Evet hareketsizlik insanın vücuduna çok etki ediyor. Herkes ödem olur şişerim diye düşünüyordu ama hiç şişkinlik olmadı bende, günde 3 litre su içtim mutlaka. Ama o kadar su içmeme rağmen çok ilginçtir günde sadece 2 kere tuvalet için kalkma ihtiyacı hissediyordum. Şimdi bir bardak su içsem tuvalete koşuyorum. Bende bel ağrıları değil ama hareketsizlik kaynağıyla kabızlık olmuştu. 2-3 hafta çok çektim, o dönemimin yaşadığım en berbat günleriydi. Allah'ım... Hatırladıkça fena oluyorum. Yoksa başka bir sıkıntım olmadı çok şükür. Sürekli kitap, tespih, Kur'an, dua, dizi, film vs öyle geçiyordu zaman bir şekilde. Acil köşelerinde acı içindeki insanları düşünüp halime şükrediyordum. Can sıkıntısı illa ki bir gün geçer, yeter ki bebeklerimiz ve biz iyi olalım.Bildiriminizi yeni gördüm. Keşke daha önce görseydim.. nasıl iyi geldi.
Benim de şuanda dikişlik durumum yokmuş bu hafta iki doktor aynı anda inceledi
Haftaya perinatolog inceleyecek sürece bundan sonra o karar verecek.
1 haftadır sadece oğlumu okula bırakıp geliyorum mecbur ama 10 dk sürüyor araçla onun dışında banyo ve lavb. ihtiyacı için kalkıyorum yerimden.
Ama yattıkça sırt, bel ağrılarım çoğaldı bir de kendimi daha çok dinlemeye başladım.
Öncesinde aktiftim zamanın nasıl geçtiğini anlamıyordum şuanda gün sayıyorum.
Her atlattığım güne şükrediyorum
Tekrar çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız sağlıkla kavuşalım evlatlarımıza inşallah
Armut uygulaması buldum ama bir türlü güvenip çağıramadımCok ayakta kalinca benim de belim agriyor, sirtimi dinlendiriyorum. Ben evden çalışıyorum ama siparislerim oluyor hazirlarken ister istemez yoruluyorum, ustune gunluk yemek telasi vs. Azicik sirtimi dinlendirmek bile iyi geliyor.
Temizlige yardimci abla konusunda cok haklisin. Son yillarda ben de bezdim, en sonunda iyi birine denk geldikhatta ondan once gelen ablayi begenmememe rağmen idare ettim, en son artik kendimi enayi gibi hissetmeye başlayinfa teşekkür ettim. Kimseyi bulamazsam ajanstan tek seferlkk cagirmaya karar vermistim. Belki boyle bisey düşünebilirsin. Daha pahaliya geliyor ama en azindan bir sikayetin oldu mu muhattap bulabiliyorsun.
Dogum sonrasi da yakinlari uzakta olan, yalniz olan imkanlari dahilinde yardimci bulsun derim. Ilk zamanlar ozellikle pek kolay degil ya da esine guvenen varsa baska bizde oyle bir ortam hic yoktu.
İstanbuldaysanız size iletebilirimArmut uygulaması buldum ama bir türlü güvenip çağıramadımtemizlik şirketi yazıncada bi kaç firma çıktı ama denesem mi karar veremedim. İnanın şirket pahalı pahalı dedik ama bana gelen ablalar o kdar abarttıki şimdi şrketten bakıyorum aynı fiyat bildiiin tek mesele güvenip çağırmak
Özelde çok rahat bulursun randevu. Bir doktor olmasa öbüründe ya da bir hastane olmasa öbüründe mutlaka yer vardırKızlar iyi geceler dün kontrolüm vardı benim de dediğiniz gibi çamaşırında ıslanma oluyordu bebeğin baskısıyla idrar kaçırmaymış sağlık ocağı genel kan tetkikleri yaptı aşıyı hatırlatmayı unuttum onlarda söylemedi belki sonuçlarla birlikte yapacaklar inşallah çok acımaz gece kol ağrısı yapmaz şimdiden şifa olsun diyeyimdoktora da gittim dünden beri aklıma bişey takıldı
Daha önce söylemiştim perinatolojiye randevu bulamadım radyolojiye 24.haftada aldım geç mi diye dünde kontrolde perinatoloji doktorunun heyetle 1 ay izinli olduğunu söyledi doktorum özellere bak 24.hafta olmadan önce dedi bı sorun mu var diye sordum yok baksın için rahat etsin dedi radyolojiyle aynı şeylere bakmayacaklar mı diye sordum perinatoloji daha detaylıymış ne yapsam radyolojiye gidip sonucunu beklesem 24.hafta bitmiş oluyor beklemesem özelde hemen randevu bulabilecek miyim randevular çok sıkıntılı çok kuruntu yaptım yaaşeker yüklemesi içinde 26.haftada aç karına çağırdı saglikocagina verdiğim kanda açlık kan şekeri düşük çıkmış ve bende çok kilo alan gillerdenim +6 kiloyla tuzu hayatımdan yolculayarak devam ediyorum çünkü tuzun ödem şişkinlik yaptığını fark ettim şeker ve paketli gıdayı da azaltım inşallah şeker yüklemesinin sonucu korktuğum gibi çıkmaz ama yüksek ihtimalle çıkacak çünkü hem ailede var hemde açlık şekeri düşük çıktı ve kilom fazla
Çoktan yazmadığım için genel bilgi alışverişi yapalım dedim
Doktorumun önerdiği bı doktor var pazartesi arayacam inşallah orada bulabilirimÖzelde çok rahat bulursun randevu. Bir doktor olmasa öbüründe ya da bir hastane olmasa öbüründe mutlaka yer vardır
Ben ilk oğlumu öyle doğurdum şuan 5 yaşındaSelam kızlar, bugün detaylı ultrasonum vardı canım sıkıldı biraz, bebek çok şükür iyi haftasına göre uyumlu, fakat bende plasenta previa varmış , bebeğin eşi rahim duvarını komple kaplamış doğum için riskli sezeryan da normal değil farklı olabilir dedi doktor.. korkuyorum kızlar . Daha önce böyle bir durum yaşayan oldumu hiç ..
İzmirdeyimİstanbuldaysanız size iletebilirim
Benim pek aram yok böyle organizasyonlarla, ondan çektirmedim. Ameliyatta biz akıl edip düşünemedik ama sağolsun hemşireler çekmişti, bebek tam çıkarken vs. Rica ederseniz çekerler bence.Kızlar doğum anı fotoğrafı çektirecek misiniz? Bildiğim kadaroyla benim hastanemde öyle bir hizmet yok. Çokta istemiyorum sadece bebek doğarken o anlarının fotoğrafını istiyorum yanağıma değdirirken vs . Bunun için içeriye giren çalışanlardan birine telefon versek çekerler mi?
Benimde aşağıda , fakat rahim ağzını kapatmıyormuş . İleriki aylarda çıkaryukarı dedi doktor. Sizinde çıkma ihtimali yok mu? En azından ağzını kapatmicak kadar çıkar belki içinizi ferah tutun. Böyle kalsa bile sık karşılaşılan bir durummış ben araştırmıştım.Selam kızlar, bugün detaylı ultrasonum vardı canım sıkıldı biraz, bebek çok şükür iyi haftasına göre uyumlu, fakat bende plasenta previa varmış , bebeğin eşi rahim duvarını komple kaplamış doğum için riskli sezeryan da normal değil farklı olabilir dedi doktor.. korkuyorum kızlar . Daha önce böyle bir durum yaşayan oldumu hiç ..
Başka platformda görüşmek için organizasyon olduğu için malesef banlandı.Merve arkadaşımız vardı bir ara bayadır gelmiyor. Profil fotoğrafında hamilelik fotoğrafı vardı. Bilen var mı?
Biz çektirmedik prof bişi ama ufak bi bahşişle ordaki erkek hemşire çekti hem de çook güzel video ve fotoğraflar çekip dışardakilere gösterip geldi ben de onları bastırdım bi albüm yaptım çok güzel anılarımız oldu inşallah gene öyle bi şansımız olurKızlar doğum anı fotoğrafı çektirecek misiniz? Bildiğim kadaroyla benim hastanemde öyle bir hizmet yok. Çokta istemiyorum sadece bebek doğarken o anlarının fotoğrafını istiyorum yanağıma değdirirken vs . Bunun için içeriye giren çalışanlardan birine telefon versek çekerler mi?
Bizim doktorun asistanı çekmişti birkaç foto doktorumun telefonundan sonra doktorum onları bana atmıştı.Kızlar doğum anı fotoğrafı çektirecek misiniz? Bildiğim kadaroyla benim hastanemde öyle bir hizmet yok. Çokta istemiyorum sadece bebek doğarken o anlarının fotoğrafını istiyorum yanağıma değdirirken vs . Bunun için içeriye giren çalışanlardan birine telefon versek çekerler mi?
Canım peki spinal anestezi mi genel anestezi mi oldun? Birde bana sezeryanın dikey olur dedi doktor korkuyorum ..Ben ilk oğlumu öyle doğurdum şuan 5 yaşında
Doğuma kadar yattım sürekli dinlendim çok rahat ve sağlıklı bir doğum gerçekteleştirdim hamilelik boyunca yoğun kanamalarım olmasına rağmen.
Sezaryen oldum, makat gelişi doğdu oğlum dönemedi aşağıya.
Bol bol dinlenin hiç korkmayın
Bu gebeliğimde de öyleydim biraz çıktı yukarıya plasenta
Çıkıp çıkmadığını 28. Haftaya kadar beklicez dedi doktor bakalımBenimde aşağıda , fakat rahim ağzını kapatmıyormuş . İleriki aylarda çıkaryukarı dedi doktor. Sizinde çıkma ihtimali yok mu? En azından ağzını kapatmicak kadar çıkar belki içinizi ferah tutun. Böyle kalsa bile sık karşılaşılan bir durummış ben araştırmıştım.
Normal bu haftalar da Düzenli kontrol 28. haftadan sonra takip edilecek perinatoloji doktorum öyle söylemistiKızlarr size bir sorum olacak. Bebeğin hareketlerini bir gün hissediyorum bir gün hissetmiyorum yani belki günde bi tekme falan hissediyorum internette normal olduğunu gördüm ama bu durum ne zaman düzelecek? Devamlı hissetmek istiyorum çok tatlı bişey
Canım peki spinal anestezi mi genel anestezi mi oldun? Birde bana sezeryanın dikey olur dedi doktor korkuyorum ..aynı zamanda çalışıyorum işe gidip geliyorum sen evdemi kalmıştın hep ?
Çıkıp çıkmadığını 28. Haftaya kadar beklicez dedi doktor bakalım
Nereye hangi doktora gideceğim bilmiyorum özeldeki yapabilecek mi ? Şehir hastanesine mi gitsem ne yapsam bilemedim..Belden asagiyi uyusturdular ve normal kesikle aldi doktor
Doktorum çok iyi bir doktordu dısardan hastaneye getirtmistim emekli olmasaydı onu önerirdim.
Süreçte de beni hep rahatlattı doğumu da kolay bir sekilde atlattırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?