Büyük oğlum 7-8 aylık iken küçüğümün şu anki boyu ve kilosunda idi. O da 3400 gram doğmuştu. Doktor 6 aylık iken dogum kilosunu ikiye katlamalı dediğinde epey stres yapmistim. Ucu ucuna katlamisti.
İkisini de doğuran, besleyen benim. Ama ikisi de birbirinden farkli. Büyüğün 6 aylıkken giydiğini, küçük 3 aylikken giydi.
Biz yetişkinler de birimiz 1.50 m iken birimiz 1.80 m. Tabii ki bebeklerimiz de öyle.
Kıyaslama her alanda, her zaman üzer. Bugünlerde boy, kilo kiyaslaniyorken ilerleyen dönemlerde kelime sayısı kiyaslanacak. Daha da büyüyünce notları kiyaslanacak. Gereksiz düşünce yükü. Sağlığı yerinde ise, mutlu olsun ama 1.50 m olsun 2 m olsun hiç fark etmez.
Ama asıl sorunum şu ki adam akıllı bir çocuk doktorumuz yok. Çevredeki tüm doktorların kayıtları dolu. Bebeğimin kilosu hakkında yorum yapan, bılgıldağına dokunan, cildini bastiran vb. doktorumuz olmadığından bu konu hakkında yorum yapan doktorların görüşlerini merak ediyorum