- 21 Kasım 2022
- 973
- 1.020
- 63
Ben başka labne denemedim. Önerisi olan varsa deneriz onu daFilenin labnesinde mi bişey var acaba, bende yumurta sarısı, yoğurt falan denetmiştim bişey olmamıştı. Labneden sonra karnı egzama gibi oldu ama bir ay kadar sürdü ne kadar nemlendirsemde geçmedi, o ara labne tekrar vermedim, 2 hafta kadar da yoğurt vermeyip tekrar vermeye başlamıştım ,lor verdim karnındaki egzamamsı görüntü değişmedi doktorumuz alerji olamaz alerji o gıdayı bırakınca geçer dedi neyse tam karnı geçmeye başlamıştı ki iki gündür labne veriyorum ve karnı yine aynı oldu, bende duşta su etkiliyor falan diye düşünmeye başlamıştım ama sizinde olmuş ya acaba filenin labnesiyle alakalı mı ya da doktorumuz lanne için erken demişti sonuçta paketli gıda ya daha hassas bebekler etkileniyor olabilir mi vermiycem ben 8. Aya kadar bişey olmaz yemese çokta seviyor labneyiya da kendimiz mi yapsak
Boy uzamasini etkiliyor mu hic duymamıştım.2 yaşına kadar önerilmiyor boy uzamasını negatif etkiliyor ve kendim de 1 ay sürekli kullanınca o ay boyu az uzadı diye sık kullanmıyorum ama bizim alerjik reflüden dolayı doktor mama sonrası ilk 10 dk omuzlarida denk gelecek şekilde koy demişti geceleri de emzirip koyuyorum yastığa hemen uykuya dalamiyorum ben tam dalacak gibi olunca çekiyorum yastığı başından
Bize de doktor bu sekilde tavsiye etti hep. Reflusu oldugu icin genelde Boyle yatirmistim. Simdi minigimiz de yuzustu yatiyor, bazen abisi gibi yatirayim daha iyi olur belki diyorum. Yok yastiksiz saha rahatEğer sadece baş altında değil de üst vücut beline kadar altında büyük bir yastık koyarsanız olur, reflü yastığı mantığı eğimli olmuş olur hem iyi de bir şey, ama sırf baş altına konması boyun için şu an daha iyi değil diye biliyorum. Ben şu an yastıksız yatırıyorum yüz üstü yatıyor zaten, o şekilde olunca yastığa ihtiyaç hiç kalmıyor. Ben hep 2-3 yaşından sonra yastık verdim çocuklarıma, hala 4 yaşındaki oğlum yastığı olmasına rağmen yastıksız kısımda yatar.
Ablam uyarınca dikkat ettim koyduğum ay uzaması durdu yastıksız olunca hem rahat uyuyor hemde her ay boy uzaması devam ediyor gözlemlediğim kadarıylaBoy uzamasini etkiliyor mu hic duymamıştım.
Büyük bez kullanma tavsiyesi olmadı doktorun bize, çıtçıt meselesi de olmadı. Ama bizimki çok küçüktü 1 haftalık bebekti. Ondandır. Masajı en az 1 yaşına gelene kadar yapılmasını tavsiye etti her gün mutlaka yapıyorum. Çünkü içeri kaçıyor, yapmazsanız hijyen açışından da sağlıksız sünnet bölgesi açısından da sağlıksız bir durum olur.Bebişi sünnet ettiren kızlar bizim yarın bir hafta olucak. Bir beden büyük bez kullanıyoruz şuan çıtçıtlı bodyleri açık bırak dedi doktor hiçbirini ne zaman bırakacağımızı sormadımSiz ne zaman bıraktınız birde deriyi geri çekme masajı yaptınız mı yapmadıysanız herhangi bir komplikasyon gelişti mi?
Ben de hiç duymamıştım bunu.Boy uzamasini etkiliyor mu hic duymamıştım.
Beni de organik olayı aşırı geriyor, ağzından geçen her şey organik olması gerekiyor gibi bir algı var fakat bu ekstra alışveriş + her yemeği ona özel pişirmek demek. Evet bu ilk aylarda yapılabilir ama bir süre sonra evde ne pişiyorsa onu yiyecek çocuk zaten.. sürdürülebilir gelmiyor. tabi ki ağır koruyuculu, paket ürünlerden bahsetmiyorum fakat bize bir ömür organik mercimek çorbası veya organik buğdaydan makarna yapamam gibi duruyor :/ Kuzenimin eşiyle konuşmuştum, ben de başta her şeyi organik olsun, özel tarifler bakayım diye kastım ama sonra baktım çocuk sofrada yediklerimize yöneliyor, verdim gitti. Tek kırmızı çizgim şeker demişti. Mantıklı geldi bir miktar ilerisi içinKızlar artık bebeğe ek gıda anlamında özel bir şey yapmaya uğraşacak vaktim yok. Avokado ve peynir dışında, yok onu haşla bunu buharda yumuşat yok tuzsuz olsun aman limon erken falan filan. Uğraşamayacağım hiç biz ne yiyorsak vereceğim. Zaten baktım Osman Gönülal hoca bir videosunda aynı benim mantıkta anlatmış. 6 aylıktan itibaren bal haricinde herrrrrr şey verebilirsiniz diyor. Hiçbir meyvenin sebzenin ayı yok, öncesi sonrası erkeni geçi yok diyor. Hatta kendiniz için yaptığınız tuzlu, yağlı, salçalı, baharatlı yemekten de yedirebilirsiniz diyor. Sadece üstüne ekstra tuz eklemeyin tabii ki. Bu kadar. Ben çocuklarıma 2 yaşına kadar patlıcan vermemiştim ya, hala karnıyarık yedirmek bir zulümdür bizim evde. Gerçekten tecrübelerime göre ne kadar erken o kadar iyi bence de. Mesela bugün zeytinyağlı kereviz yemeği yapmıştım, portakal sulu, ayvalı filan. Kerevizinden de verdim, soğanından da verdim, ayvasından da verdim. Bayıla bayıla yedi hepsini.
Bende bu şekilde düşünüyorum ama bir süre sonrası için. Şuan yediklerimiz çok uygun görünmüyor , çoğu boğazına kaçabilecek cinsten yemekler oluyor çünkü. Suyundan vs bende tattırıyorum ama başka türlüsü zor şuan. Bende her akşam yemekte acaba bu yediklerimizden hangisini tattırabiliriz diye düşünüyorum ama ona uygun bir şey bulamıyorumKızlar artık bebeğe ek gıda anlamında özel bir şey yapmaya uğraşacak vaktim yok. Avokado ve peynir dışında, yok onu haşla bunu buharda yumuşat yok tuzsuz olsun aman limon erken falan filan. Uğraşamayacağım hiç biz ne yiyorsak vereceğim. Zaten baktım Osman Gönülal hoca bir videosunda aynı benim mantıkta anlatmış. 6 aylıktan itibaren bal haricinde herrrrrr şey verebilirsiniz diyor. Hiçbir meyvenin sebzenin ayı yok, öncesi sonrası erkeni geçi yok diyor. Hatta kendiniz için yaptığınız tuzlu, yağlı, salçalı, baharatlı yemekten de yedirebilirsiniz diyor. Sadece üstüne ekstra tuz eklemeyin tabii ki. Bu kadar. Ben çocuklarıma 2 yaşına kadar patlıcan vermemiştim ya, hala karnıyarık yedirmek bir zulümdür bizim evde. Gerçekten tecrübelerime göre ne kadar erken o kadar iyi bence de. Mesela bugün zeytinyağlı kereviz yemeği yapmıştım, portakal sulu, ayvalı filan. Kerevizinden de verdim, soğanından da verdim, ayvasından da verdim. Bayıla bayıla yedi hepsini.
Kızlar artık bebeğe ek gıda anlamında özel bir şey yapmaya uğraşacak vaktim yok. Avokado ve peynir dışında, yok onu haşla bunu buharda yumuşat yok tuzsuz olsun aman limon erken falan filan. Uğraşamayacağım hiç biz ne yiyorsak vereceğim. Zaten baktım Osman Gönülal hoca bir videosunda aynı benim mantıkta anlatmış. 6 aylıktan itibaren bal haricinde herrrrrr şey verebilirsiniz diyor. Hiçbir meyvenin sebzenin ayı yok, öncesi sonrası erkeni geçi yok diyor. Hatta kendiniz için yaptığınız tuzlu, yağlı, salçalı, baharatlı yemekten de yedirebilirsiniz diyor. Sadece üstüne ekstra tuz eklemeyin tabii ki. Bu kadar. Ben çocuklarıma 2 yaşına kadar patlıcan vermemiştim ya, hala karnıyarık yedirmek bir zulümdür bizim evde. Gerçekten tecrübelerime göre ne kadar erken o kadar iyi bence de. Mesela bugün zeytinyağlı kereviz yemeği yapmıştım, portakal sulu, ayvalı filan. Kerevizinden de verdim, soğanından da verdim, ayvasından da verdim. Bayıla bayıla yedi hepsini.
Ayvalı mııKızlar artık bebeğe ek gıda anlamında özel bir şey yapmaya uğraşacak vaktim yok. Avokado ve peynir dışında, yok onu haşla bunu buharda yumuşat yok tuzsuz olsun aman limon erken falan filan. Uğraşamayacağım hiç biz ne yiyorsak vereceğim. Zaten baktım Osman Gönülal hoca bir videosunda aynı benim mantıkta anlatmış. 6 aylıktan itibaren bal haricinde herrrrrr şey verebilirsiniz diyor. Hiçbir meyvenin sebzenin ayı yok, öncesi sonrası erkeni geçi yok diyor. Hatta kendiniz için yaptığınız tuzlu, yağlı, salçalı, baharatlı yemekten de yedirebilirsiniz diyor. Sadece üstüne ekstra tuz eklemeyin tabii ki. Bu kadar. Ben çocuklarıma 2 yaşına kadar patlıcan vermemiştim ya, hala karnıyarık yedirmek bir zulümdür bizim evde. Gerçekten tecrübelerime göre ne kadar erken o kadar iyi bence de. Mesela bugün zeytinyağlı kereviz yemeği yapmıştım, portakal sulu, ayvalı filan. Kerevizinden de verdim, soğanından da verdim, ayvasından da verdim. Bayıla bayıla yedi hepsini.
Biz her gece 12 - sabah 7 arası oturuyoruz. Yiyorsa oturmayayım, etini kopamışımcasına gözlerden yaşlar boşalır tarzdan bir ağlama4. Aydan beter bir şekilde uykulari bozulan bebiş var mi ?
Bizimki 4 gecedir yarım saatte bir uyanıyor. Gündüz de cok huysuz.
Teşekkür ederim umarım hiç bi bebişe bişey olmazBen başka labne denemedim. Önerisi olan varsa deneriz onu dabu arada bize de doktor hemen Lazım bir şey değil sonra ver demişti ama ben süt ürünleri denetirken ucundan azıcık denettim. Hem sevmedi hem sivilcelendi çocuk. Ay ben çalışıyorum labneyi de yapacak gücüm yok sürekliliğini sağlayamayacaksan yapma dedi doktor yapmıyorum bende size de çok geçmiş olsun bir daha bir şey olmasın kuzuya
Yani bende bizim yemeklerimizden verecek ama 8. Ay şimdilik ona özel devam eder çünkü ben biraz baharatlı yapıyorum yemekleri, ona vermeye başladığım zaman tuzsuz salça alıp yemek yapıp onun yiyeceği kadarını ayırır bizimkine en son tuz baharat koyarım diye düşünüyorumKızlar artık bebeğe ek gıda anlamında özel bir şey yapmaya uğraşacak vaktim yok. Avokado ve peynir dışında, yok onu haşla bunu buharda yumuşat yok tuzsuz olsun aman limon erken falan filan. Uğraşamayacağım hiç biz ne yiyorsak vereceğim. Zaten baktım Osman Gönülal hoca bir videosunda aynı benim mantıkta anlatmış. 6 aylıktan itibaren bal haricinde herrrrrr şey verebilirsiniz diyor. Hiçbir meyvenin sebzenin ayı yok, öncesi sonrası erkeni geçi yok diyor. Hatta kendiniz için yaptığınız tuzlu, yağlı, salçalı, baharatlı yemekten de yedirebilirsiniz diyor. Sadece üstüne ekstra tuz eklemeyin tabii ki. Bu kadar. Ben çocuklarıma 2 yaşına kadar patlıcan vermemiştim ya, hala karnıyarık yedirmek bir zulümdür bizim evde. Gerçekten tecrübelerime göre ne kadar erken o kadar iyi bence de. Mesela bugün zeytinyağlı kereviz yemeği yapmıştım, portakal sulu, ayvalı filan. Kerevizinden de verdim, soğanından da verdim, ayvasından da verdim. Bayıla bayıla yedi hepsini.
Bizimde bu ay 4.aydan zor geçiyor. Uykuya direnme yarım saate bir uyanma genel bir mızmızlık var4. Aydan beter bir şekilde uykulari bozulan bebiş var mi ?
Bizimki 4 gecedir yarım saatte bir uyanıyor. Gündüz de cok huysuz.
Eşimle bebeğe yalnız bakıyoruz o yüzden bilmiyorum yabancıları yadırgamaya başladı mı acabaKızlar merhaba, sizin bebeğiniz de sizi tanıyıp atılmaya, başka kucakta ağlamaya başladı mı? Ben bu durum 8-9 aydan sonra başlıyor sanıyordum
Ben hic bu kafada olmadim, ama bu sekilde davraninca her seyi yiyen icen bir cocuk olabilir. Hata mi ettim diye düşünüyorum. Benim bebisimin bobrek durumundan oturu ben ona tuzsuz ayri pisiririm uzun sure yine de.Kızlar artık bebeğe ek gıda anlamında özel bir şey yapmaya uğraşacak vaktim yok. Avokado ve peynir dışında, yok onu haşla bunu buharda yumuşat yok tuzsuz olsun aman limon erken falan filan. Uğraşamayacağım hiç biz ne yiyorsak vereceğim. Zaten baktım Osman Gönülal hoca bir videosunda aynı benim mantıkta anlatmış. 6 aylıktan itibaren bal haricinde herrrrrr şey verebilirsiniz diyor. Hiçbir meyvenin sebzenin ayı yok, öncesi sonrası erkeni geçi yok diyor. Hatta kendiniz için yaptığınız tuzlu, yağlı, salçalı, baharatlı yemekten de yedirebilirsiniz diyor. Sadece üstüne ekstra tuz eklemeyin tabii ki. Bu kadar. Ben çocuklarıma 2 yaşına kadar patlıcan vermemiştim ya, hala karnıyarık yedirmek bir zulümdür bizim evde. Gerçekten tecrübelerime göre ne kadar erken o kadar iyi bence de. Mesela bugün zeytinyağlı kereviz yemeği yapmıştım, portakal sulu, ayvalı filan. Kerevizinden de verdim, soğanından da verdim, ayvasından da verdim. Bayıla bayıla yedi hepsini.
Yalnız büyüttüğümüz için bana normal geliyor bu durum gördüğü iki yüz var sadece geçen kayınvalideme gittik dinlenirim derken ağzımızdan burnumuzdan getirdi benden kimseye gitmedi her saniye ağladı. Alışık değiller yeni yüzlere ama beni görünce gülüp yalandan ağlıyor almam içinKızlar merhaba, sizin bebeğiniz de sizi tanıyıp atılmaya, başka kucakta ağlamaya başladı mı? Ben bu durum 8-9 aydan sonra başlıyor sanıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?