Normalmiş her bebek farklı saatlerde aktif olabiliyormuş. Ben çok kötü bir rüyayla uyanınca endişe edip sabah hastaneye gittim Doktor da böyle söyledi vallaKızlar bebek harekerini sirekli mi hissetmemiz gerekiyor ? Yani dikkat etmedim ama 3-4 saat bile hareket hissetmediğim olıyordur bence. Ben normal diye düşünüyordum ama şimdi yorumları okuyunca bir tırstım bende
Normal normal.Kızlar bebek harekerini sirekli mi hissetmemiz gerekiyor ? Yani dikkat etmedim ama 3-4 saat bile hareket hissetmediğim olıyordur bence. Ben normal diye düşünüyordum ama şimdi yorumları okuyunca bir tırstım bende
Fetal doppler ben de çektirdim detaylıdan sonra istedi doktorum bi sıkıntı olduğundan değil rutinde yapılıyormuş içinizi ferah tutunKalp sesini duyunca ağrıyı falan unuttum hiç sormak aklıma gelmedi. Şükür minnağım iyiymiş. Fetal doppler alıcam yarın böyle yüreğim ağzıma geldi
Merhaba 2 hafta önce 21 haftalık ayrıntılıda ultrasonda bir sorun yoktu, başı aşağı söylemediler.vaginal ultrasonla servikal ölçtüler 42 mm di. 2 çocuğum var 41 , 40 haftada doğdular. Bu gebeliğim riskli olduğunu doktor baştan uyardı hep endişedeyim. Hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimizeMerhaba dün ben kontrol ve şeker testi için gittim. Bana bebeğin baş aşağıda ve aşağıda olduğunu söyledi. Ağrın akıntın var mı dedi. Benimde gercekten vardı baskı hissediyordum. Beni hemen nstye yolladı sancı var mı diye kontrol etmek için allahtan sancım çıkmadı. Ayakta durma yorulma yat dinlen dedi. Bide progestan fitil verdi. Hala çok korkuyorum. Moralimde bozuldu. İnşallah hepimiz zamanında sağ salim kucağımıza alalım bebeklerimizi.
Ben evde en son ne zaman süpürge açtım, yer sildim hatırlamıyorumKızlarrr ayakta kalınca sizinde beliniz çok ağrıyor mu? Ne olcak bu bel ağrısı bir öneriniz var mı? Bu arada ev temizliği işini ne yapıyorsunuz? Ben 9-6 yoğun şekilde çalışıyorum , dolayısıyla eve temizlikçi abla çağırıyordum haftada 1 . Fakat maalesef bana mı denk geliuot bilmiyorum ama ablaların kaprisleri istekleri ve sürekli ertelemeleri iyice canımı sıktı ve artık kimseyi temizlik için almamaya karar verdim. Çok gerilip strese giriyordım çünkğ bi gelcem bi gelmicem . Bi şöyle bi böule . Binbir dil döküyordum gelene kadar. Ve bu kaç oldu artık yeni birihi de denemek istemiyorum.
Ama işte de yoğun çalışıyorum, dışarda yemediğim için düzenli yemek yapıyorum evde . Üzerine nir de temizlik binince belimin ağrıyor. Eşim yardım ediypr sağolsun ama bu şekilde. Ailelerimizden uzaktayız kimsemiz yok yardım edecek .
Deterjan kullanımınız nasıl? Domestos vs kullanırken maske kullanıyor musunuz ?
Hem içimi döktüm hem sorularımı sordum
Evet benimki de erkek. Olabilir dediğiniz gibi.Genelde Erkek bebekler öyle oluyor söylüyorlar. Hatırlıyorum oğlumda da korse takmamı söylemişti doktor kasılma da oluyordu , kızımda kullanmadım kasılma da olmuyordu. Bu bebeğimde erkek, belki benim bünyem böyledir
Çok geçmiş olsun. İnşallah düzelir her şey.Doktorum kullanmamı söyledi benimde, ben gebeliğimi hep düşük riskiyle geçiriyorum hala progestoron kullanıyorum.10 gün önce şiddetli kasılma ağrım oldu serum takıldı. Bu durumda öksürük , ateş zarar bebeğimemecbur artık kullanmak zorundayım
İnşallah sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza inşallah. Siz de dinlenin toparlarsınız inşallah en kısa zamanda. Ben de dikkat ediyorum hala yatıyorum.Merhaba dün ben kontrol ve şeker testi için gittim. Bana bebeğin baş aşağıda ve aşağıda olduğunu söyledi. Ağrın akıntın var mı dedi. Benimde gercekten vardı baskı hissediyordum. Beni hemen nstye yolladı sancı var mı diye kontrol etmek için allahtan sancım çıkmadı. Ayakta durma yorulma yat dinlen dedi. Bide progestan fitil verdi. Hala çok korkuyorum. Moralimde bozuldu. İnşallah hepimiz zamanında sağ salim kucağımıza alalım bebeklerimizi.
Yardımcı gelince bende sorun yaşamkyordum dediğiniz gibi geriye kalan günlerde robot çalıştırırdım eşim süpürürdü geçer giderdi . Şimdiye kadar bende dediğiniz gibiydim. Ama artık her yardımcı geleceği gün elli bahane elli istek derken her seferinde strese giriyorum. Bıraktım o yizfen. E mecbur yapcamBen evde en son ne zaman süpürge açtım, yer sildim hatırlamıyorum5 ay boyunca bulantılı ve mide sorunlu bir gebelik geçirdiğim için halim de yok açıkçası. Eşim evi günlük dyson ile süpürür. Hafta sonu daha detaylı süpürüyor. Tuvalet ve lavoboyu zaten asla temizleyemiyorum. Eşim hallediyor
2 haftada 1 yardımcı ablamız geliyor. Sağ olsun düzenli gelir. O daha detaylı giriyor. Mis gibi oluyor ev
Yemek haftada 2-3 kere yapıyorum. Birkaç kere de eşim yapıyor. Bulaşıklar tamamen eşimde
Kocamdan Allah razı olsun amma şey yapıyormuşBen yoğun çalışmıyorum ama stresli bir işim var. Bir de ev işleri ile kendimi paralayamıyorum ne yalan söyleyeyim. Sadece çamaşır işi bende. Onda da çok titizlendiğim için kimseye bırakamıyorum. Oturarak katlıyorum dediğin gibi bel - sırt ağrısı fena vuruyor
Belki domestos vs kullanılan yerlerde eşiniz destek olabilir. Ama maskeyle yapan da okudum bir kaç yerde
Cok ayakta kalinca benim de belim agriyor, sirtimi dinlendiriyorum. Ben evden çalışıyorum ama siparislerim oluyor hazirlarken ister istemez yoruluyorum, ustune gunluk yemek telasi vs. Azicik sirtimi dinlendirmek bile iyi geliyor.Kızlarrr ayakta kalınca sizinde beliniz çok ağrıyor mu? Ne olcak bu bel ağrısı bir öneriniz var mı? Bu arada ev temizliği işini ne yapıyorsunuz? Ben 9-6 yoğun şekilde çalışıyorum , dolayısıyla eve temizlikçi abla çağırıyordum haftada 1 . Fakat maalesef bana mı denk geliuot bilmiyorum ama ablaların kaprisleri istekleri ve sürekli ertelemeleri iyice canımı sıktı ve artık kimseyi temizlik için almamaya karar verdim. Çok gerilip strese giriyordım çünkğ bi gelcem bi gelmicem . Bi şöyle bi böule . Binbir dil döküyordum gelene kadar. Ve bu kaç oldu artık yeni birihi de denemek istemiyorum.
Ama işte de yoğun çalışıyorum, dışarda yemediğim için düzenli yemek yapıyorum evde . Üzerine nir de temizlik binince belimin ağrıyor. Eşim yardım ediypr sağolsun ama bu şekilde. Ailelerimizden uzaktayız kimsemiz yok yardım edecek .
Aynı durumdan bende müzdaribim ya. Abla geliyor bir hafta temizlik bir hafta ütü anlastık . Hiç memnun değilim kalbinide kırmak istemiyorum.eşime almayalım dedim artık bilmiyorum tam ağırlastık nasıl olacak.Kızlarrr ayakta kalınca sizinde beliniz çok ağrıyor mu? Ne olcak bu bel ağrısı bir öneriniz var mı? Bu arada ev temizliği işini ne yapıyorsunuz? Ben 9-6 yoğun şekilde çalışıyorum , dolayısıyla eve temizlikçi abla çağırıyordum haftada 1 . Fakat maalesef bana mı denk geliuot bilmiyorum ama ablaların kaprisleri istekleri ve sürekli ertelemeleri iyice canımı sıktı ve artık kimseyi temizlik için almamaya karar verdim. Çok gerilip strese giriyordım çünkğ bi gelcem bi gelmicem . Bi şöyle bi böule . Binbir dil döküyordum gelene kadar. Ve bu kaç oldu artık yeni birihi de denemek istemiyorum.
Daha önceden yazmıştım burada. Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanamam olmuştu. O zaman 10 mm açıklık oluşmuştu ve rahim ağzı uzunluğu da 20mm ye düşmüştü, öyle olunca hastanede yatış vermişti doktor, progeston fitil ve kalçadan proluton iğne vermişti, eve geçince de hep onları kullandım. Önce eve sağlık hizmeti çağırıyorduk iğne için, pandemi dönemiydi, sonra artık eşim YouTube'dan iğne yapmayı öğrenmişti o yapmaya başladı. Kasılmalarım olmasın, rahim tetiklemesin diye magnezyum takviye ve Adalat Crono kullanıyordum. Velhasıl, doğuma kadar günde 2 kez tuvalet dışında ve haftada bir 10 dk duş dışında 4 ay yataktan kıpırdamadım. Bana doktor hiç serklajdan bahsetmedi. Her doktorun sistemi değişik. Neyse, dinlendikçe ve ilaçlarla rahim ağzı uzunluğum artmaya başladı çok şükür, 34 mm lere kadar çıktı. Ama yine de 20mm açıklığım olduğu için ve arada kanama olduğundan erken doğum riskim hep devam etti ve doğuma kadar hep yattım. Allah'a hamdolsun 38. Haftaya kadar durdu ve sağlıkla normal doğumla dünyaya getirdim. Çok geçmiş olsun, güzel sağlıklı bi süreç olur inşaallah. İnsan çok stres yaşıyor ama hepsi geçiyor. Sizin de kolay ve sağlıklı atlatmanızı dikiyorum.
Amin
Boşverin herkesi ben kendim normal doğuma karar verdim herkes olamazsın yapazsin diyo eşimin halası sezeryan ol kurtul diyo kurtuluş olarak görmüyorum ben sezeryani normal doğum o an geçer gider ama koca yırtık ve dikişle haftalarımız mahvolacak bebeğin bakımında bile zorlanacaz ablam sezeryan olunca 1 hafta boyunca duşunu ben aldırdım ve 9 yıl önceki sezeryan dikişleri hala acıyor niye yapamayalım kendimizi nasıl hazırlarsak öyle olacak adetlerim zaten doğuma bedel sancilarla geçiyordu adet icin 2 gün katlanirken bebişim icin bikac saat mi dayanamayacam diyorum tek korkum süt gelip gelmeme konusu o da rabbimin nasibi inşallah bebişlerimizin nasibini rabbim verir sutumuzde olur hepimiz için çok güzel geçsin kolaylıklarla güzel hatıra olarak kalsın inşallah
Selam,
İkinci ve ya daha sonraki bebeklerine hamile annelere sormak istiyorum.
Benim miniğim normalde biz başbaşa iken daha sakin. Zaten ben oğlum okuldayken sessizlikte islerimi halledip, ders çalışıyorum vs. Tüm günüm sessiz geçiyor.
Ama oğlum evdeyken minik resmen dört dönüyor, çıldırıyor sanki. Oğlum hic susmaz hep konuşur, konusmasa da şarkı söyler.
Bu minikler abileri, ablaları duyup tepki veriyor olabilir mi acaba? Siz böyle bir şey hissettiniz mi ?
Kızlar bebek harekerini sirekli mi hissetmemiz gerekiyor ? Yani dikkat etmedim ama 3-4 saat bile hareket hissetmediğim olıyordur bence. Ben normal diye düşünüyordum ama şimdi yorumları okuyunca bir tırstım bende
Teşekkür ederim inşallah hiç birimizin ihtiyacı kalmaz ama olurda olursak da güzel atlatırız güzel anılarla kalır tavsiyene dikkat ederim sezeryan olursamUmarım gönlündeki doğum şekli olurama olur da sezaryen olmak zorunda kalırsan diye yazmak istedim korkma herkes aynı olmuyor ben 2.gün ayaktaydım 3.gün normal hayatıma dönmeye başlamıştım. Dikiş ağrım da hiç yıllar içinde olmadı.
Aklında bulunsun (inş gerek kalmaz) ne kadar çok hareket edersen sezaryende o kadar hızlı ve kolay iyileşiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?