilerden olursunuz 🍀

PaxosAurora PaxosAurora siz birkaç günlük yemek yapıyordunuz değil mi aklımda o şekilde kalmış 😅 Tamam pratik şeyler yapabiliyorum ama 2 gün dayanmıyor maalesef hemen tek günde biten şeyler oluyor, her gün yemek hazırlamaktan biraz yoruldum açıkçası. Ya yaparken çok yapmam lazım ya da başka bir sırrı var bu işin. Evde başka çoluk çocuk da olunca… Mesela dün pilav yaptım tamam o bugüne de kaldı ama anayemek bitiyor. Neler yapıyorsunuz biraz ipucu alabilsem çok iyi olacak 😍

PaxosAurora PaxosAurora siz birkaç günlük yemek yapıyordunuz değil mi aklımda o şekilde kalmış 😅 Tamam pratik şeyler yapabiliyorum ama 2 gün dayanmıyor maalesef hemen tek günde biten şeyler oluyor, her gün yemek hazırlamaktan biraz yoruldum açıkçası. Ya yaparken çok yapmam lazım ya da başka bir sırrı var bu işin. Evde başka çoluk çocuk da olunca… Mesela dün pilav yaptım tamam o bugüne de kaldı ama anayemek bitiyor. Neler yapıyorsunuz biraz ipucu alabilsem çok iyi olacak 😍
Yapmıyorsanız sulu yemekleri konserve gibi kavanozlayıp dolaba koymanızı tavsiye ederim.
Bir gün yemek pişirip 2 hafta yetecek yemek yapabilirsiniz 😬

Ya kızlar sürekli doktor videolarında odanın 22-23 derece olması gerektiği söyleniyor . Bizim oda 23-24 derece arası, nem i fr tam istendiği gibi. Zıbın üzerine 1,6 tog tulum giydiriyoru . Ama bebeğimin göğsü ensesi sırtı buz gibi. Terlemiyor net eminim defalarca kontrol ediyorum terleyip soğumuyor yani .
Vücut ısısını enseden göğüsten kontrol etmiylr muyuz? Neden bunca doktorun dediği drrecelerde bebeğim buz gibi ?
22-23 derecede sadece zıbınla uyumalı deniyor üstelik.
Gerçekten 22-23 derecede zıbınla uyuyup bebeği üşümeyen soğumayan var mı? Bu mesele sürekli karşıma çıktığı için soruyorum.
Hangi bebeklere göre anlatılıyor bu dırım hiç anlamadım . Ben ısrarla dedikleri gibi yapayım diyorum tabi tulum giydirerek ama ona rağmen elini yüzünü geçtim sırtı göğsüde buz gibi
Bizim yatak odası 20 dereceydi termometrede ama bence daha soğuktu normal patikli zıbınlıydı ince müslin yarım kundaklıydı ama ben kendim üşüdüm diye yanımda zaten kendi battaniyemi ayaklarına örttüm terlemişti o yüzden ensesi soğuktu terlediğini de saçından anladım

Kızlar doğumdan sonra sizde eşinizle sık tartışır oldunuz mu ? Yani bizim evliliğimiz resöen çocuktan önce ve çocuktan sonra diye ayrılıyor . Hiçbir şeye tahammülüm yok en ufak hatasına yanlışına tahammülümmyok ama onunda yok . Bugün çok feci tartıştık . Öyle bir durum ki minixik bebeğin var ağlasan ağlayamıyorsun, bağırsan evde bağıramıyorsun , gidip uyuyayım desen öyle bir lüksün yok , iştahın kaçıyor ama bebeği beslediğin için zorla yemek zorunda kalıyorsun. Sanırım çocuk sahibi olmanın en zor yanı buymuş. İçin sıkıldığında başını alıp bir hava almaya bile çıkamıyorsun . Eşine sinirleniyorsun ben çıkıp gidiyorum diyemiyorsun . Vs vs
Bugün ilk kez kendimi tutamayıp tek seferlik eşime bağırdım bebeğim diğer odadaydı ama korkup ağladı. Saatlerdir kendimi affedemiyorum bunun için😔suçluluk hissediyorum. Bi taraftan sütüm etkilenecek diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum.
Karmakarışık ve ikili ilişkiler çocuktan sonra çok zormuş. Çok sabır istiyormuş
3 gün önce sırf bi perde olayı yüzünden tartıştık bizim bı ayrilma eşiğinden dönme zamanımız var ve bana keşke dönmeseydik çok pişmanım dedi zaten doğumdan sonra sinir olmuştum kendisine o lafından sonra bende tamamen biseyler koptu çok pismansan kapı orda merak etme bedenim yanında olabilir ama bu saatten sonra ne sesimi duyarsın nede varlığımı hissedersin dedim ergen ergen 🤦🏻‍♀️ bı güzelde oturup ağladım ve en sinir olduğum Bebek hiç umrunda değil o bağırıp çağırdı o sinirle daha ben ona sus çocuk korkacak psikolojisi etkilenecek komşular duyacak diyorum(hiç benden beklenen hareketler değil normalde evde sağlam bişey kalmaz ahh analık 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️)
Öyle işte hala konuşmuyorum hiçbir işini görmüyorum ne hali varsa görsün dün yalakalık yaptı ama hiç içim almıyor artık yüzünü görmek istemiyorum resmen 🤷🏻‍♀️

Ayy bende dolmuşum niye paylaşıp sakinlemediysem
Yani diyeceğim o ki doğumdan sonra uyuyan adamdan, konuşan adamdan, gözüme görünen adamdan,her türlü adamdan nefret😤

Evet bugün bende sinirlenip boşanalım dedim. Dio ki tamam siz iyi olun da nasıl istiyorsan öyle yapalım. Bebekte sende kalsın zorluk çıkarmam diyor😂hadi ya allah razı olsun dedim . Tabi 5 dk sonra pişman oluyor söylediklerine ama ben kırıldığımla kalıyorum maalesef . Erkekler çok değişik varlıklar ya ben onu anladım. Asla kadındaki merhamet onlarda bulunmuyor
Gerçekten Allah razı olsun 😂
Benimki oğlumu ver ne halin varsa gör diyor 🤣🤣
Yapacağımı biliyor ona göre ben daha baskın karakterim bari çocuğu kurtarayım derdine düşüyor 🤣🤣

Bebegini oturtan var mi?
Konuşuldu mu bilmiyorum ama 14 ünde 4 aylık olduk.Doktorumuz oturtuyor.
Kafasını tam dik tutuyorsa ,ellerinden tutunca ayaklarını havaya kaldırıp kollarını kullanıyorsa oturacağız dedi.Bunlarin hepsini denedi orda.Oturmaya belli aralıklarla başladık biz artık.Cok erkenn gelmisti duyunca ama demekki bebek hazırsa başlanabiliyor.

Bebegini oturtan var mi?
Kafasını tam dik tutuyorsa ,ellerinden tutunca ayaklarını havaya kaldırıp kollarını kullanıyorsa oturacağız dedi.Bunlarin hepsini denedi orda.Oturmaya belli aralıklarla başladık biz artık.Cok erkenn gelmisti duyunca ama demekki bebek hazırsa başlanabiliyor.
Ben oturtuyorum az az kucakta da koltukta yatakta da yastık destekleriyle dr ok dedi. 4,5 aylık oldu 🌸

Bebegini oturtan var mi?
Benim eşimde 3.aydan sonra kucakta kısa aralıklarla oturttu ne kadar izin vermediysem de alıştı ve artık hep oturmak istiyor uyanıkken ya kucakta dik yada oturur pozisyonda olacak yoksa durmuyor bizimkisi kendi secti oturmayı resmen 😅
Dün ana kucagindaydi sadece kafası ve parmak uçları yerde olacak şekilde tüm bedeni havaya kaldırmış bağırıyordu bide herşeyi erkenden yapıp sonra sıkılıyor beyefendi🫤

Kızlar bime gelmiş ben beğendim oyuncak sepeti ya da kirli sepeti olarak kullanmak isteyen varsa ağzını da büzgüyle kapatabiliyorsunuz.

Eklentiler

• IMG_7217.webp
    IMG_7217.webp
    62 KB · Görüntüleme: 0
Back
X