2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Benim bebiş 2.500 doğdu 8.100 şu an mama veriyorum ama az az da ek gıda taşımına başladık bir haftadır 5 ay 20 günlük oldu kilosu da çok o doktora göre evet ama yapabileceğim birşey yok bebeklere diyet mi yaptıralım ben anlamıyorum

Benimle birlikte erken doğum yapan bir arkadaş daha vardı grupta adını hatırlayamadım inşallah iyidir bebişi

Kesinlikle ya diyet yapan bebek mi olur

O doktorun videolarını da severek takip ediyorum ama bazı konularda çok keskin bebeğin ağlama nedeni gaz nedenini bulun diyo ben 5 buçuk aydır bulamadım nasıl bulunacak

Bencede zaten erken doğdu biz nolcak stresi yaşadık o kadar küçüktü ki bu kilo hayaldi benim için zaten yürüyünce zayıflar illa ki
Bizimkide 3-4 gün yoğun bakımda yattı. Bebeğimi bana verdiklerinde memeyi tanımıyordu. Memeye alışsın diye kan tere battım. Acillik oldum. Emsin eme bildiği kadar

Sadece anne sütü alıyor.

Neden soruyorum biliyor musunuz? Burada kilo konusu çok konuşuldu. Annelerin dertli olduğu bir konu. Bahsettiğiniz gıdaların aynısını, belki daha fazlasını ben de bilinçli bir şekilde tükettim gebeyken. 3,5 kilo doğdu çocuğum. Ben de sadece anne sütüyle besliyorum. Şimdi 4 buçuk aylık. Ve doğum kilosunun iki katına ulaşmış değil. Demem o ki bu işin standardı yok. Aynı gıdayı alırsın, aynı usulle beslersin, her şeyi aynı yaparsın ama sonuç asla aynı olmaz. Yani hiçbiri birbirinden daha iyi büyümüş ya da geri kalmış değil. Hepsinin kendine has bir doğası var. Persentil olayına bu yüzden hep mesafeliyim. Allah hepsine sağlık versin, gerisi çok da mühim değil

Tabii her bebeğin doğası farklı.. Mesela Eşimde bende zayıf bebekmişiz ikimizden de daha farklı büyüyor. Yediğimiz içtiğimiz de bir yere kadar. Hepimiz eminim sağlıklı beslenmek adına çoğu şeyi aynı yiyoruzdur. Gönlümüz ferah en azından elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıklı olsunlar gerisi çokta önemli değil

Büyük oğlum 7-8 aylık iken küçüğümün şu anki boyu ve kilosunda idi. O da 3400 gram doğmuştu. Doktor 6 aylık iken dogum kilosunu ikiye katlamalı dediğinde epey stres yapmistim. Ucu ucuna katlamisti.
İkisini de doğuran, besleyen benim. Ama ikisi de birbirinden farkli. Büyüğün 6 aylıkken giydiğini, küçük 3 aylikken giydi.
Biz yetişkinler de birimiz 1.50 m iken birimiz 1.80 m. Tabii ki bebeklerimiz de öyle.
Kıyaslama her alanda, her zaman üzer. Bugünlerde boy, kilo kiyaslaniyorken ilerleyen dönemlerde kelime sayısı kiyaslanacak. Daha da büyüyünce notları kiyaslanacak. Gereksiz düşünce yükü. Sağlığı yerinde ise, mutlu olsun ama 1.50 m olsun 2 m olsun hiç fark etmez.
Ama asıl sorunum şu ki adam akıllı bir çocuk doktorumuz yok. Çevredeki tüm doktorların kayıtları dolu. Bebeğimin kilosu hakkında yorum yapan, bılgıldağına dokunan, cildini bastiran vb. doktorumuz olmadığından bu konu hakkında yorum yapan doktorların görüşlerini merak ediyorum

Kızlar selamlar. Oğlumu geçen hafta 4 ay kontrolüne götürdük çok şükür bir sorun çıkmadı boyu biraz az uzamış geçen aya göre sadece :/ Onun haricinde bir şey demedi demir ilacı alıyor mu diye sordu ama yazmadı. Acaba unuttu mu diyorum. Demir ilacı almayan var mı sanki herkes alıyor gibi. Gündüz meme kesinlikle almıyor istemiyor sadece mama içiyor. Gece uykusunun arasında meme veriyorum o zaman alıyor bir tek. Yani mama alımı daha fazla bu yüzden mi acaba diye düşündüm.

Senelerce İstanbul da yaşadım. Şimdi küçük bir şehire taşındık. Burada da doktor kıtlığı var. Bizde doktor doktor geziyoruz. Hepsi sorun olmadığını söyledi. Bende kıyas yapılmasından yana değilim ama anneyiz. Acaba bebeğimde bir problem mi var diye insan düşünüyor. Hani müdahale etmek adına. Dönemiyor acaba geç mi kaldı ne yapmak lazım gibi gibi. Bende eşimde kısayız. Boyu uzun değil ama takılmıyorum çünkü sağlıklı. Sadece gelişimsel olarak acaba geç kalınan bir şey var mı diye merak ediyorum. Kuzum benim sorumluluğumda tabii bu kadarı da olmalı.

Doktorun odasında ay aralıkları ve yapabilmesi gerekenlerin yazılı olduğu afiş vardi. Sırt üstünden karın üstüne dönme becerisi için 4-7 ay aralığı verilmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…