2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Biraz daha beklemek lazım yani hiç hoş değill
Bence de acaba birşey mi oldu düşüncesi bitmiyor yemek yedikten sonra ve gece hissediyorum İçim rahatlıyor bebeğim de birde iki minik kalpte delik var doktorum hayatı sorun değil doğuma kadar kapanır dedi ama gelde içime anlat

İnşallah kapanır bir an önce de içiniz rahatlar hemen dualarım sizinle ama kapanmayacak bişey olsa doktor böyle söylemezdi sanırım. Kaçıncı haftada öğrendiniz delik olduğunu

Selam,
Ateş için ne yapiyorduk, nasil düşürüyorduk ?
Gece ateslendim aksi gibi haftasonu. Burada acile gitsem alacağım tavsiye bitki çayları içmek olacak boşuna saatlerce acilde beklemis olacağım. Alnimiza sirkeli bez fln koyabiliyor muyuz

Geçmiş olsun. Parol ve ılık duş öneririm.

Bende böyle düşündüm de umarım çeken biri kabul eder çekmeyi

Tecrübeli anneler, pişik kremi olarak ne alalım? Sudocrem mi mustela mı bepantolh mü?
İlk zamanlar mustela kullandım, minoris temiz içerikli diye küçüklükte onı kullandım. Koyu bir krem olduğu için pişiği alıyordu. Bir noktada bepantholla devam ettim. Pişiği geçirmede o da baya etkili.

Peki her alt değişiminde krem sürmek gerekiyor mu? Bepantol iyi diye gördüm okuduğum yorumlarda en iyi olarak. Ama fiyatı almış başını gitmiş

Tecrübeli anneler, pişik kremi olarak ne alalım? Sudocrem mi mustela mı bepantolh mü?
Canım bilimsel makalelere göre(TikTok) pişik önleyiciyi her kakadan sonra sürmek gerekiyormuş mevcut oluşan pişiği sudocrem geçiriyor diyorlar en küçük boydan almayı düşünüyorum bende(sudocremin içeriğide şüpheli aşırı tavsiye edilen birşey değil ama tek seferde bile iyileştiriyormuş) elimin altında bulunsun
Pişik önleyici olarak mustela tercih ettim

Kızlar merhaba benim 2 haftadır süren belimden bacağıma inen adım attıkça şiddetlenen bı ağrim vardı dün işten dönerken servisten inerken kilitlendim resmen eve zor geldim tuvalete bile gidemedim gece eşimin yardımıyla zor gittim bugün fizik tedavi doktoruna gittim bazı hareketler yaptı baktı lefen kemiğinden kaynaklı bı agriymis hamilelikte olabilirmiş büyük ihtimal belde de bı problem olduğu için üstuste geldiğini söyledi 10 gün rapor verdi ama benim o ağrıyan bacagimla şu an adım atarken hafiften kasigima da vuruyo ağrı tedirgin oldum oğlum da 2 gündür çok hareketli hep aşağı taraflarda oralara vuruyo kasıklarıma arada hafif sancilar girip cikiyo rahmim büyüyüp genişlediği için diye düşünüyorum ama gene de çok evhamlaniyorum çok uzun yazdım ama içimi rahatlatamiyorum bı turlu hangi durumlarda endiselenmek lazım acaba

Böyle ağrılar çeken hamile tanıdıklarım var, çok geçmiş olsun. Doktor görmüş, endişenecek bir durum olsa söylerdi diye düşünüyorum. Dinlendikçe geçen ağrı olursa daha rahatız diye biliyorum.

Çok sağolun geçtiğimiz cumartesi detaylı randevum vardi her şeye bakıldı her şey yolunda normal çıktı ama normalde de biraz sağlık anksiyetesi olan biriyim hamilelikte kendimi unuttum tamamen bebeğe karşı bı anksiyete oluştu en ufacık şeyde ya bı şey varsa bı şey oluyosa diye evhamlaniyorum en azından soyle bı 32-33 hafta olsa biraz daha rahatlicam gibi bu kritik haftalar beni çok geriyo bı şey olursa diye

Bu konuda ben baya bilirkişiyle konuştum yaza geliyorsa ve özellikle kız bebekse asla kalın kremler önermem, hele her alt açmada asla önermem dedi. Ben hep öyle gördüm mesela her alt açmada sürülüyordu :/ kremler çok yoğun olunca hava almasını da engelliyor ve nemli kalıyor kız çocukta özellikle Allah korusun mantar yapıyormuş. En güzeli kaka durumunda yıkamak, onun dışında sadece pişik olursa sudo cream. Bir iki sürmeye geçiriyormuş zaten.

Çok geçmiş olsun sinirler hep birbiriyle bağlantılı bel, bacağa vuruyor, kasık bacağa vuruyor o yüzden ayırt etmesi zor gerçekten ama gebelik süresince her ağrının kırmızı alarm olmadığını anladım ben, tabii ki çok tedbirli olmakta fayda var ama doktora görünmüşsünüz zaten neyse ki magnezyum ölçtürdünüz mü? Özellikle sabahları bacağımı kımıldatamıyordum, çok kötü kramp giriyordu magnezyum düşük çıktı

İnşallah kapanır bir an önce de içiniz rahatlar hemen dualarım sizinle ama kapanmayacak bişey olsa doktor böyle söylemezdi sanırım. Kaçıncı haftada öğrendiniz delik olduğunu
Teşekkürler aynen kapanır kapanmasa bile 1 yaşına kadar kapanır dedi ikili tarama riskli çıkmıştı 15 haftada ayrıntılı ultrason girmistim orda belliydi birde kaçak vardı 23 haftada tekrar girince kaçak düzelmiş iki minik delik kalmış onlarda çok küçük doktor kapanır die pek üstünde durmadı

Çok güzel şeyler söylemiş doktor şimdi dışardan bakınca ben böyle diyorum ama tabi sizin içiniz içinizi yiyor olabilir allahım dermansız dert vermesin inşallah ama gidişatın iyi olması da doktora inanmayı kolaylaştırır. Siz akrabalarınıza falan bahsetmiş miydiniz durumdan?

Çok teşekkür ederim en son 1 ay önce baktıklarında magnezyum alt sınırına yakın çıkmıştı sabah aksam almıştım iyi gelmişti sonra bitince bı 10 gün kadar kullanamadim o sürede başladı doktorum yazdı tekrar kullanıyorum şimdi ekstra kalsiyumum da düşüktu kalsiyum takviyesine de başladık Allah yardımcımız olsun tam bebislerin büyüyüp bizim depoları bosalttiklari dönemler hayatımda hiç bu kadar çok vitamini takviyeyi bir arada görmemiştim

Geçmiş olsun hamilelikte kemiklerimiz yer değiştiriyor o sebeple bu ağrılar normal diye biliyorum ben de. Ayakta mı oturarak mı çalışıyorsunuz? Devamlı oturmak ya da devamlı ayakta kalmak da ağrı yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…