- 22 Kasım 2023
- 1.229
- 865
- 43
- 29
Cnm benim bebiş 5 buçuk aylıkken başladım ben. Yoğurt verdim 2 gün alerjik besin siye 2gün yaptım onu. Sonra sebzeye geçtim tatlı patates, kabak, havuç, avokado verdim sırayla iyi gidiyo buharda haşlayıp çatalla ezip zeytinyağı koudum azıcık günde tek verdim bazen yoğurtla karıştırdım.Kızlar ek gıdaya başlayanlar tecrübelerini aktarabilir mi? Şu anlık nasıl ilerliyorsunuz?
Benim bebeğim sofraya çok bakıyor, az önce şlk kez çok çok az yoğurt denedim hoşuna gitti gibi bizimke bir şey yemek. Öyle sebzelerle başlamayı düşünmüyorum ama arada bir iki kaşık yoğurt mu versem diye düşünüyorum çok üzülüyorum baktıkça
Aa maşallah sizin bebiş neredeyse 6 aylık olmuş. Ben de 5 ayı doldurunca ufaktan yoğurt denetirim sonra dediğiniz gibi ilerlerim diye düşünüyorum. 3 günü zaten artık önermiyorlar.Cnm benim bebiş 5 buçuk aylıkken başladım ben. Yoğurt verdim 2 gün alerjik besin siye 2gün yaptım onu. Sonra sebzeye geçtim tatlı patates, kabak, havuç, avokado verdim sırayla iyi gidiyo buharda haşlayıp çatalla ezip zeytinyağı koudum azıcık günde tek verdim bazen yoğurtla karıştırdım.
Evet benim bebiş bir ay erken doğduAa maşallah sizin bebiş neredeyse 6 aylık olmuş. Ben de 5 ayı doldurunca ufaktan yoğurt denetirim sonra dediğiniz gibi ilerlerim diye düşünüyorum. 3 günü zaten artık önermiyorlar.
Bir de zeytinyağı yerine hindistan cevizi yağı önerisi duymuştum, ne kadar doğrudue bilemiyorum doktora onu da soracağım
Bence anneler kitabi bilginin, doktorların yüksek beklentilerinin karşısında çaresizce çözüm arıyor. Kıyaslama yapmaktan ziyade çocuğun gün başına 20 gr alması ve boyunun her ay 1 cm uzaması yönündeki klişe beklenti yüzünden çırpınıyorlar. Dediğiniz gibi bu beklentilerin içeriği değişecek, anneler bu sefer bunları yakalamaya çalışacak. Doktor diyecek ki çocuğunuz şu kadar aylık ama şu kadar kelime konuşamıyor. Hadi bakalım anne baba doktor doktor, terapist terapist gezip çare arayacak. Oğlum 2 buçuk aylıkken günde 15 gr almıştı bir süre. Hastanedeki doktor olay çıkardı, sanırsınız çocuğum erimiş bitmiş. Hemen günde 300 cc mama başlıyoruz diye panikletmişti beni. Içgüdülerim bunun doğru bir karar olmadığını söylediği için mama başlamadım. Doktor değiştirdim, hastaneden uzaklaştım ve çocuğumu çok şükür sağlıkla büyütmeye devam ettimBüyük oğlum 7-8 aylık iken küçüğümün şu anki boyu ve kilosunda idi. O da 3400 gram doğmuştu. Doktor 6 aylık iken dogum kilosunu ikiye katlamalı dediğinde epey stres yapmistim. Ucu ucuna katlamisti.
İkisini de doğuran, besleyen benim. Ama ikisi de birbirinden farkli. Büyüğün 6 aylıkken giydiğini, küçük 3 aylikken giydi.
Biz yetişkinler de birimiz 1.50 m iken birimiz 1.80 m. Tabii ki bebeklerimiz de öyle.
Kıyaslama her alanda, her zaman üzer. Bugünlerde boy, kilo kiyaslaniyorken ilerleyen dönemlerde kelime sayısı kiyaslanacak. Daha da büyüyünce notları kiyaslanacak. Gereksiz düşünce yükü. Sağlığı yerinde ise, mutlu olsun ama 1.50 m olsun 2 m olsun hiç fark etmez.
Ama asıl sorunum şu ki adam akıllı bir çocuk doktorumuz yok. Çevredeki tüm doktorların kayıtları dolu. Bebeğimin kilosu hakkında yorum yapan, bılgıldağına dokunan, cildini bastiran vb. doktorumuz olmadığından bu konu hakkında yorum yapan doktorların görüşlerini merak ediyorum
O kadar aynıyız ki yalnız bebek bakmak kadar zor birşey yok ben çoğu zaman tek başımayım eşim bi giyo 24 saat yok geliyo yatıyo zaten çoğu zaman ertesi gün de gidiyo ben çıldır evdekızlar merhaba, nasılsınız? Bu iki gün ben çok yoruldum. Herhalde bundan kötü olamaz dediğimde daha kötü günler yaşıyoruz. Güldürebildiğim zaman daha şen şakrak gülüyor artık ama güldüğünden fazla ağlıyor, ağlıyor, ağlıyor. Gece gündüz kavramımız kalmadı, durmadan uyutmaya çalışan eşimle ve ben varız ve çok yorulduk. İki gündür o kadar az uyuduk ki 1.5 saatle ayaktayız sadece. Bugün eşim ben uyumaya gittiğimde bez almak için uzanmış Allahın işi dönmeyen çocuğunda dönesi tutmuş pat koltuktan yere. Ağlama sesine kalktım da koştum eşim korkmuş ağlıyor bebekte kucağında ağlıyor. O da çok yorgun ben de çok yorgunum geçecek sabır diyorum ama çocukla oynayacak enerjim de kalmadı sanki bugünlerde kısıldık kaldık geçmeyecek gibi hissediyorum öyle
Merhaba bebeğim yenidoğan ve gaz sorunu ile uğraşıyoruz. Siz neler yaptınız nasıl atlattınız süreci? Ne zaman geçtiDün hiç uyuyamadık arkadaşlar. Gaz sancısı resmen yetişkin gibi öğleden sonra başladı gece 1e kadar gram uyumadı. Nasıl yenidoğan bu nasıl olacak hiç bilmiyorum
Benim de içimden geçiyor ama en ufak hazımsızlıkta kendimi suçlarım diye vermiyorum. Maalesef minicik bir çorba damlası bile gaz yapabiliyorKızlar ek gıdaya başlayanlar tecrübelerini aktarabilir mi? Şu anlık nasıl ilerliyorsunuz?
Benim bebeğim sofraya çok bakıyor, az önce şlk kez çok çok az yoğurt denedim hoşuna gitti gibi bizimke bir şey yemek. Öyle sebzelerle başlamayı düşünmüyorum ama arada bir iki kaşık yoğurt mu versem diye düşünüyorum çok üzülüyorum baktıkça
Ben de daha dün Ayvalık’tan asiditesi düşük yağ sipariş ettimAa maşallah sizin bebiş neredeyse 6 aylık olmuş. Ben de 5 ayı doldurunca ufaktan yoğurt denetirim sonra dediğiniz gibi ilerlerim diye düşünüyorum. 3 günü zaten artık önermiyorlar.
Bir de zeytinyağı yerine hindistan cevizi yağı önerisi duymuştum, ne kadar doğrudue bilemiyorum doktora onu da soracağım
Çocuk iyi mi şimdi? Bir yeri acımamış değil mi?kızlar merhaba, nasılsınız? Bu iki gün ben çok yoruldum. Herhalde bundan kötü olamaz dediğimde daha kötü günler yaşıyoruz. Güldürebildiğim zaman daha şen şakrak gülüyor artık ama güldüğünden fazla ağlıyor, ağlıyor, ağlıyor. Gece gündüz kavramımız kalmadı, durmadan uyutmaya çalışan eşimle ve ben varız ve çok yorulduk. İki gündür o kadar az uyuduk ki 1.5 saatle ayaktayız sadece. Bugün eşim ben uyumaya gittiğimde bez almak için uzanmış Allahın işi dönmeyen çocuğunda dönesi tutmuş pat koltuktan yere. Ağlama sesine kalktım da koştum eşim korkmuş ağlıyor bebekte kucağında ağlıyor. O da çok yorgun ben de çok yorgunum geçecek sabır diyorum ama çocukla oynayacak enerjim de kalmadı sanki bugünlerde kısıldık kaldık geçmeyecek gibi hissediyorum öyle
Yetmez. İlk dansı da oğlumla ben yapacağızYok canım takıldım sana
Şey yaparsın düğün, kendine bi gelinlikşaka şaka
Sağlıkla geçsin operasyonu inşallah kuzumun
Teyzem yıllar önce kuzenimin dişleri çıkmıyor diye doktora götürmüş. Komşumun çocuğunun 3,5 aylıkken ilk dişi çıktı, benim oğlan 8 aylık olmasına rağmen diş çıkarmadı demiş. Doktor da hanım hanım sen bir etrafına baksana, hiç dişi çıkmamış insan var mı, hadi şimdi evine git demiş. Teyzem gelişimle ilgili her konuda bunu anlatırKızlar U userfromde birlikte yazayım dedim. Sizi en iyi ben anlarım. Küçük bi yerde yaşıyorum, ha diyince doktora ulaşamıyorum. O yüzden burda aslında kilodur boydur ya da beceridir kıyaslamayı yanlış bulmuyorum açıkçası, farkındalık olarak görüyorum. tabii ki "bak o bebek 10 kilo sen daha 7 kilosun" diyip mama tıkmıyosak çocuğa
Bu dönme için de şunu söyliyim, benim oğlan galiba 7 aylıktı döndüğünde. 5 aylıktı böyle tutardım elinden kendini kasmazdı bile. Kızım şimdi 4 aylık, elinden tutunca kasıyo kendini, tek taraflı dönebiliyor. Diyeceğim, ikisini de ben doğurdum ama ikisi de farklı, her çocuk farklı. Geç olsun bi şey olmaz, sağlıklı olsunlar yeter ki
Benim oğlum maalesef ki kolik bir bebek biz her tuşa bastık doktor önerisiyle nbl probiyotik aldık çok faydasını gördüm hala kıllanıyorum 4 aydır bırakmaya korkuyorumMerhaba bebeğim yenidoğan ve gaz sorunu ile uğraşıyoruz. Siz neler yaptınız nasıl atlattınız süreci? Ne zaman geçti
Kızlar U userfromde birlikte yazayım dedim. Sizi en iyi ben anlarım. Küçük bi yerde yaşıyorum, ha diyince doktora ulaşamıyorum. O yüzden burda aslında kilodur boydur ya da beceridir kıyaslamayı yanlış bulmuyorum açıkçası, farkındalık olarak görüyorum. tabii ki "bak o bebek 10 kilo sen daha 7 kilosun" diyip mama tıkmıyosak çocuğa
Bu dönme için de şunu söyliyim, benim oğlan galiba 7 aylıktı döndüğünde. 5 aylıktı böyle tutardım elinden kendini kasmazdı bile. Kızım şimdi 4 aylık, elinden tutunca kasıyo kendini, tek taraflı dönebiliyor. Diyeceğim, ikisini de ben doğurdum ama ikisi de farklı, her çocuk farklı. Geç olsun bi şey olmaz, sağlıklı olsunlar yeter ki
Bence anneler kitabi bilginin, doktorların yüksek beklentilerinin karşısında çaresizce çözüm arıyor. Kıyaslama yapmaktan ziyade çocuğun gün başına 20 gr alması ve boyunun her ay 1 cm uzaması yönündeki klişe beklenti yüzünden çırpınıyorlar. Dediğiniz gibi bu beklentilerin içeriği değişecek, anneler bu sefer bunları yakalamaya çalışacak. Doktor diyecek ki çocuğunuz şu kadar aylık ama şu kadar kelime konuşamıyor. Hadi bakalım anne baba doktor doktor, terapist terapist gezip çare arayacak. Oğlum 2 buçuk aylıkken günde 15 gr almıştı bir süre. Hastanedeki doktor olay çıkardı, sanırsınız çocuğum erimiş bitmiş. Hemen günde 300 cc mama başlıyoruz diye panikletmişti beni. Içgüdülerim bunun doğru bir karar olmadığını söylediği için mama başlamadım. Doktor değiştirdim, hastaneden uzaklaştım ve çocuğumu çok şükür sağlıkla büyütmeye devam ettimModern zamanlarda ebeveynlik bazı açılardan çok zor.
Kilo ve boy için bir şey diyemeyeceğim, onlar işte bu bahsettiğimiz konulara giriyor. Fakat bıngıldak için daha standart tıbbi bilgiyle konuşmak mümkün sanırım. Arkadaki bıngıldak isterse iki günde kapansın sorun yok ama fontenel dedikleri ön bıngıldağın ilk 3 ay kapanması istenmiyor. Oğlumun bıngıldağı küçük olduğu için kapanmasın diye sıkı takip edildi, bir çocuk beyin cerrahına dahi takip ettirdik en son. Çok şükür sorun yok, henüz kapanmadı ama bizim kuzular artık üç ayı geride bıraktıkları için bu saatten sonra kapansa da bir sorun teşkil etmiyor. Belki işinize yarar diye paylaştım.
Merhaba, moralinizi bozmak istemem ama bizim sorunumuz tam gaz devam ediyor ama sanırım biz ender vakalardanız, 6 aya geçer inşallah diye umuyorum. Ne denediysek olmadı gaz şuruplarından/damlalarından. Sadece bacaklarını karnına doğru hafifçe bastırmak bizi uzunca süre idare etti patır patır çıkarıyordu fakat artık izin vermiyorMerhaba bebeğim yenidoğan ve gaz sorunu ile uğraşıyoruz. Siz neler yaptınız nasıl atlattınız süreci? Ne zaman geçti
Biz Bigaia kullanıyoruz. Sizdekinin fotoğrafını paylaşabilir misiniz? Ne kadar sürede etki etti? Biz de gazını hala düzenli şekilde alıyoruz ama çare olmadı o bile. Kendisi çok hava yutuypr sanırım ve babasına benzemiş diye düşünüyorum artık, eşimin de bağırsakları hala sıkıntılıdır. Bigaia fena değil, sanki kakasına yardımcı oluyor ama Nbl yi de bi incelemek isterimBenim oğlum maalesef ki kolik bir bebek biz her tuşa bastık doktor önerisiyle nbl probiyotik aldık çok faydasını gördüm hala kıllanıyorum 4 aydır bırakmaya korkuyorumher gece banyoda ılık duş içinde bekletme karna masaj sonrası kiraz çekirdeği ısıtıp koyma ayaklara masaj emziruorsanız kimyon çayı için ve her beneği besleme sonrası gazını almadan asla koykuylrum gece gündüz fark etmiyor hala böyleyiz malesef 6. Aylık olduk neredeyse . En önemlisi gazını almak bebeğin
Ben gaz damlasından fayda görmedim ne yazık ki o yüzden bıraktım hiç birini kullanmıyorum evde çeşit çeşit var onlardan bi ara o kadar çok verdik ki ben rahatsız oldum artık bebeğe bu kadar yüklenmeye işe de yaramadı boş yere verip durduk . Dediğim gibi en çok etkiyi masajda gördük biz her beslenme sonrası yapıyorum hala videolar var YouTube da . nbl probiyotik adı bu probiyotik bizi biraz demgeliyor .Merhaba, moralinizi bozmak istemem ama bizim sorunumuz tam gaz devam ediyor ama sanırım biz ender vakalardanız, 6 aya geçer inşallah diye umuyorum. Ne denediysek olmadı gaz şuruplarından/damlalarından. Sadece bacaklarını karnına doğru hafifçe bastırmak bizi uzunca süre idare etti patır patır çıkarıyordu fakat artık izin vermiyor
Biz Bigaia kullanıyoruz. Sizdekinin fotoğrafını paylaşabilir misiniz? Ne kadar sürede etki etti? Biz de gazını hala düzenli şekilde alıyoruz ama çare olmadı o bile. Kendisi çok hava yutuypr sanırım ve babasına benzemiş diye düşünüyorum artık, eşimin de bağırsakları hala sıkıntılıdır. Bigaia fena değil, sanki kakasına yardımcı oluyor ama Nbl yi de bi incelemek isterim
3-18 ay arası kapanabilir. Sizin şu an açıksa hiç sıkıntı yokKeşke biz de doktor değiştirebilsek
Bıngıldak çok önemli ve bir kere bile eli gitmedi bizim doktorun. Ben büyük oğlumun doktorunun zamaninda verdiği bilgiler ile ilerlemeye çalışıyorum ancak üzerinden 8 sene geçti. Hepsini hatırlamak çok zor. Oğlumun o zamanki takip defterine bakiyorum, doktorun notlarını inceliyorum ay ay.
Sanki bıngıldak 1 yaşta tam olarak kapanmalı gibi bilgi kalmış aklımda ama emin olamıyorum tabii. 3 aydan itibaren en geç 1 yaşa kadar mıydı bilgi ? Küçüğümün bıngıldaği halen büyük sayilir. Endişelenmeli miyim bu durumda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?