2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Kızlar bebek harekerini sirekli mi hissetmemiz gerekiyor ? Yani dikkat etmedim ama 3-4 saat bile hareket hissetmediğim olıyordur bence. Ben normal diye düşünüyordum ama şimdi yorumları okuyunca bir tırstım bende
Normalmiş her bebek farklı saatlerde aktif olabiliyormuş. Ben çok kötü bir rüyayla uyanınca endişe edip sabah hastaneye gittim Doktor da böyle söyledi valla ama analık böyle bir şey sanırım yüreğimiz ağzımızda sürekli

Kalp sesini duyunca ağrıyı falan unuttum hiç sormak aklıma gelmedi. Şükür minnağım iyiymiş. Fetal doppler alıcam yarın böyle yüreğim ağzıma geldi
Fetal doppler ben de çektirdim detaylıdan sonra istedi doktorum bi sıkıntı olduğundan değil rutinde yapılıyormuş içinizi ferah tutun

Merhaba 2 hafta önce 21 haftalık ayrıntılıda ultrasonda bir sorun yoktu, başı aşağı söylemediler.vaginal ultrasonla servikal ölçtüler 42 mm di. 2 çocuğum var 41 , 40 haftada doğdular. Bu gebeliğim riskli olduğunu doktor baştan uyardı hep endişedeyim. Hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize

Kızlarrr ayakta kalınca sizinde beliniz çok ağrıyor mu? Ne olcak bu bel ağrısı bir öneriniz var mı? Bu arada ev temizliği işini ne yapıyorsunuz? Ben 9-6 yoğun şekilde çalışıyorum , dolayısıyla eve temizlikçi abla çağırıyordum haftada 1 . Fakat maalesef bana mı denk geliuot bilmiyorum ama ablaların kaprisleri istekleri ve sürekli ertelemeleri iyice canımı sıktı ve artık kimseyi temizlik için almamaya karar verdim. Çok gerilip strese giriyordım çünkğ bi gelcem bi gelmicem . Bi şöyle bi böule . Binbir dil döküyordum gelene kadar. Ve bu kaç oldu artık yeni birihi de denemek istemiyorum.
Ama işte de yoğun çalışıyorum, dışarda yemediğim için düzenli yemek yapıyorum evde . Üzerine nir de temizlik binince belimin ağrıyor. Eşim yardım ediypr sağolsun ama bu şekilde. Ailelerimizden uzaktayız kimsemiz yok yardım edecek .
Deterjan kullanımınız nasıl? Domestos vs kullanırken maske kullanıyor musunuz ?
Hem içimi döktüm hem sorularımı sordum

Ben evde en son ne zaman süpürge açtım, yer sildim hatırlamıyorum 5 ay boyunca bulantılı ve mide sorunlu bir gebelik geçirdiğim için halim de yok açıkçası. Eşim evi günlük dyson ile süpürür. Hafta sonu daha detaylı süpürüyor. Tuvalet ve lavoboyu zaten asla temizleyemiyorum. Eşim hallediyor
2 haftada 1 yardımcı ablamız geliyor. Sağ olsun düzenli gelir. O daha detaylı giriyor. Mis gibi oluyor ev

Yemek haftada 2-3 kere yapıyorum. Birkaç kere de eşim yapıyor. Bulaşıklar tamamen eşimde

Kocamdan Allah razı olsun amma şey yapıyormuş Ben yoğun çalışmıyorum ama stresli bir işim var. Bir de ev işleri ile kendimi paralayamıyorum ne yalan söyleyeyim. Sadece çamaşır işi bende. Onda da çok titizlendiğim için kimseye bırakamıyorum. Oturarak katlıyorum dediğin gibi bel - sırt ağrısı fena vuruyor

Belki domestos vs kullanılan yerlerde eşiniz destek olabilir. Ama maskeyle yapan da okudum bir kaç yerde

Evet benimki de erkek. Olabilir dediğiniz gibi.

Çok geçmiş olsun. İnşallah düzelir her şey.

İnşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza inşallah. Siz de dinlenin toparlarsınız inşallah en kısa zamanda. Ben de dikkat ediyorum hala yatıyorum.

Yardımcı gelince bende sorun yaşamkyordum dediğiniz gibi geriye kalan günlerde robot çalıştırırdım eşim süpürürdü geçer giderdi . Şimdiye kadar bende dediğiniz gibiydim. Ama artık her yardımcı geleceği gün elli bahane elli istek derken her seferinde strese giriyorum. Bıraktım o yizfen. E mecbur yapcam eşim yapıyor ama o da yoğun çalışıyor, tüm işleri ona yığamam çümkü çalışırken tek baçına evin her şeyini yapmak zor oluyor. Hamilelikten öncede ben tek yapamazdım o da tek yapamazdı hirlikte yapardık. Şimdide ancsk birlşkte yapabiliriz

Cok ayakta kalinca benim de belim agriyor, sirtimi dinlendiriyorum. Ben evden çalışıyorum ama siparislerim oluyor hazirlarken ister istemez yoruluyorum, ustune gunluk yemek telasi vs. Azicik sirtimi dinlendirmek bile iyi geliyor.
Temizlige yardimci abla konusunda cok haklisin. Son yillarda ben de bezdim, en sonunda iyi birine denk geldik hatta ondan once gelen ablayi begenmememe rağmen idare ettim, en son artik kendimi enayi gibi hissetmeye başlayinfa teşekkür ettim. Kimseyi bulamazsam ajanstan tek seferlkk cagirmaya karar vermistim. Belki boyle bisey düşünebilirsin. Daha pahaliya geliyor ama en azindan bir sikayetin oldu mu muhattap bulabiliyorsun.

Dogum sonrasi da yakinlari uzakta olan, yalniz olan imkanlari dahilinde yardimci bulsun derim. Ilk zamanlar ozellikle pek kolay degil ya da esine guvenen varsa baska bizde oyle bir ortam hic yoktu.

Kızlar merhaba, benim yarın 22 hafta oluyor ve ikizlere hamileyim. 2 gündür özellikle ayaktayken ve yürürken kasıklarımda vajina bölgemde ağrı hissediyorum. Uzun süre ara verdikten sonra yapılan sporda vücutta bir hamlama olur ya öyle bir ağrı. Yatarken veya otururken neredeyse hiç yok gibi bu ağrı sadece hareket halindeyken. Buna benzer bişey yaşayan oldu mu?

Aynı durumdan bende müzdaribim ya. Abla geliyor bir hafta temizlik bir hafta ütü anlastık . Hiç memnun değilim kalbinide kırmak istemiyorum.eşime almayalım dedim artık bilmiyorum tam ağırlastık nasıl olacak.
Ben buharlı temizleme almıştım . Gayet memnunum detarjan çok kullanmıyorum . bel agrısı bendede var hiç korkma herhalde normaldir.artık çok yorulmamız gerekiyor

Bildiriminizi yeni gördüm. Keşke daha önce görseydim.. nasıl iyi geldi.
Benim de şuanda dikişlik durumum yokmuş bu hafta iki doktor aynı anda inceledi
Haftaya perinatolog inceleyecek sürece bundan sonra o karar verecek.
1 haftadır sadece oğlumu okula bırakıp geliyorum mecbur ama 10 dk sürüyor araçla onun dışında banyo ve lavb. ihtiyacı için kalkıyorum yerimden.
Ama yattıkça sırt, bel ağrılarım çoğaldı bir de kendimi daha çok dinlemeye başladım.
Öncesinde aktiftim zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordum şuanda gün sayıyorum.
Her atlattığım güne şükrediyorum
Tekrar çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız sağlıkla kavuşalım evlatlarımıza inşallah

Umarım gönlündeki doğum şekli olur ama olur da sezaryen olmak zorunda kalırsan diye yazmak istedim korkma herkes aynı olmuyor ben 2.gün ayaktaydım 3.gün normal hayatıma dönmeye başlamıştım. Dikiş ağrım da hiç yıllar içinde olmadı.
Aklında bulunsun (inş gerek kalmaz) ne kadar çok hareket edersen sezaryende o kadar hızlı ve kolay iyileşiyorsun

Bizde de durum babaya karşı :) Normalde hareketli abisi dokununca da hareketli fakat babası karnıma dokununca birden duruyor

Kızlar iyi geceler dün kontrolüm vardı benim de dediğiniz gibi çamaşırında ıslanma oluyordu bebeğin baskısıyla idrar kaçırmaymış sağlık ocağı genel kan tetkikleri yaptı aşıyı hatırlatmayı unuttum onlarda söylemedi belki sonuçlarla birlikte yapacaklar inşallah çok acımaz gece kol ağrısı yapmaz şimdiden şifa olsun diyeyim doktora da gittim dünden beri aklıma bişey takıldı
Daha önce söylemiştim perinatolojiye randevu bulamadım radyolojiye 24.haftada aldım geç mi diye dünde kontrolde perinatoloji doktorunun heyetle 1 ay izinli olduğunu söyledi doktorum özellere bak 24.hafta olmadan önce dedi bı sorun mu var diye sordum yok baksın için rahat etsin dedi radyolojiyle aynı şeylere bakmayacaklar mı diye sordum perinatoloji daha detaylıymış ne yapsam radyolojiye gidip sonucunu beklesem 24.hafta bitmiş oluyor beklemesem özelde hemen randevu bulabilecek miyim randevular çok sıkıntılı çok kuruntu yaptım yaa şeker yüklemesi içinde 26.haftada aç karına çağırdı saglikocagina verdiğim kanda açlık kan şekeri düşük çıkmış ve bende çok kilo alan gillerdenim +6 kiloyla tuzu hayatımdan yolculayarak devam ediyorum çünkü tuzun ödem şişkinlik yaptığını fark ettim şeker ve paketli gıdayı da azaltım inşallah şeker yüklemesinin sonucu korktuğum gibi çıkmaz ama yüksek ihtimalle çıkacak çünkü hem ailede var hemde açlık şekeri düşük çıktı ve kilom fazla
Çoktan yazmadığım için genel bilgi alışverişi yapalım dedim

Teşekkür ederim inşallah hiç birimizin ihtiyacı kalmaz ama olurda olursak da güzel atlatırız güzel anılarla kalır tavsiyene dikkat ederim sezeryan olursam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…