• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
U userfromde arkadaşımız eskiden öyle yapıyormuş, muhtemelen daha besleyici oluyordur öyle. Takılmak maksatlı söyledim 🤗 ben de ilk bie kaynatıp, normal tencerede 2-3 saatte pişiriyorum 🤔
Aynen, tarif öyleydi o zamanlar. Daha besleyici olduğu söyleniyordu. Asıl 24 saat kaynatilmali deniyordu ama o kadar da abartamadım 😅

Evet bendim 🙋🏻‍♀️ bende de galiba hafiften bir yumuşama oluyor😅
Benim ev ebem var, alman. Çok tecrübeli 22-23 yillik ebe, bu civarda binlerce bebek onun elinden geçmiş. Şu son zamanda randevu yapmadim her şey yolunda diye ama ek gidaya başlayacağın zaman tekrar geleceğim dedi. Takvimden baktik hesapladik 6. Aya anlaştık. Bakalim o ne düşünüyor cok merak ettim şimdi. Ondan bir şeyler öğrendikçe yazarım. Malum onlar da çok kuralcı oluyorlar ya
Çok merak ettim paylaşırsan beni de etiketler misin

Ben işe gidiyordum bir de o zamanlar. İşim de inanilmaz stresli ve yoğun idi. Tüm öğünlerini ben hazirliyordum, annem/kayinvalidem bakiyordu, onlara hazirlatmiyordum. Cok pimpirikli idim.
Şimdi evdeyim. Ama o zaman yaptığımın yarısını bile yapabilir miyim bilmiyorum 😅
Beni anlatmışsın 😄

Kızlar diğer yerde olmayanlar için burdan da durum bilgilendirme yapayım 😔
Bugün doktor kontrolü vardı oğlumun alerjik reflü denmişti hatırlarsanız kilo vermişti geçen hafta bu hafta da aynı kalmış doktor mamayı değiştirdi sürekli hıçkırıyor mide suyu ağzına gelip yutkunuyor geyiriyor böyle olunca da çığlık çığlığa ağlıyor bişey içmek istemiyor aç kalıyor aç kalınca daha da ağlıyor 😭😭 ve ben kaldıramıyorum artik bebeğim gözümün önünde eriyor doktor 8.aya kadar devam eder diyor ama bebeği böyle olanların hepsi çok çekmiş ve geçmemiş hadi şimdi zorla biseyler iciriyoruz da ek gıdaya ve kendi yemeye geçerse napcaz bilmiyorum yumurta ve süt alerjisi sınırda çıkmış dedi teşhis konuldu kesin alerjik reflü ve bebeğim hep geride kalacak kilo verecek diye ödüm kopuyor artık almasında değilim vermesin diye dua ediyorum emmek istiyor mamaya saldırıyor resmen ama iki yudumda hemen midesi kötü olup beni itiyor kendini geri atıp ağlıyor çok açıyorum bu gaoine gözlerine bakmaya utanıyorum yaa 😭 😭
Çok geçmiş olsun 🌺 gastrotuss baby reflü şurubu var alerjik bebeklerde kullanılır mı bilmiyorum doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz belki.

Kızlar bana doğum sonrası doktor demir, kalsiyum vermişti ayrı olarak multivitamin var omegalı onları kullanayam mı sizce ? Bebeğe zararı olur mu?
Hayır zararı olmaz. Hatta faydası olur. Hem Anne için çok gerekli bebek emerken bütün vitamin mineral depolarını da boşaltıyor. Hem de sütün kalitelenmesi için de özellikle omega çok iyi, bana bebek doktorum vermişti omegayı. Dimir, d vitamini ve multivitamini kadın doğumcum vermişti. Hepsini kullanıyorum.

Bencede sadece vitamin almakla ilgili değil. Genetik bile olabilir. Çünkü ben sizin kadar içmiyorum vitamin ama yine de 1 aya göre daha az dökülüyor. Kan testi de yaptırdım. Bir ara çok çok döküldü. Ama az kaldı geçecek arkadaşım. Belli bir zamandan sonra bebek saçları çıkıyormuş ya toparlarız belki de ☺️
Önceki bebeklerimde de dökülmüştü o zaman ben de hu kadar vitamin almıyordum sadece demir alıyordum çok dökülmüştü yine. Bu sefer dökülmez mi acaba diye düşünürken yine kurtaramadık saçları.

Çok geçmiş olsun 🌺 gastrotuss baby reflü şurubu var alerjik bebeklerde kullanılır mı bilmiyorum doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz belki.
Çok teşekkür ederim 🥰 doktorumuz ilaç kullanmak istemiyor mama degistirdi en son seçenek ilaç olsun istedi ama şimdi de saat 15 ten beridir bişey içmedi ağzında geveleyip itti hep acı su ağzına gelip yutkunarak uyuyakaldı nasıl rahatlar diye araştırırken baktım acısıyla uyuyakalmis kuzum 😕

Merhaba sevgili anneler biz yüne nöbete kaldık bugün oğlum hiç acımıyor saat başı iştima var 🥲 ne zamanndüzelir diyorum sürekli ama İnşllah zaten düzeni bu değildir 😅

Back
X